Jednoduše. Nepřipojovat vyvíječ na napětí.klucka píše:Ja tomu rozumiem len či má niekto skúsenosti ako tomu zabránit....náhodou...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Animálnosti
Moderátor: FUP - Moderátoři
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: :)
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
klucka
= jedná se o normální stav a není důvod tomu nějak bránit.Nepřipojovat vyvíječ na napětí.
Uvádím Ti to jenom jako příklad, že si ledacos musíš "překládat", ale to se časem také naučíš - poota
Re: krakonos
se symetrickým zrojem by to bylo jednoduchýklucka píše:Vieš že na tú polaritu som musel tiež sám príst...len ešte nemám na to hotovú elektroniku nemáte niekto schému prepínania polarity samozrejme okrem relé...Lebo ked prepínate polaritu nemusíte dosky čistit....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Klučka, asi vieš, že nie je postačujúce použiť argument o tom, ako dlho som nejakú vec robil. Preto sa ani nedajú niektoré odpovede účastníkov vyhodnotiť okamžite.
Ak budeš prepólovávať, môžeš prísť o polovicu merného výkonu. Väčšina článkov a elektrolyzérov sú do určitej miery reverzibilné a nemusí ísť o chybu.
Ak budeš prepólovávať, môžeš prísť o polovicu merného výkonu. Väčšina článkov a elektrolyzérov sú do určitej miery reverzibilné a nemusí ísť o chybu.
Sem tu dobře ve vláknu "Rezonance" ????Akord píše:Klučka, asi vieš, že nie je postačujúce použiť argument o tom, ako dlho som nejakú vec robil. Preto sa ani nedajú niektoré odpovede účastníkov vyhodnotiť okamžite.
Mám pocit že ne. Ale opak je pravdou. Možná by proto bylo možná vhodnější, kdyby jste se s touto debatou odsunuli někam jinam.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: krakonos
Můžeš do toho rovnou pustit střídavý proud. Bude z toho dobrý vařič.klucka píše:Vieš že na tú polaritu som musel tiež sám príst...len ešte nemám na to hotovú elektroniku nemáte niekto schému prepínania polarity samozrejme okrem relé...Lebo ked prepínate polaritu nemusíte dosky čistit....
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ilem
Strávil jsem s měřením vyvíječů stovky hodin. Když změníš polaritu, půjde naakumulovaný výkon do zkratu. To snad dá rozum.klucka píše:Ahoj, prepínat polaritu? Máš to vyskúšané ked to tvrdíš?Striedvý prúd je niečo iné..
Přiblížím ti na jiném vymyšleném příkladu tvé otázky.
Otázka: Koupil jsem si kotel na zemní plyn. Mám teď mnohem větší spotřebu zemního plynu, než když jsem topil uhlím. Nedalo by se tomu nějak zamezit?
Odpověd Ilema: Jednoduše. Přestaň topit
Otázka: A co kdybych do toho plynového kotle sypal uhlí?
Mám pokračovat?
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Re: Ilem
No , nič v zlom ale jak sám píšeš , po 100-kách hodín laborovania máš velmi ,,zvláštne" otázky . Doporučujem ti , naštuduj si niečo z oblasti akumulátorov a elektrochémie okolo toho . Budeš možno sám prekvapený o čom to je a ako to je . Pepeklucka píše:No ja mám tiež cez stovky hodín...skúšaním atd...nemal som to s kým prediskutovávat...len mne sa zdá, že ten náboj robí vo vivíjači bordel...tak ako ked prebíjaš akumulátor nie?
Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .