Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Diskuze k seriálu o magnetech

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Simulace neexistujících jevů

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Co například to, že póly toho samého magnetu mají občas rozdílné vlastnosti ohledně síly magnetického pole?? Proč to tak někdy je a někdy zase není?? Pokud vím, tak zrovna tohle ještě nebylo nikdy zcela spolehlivě vysvětleno, ...
Toto tvrzení není co vím ničím zatím doložené. Vždy se jedná o špatne provedené pozorování, nebo pokus.

Dobre naprogramovaný princip je určitá abstrakce dosavadních pozorování a jejich modelu, to nezpochybňuji. Ale ta abstrakce bývá velmi silná proti odchylkám od ní, které neumí být doložené opakovane experimentem. O tom se mužeme bavit dlouho. Když by jsi ale investoval dost energie do rešení mnoha rozdílných úloh vedoucích ke stejnému výsledku, tak to začneš považovat za princip, vuči kterému jsou námitky treba kolemjdoucích chodcu nepodstatné, i kdyby hádali, tak nemají ani z čeho vybrat. Je to asi stejne nepravdepodobné, že se zítra srazí Zeme s Mesícem, i když to vyloučit nejde. Všichni žijeme z toho a spoléháme na to, že Mesíc zítra bude kroužit.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
aNONym píše:Co například to, že póly toho samého magnetu mají občas rozdílné vlastnosti ohledně síly magnetického pole?? Proč to tak někdy je a někdy zase není?? Pokud vím, tak zrovna tohle ještě nebylo nikdy zcela spolehlivě vysvětleno, ...
Toto tvrzení není co vím ničím zatím doložené. Vždy se jedná o špatne provedené pozorování, nebo pokus.
Tohle své tvrzení, to myslíš opravdu vážně ?????? :shock:

Proč se tedy zrovna touto anomálií zabývají vědci celého světa již dlouhá desetiletí ?? ;) Non

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:Dobre naprogramovaný princip je určitá abstrakce dosavadních pozorování a jejich modelu, to nezpochybňuji. Ale ta abstrakce bývá velmi silná proti odchylkám od ní, které neumí být doložené opakovane experimentem. O tom se mužeme bavit dlouho. Když by jsi ale investoval dost energie do rešení mnoha rozdílných úloh vedoucích ke stejnému výsledku, tak to začneš považovat za princip, vuči kterému jsou námitky treba kolemjdoucích chodcu nepodstatné, i kdyby hádali, tak nemají ani z čeho vybrat.
To je sice hezká odpověď, ale já jsem se ptal na NĚCO JINÉHO. Ty snad víš o nějakém algoritmu, který by podchytil zrovna tento případ v oblasti simulací ?? (tak, aby se to pak nemuselo ještě ověřovat následnými reálnými zkouškami). Ptám se vážně. :| Non.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:
Akord píše:
aNONym píše:Co například to, že póly toho samého magnetu mají občas rozdílné vlastnosti ohledně síly magnetického pole??
Tohle své tvrzení, to myslíš opravdu vážně ??????
Ano. Nevím o žádném takovém prípadu. Byl bych zvedavý, zda mezi tema vedci je alespoň 1, který je schopný uvést aspoň 1 pochopitelný a v pokuse opakovatelný argument. Pokud ano, pak to vítám. Fakt nevím nic o tom, že kompletní energie severního pólu je jiná, než jižního. Síla samotná s tím nemá nic společné a pri získání energie o ní samotnou ani nejde.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Ty snad víš o nějakém algoritmu, který by podchytil zrovna tento případ v oblasti simulací ?? (tak, aby se to pak nemuselo ještě ověřovat následnými reálnými zkouškami). Ptám se vážně. :| Non.
Algoritmy delám taky a nejdou delat obvykle náhodne. Jejich základem bývá konvence, model, nebo empírie. Vždyť jsem napsal, že i princip je zobecnená abstrakce, která tedy musí vycházet z mnoha pozorování a souvislostí.
Reálné zkoušky pro konkrétní prípad pak nebývají nutné. Zdá se mi, že me chceš chytit pouze za slovo. Zatím jsem nenašel situaci, kterou by magneticky nešlo simulovat a to jsem se v tom provetral. Obvykle se to jen neumí, nebo je to príliš pracné, nebo chybí peníze na 3D soft. Už 2D simulace dá dost presný obraz o tom, co magnetické pole delá a umožní se vyvarovat hromady chyb z nepozornosti, nebo složitosti.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Simulátor ani není potreba, proste neveríš už napsaným argumentum, a chceš si to osahat. Nic proti vkusu Karkulky, ale ta drina. 2D simulátor tvoji situaci stejne nereší, protože mag. pole zvlášte toroidu se neuzavírá ve 2D rovine. Ne každý simulátor umí počítat i síly, takže by jsi potreboval drahý soft, no a ten je tak složitý, že by si tomu opet neveril. S 3D jsem nedelal ani já. Argument o tom, že toroid se otáčivého momentu nijak nezúčastní, protože je rotačne úplne symetrický je velmi silný, a samotná radiální síla je nanic. Pokud chceš získat otáčivou sílu pusobící vuči jakýmkoli zpusobem, tak aspoň malá část síly musí pusobit mimo osu, ne presne radiálne. Zrejme nevidíš souvislost, že ten prstenec nepripustí ani náznak otáčivé síly. Ty ji však predpokládáš, protože jsi si nenakreslil reakci síly pusobící na píst. Bereš do úvahy pouze akci pístu a reakci zbytku, jako clona a podobne. Jenže reakce pusobí i na prstenec. Ten je ale symetrický, a proto se ta otáčivá reakce se nemá o co oprít. Výsledkem je, že nemá jak pusobit ani akce týkající se prstence(ne clony). Predstav si situaci, kdy písty celé pole prstence strhnou se sebou, pole bude proste cestovat s písty, a tím se stane prstenec zbytečný. Jako celek umí prstenec pusobit pouze radiálne, protože je symetrický. Promysli to porádne, jde to i bez simulace. Na hotovém výrobku je to však videt lépe, taky se na nej lépe dívá.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ahoj

Příspěvek od laik »

Jo ta trubka je na vodu 1" plast ,ve třech spirálách o délce 7 cm po směru hod.ručiček je nalepeno 30 neodimu kulatejch 0,5mm pruměr 2mm tl.stejnou polaritou dovnitř(nevím ale kterou nepoznám to) někde tady je vlákno o mag.upravě vody tak tam dám nějaký pozorovatelný výsledky.....(někdy)

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:Fakt nevím nic o tom, že kompletní energie severního pólu je jiná, než jižního.
Viz Google: Ed Leedskalnin. ;) Non
Naposledy upravil(a) aNONym dne ned 15 bře 2009 10:20, celkem upraveno 1 x.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:
Akord píše:Fakt nevím nic o tom, že kompletní energie severního pólu je jiná, než jižního.
Viz Google: Ed Leedskalnink. ;) Non
www.leedskalnin.com
je v obsahu debilina. Takových nicneríkajících teorií jsou stovky. Jsou mnohem slušnejší nekonvenční a zatím obecne neprijaté teorie. Toto je velmi slabé, nic tam autor ani nevysvetluje, ani nedokazuje, dokonce ani porádne nepopisuje. Mystifikují bežné jevy, kterým nerozumí.

Beru jen čitelný pokus, nebo konzistentní-souvislou teorii.

aNONym
Zasloužilý člen

Chceš pokus ??

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:www.leedskalnin.com je v obsahu debiliní.

Tak si to vyzkoušej. Potřebuješ k tomu jenom:

- velmi jemné železné piliny (nezmagnetizované, ideální je nový nepoužitý starter do kopírek)
- přiměřený tyčový magnet, ne moc silný
- slabou plastovou nebo jinou nemagnetickou podložku (mezi magnet a piliny)
- trochu času a trpělivosti
- a přesnou váhu na převážení pilin, které se přichytily na jednom i na druhém pólu

A schválně, jestli dospěješ ke stejnému výsledku, jako všichni ostatní, co tento pokus replikovali. ;) Non

Karban

Re: Chceš pokus ??

Příspěvek od Karban »

aNONym píše:

- velmi jemné železné piliny (nezmagnetizované, ideální je nový nepoužitý starter do kopírek)
- trochu času a trpělivosti
- a přesnou váhu na převážení pilin, které se přichytily na jednom i na druhém pólu

A schválně, jestli dospěješ ke stejnému výsledku, jako všichni ostatní, co tento pokus replikovali. ;) Non
Nojo, a samozřejmě nutno zanedbat něco hodně důležitého - prostředí, že ... :roll:

aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Karban píše:
aNONym píše:

... blá, blá, blá

Nojo, a samozřejmě nutno zanedbat něco hodně důležitého - prostředí, že ... :roll:
Mám toto považovat za odpověď?? Že toto je opravdu tvůj přístup?? Promiň, zkusím to brát tak, že dneska nemáš svůj den. :|

Asi je nám všem jasné, že podmínky musí být shodné pro oba póly (teplota, tlak, rosný bod, zkrátka lepší počasí jsme si nemohli přát ;) ). Nebo jsi to snad myslel jinak ?? Non

Karban

Příspěvek od Karban »

aNONym píše:
Karban píše:Nojo, a samozřejmě nutno zanedbat něco hodně důležitého - prostředí, že ... :roll:
Mám toto považovat za odpověď?? Že toto je opravdu tvůj přístup?? Promiň, zkusím to brát tak, že dneska nemáš svůj den. :|

Asi je nám všem jasné, že podmínky musí být shodné pro oba póly (teplota, tlak, rosný bod, zkrátka lepší počasí jsme si nemohli přát ;) ). Nebo jsi to snad myslel jinak ?? Non
Dle tebe možná to prostředí roli nehraje, ale to je jedno...

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:Tak si to vyzkoušej. Potřebuješ k tomu jenom:
Dobre, dík za informaci, tento pokus vypadá zatím čitelne. Ješte mi chybí informace s jakou presností musím vážit, abych mohl svuj výsledek prezentovat a porovnávat. Mám pomerne homogenní(rozmerove) zaručene magneticky mekké piliny, co nevím, zda ti kterí to zatím delali jsou schopni zaručit. Bez této záruky je možné dospet k nesprávnému výsledku, protože síla pritažení obecne nezávisí pouze na hmotnosti, ale i tvaru telesa. I když celkove o výsledku pochybuji, takový pokus lze provést. Stále však ten predešlý článek považuji za debilní v dusledku závažné chyby(magnetická indukce bez mag.pole), kterou jsem dostatečne názorne popsal.

Karban

Příspěvek od Karban »

Akord píše:Dobre, dík za informaci, tento pokus vypadá zatím čitelne. Ješte mi chybí informace s jakou presností musím vážit, abych mohl svuj výsledek prezentovat a porovnávat. Mám pomerne homogenní(rozmerove) zaručene magneticky mekké piliny, co nevím, zda ti kterí to zatím delali jsou schopni zaručit. Bez této záruky je možné dospet k nesprávnému výsledku, protože síla pritažení obecne nezávisí pouze na hmotnosti, ale i tvaru telesa. I když celkove o výsledku pochybuji, takový pokus lze provést. Stále však ten predešlý článek považuji za debilní v dusledku závažné chyby(magnetická indukce bez mag.pole), kterou jsem dostatečne názorne popsal.
Pokud bude výsledek s rozdílem hmotností obou množství pilin, pak bude načase zdůvodnit proč....

Asi to prostředí bude mít roli značnou.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“