Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
pepe
Zasloužilý člen

2012.

Příspěvek od pepe »

Páni som o tom presvedčený , (a teraz riadne ,,zabrdnem") že 2012-tý je ,,slušný habakuk". Osobne si myslím , že to moje : ,,Každému čo právom patrí" má aj v tomto prípade svoje opoctatnenie . Ono totiš , ,,Historia na rozdiel od ludí nie je slepá" a v jéj prípade nie všetko čo si ludia dávajú do súvislostí , má aj svojú historickú súvislosť . Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: Zdravím, něco k tomu zlatu......

Příspěvek od chiq »

gewo, la, jarda, díky moc!
laik píše:Když jsem se zamyslel nad tím zlatem.......
Taky sem uvažoval o koupi ale......
Zlato dnes kupuje hodně lidí....... protože se to ze všech stran doporučuje (Proč???).....
cena tím pádem asi poroste.......
ale co potom.....nastane třeba nějaký zhroucení a co ???..... všichni horečně budou prodávat zlato a nastane velikej pokles v ceně......a pak tu budou ONI....kdo to hned začne skupovat (či směnovat za potraviny,nebo něco) a napakujou se ještě víc......takže já bych počkal z investicí do zlata taky až na potom....ted radši koupit nějakej pozemek, stavební materiál, nářadí ,nebo tak něco co má stále nějakou stoupacící hodnotu pro člověka.....zlata se v krizi nenažeru ,ale pronajmout lidem kus pole,či prodat motyku nebo pár cihel.........
hmmmm....jen taková úvaha.... :ethink:
ozaj doporučujem pozrieť prednášku Andreasa Clause, http://dolezite.sk/Financni_krize_a_pravo.html , o terajšej kríze - veľmi poučná!

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Viděl jsem, souhlasím ;) Nakoplo mě to ;) Ale prvenství má WM magazín s článkem "Chci celou zeměkouli a deset procent navíc!"

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

súhlas

Příspěvek od chiq »

WM č.50 str. 1658 - 1665
Přílohy
Chci celou zemi a 5% navíc.gif
Chci celou zemi a 5% navíc.doc
(94.5 KiB) Staženo 173 x
Naposledy upravil(a) chiq dne pát 12 čer 2009 17:57, celkem upraveno 2 x.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

chiq píše:ozaj doporučujem pozrieť prednášku Andreasa Clause, http://dolezite.sk/Financni_krize_a_pravo.html , o terajšej kríze - veľmi poučná!
...zdravím...investovat do pozemků je asi dobré....ale jen z duvodu, že zde budu něco pěstovat....myslím, že užitečné je mít vybavení na obrobu dřeva a kovu...já mám i kovářskou výheň......ale opatrně...elekrřina nebude...takže ruční nářadí....
...myslím , že sáhneme , v případě katastrofického scénáře do muzeií...a jak rádi vythneme ruční řezačku na kopřivy...já už ji mám....ze zběrného dvora.....myslím ale , že tyto rady jsou jen pro vesničany.....každý musí sám, podle sebe......martin11 ELF :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

z ruska

Příspěvek od la »

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

martin11 píše:....ale opatrně...elekrřina nebude...
...ehm... Svařování jede bez problémů na benzínový agregát velikosti štokrdlete... Vyzkoušel Edgar... Jede spalovák na nenaředěnou pálenku? V nouzi by to šlo, ne? Takže třeba to svařování bych neviděl tak černě ;)

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: 2012.

Příspěvek od NAVAR »

pepe píše:Páni som o tom presvedčený , (a teraz riadne ,,zabrdnem") že 2012-tý je ,,slušný habakuk". Osobne si myslím , že to moje : ,,Každému čo právom patrí" má aj v tomto prípade svoje opoctatnenie . Ono totiš , ,,Historia na rozdiel od ludí nie je slepá" a v jéj prípade nie všetko čo si ludia dávajú do súvislostí , má aj svojú historickú súvislosť . Pepe
Taky nejsem zastánce katastrofických vizí. Takových Y2K, hromadných otrav v sektách očekávajících konec světa a proroků už tu bylo hromadu.
Nicméně soběstačnost a samostatnost jedince třeba tím že si vybuduje vlastní "zdroje" potravin a energií pokládám za velmi prospěšnou.
A kdyby něco tak sem si vzpomněl na následující vtip.
Pěkný den přeji.

Pilot spolecnosti Alitalia, kterymu blesk vyradil z provozu pulku cockpitu: "Skoro vsechno nam vypadlo, nic uz nefunguje, ani vyskomer uz nic neukazuje..." Po peti minutach nadavani se ozve pilot jinyho letadla: "Drz hubu a zemri jako chlap"

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Slunce a rok 2012

Příspěvek od Palo »

Přišel mi zajímavý mail. V příloze.
Přílohy
Soucasny_stav_Slunce.doc
Slunce...
(67 KiB) Staženo 208 x

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

vesmírné počasí

Příspěvek od gromit »

v přímém přenosu: http://spaceweather.com/

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Slunce a rok 2012

Příspěvek od Merlin »

Palo píše:Přišel mi zajímavý mail. V příloze.
:roll:
Astronomové zabývající se pozorování Slunce již několik měsíců zjišťují, že počet slunečních skvrn na povrchu Slunce povážlivě pokleslo.

Silná výpověď hned na začátku... :shock:

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Dvell
Zasloužilý člen

Skvrny?

Příspěvek od Dvell »

Já si vždy myslel že ty skvrny se periodicky objevují a mizí každých pár měsíců nebo let.. Podle mně na tom není nic zvláštního dokonce jsem nedávno koukal tuším na ČT2 kde byl charakter tech skvrn moc pekne popsán..

Takovýmto příspěvkům nedávám žádnou váhu přotože o éterické energi a těch zónách (už ani nevim jak se jmenovaly) si myslím své..

S pozdravem

Dvell

"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
pepe
Zasloužilý člen

Aktivita slnka a r.2012.

Příspěvek od pepe »

Každému rádioAMATÉROVI zaoberajúcim sa DX prevádzkov je známi 11 roční cyklus slnka majúci priami vpliv na E , F vrstvi na ,,nebíčku", viď časť ,,Jedenáctiletý sluneční cyklus" na http://www.crk.cz/CZ/SIRENIC . Pre zaujímavosť uvediem , že aj toto je jeden z dôvodov prečo je CB pásmo (27Mhz) v tomto obdobý 11r. sl.cyklu nepoužitelným ,,rádiovým smetiskom". Máte tam k 2012-tému ešte nejakú ,,rozprávočku"? Pepe

0987

škvrny

Příspěvek od 0987 »

...ide len o takú zanedbateľnú maličkosť... vlastne dve... ten pokles je neúmerne vysoký a to zintenzívňovanie činnosti má už viac ako ročné oneskorenie... ale to je, ako som napísal, "zanedbateľná maličkosť"... :?

pepe
Zasloužilý člen

2012.

Příspěvek od pepe »

,,0987" s prihliadnutím na vek Slnka a jeho cikly , je to zanedbatelná maličkosť . Pepe

Odpovědět

Zpět na „Universum“