Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Vodíková Diskuze

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Meyer část 1

Příspěvek od Ilem »

sao píše:Děkuji za poděkování a vkládám tento příspěvek v dobré víře a s Vašim svolením k Vám .
Když teda ode mně očekáváš odpověď, nemůžu tě zklamat. Odpovídám až teď, protože jsem byl týden daleko od všech internetových přípojek.
K tvé otázce. Nevím přesně co máš na mysli. Kdyby Meyer skutečně došel na rezonanci molekul, v okamžiku by mu zplynoval celý obsah vyvíječe. Kdysi jsem zkoušel počítat rezonanční frekvenci molekul vody podle rozměru molekuly a hmotnosti atomů vodíků a kyslíku a dostal jsem se na frekvenci kolem 20 GHz. Rotor alternátoru by se při ptřebných otáčkách roztrhal na hadry. Zkuste to někdo spočítat znovu, třeba jsem někde udělal chybu ve výpočtu.
Druhá věc je ta, že se na videu ukazuje jen proud, který jde do budicího vinutí, ale nikde není měřen proud do motoru, který pohání alternátor. To je chyba, zvlášť pokud, jak tvrdí některé prameny je vinutí přemotáno na 200V. Já tak dobře anglicky neumím, tak nevím, jestli to není jen chyba překladu. Osobně bych to překládal tak, že tam vznikají 200V napěťové špice.
Když to uzavřu, já osobně nepovažuju toto video za vrchol Meyerova díla, spíš za vějičku na novináře. Asi jsem tě zklamal.


"Dum spiro spero"
Ciceron
tbest
Zasloužilý člen
Příspěvky: 444
Registrován: čtv 11 led 2007 0:55
Dostal: 1 poděkování

Re: Meyer část 1

Příspěvek od tbest »

Snad to není mimo mísu, našel jsem to náhodou, když jsem hledal zdvojovač napětí a dal si to do záložek. Nejsem elektrikář, tak nemohu posoudit jestli to funguje tak jak popisuje. Kažopádně mě to zaujalo a pokud je to blbost, tak se omlouvám.



Anonymní

re:Zlatý zvon

Příspěvek od Anonymní »

Karel m:
Kryt Zlatého zvonu je prastaré cvičení /ovládnutí trvá řádově 15let/ používané mistry kung-fu.Jeho zvládnutí způsobuje neporušitelnost fyzického obalu sečným či bodným způsobem.V originálu bývá demonstrováno zlomením kopí z bambusu opřením hrotu o hrtan......


Uživatelský avatar
la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

....?

Příspěvek od la »

Pro mechanické sladění resonátoru se dá využít tento program ve funkci analyzátoru akustického kmitočtu (free)výsledný kmitočet je určující pro el.nastavení kmitočtu. Je důležité aby mech.část byla vpořádku.
http://www.slunecnice.cz/sw/expstudio-audio-editor/
stačí snímat přiloženým mikrofonem nebo nalepit piesomembránu .
Hodně štěstí v dalším bádání. :good: Při dosažení souhlasných kmitočtů,výroba BP je stejná ale velmi poklesne nutný el.příkon.
la
ps:při současném sledování na osciloskopu se objeví na elektrodách vyvíječe při napájení 12V úzká špička cca ......V dle vodivosti elektrolytu.Která se aspoň u mně zasloužila o odeslání pár součástek do křemíkového nebe.IV seriál zapojení je plně funkční.
Hodně věcí o vlastnostech etéru (pro nevěřící a věřící hloubavé) :D (včetně pokusů s komentáři)lze dohledat na http://www.svpvril.com/
ale to forum je hodně obsáhlé.Hold pro elektrikáře mechanika a pro strojaře eletrika a je tam chemie,akustika ,atd.je to prostě kafíčko.
(Sympatická vibrační fyzika)


Uživatelský avatar
Barbucha
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: sob 19 črc 2008 2:10
Bydliště: Praha
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Vodík vetzus Hliník

Příspěvek od Barbucha »

Hliník je v Humpolci, tak jsem zvědavý jestli se vodík taky někam odstěhuje. Vážně, chodí vůbec někomu vyvíječ tak, aby na to jezdil auťák, bez nutnosti přídavné dětvěnické elektrárny na přívěsu?


Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Uživatelský avatar
Pego
Zasloužilý člen
Příspěvky: 612
Registrován: sob 05 dub 2008 19:46
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Vodík vetzus Hliník

Příspěvek od Pego »

Tak to ses pasak kdyz Ti to chodi, i kdyz bych tu elektrarnu asi take nechtel tahat za sebou na privesu. Kolik ti dovoli s tim jet? A musis jako pri nadmernych nakladech predem oznamit trasu? No neva, hlavne ze to Tobe chodi.... Pego ;) PS Asi se tady (v nemecku) poohlednu po levnych privesech pro elektrarny - chce nekdo privest taky? :lol:


Uživatelský avatar
Pego
Zasloužilý člen
Příspěvky: 612
Registrován: sob 05 dub 2008 19:46
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

la / svpvril

Příspěvek od Pego »

Slusne forum, sledoval sem ho nekolik let este na egroups/yahoogroups. :pivko:


tulpik

Příspěvek od tulpik »

Hmm, zrovna brouzdám netem a schánim věci na výrobu, a taky zjišťuju jak je to s pravdivostí.
Nejsem fyzyk, ale mohl by mi nekdo objasnit, jak může takový vyvýječ generovat více energie, jako je mu dodána? (Zákon o zachování energie, říká něco, že dostaneme v ideálním případě (což není mimo F0 = absolutní nula na super vodičích možné) energii stejnou.

Jak je tedy možné, že vyvýječ "žere" 6W a přitom vyrobí mnohonásobně více energie ve spalovacím motoru? Podle zákona o zachování energine to přece není možné, nebo se pletu?


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Zákon o zachování energie říká, že vždycky dostaneme energii stejnou. Akorát to někdy není ta energie, kterou požadujeme.
Pokud jsi si stoprocentně jist, že současná fyzika zná všechny druhy a formy energie, potom to samozřejmě možné není. Ale vzhledem k tomu, že ani fyzikové si nejsou jisti, protože podle rychlosti rozpínání vesmíru teoretické a praktické někde chybí obrovské množství energie, může me připustit, že existuje energie, kterou neznáme, ale jsme možná schopni ji využívat.


"Dum spiro spero"
Ciceron
tulpik

Příspěvek od tulpik »

Jak říkám nejsem fyzik a mám pocit, že některý zákony platí jen někdy.
Ovšem, ví někdo 100%, že to není fake? Jako dokázal bych pochopit nízkonákladové rozbíjení molekul vody, to by pak teoreticky učinnější bylo.

Ale jde to vůbec fyzycky? Není Mayer podvrh? Celý je to divný, to že by tam dával vodu z vodovodu je možný, ale myslím, že je to jedno.
Za další si myslím (po přečtení pár topiků), že se pokoušíte stavět něco, ale nemáte o tom informace.
Pokud to ten člověk patentoval měl 2 možný důvody (zveřejnit se, byl to blázen. Nebo to tak opravdu bylo.), ale jde o to, že pokud to má fungovat jinak jako elektorlýza je potřeba znát přesný hodnoty(mezera mezi elektorodama je jiště důležitá, stejně tak průměr, demagnetizace, délka), jinak to nemá smysl dělat.
Podle mě je nesmysl dělat repliku co není replikou a pak o tom ještě psát, že to nefunguje. Možný to je, že to nefunguje, ale to chce ověřit, pořádně. :)


pepo.bn
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: úte 17 črc 2007 23:02
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od pepo.bn »

tulpik píše:...
Nejsem fyzyk, ale mohl by mi nekdo objasnit, jak může takový vyvýječ generovat více energie, jako je mu dodána?

Zakon o zachovani energie je samozrejme platý v celom rozsahu , no aj pri ňom sa občas na niečo dosť podstatné zabúda . V tomto konkrétnom prípade je nîm zakladne pravidlo na ktorom je celý tento zakon postavený a z porušenia ktorého vznikajú potom zbytočné ,,nedorozumenia''. A v čom je celý tento ,,fígel'' ? Tento zakon , totiž platî len ,,V UZAVRETOM SISTÉME ''. Tym , že použiješ ,,vodu'' (medzi iným ako ,,anténu'') , porušîš toto zakladné pravidlo a tym sa dostávaš mimo tento zakon pokjal za uzavrety sistem budeš považovať len to , čo máš na ,,stole'' . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne sob 02 srp 2008 13:43, celkem upraveno 1 x.


Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
tulpik

Příspěvek od tulpik »

Dobře, dejme tomu, že to tak je. I když energii neleze vytvořit ani zničit.
Ono je naprosto jedno, jestli napřed vyrobíš z vody palivo a to pak spaluješ, podle tohoto zákona žádnou energii navíc nedostaneš, pouze ztratíš, nikdy by neměl mít ten spalovací motor větší výkon, jako vrazíš do rozkladu vody.
A řekl bych, že i když se vesmír rozpíná, tak existuje v rovnováze.
Nemůžeš na jedné straně energii vzít a jinde jí získat například právě tím rozkladem.
Takovej stroj by byl víceméně Perpetum Mobile, pokud pomineme opotřebování součásí motoru a vyvýječe, motor dokáže sám sebe "utáhnout", dokáže to i s vývěvou a ještě podle někoho vyrobí dalších Xset procent "navíc".

Ovšem tady nastavává zádrhel, co když se ten zákon třeba o tuto možnost neopírá.
Je to zajímavý, chápu, že to "může" fungovat "trošku" jinak, každopádně nechápu jak.
Potom by to platilo o všech látkách co máme, každou látku bysme mohli pomocí jejího resonančního kmitočtu rozložit na molekuly, proč to zkoušíme jen u vody?

Na druhou stranu může existovat jistá dělící mez, díky níž donutíš vodu k rozpadu jenom a pouze rezonancí.
Já nejsem ani fyzyk ani chemik, ani se nevyznám v hudbě, na druhou stranu máme znalost fyz zákonů pár stovek let, a vesmír je tu několik miliard, takže opravdu může být realný donutit hmotu k resonanci a následnému rozpadnu na molekuly? Pokud by to šlo, bylo to báječný, protože by šlo rozkládat cokoliv za téměř žádnou cenu.
Ale je jasný, že pokud to měl Mayer opravdu v rukávu, těžko se někdy všechny ty údaje dozvíme, hold buď na ně přídeme nebo neexistují.

Dalším problémem je to, že je potřeba se snažit najít totu frequenci a ostatní věci jen a jen výpočtem, někaký zkoušení je podle mě ztáta času a peněz. Všechno se dá nějak vypočítat, pokud tedy známe hmotnosti molekul a odpor vody, můžeme podle "něčeho" zjistit res kmitočet, potom už stačí jen naoscilovat, rozhodně se v tomto případě klaním k možnosti resonance vysokým napětím, 20KV+, proud tam podle mě nehraje roli.
Rozhodně jsem ale v rozpacích, jelikož nikde není přesně uvedeno téměř nic, Mayer používá 304 ss, jak sou elektordy dlouhý, jaký mají průměr a jak sou daleko od sebe, toto nikdo neví a zkoušet to je na dlouho, prostě to podle mě jde, nebo ne, pokud to jde, jde to vypočítat.

Dál si myslím, že spousta věcí by šla koordinovat run-time, stačilo by použít D/A převodník + externí zdroj a celý oscilátor ovládat PCčkem, v závislosti na odporu vody, na její teplotě, a velikostí dielektrika mezi elektordama.

Ale ani toto by nebylo za den a bylo by potřeba nějaké dlouhodobější měření a získávaní dat, posléze schromažďovat chování vody (odporu, teploty,velikostí dielektrika) v závislosti na změnách frekvence oscilátoru.
Možná by byla tato metoda nejlepší ke zjištění jestli se vůbec něco děje, pokud by se mělo jít do extrémů nemusel by být od věci nějaký polovodič reagující na množství Kyslíku/Vodíku změnou nějaké z vlastností, nebo jejich spalování a následné měření vyprodukovaného tepla.

Klidně bych do toho šel, ale nemám ani plexi tubu a 2500 je za takou věc až moc, navíc 2M sou mi na nic. Sem schopnej zajistit HW a SW, ovšem do konstrukce samotného oscilátoru se mi nechce. Taky by možná nebylo od věci, kdyby se trošku anlyzovalo video(a) z youtube a podle snímků spočítat délku, průměr a velikost mezi elektorodama.

Rozhodně bych se vyhnul dolaďování dynam a podobných věcí, v době výpočetní techniky na úrovni jako dnes je opravdu zbytečná zátěž dynamo.


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Tulpik, já myslím, že problém není v rezonanci. Jde nejprve o chemickou rovnováhu, která se čte staletí a podle které pokud se práve část molekul rozkládá, tak se jich musí i část ve stejném procesu zpet sloučit. Jde o to jaký je pomer rozložených a sloučených. Vypovídá o tom rovnovážná konstanta (základní vec z chemie), která je obvykle závislá na tlaku a teplote. Podle toho, zda je tato konstanta(chování látky)velká, nebo malá, jde o palivo, nebo popel(včetne odpadních plynu). Pokud je neco palivem, tak to palivem jistou dobu zustává, pokud popelem, tak ten taky zustává. Voda je popel, proto je problém ji prevést na palivo, a pouhá rezonance nestačí, protože chemická disociace je stejne vec vratná(podle stejné konstanty). Snížení tlaku z jedné atmosféry je tak malý energetický ekvivalent vuči treba spalnému teplu, že nestojí za to mu pripisovat zásadní význam, navíc pri klesajícím tlaku prudce klesá merný výkon procesu, protože pri bežných teplotách voda vyvre na páru, nebude v kapalném stavu. Voda jako palivo jedine v jaderné reakci, ale takové rešení muže taky část západní evropy utopit nejen v cene.


tulpik

Příspěvek od tulpik »

Spíš mi šlo o logický pochopení situace, už když to srovnáš třeba s termonukleární fůzí, tak je to sakra rozdíl, protože do fúze musíš prostě tu energii vložit, že se jí velká část vrátí, to je pouze někde na papíře.

Prostě si myslím, že pokud máš nějakou energii dostat, musíš jí někam vrazit, to je prostě jen výměna, dáš např. 50W do něčeho, ale víc jak 50W podle mě nemůžeš dostat, kde by se ta energie vzala.
Vem si to čistě z pohledu toho, že pokud by to tak fungovalo, nebyl by vesmír v rovnováze, prostě pokud bys z tý vody dostal za 50W 75KW tak by ta energie musela někde ubýt.
Nevyvracím, že ta energie v té vodě není, energetický potenciál té vody je obrosvskej, ale abys dostal 75KW musel bys minimálně 75KW dát.

Potom ještě nastává otázka toho, že pokud jistou část energie použiješ správným způsobem můžes díky ní dostat té energie o několik řádů víc.
Ale nastává tady jedna otázka, buď tu energii uvolníš za pomocí jiné energie, která ovšem působí jenom jistou dobu a vyvolá v jisté hmotě uvolnění energie způsobeno narušením vazeb molekul v oné hmotě za pomocí pár impulzů ve specifické vlnové délce.
Nebo se energine uvolní na úkor úbytku někde jinde, asi kdekoliv ve vesmíru. Ale to by potom znamenalo, že ve vesmíru není jiný inteligentní život, který by dokázal podobý proces vyvolat, nebo sme měli štestí a zatím se nám tady nic nezhroutilo.


Uživatelský avatar
Barbucha
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: sob 19 črc 2008 2:10
Bydliště: Praha
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Příspěvek od Barbucha »

tulpik píše: Ale to by potom znamenalo, že ve vesmíru není jiný inteligentní život, který by dokázal podobý proces vyvolat, nebo sme měli štestí a zatím se nám tady nic nezhroutilo.
no, třeba právě proto, že jsou na rozdíl od nás inteligentní a neboj, za nedlouho se zhroutíme všichni a pak bude naprosto jedno kdo je inteligentní a kdo si to jenom o sobě myslí.


Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“