Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
Anonymous píše: Na tohle forum je radost pohledět, ale spíš tu jsou 2 znalí a chytří (Akord, Karban), pak možná nějakých pár s jakýmisi znalostmi a pak hejno potrhlých, fanatiků a podobných, zcela bez znalostí, ale s Vírou a plápolajícím odhodláním.

Rád bych se Karbana a Akorda zeptal, proč tuhletu sektu nenechají být a přirozeně zdegenerovat, jak tomu velí principy v podobně odtržených komunitách ?
Já se nepovažuji za nějakého chytrého - netajím se např. tím, že chemii příliš nerozumím.
Ale když vidím ty mnohé omyly, co se šíří, nutí mě to trochu tlačit do správného směru...
...do správného směru...v prostoru nebo čase...???....se ptá Karkulka...to aby příště věděla..... :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Karban

Příspěvek od Karban »

martin11 píše:...do správného směru...v prostoru nebo čase...???....se ptá Karkulka...to aby příště věděla..... :lol:
Do správného směru třeba v prostoru v tom smyslu, že např. místo vymýšlení MM-kafemlejnku udělám někde opatření, které ušetří energii, prostředky, čas a podobně....
---

Tedy příklad:

Proč Karban nestaví MM-kafemlejnek?
Protože již to kdysi dávno zkouše a mnoho nad tím přemýšle, a svou praxi spojil s praxí jiných pomocí teorie, vytvořené opět léty praxí jiných...

A proto raději Karban sebere pět švestek a jede se podívat někam, kde má co pochytit - i třeba o raketách a jejich řízení.

Nebo se něco dozví o těch různých ekonomicko-šméčkařských fintách, a ve styku s nějakým manipulátorem-podvodníkem pak snadno může takového odpálit či ještě lépe vydusit....

8)

Karban

Re: Ne vždycky je to správné

Příspěvek od Karban »

gewo píše:Svého času jeden velmi vážený vědec, celosvětově uznávaná kapacita, na základě zkušeností z tehdejší praxe spojené s teorií konstatoval, že je nemožné sestrojit létající stroj těžší než vzduch...
Jak to dopadlo, všichni víme...
Ten dotyčný "vědec" nebyl asi žádný velký inteligent.

Jistě měl možnost sledovat ptáky.
Pokud by u toho jen trochu logicky přemýšlel, nejspíš by došel k jiným závěrům....

Takže to byl nejspíš nějaký tmář.

8)

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
martin11 píše:...do správného směru...v prostoru nebo čase...???....se ptá Karkulka...to aby příště věděla..... :lol:
Do správného směru třeba v prostoru v tom smyslu, že např. místo vymýšlení MM-kafemlejnku udělám někde opatření, které ušetří energii, prostředky, čas a podobně....
---

Tedy příklad:

Proč Karban nestaví MM-kafemlejnek?
Protože již to kdysi dávno zkouše a mnoho nad tím přemýšle, a svou praxi spojil s praxí jiných pomocí teorie, vytvořené opět léty praxí jiných...

A proto raději Karban sebere pět švestek a jede se podívat někam, kde má co pochytit - i třeba o raketách a jejich řízení.

Nebo se něco dozví o těch různých ekonomicko-šméčkařských fintách, a ve styku s nějakým manipulátorem-podvodníkem pak snadno může takového odpálit či ještě lépe vydusit....

8)
...já ti dám ..kafemlejnek....tak já ti tedy Karbane prozradím....objevil jsem havarovaný létající talíř...a v něm.....zdroj .....energie...bylo to dost poškozený....tak jsem to zrekonstruoval.....část někdo odvezl do šrotu...nějaká menšina....ale to co zbylo .....byl....ten kafemlejnek....když to fungovalo UFOunům....tak mě to také musí fungovat....
...a přeju ti, mnoho uspěchů v raketové technice.....martin11 :lol:

Karban

Příspěvek od Karban »

martin11 píše: ...já ti dám ..kafemlejnek....tak já ti tedy Karbane prozradím....objevil jsem havarovaný létající talíř...a v něm.....zdroj .....energie...bylo to dost poškozený....tak jsem to zrekonstruoval.....část někdo odvezl do šrotu...nějaká menšina....ale to co zbylo .....byl....ten kafemlejnek....když to fungovalo UFOunům....tak mě to také musí fungovat....
Trochu fantasické... mmm...
Myslím, že ne, havárie takového stroje by se rychle proflákla.
Stejně, jako odpal rakety.
---
Pokusy s létajícími talíři v malém jsou staré, i můj táta zkoušel jeden menší, jen s malými úspěchy...

.

Karban

Re: A že těch tmářů ale bylo!

Příspěvek od Karban »

gewo píše:A rodí se pořád noví a noví...

Všechno již bylo vymyšleno a vynalezeno.
Charles H. Duell, komisař americkéh patentového úřadu, 1899

Prezident Akademie je dále povinnen ze všech svých sil přispívat k vyhubení vlkodlaků, permoníků, draků, vodních žínek a bludiček. Aby byl lid účinně pobídnut k této bohulibé činnosti, vypisuje se na vypátrání každé z těchto příšer, ať už je odhalena v děrách, jamách, jeskyních, nebo jezerech, odměna šesti tolarů.
Ze zakládací listiny berlínské Akademie věd, 1700 (úkol beze změn převzal český Sisyfos ;) )

Je dokázáno, že je vůbec nemožno, aby se člověk mohl zvednout do vzduchu, nebo se v něm alespoň udržet.
Akademik Lalande v Journal de Paris, 1782, necelý rok před vzletem první montgolfiéry s lidskou posádkou.

Fantastové, kteří chtějí posílat do ulic světlo v trubkách se svítiplynem, by si mohli zrovna tak usmyslit osvětlovat Londýn kouskem Měsíce.
Proslulý fyzik Wollaston, 1802

I kdyby šroub skutečně mohl uvádět loď do pohybu, přece by se v praxi neosvědčil, protože je na zádi, a proto není možné loď řídit.
Závěr komise odborníků britské admirality, 1837

Elektřina nemůže být nikdy praktickou formou síly, protože ztráty vzniklé ve vedení jsou příliš veliké. Bylo by snazší užívat provazových poháněcích pásů, které by šly od kladky ke kladce, takže by se táhly na míle po celém kraji.
Inženýr Osborne Reynolds, 1888

640KB by mělo být dost pro každého.
Bill Gates, 1981

Směšný MM-kafrmlejnek je úplně k ničemu.
Karban
Jo.

Takže tím, že umím odfiltrovat nesmysly typu "perpetuum mobile" od skutečně reálných možností (třeba ty dopravní sytémy, jinde zmíněné) - tak jsem také tmář?

Ale ale....

Spíše ten, kdo plete nesprávně do sebe pojmy, tvoří chaos ve výrazech již dávno používaných - ten zatemňuje.

Jen příklad - jinde zmíněné topné těleso a jeho účinnost, kde se někdo snaží vyvracet tu vysokou efektivitu....
Proč takto mlžit a mást...?

:?:

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ne vždycky je to správné

Příspěvek od Palo »

Karban píše:Ten dotyčný "vědec" nebyl asi žádný velký inteligent.
Bohužel, s uplývajícím časem je jich čím dál tím stejně... :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Karban píše: ...A co jseš za profesi, že bych se tě poptal, a něco se i od tebe přiučil...?
Na rozdiel od teba ja nepociťujem nutkavú potrebu niekoho poučovať, či komandovať.
Naposledy upravil(a) chiq dne pon 11 kvě 2009 18:34, celkem upraveno 1 x.

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Karban píše: Takže tím, že umím odfiltrovat nesmysly typu "perpetuum mobile" od skutečně reálných možností (třeba ty dopravní sytémy, jinde zmíněné) - tak jsem také tmář?
Co je to "perpetuum mobile", a kdo se tady o ně pokouší?

Koho z přítomných zajímá zlepšení systému veřejné dopravy? Brečíš na nesprávném hrobě, zkus se stejně vehementně opřít do bursíků a podobných. Systémy jsou dávno známé a ověřené, schází jen politická vůle. Kdo zlikvidoval trolejbus a proč?

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Karban

Příspěvek od Karban »

gewo píše: Co je to "perpetuum mobile", a kdo se tady o ně pokouší?

Koho z přítomných zajímá zlepšení systému veřejné dopravy? Brečíš na nesprávném hrobě, zkus se stejně vehementně opřít do bursíků a podobných. Systémy jsou dávno známé a ověřené, schází jen politická vůle. Kdo zlikvidoval trolejbus a proč?
PM = např. MM-kafemlejnek a daleko k tomu nemá ani "pár kapek na 100 km".
------
Ale já tu nemluvím jen o veřejné dopravě, nýbrž obecně o dopravě, tedy i té individuální.

Nebrečím, ani by mi nenapadlo tak činit právě zde... :lol:

Bursík je nehodnotná figura, obyčejný kariérista, jakých všude mraky.
Brzy zmizí ze scény, nahrazen jinými...

Politická vůle - no ano, tam mnoho chybí.

Trolejbus - jistě, někdo spočetl, že se v Praze nevyplácí.
Ale to už je desítky let...
Problém spíše tam, že se nám tu honily tunokilometry pro výkazy na papírech za režimu starého a za režimu nového se honí materiál sem a tam, jen aby ho bylo všude hafo rozličného, mnohdy však stejného - prý pro větší výběr...
Tam chyby politiků, a nejen tam...

* * *
Nu a zde záhodno řešit využití větru a deště, decentralizovaných zdrojů a podobně.

Méně záhodno a užitečno všem však zatemňovat skutečnosti....

8)

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Příspěvek od Pego »

Karban píše:
gewo píše: Co je to "perpetuum mobile", a kdo se tady o ně pokouší?

PM = např. MM-kafemlejnek a daleko k tomu nemá ani "pár kapek na 100 km".
------
Ale já tu nemluvím jen o veřejné dopravě, nýbrž obecně o dopravě, tedy i té individuální.

Nebrečím, ani by mi nenapadlo tak činit právě zde... :lol:

Bursík je nehodnotná figura, obyčejný kariérista, jakých všude mraky.
Brzy zmizí ze scény, nahrazen jinými...

Politická vůle - no ano, tam mnoho chybí.

Trolejbus - jistě, někdo spočetl, že se v Praze nevyplácí.
Ale to už je desítky let...
Problém spíše tam, že se nám tu honily tunokilometry pro výkazy na papírech za režimu starého a za režimu nového se honí materiál sem a tam, jen aby ho bylo všude hafo rozličného, mnohdy však stejného - prý pro větší výběr...
Tam chyby politiků, a nejen tam...

* * *
Nu a zde záhodno řešit využití větru a deště, decentralizovaných zdrojů a podobně.

Méně záhodno a užitečno všem však zatemňovat skutečnosti....

8)
Skutecnosti byla Zemeplocha, hvezdy se tocili kolem Zeme atd. Jak hluboka je podle tebe kralici nora? Tensory/eter a jine jsou dnes take skutecnosti - jak hluboko je mas nastudovane, aby jsi ze sveho pedestalu troufale tvrdil - co je skutecnost?

Co quantova mechanika, mikro-, nano-svet, OU transformace, spady? Crn - crn - budicek!!!! Kolik-pak poslednich stoleti jsi prespal?

Karban

Příspěvek od Karban »

Pego píše:Skutecnosti byla Zemeplocha, hvezdy se tocili kolem Zeme atd. Jak hluboka je podle tebe kralici nora? Tensory/eter a jine jsou dnes take skutecnosti - jak hluboko je mas nastudovane, aby jsi ze sveho pedestalu troufale tvrdil - co je skutecnost?

Co quantova mechanika, mikro-, nano-svet, OU transformace, spady? Crn - crn - budicek!!!! Kolik-pak poslednich stoleti jsi prespal?
Nebyla zeměplocha.

Nora je hluboká dle potřeby.

Etér je diethyl, též přeneseně volný prostor...
Tensor - ? Ale tam ne-e...

Mikro a nano jsou řádová vyjádření, a co má být?
To je jako hrozit nekonečnem....

:lol:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Karban píše:[Mikro a nano jsou řádová vyjádření, a co má být?
To je jako hrozit nekonečnem....

:lol:
To byly příklady abyste věděl co si o Vás tady lidé myslí, hm a co takhle jinak jak to jde ?
K.

Karban

Příspěvek od Karban »

Karel m píše:To byly příklady abyste věděl co si o Vás tady lidé myslí, hm a co takhle jinak jak to jde ?
K.
Ale zrovna takové veličiny bych se rád optal..

Mohu, urozený pane...?

?

martin11
Zasloužilý člen

létající talíř pana Karbana - seniora

Příspěvek od martin11 »

Karban píše:
martin11 píše: ...já ti dám ..kafemlejnek....tak já ti tedy Karbane prozradím....objevil jsem havarovaný létající talíř...a v něm.....zdroj .....energie...bylo to dost poškozený....tak jsem to zrekonstruoval.....část někdo odvezl do šrotu...nějaká menšina....ale to co zbylo .....byl....ten kafemlejnek....když to fungovalo UFOunům....tak mě to také musí fungovat....
Trochu fantasické... mmm...
Myslím, že ne, havárie takového stroje by se rychle proflákla.
Stejně, jako odpal rakety.
---
Pokusy s létajícími talíři v malém jsou staré, i můj táta zkoušel jeden menší, jen s malými úspěchy...

.
...to mě zajímá....mužeš popsat alespoň jeden malý úspěch tveho otce s létajícím talířem....martin11 :lol: ...ono totiž..." jablko nepadá daleko od stromu...." :idea:

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“