Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Laik se ptá fyziků
Moderátor: Gabča
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kadlín 2009
Počítám s tím vnitřním rozměrem 80 x 80cm, materiál na upevnění brány a vybavení na kladkostroj si beru sebou. Snad to nebude tak složité na upevnění. Časově by to snad neměl být problém zvládnout.
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pivo neé
A jsem radši, musel bych narychlo poshánět všechny potřebné věci. Ostatně hotinec v Kadlíně vypadá celkem slušně a pevně věřím, že tam netočí nějaký eurobier, jako třeba Gambrihnus, nepodařilo se mi to na webu zjistit.
Z těch různě velikých koulí a kouliček, které mají být vystaveny volnému pádu mám docela strach, pořádně je prohlédněte, než je pustíte, aby se tam třeba mezi ně nezamíchal starý šrapnel a nemuseli jsme pak stavět novou rozhlednu. Na druhou stranu by třeba byla vyšší k vůli delší dráze volného pádu.
Co se týká fotek z posledního srazu, tak žádné nemám, jelikož jsem nic nefotil, nemám foťák, jenom malinkej na mobilu. Možná s sebou vezmu kameru, myslím, že mi ještě zbyla nějaká volná kazeta.
Jeff
Z těch různě velikých koulí a kouliček, které mají být vystaveny volnému pádu mám docela strach, pořádně je prohlédněte, než je pustíte, aby se tam třeba mezi ně nezamíchal starý šrapnel a nemuseli jsme pak stavět novou rozhlednu. Na druhou stranu by třeba byla vyšší k vůli delší dráze volného pádu.
Co se týká fotek z posledního srazu, tak žádné nemám, jelikož jsem nic nefotil, nemám foťák, jenom malinkej na mobilu. Možná s sebou vezmu kameru, myslím, že mi ještě zbyla nějaká volná kazeta.
Jeff
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
pivo v Kadlíně
....kdysi ...to je asi před 5ti roky...se v Kadlíně točilo Starobrno....betálne škopek.....dneska nevím....ale...!!!!.....Jeffe , my budeme na rozhledně, která je od hospody dost daleko...!!!....nejdem degustovat pivo...ale vědecky pracovat....ty dronte jeden....takže....načepuj si do pet flaše něco ze svých zásob.....a mužeš přinést koštnout....v pustině na rozhledně přijde k chuti cokoli....jeff píše:A jsem radši, musel bych narychlo poshánět všechny potřebné věci. Ostatně hotinec v Kadlíně vypadá celkem slušně a pevně věřím, že tam netočí nějaký eurobier, jako třeba Gambrihnus, nepodařilo se mi to na webu zjistit.
Jeff
....ale to prasátko zase na oplátku určitě odceníš.....takže už za 5 dnů....pokoříme fyzikální zákony.....martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Vítání
Jé vítejte všichni noví, kteří se chystáte přijít, hned si připadáme líp. Samozřejmě se hluboce omlouvám za všechno, co kvůli tomu mému nesmyslu podstupujete (ale chtěli jste to sami), náhradou za prožité příkoří upeču něco sladkého, zbytek evidentně již zajistil Marťas, kterému tímto děkujii , no ještě něco na pozdní večer pro všechny, hlaste se i vy tajní, co jste se ještě nevyjádřili (SZ), ať se toho udělá dost . Jó, taky budu pro ev. zájemce mít kafe a čaj.
Matrace tři staré pérové na vyhození beru, notebook s O2 připojením, výsledkovou porovnávací tabulku a fix na zapisování výsledků.
Do techniky už kafrat slibuju nebudu, jen připomenu, co potřebuju: změřit dobu pádu co nejhustšího nejtěžšího nejaerodynamičtějšího čehokoli z co nejvyšší výšky, pak o třeba 2 metry míň, a eventulně, ještě o 2 metry míň. Cokoli navíc je dobré, ale jak znám své zkušenosti, nakonec budeme rádi, že se změří aspoň tohle
Vypadá to, že bych tam mohla zůstat, protože si neumím představit jet pod vlivem v noci zpátky. Anžto svatá Anna chladna zrána, já to zalomím zřejmě do auta. Večer asi bude prostor na přednášky o něčem chytrém, budu se snažit tvářit japně no hlavně budu mlčet aby se pak nerozhostilo trapné ticho nad úrovní ev. dotazu
Fšechno zatim, ja se těšim
Matrace tři staré pérové na vyhození beru, notebook s O2 připojením, výsledkovou porovnávací tabulku a fix na zapisování výsledků.
Do techniky už kafrat slibuju nebudu, jen připomenu, co potřebuju: změřit dobu pádu co nejhustšího nejtěžšího nejaerodynamičtějšího čehokoli z co nejvyšší výšky, pak o třeba 2 metry míň, a eventulně, ještě o 2 metry míň. Cokoli navíc je dobré, ale jak znám své zkušenosti, nakonec budeme rádi, že se změří aspoň tohle
Vypadá to, že bych tam mohla zůstat, protože si neumím představit jet pod vlivem v noci zpátky. Anžto svatá Anna chladna zrána, já to zalomím zřejmě do auta. Večer asi bude prostor na přednášky o něčem chytrém, budu se snažit tvářit japně no hlavně budu mlčet aby se pak nerozhostilo trapné ticho nad úrovní ev. dotazu
Fšechno zatim, ja se těšim
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Příprava
Tak jsem včera dodělal ten mechanický závěs. Snad bude funkční, elektricky ho budu zkoušet se závorou až v pátek. Nosnost jsem otestoval mojí maličkostí takže bezpečnostní rezerva je značná.
Jak jsi na tom Karle s tím tvým závažím? Budeš ho lít zítra? Pokud vyjde čas a seženu vhodnou kouli kolem 10cm jako mustr do písku, odleju ještě taky něco z olova ať je to co nejtěžší, nejhustší a máme možnost porovnat vliv odporu vzduchu.
Jak jsi na tom Karle s tím tvým závažím? Budeš ho lít zítra? Pokud vyjde čas a seženu vhodnou kouli kolem 10cm jako mustr do písku, odleju ještě taky něco z olova ať je to co nejtěžší, nejhustší a máme možnost porovnat vliv odporu vzduchu.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ano
forma je už skoro suchá, dneska bude v prosluněné místnosti, takže zítra , doufám, že bude úspěch. Nic jsem takhle velkýho zatím nelil
prosím držet palce.
Jinak přislíbil účast Ivan, to je náš Iťák on je takový turista a známý Zimermanolog, mohl by přečíst např Ženskou otázku, nebo přání ke 150 narozeninám pro badatele VE .Je to sice pro jiný týpky, ale dav tomu obvykle tleskal. / já sice ne / Ale to by snad nevadilo.
Předběžně tedy v 10 hod na místě ??
KDR
prosím držet palce.
Jinak přislíbil účast Ivan, to je náš Iťák on je takový turista a známý Zimermanolog, mohl by přečíst např Ženskou otázku, nebo přání ke 150 narozeninám pro badatele VE .Je to sice pro jiný týpky, ale dav tomu obvykle tleskal. / já sice ne / Ale to by snad nevadilo.
Předběžně tedy v 10 hod na místě ??
KDR
-
- Zasloužilý člen
upoutávka v novinách Mělnicko...
....Karel má ještě moji kouli Fe cca 10cm....je k dispozici...JOVA píše:Tak jsem včera dodělal ten mechanický závěs. Snad bude funkční, elektricky ho budu zkoušet se závorou až v pátek. Nosnost jsem otestoval mojí maličkostí takže bezpečnostní rezerva je značná.
...mohu vzít 1kg závaží z decimálky....???.....
...v příloze upoutávka v místním tisku....Týdeník Mělnicko http://www.melnicko.cz
....zdraví Martin11
...kdokoli cokoli ke srazu psát sem...nebo na SZ
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Martine šíříš poplašné zprávy.
Promiń Tebou zmiňovaná RAKETA tož má na délku pouze necelých 35 cm.
Psal jsem Ti o raketkách... Dronde jeden........
Nu což třeba přijedou opravdoví borci s raketama většíma. ČESKÝ DROND obávám se sice, že je to název duplicitní , nu což kostky jsou vrženy .....
PS: jsou v okolí Kadlína duby ? Tam by mohlo totiž začít téhož večera Setkání Mimoprostorové. Viz vlákno téhož názvu.
Pro Gabču :
Zlatá mysl sr.o. měla kdysi sídlo v Liberci, nemá to pokračovatele ?
Asi těžká otázka našel jsem pouze zmínky v rozhovorech
http://www.hledajici.cz/rozhovor.htm pokud má někdo čas ........
kdo zažil , popř četl např Modrou alfu ví o čem to je ........
KDR
Nu což třeba přijedou opravdoví borci s raketama většíma. ČESKÝ DROND obávám se sice, že je to název duplicitní , nu což kostky jsou vrženy .....
PS: jsou v okolí Kadlína duby ? Tam by mohlo totiž začít téhož večera Setkání Mimoprostorové. Viz vlákno téhož názvu.
Pro Gabču :
Asi těžká otázka našel jsem pouze zmínky v rozhovorech
http://www.hledajici.cz/rozhovor.htm pokud má někdo čas ........
kdo zažil , popř četl např Modrou alfu ví o čem to je ........
KDR
Naposledy upravil(a) 1220 dne stř 22 črc 2009 12:04, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
Re: Martine šíříš poplašné zprávy.
...já jsem tak malej, že raketa 35 cm je pro mne velká....hlavně ji přivez....národ se těší....Karel DR píše:Promiń Tebou zmiňovaná RAKETA tož má na délku pouze necelých 35 cm.
Pro Gabču :
KDR
...duplicitní pojmenování....no to je shoda náhod....ETA také nemá nic společného s ETA ve Španělsku... ....upřesníme na místě....
...šuby DUBY...Arizona Texas....to mě nikdy nenapadlo...DUB v Kadlíně....ale je zde památná lípa....asi 500 stará prej někoho pamatuje....
....si myslím , že na meditaci nepotřebuješ DUB....či na spojení.....takže další bod také na místě....
....myslím, že by si každý účastník...Drond....měl přinést nějakou papírovou vlaštovku......a zkusit hodit...z rozhledny....mimo foŤáků...vzít i dalekohledy....při dobré viditelnosti....Krkonoše....Ještěd....Český ráj....
....pro ty kdož ještě váhají.......neváhejte.....zve obec Kadlín a martin11
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ano
Nezapomeň na smrštění materiálu, bude značnéKarel DR píše:forma je už skoro suchá, dneska bude v prosluněné místnosti, takže zítra , doufám, že bude úspěch. Nic jsem takhle velkýho zatím nelil
prosím držet palce.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Martine šíříš poplašné zprávy.
zůstaň v klidu Martine, zachyceno, že pro spojení s někým je potřeba dub, tak to ber , že je potřeba. Nechá se všechno udělat jinak, ale pak je to něco jinýho. O meditaci popř medikaci přece nikdo nemluvil ........martin11 píše:že na meditaci nepotřebuješ DUB
Promiń mi to. Necháme to teda být ano ?
A prý, že jsem Drout v novinách, nebo kdo že to vlastně donese raketu .
Přinesu asi 3 kusy nemaj boja.............
KDR Ahoj
Nálitky aby bylo odkud brát a zákon vepsaných koulí dodržet se pokusím.
Díky za připomínku JOVO
-
- Zasloužilý člen
Re: Kadlín 2009
jjjj, teď ještě aby se celé to dřevěné schodiště nekroutilo, třeba při chůzi Dronta či Drontice . Tak budu držet palce.JOVA píše:Počítám s tím vnitřním rozměrem 80 x 80cm, materiál na upevnění brány a vybavení na kladkostroj si beru sebou. Snad to nebude tak složité na upevnění. Časově by to snad neměl být problém zvládnout.
-
- Zasloužilý člen
Re: upoutávka v novinách Mělnicko...
Ježkovy voči to bude ostuda. Tak já tam udělám ještě ten plakátek pro kolemjdoucí.martin11 píše:...v příloze upoutávka v místním tisku....Týdeník Mělnicko
-
- Zasloužilý člen
...vykašli se na plakátek.....a dohodni se s Karlem a JOVA...kde se sejdete, aby to bylo do 14.oo namontovaný.....elektronice nerozumím...ale JOVA...jak ho znám je perfekcionista...všechno musí být OK...Karel napsal v 10.00 v Kadlíně...až mi to potvrdíte, tak brnknu starotovi, že přijedete....píšu to veřejně proto, že i další ....členové zde, mohou přijet dříve a přiložit ruku k dílu...Gabča píše:Ježkovy voči to bude ostuda. Tak já tam udělám ještě ten plakátek pro kolemjdoucí.martin11 píše:...v příloze upoutávka v místním tisku....Týdeník Mělnicko
....sraz ve 14.00 na úřadu...ale někdo asi bude muset zůstat na rozhledně....to hlídat....nebo tam necháme místní ostrahu...ale s ohledem na zařízení bych raději dozor nikomu nesvěřoval....pro dnešek zatím vše....martin11 p.s. Gabčo...s tou ostudou si nic nedělej...všichni znají jenom mě....
-
- Zasloužilý člen
Takhle brzo? Už v deset na druhým konci republiky v sobotu? To jako vstávat ráno v ŠEST? Je ještě jedna varianta, všichni to budeme montovat společně odpoledne, protože nás to zajímá, jak to funguje... odpoledne je dlouhý, i při letadýlkách a raketkách to nezaplníme. Ale přizpůsobím semartin11 píše:...kde se sejdete, aby to bylo do 14.oo namontovaný.....elektronice nerozumím...ale JOVA...jak ho znám je perfekcionista...všechno musí být OK...Karel napsal v 10.00 v Kadlíně...až mi to potvrdíte, tak brnknu starotovi, že přijedete....píšu to veřejně proto, že i další ....členové zde, mohou přijet dříve a přiložit ruku k dílu...
....sraz ve 14.00 na úřadu...ale někdo asi bude muset zůstat na rozhledně....to hlídat....nebo tam necháme místní ostrahu...ale s ohledem na zařízení bych raději dozor nikomu nesvěřoval....pro dnešek zatím vše....martin11 p.s. Gabčo...s tou ostudou si nic nedělej...všichni znají jenom mě....
JOVO, Kájo, jak dlouho se to montuje, když vám pomůže pár kolegů? Jestli je to do hodiny, tak ráno nejedem, kdo by to tam hlídal.. já musím ještě ráno uvařit gulášovku, brownies, tatínka vypravit na festival, dítě k babičce, učesat se, namalovat nový hezký obličej z druhý strany...