Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
ÁRÉS

Otáčky

Příspěvek od ÁRÉS »

Například k výrobě energie? Kdybych docílil dejme tomu 60 otáček za minutu?

ÁRÉS

Kroutící moment

Příspěvek od ÁRÉS »

Kroutící moment tak o tom nemám představu a po sestrojení toho mého motoru nemám tušení jak to změřit?

ÁRÉS

Návrh

Příspěvek od ÁRÉS »

Mohu zde předložit svůj návrh na magnetický motor?

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Návrh

Příspěvek od poota »

Místo otázky už tu mohl být rovnou ten návrh - tedy jestli máš "pro připomínky uděláno" - poota

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

s radostí...hochu...

Příspěvek od martin11 »

...no sem s ním...nestyď se...martin11 čeká..jednou mě někdo tady nařknul, že kradu nápady...nemůžu se dočkat....jestli to je pístové...tak na moje vlákno o pístech...ostatni hejbátka sem...zdraví martin11 :lol:
jsou členové, kteří ti řeknou , že to nepojede...Karban
....jsou dobří, kteří ti řeknou proč to nepojede a pravděpodobně budou mít pravdu...Akord :idea:
...a psk tu je arkulka červená , která všemu věří...a ta si dobře rozmyslí co řekne....protože tomu nerozumí.... :oops:

... věřím, že se " TO " povede ......
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Árés

Příspěvek od gromit »

martine neber to na lehkou váhu:

"Áres byl bohem zuřivé války, krvavých bojů a válečného běsnění. Nezáleželo mu na důvodech války, miloval bojovníky, jejich statečnost, ale i jejích umírání. Byl ve svém živlu uprostřed řinčení zbraní, potoků krve. Podporoval rozpoutání jakékoliv války v kterémkoliv okamžiku. Nebyl přítelem vyjednávání, potlačování válečných konfliktů."

tohle by nemusely být mírumilovné karbanické intelektuální bonmoty...

jo - zdroj - i s fešáckou sochou: Árés

:angel:

jinak souhlas - kde je ten návrh???

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
ÁRÉS

Návrh

Příspěvek od ÁRÉS »

Tady je. Je tam i náčrtek z boku je tam vidět že magnety nejsou tak blízko u sebe není to úplně komplet dokreslený. Asi by se to muselo brzdit aby nedošlo k otstředivé síle. Jestli je to hodně blbý tak prosím zdržte se urážlivých a sprostých komentářů. Děkuji
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Stačí ak si prectavýš tie protilahlé ramená ako ,,obyčajnú páky" zo všetkým čo k néj patrí a zbadáš to aj sám , gde je ten problém na ktorom to celé zostane stáť . Pepe
Naposledy upravil(a) pepe dne pon 09 úno 2009 23:27, celkem upraveno 1 x.

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
ÁRÉS

NN

Příspěvek od ÁRÉS »

Jak to že se to zastaví? Magnet spadne dolů tam se to odpudí na stranu a zas tam spadne další magnet a tak je to dokola tak kde to může stát?

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Súčet váh na stúpajúcich ramenách je vo velkom nepomere k súčtu váh na ,,pákach" , čo stoja proti ním . Je to len moj názor a ty sa ním nemusíš vobec riadiť . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

No ale ten ľavý magnet od spodného na rotore po odpudení spodným na statore nebude pokračovať nahor, pretože ja na oveľa dlhšej páke, než pravý na rotore. Ostatné magnety na rotore sa neoplatňujú. A ak by ten statorový magnet pôsobil na väčšiu vzdialenosť, tak nedovolí pravému magnetu odpadnúť, a situácia bude rovnaká. Pepe-ovi sa to ako vidím tiež páčilo.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

já musím také

Příspěvek od martin11 »

...teď jsem se prodral závějemi 12km ke kompu....
....nejdříve zdravím Gromit....pak Akord...a Pepe...naše stavební kameny...
....no a co tomu říká karkulka červená,,,....je to moc hezky....namalovaný....
....důvody proč by to mohlo fungovat , jak jinak než výstižně posal Akord i Pepe...takže.....

...další prosím....vstupte.......martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

kde je chybička?

Příspěvek od gromit »

teda podle obrázku vidím problém v poloze 9h u rotoru - když už se podaří spadnutý magnet odchýlit tím statorovým (ať to bude jeden silnější nebo třeba V-čko) doleva, chybí tam síla, která vrátí spadnutý magnet zpátky ke středu rotoru - je to vidět u toho bočního pohledu. Takhle tam žádnou nerovnováhu zatím nevidím; spíš 2-3 magnety na koncích pák. Bohužel... - ale jestli se ti to nezdá možný, vezmi pár magnetů a laboruj, složité to není.
Zkoušel jsi třeba, jak daleko odskočí skutečný magnet, když ho necháš spadnout proti jinému z různých výšek? 45° je dost...

ÁRÉS

Gromit

Příspěvek od ÁRÉS »

Pro gromita. Tady jsem to trochu vysvětlil na obrázku. Obrázek je jen pro představu!! magnet v tomto náklonu se mi odpudí o cca 4cm zkoušel jsem to možna by to chtělo místo 8 ramen 10, 12.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

není jasné, jakému úhlu odpovídají ty 4 cm - pokud se tím dostaneš nad 50°, mohlo by to být zajímavé. Ještě mi není jasné, jak máš zařízeno, aby se magnet utrhnul a spadnul přesně ve svislé poloze - protože kdyby to bylo dřív, statorový magnet by způsobil brždění...

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“