Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Já vím, že vy myslíte na Karolinu Světlou a já tady o starém Radeckým...Tohle se mi dostalo pod kůži a nevím proč. http://www.youtube.com/user/dadido3

blackjoe9
Stálý člen

Příspěvek od blackjoe9 »

Ospravedlňujem sa, že odbáčam z témy ale chcel som Vám Všetkým ( Vodíkarom , Magnetárom a ostatným) popriať Veselé Vianoce a krásne prežitie nového roku spolu s rodinami a našimi - vašimi výtvormi - veď ono to pôjde..(sry Martine :) )

Sme až príliš ďaleko na to, aby sme prestali...
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

VESELÉ VÁNOCE

Příspěvek od adam.benda »

..ano, teď techniku na malou chvilku stranou a především

Krásné vánoční svátky všem magnetářům a ostatním badatelům zde na fóru!
Veselé Vánoce!!

adam.benda :pivko:

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Malý dárek (pro některé)

Příspěvek od adam.benda »

aNONym píše:...
Můžeš, prosím, písnout jaké? Dík. 8)
Nechci tu publikaci nijak srážet dolů, ony tam skutečně žádné zásadní chyby nejsou, naopak je to velice pěkná a dobře napsaná věc... Jedná se jen o nějaké drobné překlepy nebo bych místy přepsal/doplnil vysvětlení autora...

Třeba str. 6 - Tady je staroškolácké vysvětlení magnetického toku jako počet indukčních čar procházejících danou plochou.. Nic proti tomu, ale celkově nemyslím, že je definice přes počty indukčních čar dobrá.. Magnetický indukční tok je zkrátka plošně uvažovaná magnetická indukce.. Počty indukčních čar plochou mi přijde zbytečně matoucí..

Nebo je občas někde místo Curieovy teploty napsána Courieova teplota..

Já vím, samé hlouposti a skutečně jen drobnosti.. Bylo toho tam myslím víc, ale už nevím kde a navíc jsou jen takovéhle drobné nedostatky..

Jinak je to ale především skvělý dokument, který obsahuje skutečně hodně důležitých informací o magnetech, skutečně všem doporučuju :good:

mato92
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Magnetické motory

Příspěvek od mato92 »

Zdravim vsetkych koho zaujimaju alternativne zdroje energie.
Ako citam tak citam, niekde pisu ze Perendev motor naozaj funguje a ma velmi velky vykon, na druhej strane zase pisu ze je to jeden velky podfuk.
Tak by som sa vas vsetkych chcel opytat;
Skonstruoval uz niekto zariadenie pohanane cisto magnetmi ktore NEMUSEL ROZBIEHAT RUCNE, ALE ZACALO FUNGOVAT HNED PO PRVOM IMPULZE (Ako napriklad prilozenie tych polkruhov s magnetmi ku kolesu u Perendev motora) a fungovalo nepretrzite dokym ho nezastavil ?

Za odpovede dakujem.

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od Aquarius1 »

Neznám nikoho kdo by to dokázal.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

karkulka červená

Příspěvek od martin11 »

Aquarius1 píše:Neznám nikoho kdo by to dokázal.
...kurňa...věř tomu...karkulka červená to dokáže....a jak řekl Poota :bye: ....slepé kuře našlo zrno... :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: karkulka červená

Příspěvek od Aquarius1 »

martin11 píše:
Aquarius1 píše:Neznám nikoho kdo by to dokázal.
...kurňa...věř tomu...karkulka červená to dokáže....a jak řekl Poota :bye: ....slepé kuře našlo zrno... :oops:
Hodně štěstí v bádání ;)

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: vířivé proudy

Příspěvek od Tuco »

Dík za tipy na užitečný počteníčko. Sice na tom s časem budu líp až za měsíc (teda snad), ale už dneska doufám, že se mi potom podaří realizovat některý praktický pokusy a měření, ke kterým mě inspirovalo. Kromě magnetů samozřejmě zahrnujou kuchyňskou váhu, lego, svářecí drát, spoustu lepící pásky a vůbec všechno co bude po ruce 8) No a potom nastane ta fáze pravděpodobně s kanalizační rourou a vrtákem, takže na nudnou zimu to letos nevypadá ;)

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

jojo, zima je hrozně krátká na pokusy, ale hodně dlouhá na topení...
máš bodík za praktický přístup a jedno varování - lego, aspoň jak si ho pamatuju - není pro pokusy ideální - sice se z něj dá udělat hodně věcí, ale moc to nedrží - tak aspoň nekombinuj s neodynama... ideální je udělat si nějaký univerzální přípravek a po otestování uříznout a navrtat načisto - řada nápadů je i na tom neseriózním youtube.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Tuco
Zasloužilý člen

Příspěvek od Tuco »

Já doufám že to lego utáhne a nijak zvlášť se to vlnit nebude, moje "magnetický portfolio" tvoří stejně jenom obyčejné ferity z papírnictví (většinu jsem zatím použil sporadicky, ale když jsem šel kolem tak jsem je prostě koupit musel - asi podobnej fenomén jako když jde ženská okolo kšeftu s botama :D ). Rozhodně chci nejdřív zkusit něco na tenhle způsob, protože nejsem nijak zvlášť manuálně zručnej a kostičky s prvým úhlem a kolečka s dírou skutečně uprostřed mi můžou s tímhle trochu pomoct.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

malej magnet taky magnet :) - i když martin11 by ze mě radost neměl - taky mám doma hromádku, ještě když jsem zkoušel postavit SMOT - no a pěkný hranolky jsou v magnetkách v nábytkových dvířkách - včetně železných destiček, které se taky můžou hodit. Sílu maj přiměřenou pro první pokusy...
tak originální nápady přeju!

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen

dobrá rada

Příspěvek od martin11 »

S LEGO stavebnicí jsem koketoval před 3mi roky....je vhodná, že nemagnetuje....to je jediná kladná vlastnost....jinak ....neúměrně velké tření ve všech pohyblivých částech....lze naolejovat...ale různé vůle v pohyblivých spojích jsou neodstranitelné....lepší je Merkur....ale je železnej a z toho pramení problemy.....
....magnety z kuch .linky....Gromitovi jsem to vysvětlil jinak....ostatní to zkuste....
...na uplnej začátek ano....ale uvědomte si kolik nám je......tak pánové...trochu serijozně jooo.....zdraví karkulka červená a martin11 :lol:

Tuco
Zasloužilý člen

Re: dobrá rada

Příspěvek od Tuco »

martin11 píše:...na uplnej začátek ano....ale uvědomte si kolik nám je......tak pánové...trochu serijozně jooo.....zdraví karkulka červená a martin11 :lol:
Je to jenom na pokus, ne na finální konstrukci. Navíc ve třiadvaceti si to snad pořád ještě můžu dovolit :D Vlastně ne jen já, každej je tak starej na kolik se cejtí ;) 8)

martin11
Zasloužilý člen

Lego

Příspěvek od martin11 »

...zdravím...mohl bych napsat i soukromě, ale zkušenosti s Legem byli...tedy jsou. Uvádím to proto, že jsem se s tím trápil a obcházel různá řešení...a v Legu nebyl prostor raelisovat danou věc.....Jinak je Lego opravdu bezva....tak alespoň jedna rada....olejovat opravdu řídkým olejem....např ..tyčky při průchodu podélníky....písty se šprajcujou...vzpřičují se ....olej to trochu odstranil....pak jsem vykoupal Lego v neředěném jaru....dobře odmaš´tuje...a vrátil do procesu v kuchyni...na nádobí....ani jsem se nestyděl....jde o to aby neuspěch z Lega neodradil od dalšího bastlení.....uspěch přeje martin11 :lol:

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“