pepe píše:Jedným zo základných práv je npr. nikým a ničím neovplivňované ,,Právo volby". Pepe
Zdravím Pepe.
Už len prostredie v ktorom žiješ, túto voľbu ovplyvňuje, a to nehovorím o ďalších vplyvoch ovplyvňujúcich voľbu jednotlivca (rodina, komunita, spoločnosť, štát, región v ktorom žiješ, ďalej škola, oznamovacie prostriedky, atd.). Také miesto alebo svet, kde je nikým a ničím neovplyvňované právo voľby môže existovať len v predstavách morálne mimoriadne silných jedincov (starých duší?...) a tých je prakticky mizivé percento.
Podľa mňa je hmotný svet určený na to, aby sa duša každého jednotlivca mala kde učiť a určovať svoje smerovanie, až kým nedosiahne vrchol (pozitívny alebo negatívny), kde splynie s harmóniou (Stvoriteľom "Absolútnou inteligenciou tvorivou"???) alebo chaosom ( Satanom "Absolútnou inteligenciou deštrukčnou"???). To ostatné medzi tým je učenie a ovplyvňovaná osobná voľba v smerovaní jednotlivca. A už len tým, že jednotlivec má hmotné a zraniteľné telo, je ovplyvnená voľba jednotlivca.
Toto je výlučne môj osobný názor na hmotný svet a život v ňom a nikomu ho nevnucujem. Každý nachádza svoju cestu a ja ponúkam svoj pohľad na svoju cestu a netvrdím, že je ten najsprávnejší. To je čiste otázka osobnej voľby jednotlivca.
Zdravím všetkých a želám príjemný zvyšok dňa.