Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
V Hádánicích
Moderátor: FUP - Moderátoři
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
No tak zas jedna skušenost:zapojil a skusil jsem verzi tří cívek(samozřejmě zatím bez VF)a je to asi takhle,pokud napájíme cívky samostatně střídavím proudem nehřejí se,jak to zapojíme podle schema sběrná cívka se stane topným tělesem a to doslova a jádro zůstává chladné.Cpal jsem tam zatím jen 24V tak si nedokážu představit co to dělá při těch 220V asi se vypaří .Nebo bude chyba v cívce je v ní jenom 447 závitů 0.4 drátu.Jdu motat další mám nějakej tenounkej drát tak tam nacpu co nejvíc závitů. Ta síla drátu je tak možná na malé napětí.To je zatím vše,rád bych aby se k tomu vyjádřil nějaký elektrikář co se týče cívek na vyšší napětí,jaké vlastně mají být.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
cívka
Na té cívce máš málo závitů. Podle přibližného výpočtu závitů na 1V pro síťové transformátory 45 - 53/S (45 - 53 je "konstanta", používá se střed 50 a S je průřez jádra v cm2). Pokud máš železo o průměru 10mm, průřez je 0,785cm2, potom 50/0,785 = 63,7 z/1V. Takže pro 24V by měl být počet závitů 1529 pro 230V nějakých 14651. Cívka s 447 závity by byla na nějakých 7V 50Hz. Tohle je zjednodušený výpočet, který platí pro síťové transformátory, ale používám ho už dost roků a zatím se mi vždy osvědčil.
Jeff
Jeff
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Díky za radu Tedy to se umotám asi zbastlím nějakou namotávačku,manželka má na půdě starej šlapací šicí stroj asi jí ho zabavím,stejně na něm nešije a přebastím ho na namotávačku
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
navíjení cívek
Za dávných dob jsem navíjel transformátorové cívky na ruční vrtačce. Ne na elektrické, ale na mechanické s klikou. Spočítáš si kolik udělá otáček vřeteno na jednu otáčku klikou, vrtačku uchytíš nejlíp do svěráku a už můžeš začít.
Co se týká těch výpočtů, tak se stejně ale domnívám, že až dojde k nějakému tomu procesu vyrážení elektronů a neutronů z železa, budou asi platit ale nějaké úplně jiné poměry a vztahy, než za normálních okolností.
Jeff
Co se týká těch výpočtů, tak se stejně ale domnívám, že až dojde k nějakému tomu procesu vyrážení elektronů a neutronů z železa, budou asi platit ale nějaké úplně jiné poměry a vztahy, než za normálních okolností.
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
pro anonym
Anonymous píše:jestli se tě to nějak dotklo, tak se omlouvám. Jde jen o to, že původní myšlenka na hvězdicový MM přišla od tebe v uvedeném odkazu.
Martin11 však vydává svůj hvězdicový MM za svůj. Smith.S přišel o radu
a první co bylo Martin11 chtěl ať mu náčrtek pošle na SZ.
Pokud někdo chce publikovat sůj nápad, dá to do fora, pokud má strach,
tak nedá, natož pak na SZ(obvzlášť člověku, kterého nezná osobně).
Není to nic proti magnetářům, jde jen o to, aby autorství nebylo upíráno
nositeli myšlenky.
tak jsem tu 2 dny nebyl...a zase o mě...
....jednou pro vždy....magnetický hvězdicový motor...JE MUJ NÁPAD....
nikde jsem ho neviděl, nikde o něm neslyšel....jak jsem již psal....je to pospojováno několik nápadů dohromady....jako jediný neteoretizuju.....ale udělal jsem skutečný výrobek....už ho dost lidí vidělo....zatím mě nikdo neukázal, že jsem to někde okopíroval....to co jsem udělal.....všichni se honí za clonkou....já také....ale nikdo.....nepopsal vztah magnet clonla....já také ne ...protože to neumím....ALE VÍM....přímo fyzicky......vím o co jde ..na rozdíl od mnoha teoretiků....strávil jsem s tím skoro rok....
....přiblblej anonym jen furt kecá a kecá a co ....no ...hovno....zalez do nory blbej anonyme...vem si magnet do ruky a zkus si s ním chvilku povídat....jestli mě rozumíš ....asi ne.....tak si vem ten muj nákres a fotku k ruce a zkus si to udělat.....v principu jen kecáš píčoviny a vůbec jsi nepochopil jak ten muj motor má pracovat....a jestli to náhodou pochpíš tak ti to stejně nebude makat...je tam ještě pár fíglů, který se musej dodržet....voni ty magnety se jen tak nedaj....už tě vidím ...jak až to bude makat.....nebo to alespoň bude mít snahu....jak mě jako anonym budeš plácat poramenou....to je osud těch blbejch anonymů.....tak jsem se vyplakal.....zdravím Gromit-a a všechny co mi držej palce....a už se na mě vykašlete....já...martin11....nepotřebuju...ale opravdu nepotřebuju někoho replikovat....kdybych chtěl....tak to udělám.....celý život jdu svojí cestou....za komoušů jsem za to trpěl.....teď mám možnost být sám sebou...politika mě nezajímá....ale sere mě když mě někdo ...v technice ...a ve výtvarné fotografii...což je moje parketa....nazývá plagiatorem.....tak.....máš ještě něco hnuse ?????....martin11 martin pithart ...ps smith,S je normální "druhá odmocnina z minus jedna"
... věřím, že se " TO " povede ......
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
.?
Našel jsem zajímavou poučku která patrně s řešením problému patentu souvisí.
Citace:
Spinový Seebeckův termomagnetický jev (2008)[11]: Mezi koncovými průřezy zmagnetované kovové tyče, je-li mezi nimi udržován teplotní rozdíl , vzniká (uspořádáním elektronových spinů) přídavný magnetický indukční tok (přesněji magnetomotorické napětí).
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Teplota
PS: To znamemá že strana s elektromagnetem by se měla něčím chladit.
Dále to znamená že pokud teplá strana bude mít teplotu blízkou feroelektrické Curieově teplotě a feromagnetické ,vzniknou velmi zajímavé ( možná hledané efekty).
Citace:
Spinový Seebeckův termomagnetický jev (2008)[11]: Mezi koncovými průřezy zmagnetované kovové tyče, je-li mezi nimi udržován teplotní rozdíl , vzniká (uspořádáním elektronových spinů) přídavný magnetický indukční tok (přesněji magnetomotorické napětí).
Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Teplota
PS: To znamemá že strana s elektromagnetem by se měla něčím chladit.
Dále to znamená že pokud teplá strana bude mít teplotu blízkou feroelektrické Curieově teplotě a feromagnetické ,vzniknou velmi zajímavé ( možná hledané efekty).
Skvělé. Díky že o tom přemýšlíš. Je to tak. . Pro pokus jsme chtěli jeden konec jádra prodloužit a opatřit děrovaným kastlíkem s náplní suchého ledu. Nabídla se varianta s kapalným dusíkem a meyer to chtěl řešit po svém, dle nákresu. To je právě to, o čem se těžko polemizuje. Synergické působení se všemi aspekty.... je na to třeba velká dávka fantazie a informací. Bylo nám divné, proč meyer chladí jeden konec tak intenzivně....možná proto ten magnetron.............
Re: pro anonym
Jestli se smím zeptat, ten magnetický hvězdicový motor by měl mít jakou výhodu proti klasickým motorům s permanenetním magnetem?martin11 píše:....jednou pro vždy....magnetický hvězdicový motor...JE MUJ NÁPAD....
nikde jsem ho neviděl, nikde o něm neslyšel....
Ptám se proto, že se mi jeví složitější, kde je tedy jeho výhoda?
- la
- Zasloužilý člen
Magnetron má ještě jiný význam (než tepelný generátor),při dílčí ztrátě permability tyčky(jen její části )tato vytvoří něco podobného jako prstencový magnet na vlnovodu(příčné vlny)jako odraz ale ne tvrdý(protože tepelný přechod je postupný),v tom případě je nutné stínit proti mikrovlnám.
Pro dílčí pokus ověření je možné použít jiný druh indukčního ohřevu ,stejně je nutné ho mít pro start zařízení(byl by start moc pro magnetron tvrdý šel by s efektem do kytek).Měření a stínění je pro práci v mikrovlné technice nutné.Proto je tam asi ta vf cívka.
Ohřevová cívka bude patrně muset kmitat s boku na její harmonické jako náhrada magnetronu,třeba na nižším kmitočtu pro schůdnost řešení.Kmitat ale musí ,kvůli EMP ,ohněm to asi ohřát nepůjde i když pole je neorané a tak je možné vše.
Když EMP tak obdélník. Tohle bude dost teplý ale měřit by se mělo dát něco i na teplotách nižších.
Pro dílčí pokus ověření je možné použít jiný druh indukčního ohřevu ,stejně je nutné ho mít pro start zařízení(byl by start moc pro magnetron tvrdý šel by s efektem do kytek).Měření a stínění je pro práci v mikrovlné technice nutné.Proto je tam asi ta vf cívka.
Ohřevová cívka bude patrně muset kmitat s boku na její harmonické jako náhrada magnetronu,třeba na nižším kmitočtu pro schůdnost řešení.Kmitat ale musí ,kvůli EMP ,ohněm to asi ohřát nepůjde i když pole je neorané a tak je možné vše.
Když EMP tak obdélník. Tohle bude dost teplý ale měřit by se mělo dát něco i na teplotách nižších.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
odpověď
1. jseš anonym
2. upřesni dotaz....ty totiž nevíš na co se ptáš....
...trochu ti pomohu s dotazem....co to je klasický magnetický motor....????
...to mě opravdu zajímá...a určitě nejen mě....myslím , že všechny tady...
..takže není na co odpovědět....
....jinak rád odpovím....zaregistruj se a nic ti nebrání s námi diskutovat
...hezký večer...martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
Magnetron tam určitě není pouze kvůli ohřevu. Proto píšu o synergickém působení. K zamyšlení je také fakt, že meyer použil torzo mikrovlnky i s ovládáním. Má konec zabořený do vyvrtaného jádra, v němž je kavita s 20gramy lithia. To jsou neoddiskutovatelné fakty , jenž souvisí s převodem vlnění, záření. Dle mého mikrovlnné záření neopustí hmotu stejně jako ostatní záření. A torzo mikrovlnky použili z jediného prostého důvodu. Regulace magnetronu. Pokud neběží naplno bez oddychu, tak jeho životnost bude mnohem delší. Nahradit magnetron jak píšeš bude možné, avšak se připravíš o přísně směrovou emisi mikrovln.Dílčími pokusy byla ověřena statečnost magnetronů a přesto zajištěna dostatečná zásoba. Mikrovlny lze odstínit kovovým pletivem, do nějž se zabalí každý spolubojovník u invokace.........Na ten tepelný spád jsem zapoměl..... stárnu....To bude prostor pro netradiční řešení. Já bloud chtěl vše chladit koupelí v oleji.
Mno, ten vzoreček, jenž je díky tiskařskému šotku nepoužitelný začíná mít reálný základ. Mluvím o tom vzorečku, jež je ve fr originále na adrese
http://www.rexresearch.com/meyernmr/meyer.htm
Pokud někdo máte na to poopravit vzorec, pak je třeba upravit c na druhou lomeno c na druhou. Takto totiž vše postrádá smyslu.
Pokud někdo máte na to poopravit vzorec, pak je třeba upravit c na druhou lomeno c na druhou. Takto totiž vše postrádá smyslu.
Re: odpověď
Jakou výhodu by měl mít ten hvězdicový motor oproti normálnímu motoru, kde se točí kotva mezi permanentními magnety?martin11 píše:1. jseš anonym
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- la
- Zasloužilý člen
jarda ovčák svitavy píše:Mno, ten vzoreček, jenž je díky tiskařskému šotku nepoužitelný začíná mít reálný základ. Mluvím o tom vzorečku, jež je ve fr originále na adrese
Dovolím si citovat:
píšu o synergickém působení
Ta hmota je furt v rovnováze i když je teplá ,protože kdybysme ji rozčísli pěšinku tak by to (nepatrně ) bliklo. Takže tedy se nám jeví teplá a mezi atomama to bude ,(špatně je tam vidět a ještě hůř měřit),setsakramensky studený a protože se to magneticky motá tak to moc možnosti nemá než "něco" uvolnit a srovnat se.Protože i když ji trápíme tak k tomu má odpor.V každé molekule myslím No a tím se pomalu mění naštěstí.Takový vortex asi. už sem někam dal tu supravodivost a všechno je relativní i ta teplota zvláště v elektromagnetickém poli.No a ta ohřevná náhrada magnetronu musí mít jinou frekvenci aby se to mohlo točít ty vortexy . Stejně nejsou nijak zvlášt poskládané takže když se tam dá další ohřevná cívka tak to neco dělat bude pro začátek ,k mikrovlnám mám odpor 1000 mega.