Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

martin a MM

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
..jsem tu chvilku nebyl...a ....obhájci ...experimentátoři...pod mým vedením....obhajují zařízení , které podle "současných " fyz.zákonů ...není schopno samostatného pohybu....váhavý člen....pepe....opatrně ...včera připustil, že by snad....ale......a negativní člen, který zarputile tvrdí , a že né a né a né...no a několik přihlížejících, kteřímě fandí...a ptají se negativysty přirostlého k platným zákonům fyziky....proč nás..optimysty zrazuje...když už je tu tolik naplevelíno....tak jeden další plevel nevadí....ptám se jinak....že by mě měl Karban tak rád a chtěl mě vysvětlit ...neutrácej, neztrácej čas...pěstuj radši kaktusy.....určitě ne....Karban mě rád nemá....dokonce napsal , že jsem jeho nepřítel....otázka zní...tak proč se tak vehementně hádá o svoji pravdu....přitom nenapsal...a že jsem četl opravdu pozorně...ani jeden argument...karbanova diskuse je jen o slovech....neberu mu jeho určitě široký záběr...bouchačky, letadla, televize...mohl bych to ze svého života také doložit ...navíc mám několik dalších aktivit...rallye...nebudu se vytahovat...nepatří to sem....
...problem tohoto vlákna...je magnetický motor....pístový ...a jak správně poznamenal Gromit...ve spojitosti s dalším prvkem..Fe....
...s Gromitem pečlivě probíráme všechny alternativy vztahu magnetů a to nejen s pomocí velmi dobré animace....jsme přesvědčení, že zde je NĚJAKÁ...skulinka, kterou jsme objevili....taková červí díra...do jiného vesmíru...jak by řekl básník....
....Dogmatik Karban ... si nikdy nevzal do ruky dva magnety....proto se ohání jen a jen zákony, které samozřejmě platí....ale...je to to ALE...
...poprosil bych Karbana....mysli si svoje....my si také myslíme svoje.....mysli si o nás co chceš....svými planými slovy, která mě v konstrukci nepomohou si jen honíš triko a ukazuješ dres......Smysl tohoto Fora...je ...hledání volné energie....kdekoli....A podle Karbana...volná energie neexistuje....nebo máš snad Karbane jiný názor....nepovažuju za volnou energii motůrek s diodou a také nepovažuju za přínos nám popisovat sekačku z ventilátoru...a zase jsme tam co jsme byli....
...jsem masochisty....rád bloudím slepými uličkami, mlátím hlavou do zdí...a hledám s nadějí, že najdu...u magnetů...tu skulinku do volného prostoru....tento vzkaz je všem....dík za podporu a odborné rady Gromitovi....a Karbane...čest práci.......martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

Martin 11 dám to sem tak ,,lopatácky". Tento MM je podla mňa problematický už v tom , že z pohľadu ,,odporu k práci" tj. cestou najmenšieho odporu , neide cestou po ktorej ,,chodí príroda" (v prípade 2D je to kruh a v prípade 3D je to guľa) . ,,Sily" ktoré tam pracujú proti sebe , sú vo vyrovnanom stave . Tým že magnety v ňom vykonávajú priamočiari pohyb v každom jednom cykle (čo magnet to cyklus) prechádzajú ,,mrtvým bodom". Chýba tam tá už i mnou tu niekoľko krát spomínaná povestná ,,kvapka" ktorá by prekonávala tento bod ,,nula" (+ straty vzniknuté trením) , na ktorom sa tento MM v tomto prevedení zastaví . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
martin11
Zasloužilý člen

tak ještě jednou...

Příspěvek od martin11 »

pepe píše:Martin 11 dám to sem tak ,,lopatácky". Tento MM je podla mňa problematický už v tom , že z pohľadu ,,odporu k práci" tj. cestou najmenšieho odporu , neide cestou po ktorej ,,chodí príroda" (v prípade 2D je to kruh a v prípade 3D je to guľa) . ,,Sily" ktoré tam pracujú proti sebe , sú vo vyrovnanom stave . Tým že magnety v ňom vykonávajú priamočiari pohyb v každom jednom cykle (čo magnet to cyklus) prechádzajú ,,mrtvým bodom". Chýba tam tá už i mnou tu niekoľko krát spomínaná povestná ,,kvapka" ktorá by prekonávala tento bod ,,nula" (+ straty vzniknuté trením) , na ktorom sa tento MM v tomto prevedení zastaví . Pepe
...příroda....nezná neodym....příroda nezná kolo na hřídeli....příroda toto obchází poměrně komplikovaným a křehkým ...způsobem.
....přírodní....živé...!!!...objekty jsou vždy...!!!kulové....proč....největší objem....nejmenší povrch....neživé...objekty....nejsou nikdy kulaté....proč...???...např krystaly látek....
...tato uvaha zdánlivě nesouvisí s MM....je třeba si souvislosti pospojovat...a ptát se ...a učit se...od přírody...
....vlastní motor...pepe...již jsem to popisoval....ale rád to zopakuji...a nejen pro tebe....
...v mém případě 12 pístů....84 magnetů....!!!....z těchto 12 pístů....jsou 2 v "mrtvé pozici....DU a HU...zbývající pracují....každý sám za sebe....4 do minus 4 do plus práce....slovem plus a minus, ale nepracují proti sobě...ale je tím myšlen odtah a přítah....využívá se zde nekolik jevů...z magnetismu vyplývajících....všechny jsou sami o sobě samozničující....tím myslím nepohyblivé ....ale v jisté souvislosti...viz moje konstrukce....???....se nabízí jednotlivých vlasností využít....
...dle výpočtu a měření....při použití neodym 20x20x10 N42 vychází tečná síla na hřídeli ...18kg....nemužu si pomoct....
....Mám pocit, že sktečně ten motor pochopil pouze Gromit...tímto ho nepozvedávám proto , že mě fandí...ale má i vlastní magnetické nápady...na rozdíl ode mne je fundovaným odborníkem...a nejede jako já pouze citem...jde velice jednoduše udělat z někoho nevzdělance...viz příspěvky typu Karban....
...právě v magnetismu jsou jisté příznaky ...něčeho navíc...je to jakési Součkovské...tušení souvislostí.....
...takže pepe...němaj boja....ono to nějak dopadne....několik nás tady věří, že překvapíme sami sebe....a jak někdo psal....archimédes vymyslel těleso ponořené do kapaliny....a Mongolfierové to udělali...
...a co je můj sen....až Karban bude bastlit podle mých výkresů magnetický motor...... :jump: ...martin11 :lol:

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

připomínka

Příspěvek od gromit »

protože se mi zdá, že diskuze tady zabíhá zbytečně mimo téma a pro připomenutí nejenom "mladším" účastníkům - toto je ten magnerický motor, "experiment", "kafemnejnek" nebo jak tomu chce kdo říkat:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=914&postdays=0&postorder=asc&start=60

má-li někdo pocit, že tam vidí dvě síly, které se (ne)přetahují, ať vezme myš do ruky, ty síly tam zakreslí a pošle sem na vlákno. Jinak se můžeme překřičovat donekonečna. Díky.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Karban

Re: připomínka

Příspěvek od Karban »

gromit píše:...má-li někdo pocit, že tam vidí dvě síly, které se (ne)přetahují, ať vezme myš do ruky, ty síly tam zakreslí a pošle sem na vlákno. Jinak se můžeme překřičovat donekonečna. Díky.
Jedna je ta, která táhne píst kafemlejnku do horní úvrati, druhá je potřebná k tomu, aby píst dostala zpět do úvrati dolní.

Šipčičky snad netřeba.

8)

lubouš
Nový člen

Příspěvek od lubouš »

Karban píše:
gromit píše:...má-li někdo pocit, že tam vidí dvě síly, které se (ne)přetahují, ať vezme myš do ruky, ty síly tam zakreslí a pošle sem na vlákno. Jinak se můžeme překřičovat donekonečna. Díky.
Jedna je ta, která táhne píst kafemlejnku do horní úvrati, druhá je potřebná k tomu, aby píst dostala zpět do úvrati dolní.

Šipčičky snad netřeba.

8)
to jsou zrovna dvě síly které táhnou na jednu stranu, ty se nepřetahují.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

lubouš píše:
Karban píše:

Šipčičky snad netřeba.

8)
to jsou zrovna dvě síly které táhnou na jednu stranu, ty se nepřetahují.
....uááááááá....lubouš... :good: ,,,nový člen....a pochopil....bodík od martina....karban nemusí dělat šipčičky....konečně někdo třetí....mimo gromit-a pochopil vo co gou....

cituji..
Zaslal: út 07 duben 2009 17:52 Předmět: Re: úvaha..a co dál...

--------------------------------------------------------------------------------

martin11 napsal:
... vím, že chytám za slovo...ale....co je přírodní zákon..???
....asi jsem blbej...ale žádnej takovej , kterej potřebuju k práci či životu neznám...ale budiž...mluvme třeba o životní skutečnosti, nebo poznatcích....
...ale co potom s tímto citátem Karbana...
...Je-li nutno, přicházím-li do styku s něčím dalším, co jsem doposud nedělal, pak si jistě opatřím informace...

Možná potřebuješ vědět, co je clona a čas expozice, fotografe.

Já zas potřebuju znát odpor, napětí, výkon, proud, přenosovou rychlost, útlum, kapacitu a spoustu dalšího.

A informace si opatřím - vždy je kde najít. Jsou zdroje kvalitní a méně kvalitní. I kvalitu lze rozlišit - nutno však umět porovnávat.

====
K tomu učení:

Nezdá se ti poněkud nesoudné, když naprostý amatér chce říkat cosi o učení technicky fundovanějšímu...?

....k tomu učení....
....říkej si tomu ...karbane jak chceš...z čeho pramení tvoje sebevědomí, že jsi technicky fundovanější...???...technika je široký obor....já jen vím, že o magnetech víš kulový....a ostatní technika mě je jedno....a nestydím se za to...,
...v tomto okamžiku je třeba zapomenout ...co jsme...co děláme ...a čím se živíme....tady řešíme ...magnetický motor.....pochopil jsi to....všechny tvoje znalosti ...ti jsou na nic....v tomto vláknu...na tema magnety,,,zustań u toho co znáš....nehrab se na tenký led....neobhajuj neobhajitelné.... :idea:
...tak znova....máš něco nového ke konstrukci.....toho co navrhuju...???....běhá mi mráz po zádech z tvé odpovědi....ale třeba překvapíš...podívej...lubouš...přišel viděl...a poznamenal...good....martin11 :lol:

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

síly...

Příspěvek od gromit »

tak ještě pro názornost, délky šipek ZHRUBA znázorňují velikost působících sil, orientace je snad jasná. Pro šestipístový model mi vyšlo sil šest, reakci toroidu neuvažuju, reakce clony bude komplikovanější, ale vzhledem ke skutečný excentričnosti (na obrázku je pro názornost 3-4x větší) by brzdná síla přitahujících se magnetů neměla být podstatná - síla pro odtažení clonky v HÚ bude o něco větší než síla při vtažení v DÚ - opět pro celkovou bilanci pro jeden cyklus nepodstatné.
Jen připomenu, že žlutý pouzdra pístů jsou pevně spojený se základnou a šedá rotační clona se otáčí spolu se středem "motoru". Upevnění toroidu je libovolný a pro předpokládanou funkci (vznik tangenciální síly) není důležitý.

Prosím pouze věcné byť kritické připomínky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

Re: síly...v pístovém motoru - dodatek

Příspěvek od martin11 »

gromit píše:tak ještě pro názornost, délky šipek ZHRUBA znázorňují velikost působících sil, orientace je snad jasná. Pro šestipístový model mi vyšlo sil šest, reakci toroidu neuvažuju, reakce clony bude komplikovanější, ale vzhledem ke skutečný excentričnosti (na obrázku je pro názornost 3-4x větší) by brzdná síla přitahujících se magnetů neměla být podstatná - síla pro odtažení clonky v HÚ bude o něco větší než síla při vtažení v DÚ - opět pro celkovou bilanci pro jeden cyklus nepodstatné.
Jen připomenu, že žlutý pouzdra pístů jsou pevně spojený se základnou a šedá rotační clona se otáčí spolu se středem "motoru". Upevnění toroidu je libovolný a pro předpokládanou funkci (vznik tangenciální síly) není důležitý.

Prosím pouze věcné byť kritické připomínky.
...děkuji Gromit za opětovnou osvětu...jen upozorňuji, že tento výkres je JEN...jakési blokové schema...funkce magnetu , toroidu a clony je z výkresu patrná...i jejich vzájemný vztah. Z výkresu je zcela patrné, že zde proti sobě NEPŮSOBÍ...žádné síly... a vyznačené síly.../červené šipky/ jsou přímo síly působící přes klikový mechanismus na vlastní centrální kliku....
...pro případné replikanty upozorńuji, že mechanismus v této sestavě ...musí mít nejméně 3 písty...to proto že vždy je jeden píst v "mrtvé" poloze...a nelze tento moment "dohánět" setrvačníkem proto nemůže být ani dvou píst...o jednopístu jsem nikdy ani neuvažoval...
....pokud budou následné zkoušky a měření kladné, po výrobě a proměření toroidu, který pravděpodobně bude vykazovat nějaké anomálie s kterými zatím nepočítám....bude přepracován i klikový mechanismus který jsem ...pracovně...pro sebe...!!!....nazval...pružinový energetický zpožďovač....mám myšlenku ....největší síly...v HU pístu přenést o několik °uhlu ve směru otáčení do lépe využitelné pozice kliky vůči hřídeli....pokud jsu dotazy rád odpovím martin11 :lol: p.s. varuji "karbany" ať nekarbaněj....prosím jen konstruktivní otázky a připomínky...také upozorňuji, že se k problematice velice fundovaně již vyjádřil Akord....zejména k funkci toroidu a jeho konstrukci, takže ačkoli je toto vlákno dost zapleveleno jistými bláboly...pokud někoho zajímá problematika....nezbývá než pročíst.......m11 :lol:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

blábol

Příspěvek od 1220 »

to možná ode mne bude :oops: , protože jsem kdysi hrál vášnivě karty....
ale vzhůru k věci samé :
Velký setrvačník na hřídeli by snad nemusela být úplná blbost ?? a v něm takový pružinový přecvaking ?
K.

martin11
Zasloužilý člen

Re: blábol

Příspěvek od martin11 »

Karel m píše:to možná ode mne bude :oops: , protože jsem kdysi hrál vášnivě karty....
ale vzhůru k věci samé :
Velký setrvačník na hřídeli by snad nemusela být úplná blbost ?? a v něm takový pružinový přecvaking ?
K.
...karle....nezbývá než tě vyzvat....načrtni to...
...jak si to představuješ....nebudu popisovat moji myšlenku, abych tě nesvedl na scestí....

.pro úplnost.....clona na tom mým projektu....bude vážit cca 2500g. a protizávaží.....zrovna tolik...a vyvážit se to musí....takže ...setrvačník nechci...ale ve formě clony tam bude vesele rotovat 5000 g...!!!...
...doufám že mě to odpůrci budou vyčítat...jinak není problem sem přidat kovovou nemagnetickou...!!!....základnu té clony...třeba z mosazi nebo anticora...třeba dalších 10kg....jen ložiska by se musela dimensovat jinam....martin11...p.s...ale upozorňuju....ta clona a mechanismus clony se vlastního vzniku síly působící na hřídel....vubec...nezůčastní....ta clona...je tam ...jasi navíc..... :oops:

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

možná se brzy dočkáme nějakého toho překvapení:
"...Their results are still unpublished, but "we've found some interesting laws already, some laws that are not known," said Lipson. "What we're working on now is the next step — ways in which we can try to explain these equations, correlate them with existing knowledge, try to break these things down into components for which we have clues."

počítačový program analyzuje data a nachází v nich nové "zákony": http://blog.wired.com/wiredscience/2009/04/newtonai.html

žeby návrat ke klasickému přístupu experiment - data - analýza - teorie(rovnice, zákon...)?

martin11
Zasloužilý člen

překlad

Příspěvek od martin11 »

gromit píše:možná se brzy dočkáme nějakého toho překvapení:
"...Their results are still unpublished, but "we've found some interesting laws already, some laws that are not known," said Lipson. "What we're working on now is the next step — ways in which we can try to explain these equations, correlate them with existing knowledge, try to break these things down into components for which we have clues."

počítačový program analyzuje data a nachází v nich nové "zákony": http://blog.wired.com/wiredscience/2009/04/newtonai.html

žeby návrat ke klasickému přístupu experiment - data - analýza - teorie(rovnice, zákon...)?
karkulka si to nechala přeložit....a těší se , že ten motor zas nebude uplnej blábol...... :idea:

Počítačový program Self - Discovers zákony fyziky
Od Brandon Keim Duben 02, 2009 | 5:09:59 PM Kategorie: Umělá inteligence , Vědecké nástroje , Biologie systémů , Web/technika

V právě po dni, silný počítačový program udělal výkon který vzal fyziky staletí k tomu, aby dokončili: extrapolující zákony pohybu z houpání kyvadla .

Vyvinutý Cornell výzkumníci, program vydedukovaná přirozená práva bez kusu znalosti o fyzice nebo měřičství .

Výzkum je ohlášený jak potenciální průlom pro vědu v Petabyte Age, kde počítače zkusí najdou pravidelnosti v masivní datasets které jsou příliš velké a komplex pro lidskou mysl. (podívejte se na Drátovaný časopisový červenec 2008 kryt příběh na " Konec vědy .")

"jeden z největších problémů ve vědě dnes posouvá vpřed a nalezení podložní principů v oblastech kde tam je části a mnoho dat, ale tam je teoretická mezera. My nevíme, jak to na světě chodí, " řekl Truhlík Lipson , Cornellova univerzita výpočtový výzkumník kdo spolu-- psal program. "myslím si, že toto bude důležitým nástrojem."

Kondenzační pravidla z prvotních dat dlouho byl považovaná provincie lidského jasnozření, ne strojovou inteligenci. To může naznačovat věk v kterém vědci a programy pracují jako stejný jako k tomu, aby dešifrovaly datasets příliš složitý pro lidskou analýzu .

Lipsonův program, spolu-- navrhl s Cornell výpočtový Michael biolog Schmidt a popsaný v papíru publikovaném ve čtvrtek v Věda , smí představovat průlom v starý, nenaplněný hledání použít umělá inteligence k tomu, aby objevila matematické poučky a vědecké zákony:

Půlstoletí předtím, IBM'S Herbert Gelernter autorský program ty údajně nově objevené Euclidovy poučky měřičství, ale kritici řekli, že to spoléhalo se příliš mnoho na programátorovi- dodávaná pravidla .
V 1970s, Douglas Lenat- ovo Automatizovaný matematik automaticky vygenerované matematické poučky, ale oni ukázali se být velkou měrou zbytečný .
Stanfordská univerzita- ovo Dendral projekt, byly počatý v roce 1965 a užívaný pro dvě dekády k tomu, aby extrapolovaly možné struktury pro organické molekuly z chemických měření shromážděných NASA kosmickým plavidlem. Ale to bylo nakonec neschopné k tomu, aby ohodnotilo pravděpodobnost různých odpovědí těch to vygenerovalo .
$100,000 Leibnizova cena , ustanovený v 1980s, byl slíbený prvnímu programu k tomu, aby objevil poučku tu "hluboce ovlivňuje" matematiku. To nebylo nikdy prohlášené.
Ale nyní umělá inteligence experti říkají Lipson a Schmidt možná má naplněný polní nepolapitelný slib .

Ne jako Automated Mathematician a jeho dědici, jejich program je připravený jen se sadou jednoduchý, základní matematický funkce a data to je požádaný o analyzovat. Ne jako Dendral a jeho protějšky, to může čistit obilí možné vysvětlivky do pravděpodobně málo. A to přijde na příhodnému okamžiku - vědci mají nesmírně větší data než teorie k tomu, aby popisovaly to .

Lipson a Schmidt navrhl jejich program k tomu, aby identifikoval spojené faktory uvnitř dataset krmení do programu, pak generuje rovnosti k tomu, aby popisovaly jejich vztah. Dataset popsal pohyby jednoduchých mechanik jako odpružené oscilátory, matematická kyvadla a dvojitý kyvadla - mechanismy užívaný mistry k tomu, aby ilustrovali fyzické zákony .

Program začínal s blízkými- náhodnými kombinacemi základních matematických procesů - dodatek, odčítání, násobení, dělení a několik algebraických operátorů .

Zpočátku, rovnosti vygenerovaný programem selhal ve vysvětlit data, ale nějaká selhání byla mírně méně špatně než jiní. Používání genetického algoritmu, program upravená nejslibnější selhání, testoval je znovu, vybral nejlepší, a opakoval proces dokud sada rovností vyvinutých k tomu, aby popisovaly systémy. Vytáčí, některý z těchto rovností byly velmi důvěrně známý: zákon zachování hybnosti , a Newtonův druhý zákon pohybu .

"to je silný přístup, " řekla univerzita Michigan pracovníka v informatice Marta Pollack , s " potenciálem k tomu, aby aplikoval na nějaký typ dynamického systému." Jak je to možné rozsahy použití, treska pojmenovaný okolní systémy, povětrnostní vzory, populační genetika, kosmologie a oceánografie. "jen o nějaké přírodní vědě má typ struktury který by byl odpovědný, " ona řekla .

Ve srovnání se zákony pravděpodobnými k tomu, aby řídily mozek nebo genom, zákony pohybu objeveného programem jsou extrémně jednoduchý. Ale principy Lipsona a Schmidtova programu by měly pracovat na vyšších stupnicích .

Výzkumníci již použili program nahrávky fyziologických států jedinců a jejich úrovní metabolit, celulární proteiny to souhrnně běžet naše těla ale zůstávat, molekula molekulou, velkou měrou uncharacterized - dokonalým příkladem data chybění teorie .

Jejich výsledky jsou ještě nepublikované, ale "my jsme našli nějaké zajímavé zákony již, nějaké zákony které nejsou známé, " řekl Lipson. "co my pracujeme na nyní je další krok - způsoby, jakým my můžeme zkusit vysvětlit tyto rovnosti, korelovat jim s existující znalostí, zkusit zhroutit se tyto věci do součástí pro které my máme záchytné body."

Lipson přirovnal hledání k "detektivnímu románu" - špetka výměny role výzkumníků v křížené počítačové- lidské vědě. Programy produkují sady rovností - popisování role srážek na pouštní rovině, nebo znečišťování ovzduší v spouštění astmatu, nebo souběžné zpracování úloh na poznávací funkci. Výzkumníci testují rovnosti, určí zda oni jsou ještě neúplní nebo založený na špatných datech, užívat je identifikovat nové otázky, a použije je k nepořádné realitě .

Human Genome Project, například, produkovala dataset velkou měrou nepřipouštějící tradiční analýzu. Funkce téměř každého genu závisí na funkci dalších genů, které závisí na ještě větších genech, které mění s časem a místem. Stejná úroveň složitosti konfrontuje výzkumníky studování tělesného nesčetný proteiny, lidský mozek a dokonce ekosystémy .

" pravidla jsou matematická rovnice které zachytí pravidelnosti v systému, " řekla treska, "ale vědec potřebuje interpretovat ty pravidelnosti. Potřebují, například, vysvětlit" proč populace zvířat je ovlivněná změnami v srážkách, a co by mohlo být udělaný pro chránit to .

Michael Atherton , poznávací vědec kdo nedávno předpovídal tu počítačovou inteligenci by ne brzo by nevypíchla lidský umělecký a vědecký pohled, řekl , že program "by mohl být ohromný nástroj, stejně vizualizační software je: To pomáhá generovat perspektivy ty nesmí být intuitivní."

Ať tak nebo onak, řekl Atherton, " tvořivost, odborná znalost, a rozpoznání významu je ještě závislý na lidském soudu. Hlavní problém zůstává stejný: jak systematicky utřídit komplexní souřadný systém."

"nakonec, my ještě potřebujeme vědce k tomu, aby díval se na toto a říct, toto je zajímavý, " řekl Lipson .

Lidé jsou, jinými slovy, ještě důležitý .

Citace: "destilující volná přirozená práva z experimentálních dat." Od Michael Schmidt a truhlík Lipson .Věda , sv. 324, duben 3, 2009.

"automatizační věda." Od Davida valčík a Bruce Buchanan .Věda , sv. 324, duben 3, 2009.

všechny zraví martin11 :lol:

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: tak ještě jednou...

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:...dle výpočtu a měření....při použití neodym 20x20x10 N42 vychází tečná síla na hřídeli ...18kg....nemužu si pomoct....
....Mám pocit, že sktečně ten motor pochopil pouze Gromit...
Ta síla samotná nic neznamená, duležitá je síla podél celé ujeté dráhy, tedy práce jednoho obehu. V tom je schovaná i celá záhada clonky. Navíc absolutní absence tečné síly na toroidu, protože toroid je z hlediska tečné síly(otáčení) zcela symetrický a muže být bez jakéhokoli vlivu vynechán.
V jaké poloze se ustálí rotor jsem popsal dávneji. Toroid bude možno otočit do jakékoliv polohy bez účinku. Taky jsem upozorňoval, že v homogenním poli nepusobí translační síla (ve smeru pohybu, včetne otáčivé síly, pokud se však homogenita týče otáčivého pohybu podél kruhu, co je i prípad uvažovaného toroidu) . Myslím si, že tomu motoru rozumím jak mechanicky, tak magneticky. V každém prípade však dobre udelaný pokus má velkou vypovídací hodnotu, mnohem vetší, než nekteré nejisté dohady.

Co se týče toho DC motoru na AC, tak se to už asi vysvetlilo, na AC standardne nebeží pouze motor s magnety, nebo príliš magneticky tvrdými nástavci, ostatní DC motory na AC beží více, nebo méne ztrátove.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

klídek, my se možná časem někam dopracujeme...

takže k magnetům - máš pravdu (Karban), že magnet se přitáhne - to něco může být opačný pól druhého magnetu nebo nějaký feromagnetický materiál, říkejme mu pro jednoduchost železo;
pak je tady druhá možnost, že magnet se bude odpuzovat - tady je ale jen jedna praktická možnost, a tou je stejný pól druhého magnetu, diamagnetický a jiný exotický stavy neuvažujme, ty ani v kafemlejnku nejsou;
no a třetí možnost - magnet se ani nepřitahuje, ani neodpuzuje - je v dynamický rovnováze s okolím

když se podíváš pozorně na ten obrázek, který jsem tady připomínal, tak tam jsou pomocí červených šipek znázorněny síly působící na jednotlivé písty v jedné konkrétní poloze - ta poloha se podle počtu pístů opakuje každých 360/n stupňů, čili pro hledání toho "zakopanýho psa" je celkem málo prostoru - tak na té poloze jsou zachyceny prakticky všechny tři zmíněné možnosti - odpuzování, přitahování i neutrální/rovnovážný stav. Nepřesvědčuju, že jinak to být nemůže, ale zatím nikdo - ani ty - se neobtěžoval a nepřikreslil ANI JEDEN PIXEL, který by ukázal nějakou protisílu, která působí proti těm, které jsem tam už nakreslil.

Netvrdím, že se TO musí točit, jen se mi nechce věřit, že TO nebude fungovat jenom proto, že TO nemůže fungovat.

Akord - jasné - síla x dráha - jen ty síly, které působí na písty (chtě nechtě musím napsat, že tam síly působí) se během jednoho pootočení, které se dá uvažovat pro analýzu sice mění, ale tak nějak nemění orientaci. Vím že jsi to vysvětloval už kolikrát...

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“