Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Testatika - diskuze

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".

Moderátor: Merlin

Odpovědět
Uživatelský avatar
Barbucha
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: sob 19 črc 2008 2:10
Bydliště: Praha
Dal: 5 poděkování
Dostal: 61 poděkování

Re: Clemův motor překlad

Příspěvek od Barbucha »

Aquarius1 píše:Jde to otevřít jak v OpenOffice tak v Microsoft Office
Ano, starý špek Calamův motor, A skoušel jsi to spočítat podle Kopeckého? To je síla.
Apropo, co to má společného s Testatikou? To by spíš bylo do Schaubergera.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Já to říkám pořád / neřád /, nejhorší jsou trpaslíci, všude vlezou a strašně se množí, jo ještě taky ten divnej němec co nám všechno skovává.
Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

linky

Příspěvek od martinq »

na indexu máš spousta info co není na stránce kvuli změně obsahu v zip souborech, není to u každé stránky, ale je jich tam požehnaně

index
http://www.rexresearch.com/1index.htm

testatika ZIP
http://www.rexresearch.com/zip/testatik.zip


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Uživatelský avatar
Merlin
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1764
Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
Bydliště: Severní Morava
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Je tady smutno

Příspěvek od Merlin »

Osm let jsme procházeli všechny odkazy a postupně je zahazovali. Teď je tady nacházím znovu. Nikdo neví, co je K.I.S.S. ...

Churchill kdysi napsal: "Můžete se spolehnout, že Američani vždycky udělají tu správnou věc... ale až poté, co vyčerpají všechny ostatní možnosti."

Chodí sem Američani?

Kolik vás už má dva prosté, rotující disky?


The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
omikron
Stálý člen
Příspěvky: 96
Registrován: úte 06 úno 2007 15:50

Re: Je tady smutno

Příspěvek od omikron »

gewo píše:Kolik vás už má dva prosté, rotující disky?
Mám dva menší, než je tvá specifikace, neb nebyla dílna na jejich výrobu.
Niceméně při konfiguraci sběračů ala Wimshurst lze pozorovat ve tmě mírmě světélkující čočku okolo disků a také vychylují střelku kompasu.

K jevu dochází opravdu už při relativně mírných otáčkách. Ty smetáčky z laserové tiskárny, co zmiňuješ na začátku nejsou úplně nutné. Jenom zrychlí počáteční "nabuzení stroje". Bez nich to funguje také, jen chvíli trvá, než se disky nabijou.

Dělal jsem pokusy i s většími rychlostmi, při tom jsem disky poháněl přímo dvěma motorky z kazeťáku pomocí plastové hřídele - aby motor neležel v poli disků a nedeformoval ho. Při tom jsem dosáhl napětí odpovídají jiskře o délce asi 1/3 průměru kotoučů.

Nesmí to jiskřit, jen modravě žhnout. Jakmile někde přeskočí jiskra, je to špatně. Najdi si potmě nejlepší otáčky, a těch se drž. Kdyby to bylo moc pomalé - mělo by to udělat méně než jednu ot./s - musíš s disky více od sebe. Máš oba ze stejného materiálu, nebo jeden z PVC?


corp
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: úte 18 bře 2008 19:21

Příspěvek od corp »

Já skoušel pro pokus udělat jen z těch dvou jakože cd disků, konstrukce komplet z plastu (z ABS) kromě morotku, skoušel jsem i ruční pohon klikou přes převody, no..ani ve tmě jsem nic neviděl. A potom co jsem neuspěl ani v testu rozdilných kovů jak to skoušely na rismtaru, jsem to zabalil, které odkazy jsou zahozené a který jsou ok nevím.


Černinka

orel a vrána

Příspěvek od Černinka »

jak už tady bylo zmíněno něco o orlovi a vráně, zajímalo by mě jak kdo rozumí tomu přísloví od W. Blake : Orel nikdy neztratil tolik času,
jako když se snížil k tomu, aby se učil od vrány.
Děkuju :)


Návštěvník

Re: K věci

Příspěvek od Návštěvník »

gewo píše:
V současné době už máme docela ucelenou představu o tom, jak ta věc funguje a věřte, že je to úplně o něčem jiném, než se mnozí domnívají. V podstatě to je neuvěřitelně prosté, ale o to účinnější. Když zde tedy hovořím o nějakém postupu, není "vycucaný z palce" a nepotřebuji na pomoc žádného bludného Holanďana ani jiné přízraky. Je to jen technologie, precizní spojení mechaniky s několika opomíjenými, ale významnými jevy.

Ano, je to velice jednoduche, proste kazdy si myslis a hleda co nejslozitejsi postupy. taky jsem si myslel, ze testatika je hovadina, bohuzel neni je to jednoduche ;)

mrzi me prispevky typu: "..." od pepo.bn - co s nimi je smazany?

gewo - snazil jste se tady udrzet poradek v diskusi, ale bohuzel to nejak nejde, stejne z tech 22 stranek diskuse je tu 7-10 stranek balastu a prazdnych prispevku.

gewo - zajimalo by me jestli se Vam povede stroj udelat - zverejnite ho nebo ne? Vcetne nakresu atd pro vsechny? Nebo nechate aby vsechny zkoumali dale?

Nechapu taky proc konstrukter neprizna jak funguje Testatika - boji se o zneuziti? - neco malo v prvnich prispevcich jsem cetl o obavach z globalni katastrofy, nemyslim si, ze by to bylo tak hrozne.


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Příspěvek od pepe »

Keby ,,pánboškár'' a jemu podobní tu na fóre nenosili ,,desatoro'' na jaziku len vtedy keď im to vyhovuje ale mali ich aj v ,,krvi'' , ked ich je v medziludských vstahoch treba , tak dodnes mohli byť a to bez zmien a výmazov všetky tie prîspevky od ,,pepo.bn" tam gde boli kedysi a nie tam , gde sú dnes . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
marx
Starší člen
Příspěvky: 106
Registrován: stř 26 lis 2008 9:24

Re: První krok

Příspěvek od marx »

gewo píše: Nikdo tady nedostane naservírován "hotový návod", ale všichni budou vedeni tak, aby pochopili. Někomu se to podaří dříve, někdo bude potřebovat delší dobu. Ale doufám, že pověstná lampička v hlavě nakonec zasvítí každému. A pak také pochopí, proč je tento přístup naprosto nezbytný.
:) Kolobeh celeho vyvoje a inovaci se prave zaklada na tom, ze nekdo neco dostane uz hotove - a pak vylepsuje - zverejni to a opet nekdo sikovnejsi to vezme a vylepsuje - tak to jde dokola.

Bylo by pekne dostavat "naservirovane navody"
Kazdy nemuze byt inteligent a myslet tak aby to pochopil - napriklad ten co umi matematiku neni schopny treba delat dilenske zpracovani sikovneji nez clovek co to dela nekolik desitek let atd. atd.

Take me mrzi smazane prispevky a to nejen od pepo.bn ale i Novák a dalsi - kdyz uz se to smazalo mohly by se ty prispevky uplne odstranit. Takto "ja" nabyvam pocit cenzury nebo vyhosteni z komunity.

Co se tyce zverejneni funkcniho stroje - nekdo ho nezverejni a to z nekolika duvodu:

1) chce za to penize
2) boji se o svuj zivot (asi, ze na nej slapnou giganti)
3) nezname duvody

Takove to pristroje by se meli zverejnovat, pak by se nenadavalo na ceny energie, lepe by se dychalo :)

Methernita to nejak utajuje, ale tady neverim v nemocnost statu, kdyby se chtelo tak uz davno ve svem spolecenstvi maji komando a razem by velmoc mela plany nebo hotove zarizeni ve svych labech (treba uz maji).

Methernita se dela jako by to byl opravdu PM - nevime, mozna je to jednoduchy stroj a my hledame slozitosti.

Mozna samotny stroj je ultra vypelseny Wimshurst Machine nebo Bonetti Machine - ze to nemuze byt pravda? To taky nevime, treba zkouset a servirovat ostatnim navody a sve poznatky, jiz hotova reseni aby se to dale co mozna nejvice vylepsovalo.


Čas odhalí pravdu.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Když jsem našel tohle forum, napadlo mě, že vývoj zařízení na volnou energii, kterým bych se, a nejenom já, mohl oprostit od nadvlády a diktátu energetických gigantů, kteří nám energii stále více opepřují. Nezastávám názor, že bychom se museli bát uveřejnit nějaké plány a návody na výrobu těchto zařízení. Dá se to dnes udělat zcela rychle, anonymě a bezestrachu. Pánové a možná i dámy máme totiž internet. No musel jsem se vrátit opět na zem, jak se říká, ale nevzdávám hledání. Co si mám myslet o reportáži o pánovi, který vymyslel úžasný generátor honěný magnetickým motorem o pěkném výkonu. Jde s tím do televize, chlubí se a plány nikde. Buď je to fikce, nebo chce prachy za prodej patentu. Ale o patentu se tam nemluvilo. Vymyslet něco takového já okamžitě to rozšířím a třeba i na tomto fóru. Naštěstí jsou i tací, kteří své nápady hodí na internet i s návody. Bohužel jsou to jen začátky na kterých se sice dá stavět, ale nejsou zatím použitelné pro pohánění domácností a vozidel. Chvála těmto odvážným a chytrým lidem. Mylně jsem se domníval, že toto fórum tvoří skupina lidí, kteří chtějí objevit zatím neobjevené nebo spíše objevené, ale utajované.
Chtěl jsem také poznamenat, že jsou na světě lidi, kteří jsou schopní něco dle návodu sestrojit, ale nemají nato sami něco v tomto oboru vymyslet. Jsou snad od vás badatelů horší? Nezaslouží si proto vlastnit třeba vámi vymyšlený přístroj? Aha ego! Já to vymyslím a druhý se bude hřát? Tak to ne!
Nepřipadá vám to někomu povědomé?
Takže bádejte bádejte ale uvědomte si proč to děláte? Půjdete s nápadem na patentní úřad pro rozsudek smrti? Nebo to chcete prodávat kvuli zisku a vysloužit si stejnou odměnu jako na patentním úřadě? Tak co hodláte s vymyšleným udělat? .......

stále s vámi
Pavel Jelínek


Uživatelský avatar
Merlin
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1764
Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
Bydliště: Severní Morava
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

omikron píše:
Pulsující VN s tasterů NEVEDE do válců, je distribuováno na jiná místa rotujících disků.
To mne trochu udivuje, na všech mě známých obrázcích je vidět drát od "hlavních" tasterů do vnitřní elektrody válce.
Už jsi někdy slyšel pojem TRIGGER?


The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Trigger

Příspěvek od poota »

Strýček Google mi vyhodil přes 95 000 česky psaných stránek - to asi hned tak nepřečtu. Nešlo by to trošku odmlžit? Zatím nejblíže snad bude asi význam spouště či spouštěče - děkuji - poota


koumak
Stálý člen
Příspěvky: 41
Registrován: čtv 14 úno 2008 22:04
Bydliště: dielna

Trigger a okolie

Příspěvek od koumak »

Trigger by mohol bit "spustac" pripadne modulator. Pulzujuce VN zavedene na vodic (spiralku) umiestnenu na osi "hrncov" asi moduluje prudenie eteru v okoli a tieto zmeny eterickeho prudenia nejak zachytavaju dalsie casti "hrncov" a premienaju na vystupny vykon.
Zatial su to len moje domnienky, musim sa priznat ze nemam uspesny ziadny pokus so zachytenim tichto eterickych zmien. Tiez neviem pochopit rozdiel medzi elektronicky ziskanymi VN pulsy a VN ziskanym pomocou diskov. Ten eter je to ale potvora :? , a google cloveka "zavali" mnozstvom odlisnych info.
Verim ze ked odhalime vztahy medzi eterom a elektrickym a magnetickym polom , tak nam to musi ist :)


Uživatelský avatar
Merlin
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1764
Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
Bydliště: Severní Morava
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Trigger a okolie

Příspěvek od Merlin »

koumak píše:Trigger by mohol bit "spustac" pripadne modulator. Pulzujuce VN zavedene na vodic (spiralku) umiestnenu na osi "hrncov" asi moduluje prudenie eteru v okoli a tieto zmeny eterickeho prudenia nejak zachytavaju dalsie casti "hrncov" a premienaju na vystupny vykon.
PŘESNĚ!

(máš bod, i když si jich zasluhuješ hned 50)


The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Náhodně

Příspěvek od 1220 »

jsem zjistil, že pokud by to někdo chtěl udělat ze skla, tak to to přijde z tl 5 mm na cca 500 kč. Mluvím o kotoučích.
k.


Odpovědět

Zpět na „Seriál Testatika + Diskuze“