Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

domněnka

Příspěvek od martin11 »

...bojím se na tomto vláknu presentovat své nevědecké myšlenky....ale....laboruju s magnety více jak 3 roky...a jedinej závěr, ke kterému jsem došel je...vyvést magnety z rovnováhy....jinak vše vede do zacyklování a uzávěrek ...jedno z řešení...je...???? ...magnetická koule....hezky se to řekne...já vím....hezkej den všem martin11


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
gromit
Zasloužilý člen
Příspěvky: 586
Registrován: pát 18 črc 2008 21:37
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

marx píše:Za sebe vim, ze se musi pouzit minimalne 4 magnety:

2x na rotoru
2x na statoru

vyrovnava se tim zatez na rotor a navic se drzi stabilita a neskace ta cela konstrukce se statorem po odpuzovani rotoroveho magnetu statorovym magnetem.

chce to ale taky kvalitni loziska s co nejnizsim valivym odporem
cesta minimálního odporu je sice lákavá, ale aby to celé mělo nějaký praktický význam, musí to překonat jak vlastní tření, tak odpor aspoň minimálního generátoru...

podle mě stačí jeden magnet + nějaký modulátor mg. pole (clonka, mag. tranzistor,...). sebevíc magnetů tu trvalou nerovnováhu, jak píše martin, nevytvoří - ani ta koule - to je jen koule :)


Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
marx
Starší člen
Příspěvky: 106
Registrován: stř 26 lis 2008 9:24

Příspěvek od marx »

ted, priznam se, vubec nevim jake vlastni treni myslite :)

o rovnovaze jsem se zatim nezminil, mluvil jsem stabilite aby se rotor a tim i stator nerozvyklal :)


ja sice experimentuji v soucasnosti jen necelych 2 roky s magnety, ale v detstvi jsem se s nimi hral dosti casto (ale byl jsem hloupy a nevedel jsem o magnetismu skoro nic)

a tak me zajima alespon par napadu jak s jednim nebo dvema magnety by mohl fungovat takovy MM - prece by to nebylo ono, rotacni sila by byla velmi slaba a navic by se to hodne kynklalo... efektivneji je prave pouziti vice magnetu a ono tak i bude vice... protoze alespon jeden magnet musi byt na statoru a druhy na rotoru - no dobre at bude minimalne 3 magnety.

dva na stataru a jeden na rotoru ne nebo opacne ?


Čas odhalí pravdu.
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

nevím nic

Příspěvek od martin11 »

ja sice experimentuji v soucasnosti jen necelych 2 roky s magnety, ale v detstvi jsem se s nimi hral dosti casto (ale byl jsem hloupy a nevedel jsem o magnetismu skoro nic) ...napsal marx


....jestli něco víš nebo nevíš o magnetismu....jo vědět něco z učebnice....je jedna věc....podívej se na mě....stále nevím nic.....já osobně....adambenda promine.....magnetizmus vnímám jako vzduch....co víme o vzduchu ....nic....ale používáme ho ...všichni....přirovnání není nejvhodnější, ale jiné mě nenapadá....máchnečš rukou, fouká vítr....letadla létají....jako MAGLEV....a není to vidět.....nevědeckej přístup....já vím....karkulka červená.....
...for Gromit....magnetická koule s jedním polem na povrchu...druhým uvnitř.....ber to jako síla stěny třeba 5mm...prostě dutá koule....se nemá kudy to pole uzavřít.....je magnetická...ale na venek není.......jo jo jo....a to řeším já....ubohá karkulka.....hezký den martin11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
gromit
Zasloužilý člen
Příspěvky: 586
Registrován: pát 18 črc 2008 21:37
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: vsuvka

Příspěvek od gromit »

adam.benda píše:Jen taková malá vsuvka úplně odjinud..:

Párkrát tu zaznělo, že když by měl mag. motor fungovat, tak musí fungovat i pouze s jedním magnetem (na rotoru...?).. Přátelé, je to honosná a na první pohled i hodně logická myšlenka, ale realita je jiná. Já tomu také docela věřil...
Dostanete se do fáze, kde více magnetů problém vyřeší.. (nebo spíš dořeší...)
Hezký den všem :pivko:
tak to by mě taky opravdu zajímalo!

to marx - drobnosti na SZ, aby nás šéf vlákna nevykázal ;)


Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

vsuvka vsufky

Příspěvek od martin11 »

...no právě....mě už málem vykázal.....Karkulku Červenou...nevzdělanou...ale slibuju , že se polepším....už mám přihlášku na Universitu třetího věku....to je pro přestárlý.....martin11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
adam.benda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1726
Registrován: čtv 15 bře 2007 12:03
Bydliště: Praha
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

?

Příspěvek od adam.benda »

Nevím o tom, že by v tomhle vláknu byl nějaký šéf a už vůbec nevím o tom, že by někoho vykazoval!
Co je to tady za paranoiu??

Tobě, martin11, jsem snad v SZ vysvětlil, o co jde a v jejím závěru snad dal jasně najevo, že nemáš důvod, bát se něco prezentovat. Co je tohle za překroucení?

Naznačuju vám jenom směr kudy jít, protože tohle nikam nevede, ale vy to berete asi jako obtěžování, protože jste líný jak ******* ? Nebo proč? Nebo je to spíš tím, že tohle téma zase až tak vážně neberete, vlastně si jenom hrajete a já naivní vůl to pořád nechápu? Já myslím, že trefa do černého.. Já se, pánové, omlouvám, že se snažím přispívat tak, aby to někam vedlo.. A to se ještě snažím dost mírnit..
Ono se docela obtížně kouká na to, jak se snažíte, strávíte na fóru a s magnety tučnou dávku času a přístup je takový, že šance na posun je extrémně malá (když ona už tak jako tak je minimální i pro odborníka..) Nebojte, už se tomu přestanu divit a přestanu poučovat o přístupu, už vás totiž začínám chápat..

Tohle vlákno dříve navštěvovali jedinci, kteří pro vývoj magnetických motorů skutečně něco dělali a mysleli to vážně. Jsou víceméně pryč.. a já je chápu.

Nerad bych tedy vyzněl tak, že tu strkám všechny do jednoho pytle, to absolutně ne..

U magnetické koule s jedním pólem ven a druhým dovnitř se magnetické pole skutečně uzavře. Jak už zmínil Akord, především v mezerách mezi magnety, ale navíc ještě i přes okolní magnety, byť jejich vlastní(!) magnetické pole je orientované "opačně"..

Váš Velký šéf vykazovatel


Uživatelský avatar
adam.benda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1726
Registrován: čtv 15 bře 2007 12:03
Bydliště: Praha
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

jeden magnet vs. více magnetů /// odebírání energie magnetu

Příspěvek od adam.benda »

Akord píše:Magnetická prevodovka opravdu vyžaduje více magnetu, ale to bude jen prevodovka.
Pokud je magnet zdrojem, tak musí být zdrojem i sám. Jinak rečeno, k jakékoli konstrukci vyjma prevodovka(k té v podstate taky, ale ztrácí se v ní prehled, kvuli počtu zubu) budu umet nakreslit/navrhnout stejnou alternativu s počtem magnetu , 2 až 3 včetne všech rotorostatorových prípadu. Nevím o tom, že by 2 magnety pri svém ovlivňování vykazovaly nejakou anomálii. /// Základní argument, který tu zatím nikdo nedokázal vyvrátit je, že pokud se magnetu energie podarí vzít, tak se proste odmagnetuje. Lze to podle mne provést, i když obtížne.
Akorde, já si taky za tím docela dlouho stál, logicky to zní skutečně dobře, ale je to bohužel (nebo spíš naštěstí) ochuzeno o fakt, že nás jen nenapadne případ, který by to mohl zvrátit a pak to bereme za jistou pravdu. Já jsem na takový případ teď v poslední době totiž narazil.. Jen nastíním..:
Máme rotor z poskládaných magnetů určitým způsobem a na statoru jsou magnety také rozloženy určitým způsobem... Magnetické pole od statoru příznivě působí na magnety rotoru, aby docházelo k roztáčení. Zároveň ale působí i obráceně (a úplně jinak) magnetické pole od rotoru na stator a zařízení se tím brzdí. Vzhledem k tomu nám to stojí. (ten motor :D ) Když ovšem použijeme třeba více magnetů a rozpolohujeme je vhodně tak, aby se nežádoucí síly zavzájem na celém rotoru vyrušili (což by bylo možné právě jen použitím více magnetů..) .. Zkrátka jen příklad, který to vyvrací..
///
Nemohu souhlasit s tím, že když vezmeme magnetu energii, odmagnetuje se. To, že existuje magnetické pole u magnetu je pouze projev konfigurace částic na atomární a subatomární úrovni.
Když odebereme energii atomu, odebereme energii, která "pohání" elektrony a která pohání jejich spin. Nevíme úplně přesně, co je podstatou této energie, co je jejím původem, ale dle mého se magnet, kterému odebíráme energii, bude ochlazovat. Pohyb částic se bude klidnit. A nebo nikoliv, teplota zůstane stejná a nebude se nic dít. Pokud to vezmu elektrotechnickou hantýrkou, jde o to, jak měkký nebo jak tvrdý zdroj energie pro pohyb elektronů v atomu máme.


Uživatelský avatar
adam.benda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1726
Registrován: čtv 15 bře 2007 12:03
Bydliště: Praha
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

mag. mot.

Příspěvek od adam.benda »

gromit píše:adam.benda promiň, to nebylo myšleno zle, jen jsem nechtěl tohle vlákno zaplňovat drobnostma, které nejsou pro rotační MM až tak důležité - no a ten bonmot mi tak nějak ulítnul...
jinak díky za naznačení tvého postupu, taky mě dneska něco napadlo, jestli zbude přes svátky trochu času, zkusím a dám to sem - oč jde: pomocí mechanického vedení dostat pomocný magnet do vhodné polohy vzhledem k otáčejícímu se rotorovému magnetu (skládání momentů sil podobně jako u V-gate, jen nelineární dráha, místo kuličky magnet a kromě gravitace by to mělo využívat neutrálního prostoru mezi rotorovými magnety - obrázek nebo animace by byly názornější, ale nestíhám, zkusím rovnou postavit) :good:
gromit, ty také promiň, teď v klidu koukám, že jsem si tvou poznámku o vykázání šéfem úplně zbytečně vztáhnul.. Mohlo mě napadnout, že to nemyslíš zle..
Tvůj záměr zní zajímavě, tady hlavně ohledně toho, čeho všeho chceš v motoru využít.. Pokud tedy odhaduju správně, pomocný magnet by měl nějak pomoct v pohybu rotujícímu magnetu..?
V tom neutrálním prostoru mezi magnety bude možná na představu trochu složitější pole, když bys chtěl vidět, jak bude vypadat, můžu provést vizualizaci, není problém. Stačí náčrtek..
Držím ti palce! :good:


Smith.S
Nový člen
Příspěvky: 10
Registrován: pát 19 pro 2008 14:47

Magnetický Motor

Příspěvek od Smith.S »

Ahoj jak vidím je tu spoustu lidí zapálených do magnetických motorů. Nenašel by se tu někdo kdo by se chtěl se mnou pustit do stavby mag. motoru??? Nápad už nějaký mám svůj vlastní ne obkoukaný z internetu tam jich je mraky špatných nefunkčních.


martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

mag.motor

Příspěvek od martin11 »

Zdravím a vítám na tenkém ledě stavby mag. motorů.
....nenabízím svoje služby ,ne že bych jako pomohl, ale jen dotaz....pošli ideové schema....jako jak, že si ten motor představuješ....stačí náčrtek od ruky a popř. nějaký drobný popis....podívám....sám před sebou zhodnotím....ale upozorňuji....jsem přírodní samorostlý , bez technického vzdělání....přezdívka zde ...Karkulka Červená. :baby: ...jinak martin11 :lol:
...p.s. pokus o mag motor ...na vláknu zde někdy duben květen :oops:


... věřím, že se " TO " povede ......
Jans
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: sob 11 říj 2008 21:28

něco pro ispiraci?

Příspěvek od Jans »



blackjoe9
Stálý člen
Příspěvky: 85
Registrován: ned 02 bře 2008 1:16

OC

Příspěvek od blackjoe9 »

Tento OC motor poznám už dlhšie, je to celkom zaujmavý princíp, na ineternete je možné nájsť plány na stavbu priamo od autora tohoto motora..existuje viac replík ktoré su funkčné..ale pozor , čo je mi známo z tento motor sa vydržal najdlhšie točiť 7 hodín a 27 minút ..točivý moment neviem aký má..originálne magnety na stavbu sa dajú objednať z Ameriky..náklady na stavbu podobného modelu vrátane magnetov a materiálu(podľa možností)..cca 2000 - 4000 SK(66,3€ - 132,7€)..

vsetko sa dozviete tu:
http://peswiki.com/index.php/Directory: ... gnet_Motor


Sme až príliš ďaleko na to, aby sme prestali...
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

pro příchozí do sekce magnet motor

Příspěvek od martin11 »

...všem,,,všem,,,všem.....co mají nápady s magnet motory a různými modifikacemi.....nápadů je mnoho...realisací poskrovnu....některé nápady by si jistě zasloužili alespoň částečně vyzkoušet, nebo použít v jiné kombinaci.....nápadů není nikdy dost....takže všichni příchozí....pokud nejste kutilové typu... MFAAA....a nebojíte o zneužití vašeho nápadu....načrtněte pošlete....nemusíte se stydět za netechnický výkres....já také jinak nemaluju....popsat ...srozumitelně jak si představujete, že by to mělo fungovat....je nás tu dost, co už něco zkusili...Adambenda je na tom s přehledem a teorií z nás nejlépe, já sám za sebe pracuji citem a srdcem , ale také "něco " vím....tak ideaní je poslat malůvku.....těší se ...hezké vánoce martin11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Když jsmeu těch snílků... Mě se líbil systém planetově umístněných magnetů. byli čtyři, na vzchol kříže každý otočně umísněný. otáčely se synchronizovaně pomocí převodu s tyčkou, umístněnou v průsečíku kříže.Převod byl tvořen gumičkou z magnetofonu a magnety se odpuzovaly od staticky umístněných magnetů. Viděl jsem to zde, ale už to nemohu najít.....


Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“