Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Laik se ptá fyziků

Drontí akce, události, novinky...

Moderátor: Gabča

Odpovědět
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Vrtulník???

Příspěvek od A(&F) »

JOVA píše:Tak na tohle si vezmu stopky :roll:
Ty budou stačit :lol:
... přesýpací ... :D :D :D

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...když to chytne termiku...a je to dobře složený...ten vrtulník....tak to letí do nebíčka.... :idea: .....tk už...za 24.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

martin11 píše:
...když to chytne termiku...a je to dobře složený...ten vrtulník....tak to letí do nebíčka.... :idea: .....tk už...za 24.....martin11 :lol:
... jako na termickej pohon ??? ... zápalkou zespoda ??? ... v tý zesílení části ??? ... jo, ta by mohla hořet dobře ... ;)

... jaks to myslel ... s tím "za 24" ??? ... to teda budeš mít ale pořádný zpoždění ... :D :D

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

A(&F) píše:
martin11 píše:
... jako na termickej pohon ??? ... zápalkou zespoda ??? ... v tý zesílení části ??? ... jo, ta by mohla hořet dobře ... ;)

... jaks to myslel ... s tím "za 24" ??? ... to teda budeš mít ale pořádný zpoždění ... :D :D
....za 22.45.... :oops: ....mužeš i zápalkou zespoda...Jaromíre.... :jump:

Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Matrace, generátor

Příspěvek od Gabča »

Tak jak s těma matracema? Jsou pérový, Martin je proto odmítl s tím, že by vymrštily závaží a zbořily schodiště. Prosím info, zbytečně se mi je tahat nechce... :|

:) Kájo, a jak je to s tím generátorem?

Gabča

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Matrace

Příspěvek od JOVA »

Matrace určitě přivez jinak se nebude měřit. Je fakt že molitanky nebo klasické žíněné by byly vhodnější, ale něčím tu ránu utlumit musíme. S tím vymrštěním bych moc nepočítal. Ta moje guma to pohltí.

Gabča
Zasloužilý člen

Matrace

Příspěvek od Gabča »

Tak jo :-)

jarda m
Nový člen
Dal: 2 poděkování

Generátor

Příspěvek od jarda m »

Pro jistotu vezmu generátor 2kW 1f, ten utáhne projektor a případně i Jeffovu aparaturu, která jej určitě přehluší.
Jarda

Gabča
Zasloužilý člen

Závěr

Příspěvek od Gabča »

Laik už radši drží hubu :-)
Tak nejdražší přátelé,
děkuji za jeden z nejkrásnějších dní, plného legrace, a vědeckého bádání. Jelikož nejenom šutry ale 16 kg koule se flákaly ve fyziky předem vytyčených intervalech, asi už nemá cenu nic řešit...
G = 9,81 m/s2
Žádná významější gravitační anomálie na Kadlíně nalezena nebyla.
Vyjma toho ale všechno fungovalo, od raket, letadýlek, vrtulníčků, a draka s rekordně dlouhým ocasem.
Zvláštní poděkování znovu patří JOVOVI, jenž dokázal nainstalovat systém čítače a optické laserové lišty, napojeno na pouštěcí zařízení, přes kladku, zavěšeno nahoře. Přesnost na 0,00001 sekundy 8) . A vše tak, aby Rozhledna zůstala zachována i pro další generace.
Martinovi dík za ostatní přípravu, Kájovi za dokonalou olovovou kapkovitou střelu atd., saovi a Kájovu kamarádovi za prezentace, no a taky jardovi m za funkční generátor :D , a všem na které jsem teď zapomněla, protože poněkud nestíhám.

K teorii .. tím nepadá celá, jen ta část o gravitaci, ale s tím už budu teď obtěžovat někoho jiného a jinde :D .

Takže .. já se pomalu loučím, :D , bylo mi tu s Vámi blaze, možná se občas podívám do vláken, ale slibuju, už jen v nejvyšší tichosti :D

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Závěr

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše:
Takže .. já se pomalu loučím,
To nedělej :cry: . Dam a ještě k tomu hezkých, jak jsem viděl z fotek, je tu jako šafránu a je nám jich tu opravdu třeba. Dámy tak nějak zkulturňují obhroublou společnost chlapů. Tak zůstaň.
Zvlášť, když se akce tak vydařila. Příště bychom třeba mohli zjistit, jak atmosférický tlak ovlivňuje archimédův zákon :?:

"Dum spiro spero"
Ciceron
Gabča
Zasloužilý člen

Re: Závěr

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:
Gabča píše:
Takže .. já se pomalu loučím,
To nedělej :cry: . Dam a ještě k tomu hezkých, jak jsem viděl z fotek, je tu jako šafránu a je nám jich tu opravdu třeba. Dámy tak nějak zkulturňují obhroublou společnost chlapů. Tak zůstaň.
Zvlášť, když se akce tak vydařila. Příště bychom třeba mohli zjistit, jak atmosférický tlak ovlivňuje archimédův zákon :?:
Jéé, dííky, no pravda, ze smíchu jsem vyšla jen výjimečně, hlavně když spustila Karkulka. Jénomže, tady je to pro šikovné ručičky a chytré hlavičky, a já neumím ani pájet :!: :D , a neměla jsem pocit, že bych vás tu jakkoli zkulturnila :lol: , vy už jste samé Kultury za 500 :D

smotajev
Nový člen

Příspěvek od smotajev »

a já neumím ani pájet
To Tě klidně naučím, nic na tom není.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

pájení

Příspěvek od lajos »

V Liberci to máš blýž

martin11
Zasloužilý člen

....začátek...

Příspěvek od martin11 »

Gabča píše:Laik už radši drží hubu :-)
Tak nejdražší přátelé,
děkuji za jeden z nejkrásnějších dní, plného legrace, a vědeckého bádání. Jelikož nejenom šutry ale 16 kg koule se flákaly ve fyziky předem vytyčených intervalech, asi už nemá cenu nic řešit...
G = 9,81 m/s2
Žádná významější gravitační anomálie na Kadlíně nalezena nebyla.
Vyjma toho ale všechno fungovalo, od raket, letadýlek, vrtulníčků, a draka s rekordně dlouhým ocasem.
Zvláštní poděkování znovu patří JOVOVI, jenž dokázal nainstalovat systém čítače a optické laserové lišty, napojeno na pouštěcí zařízení, přes kladku, zavěšeno nahoře. Přesnost na 0,00001 sekundy 8) . A vše tak, aby Rozhledna zůstala zachována i pro další generace.
Martinovi dík za ostatní přípravu, Kájovi za dokonalou olovovou kapkovitou střelu atd., saovi a Kájovu kamarádovi za prezentace, no a taky jardovi m za funkční generátor :D , a všem na které jsem teď zapomněla, protože poněkud nestíhám.

K teorii .. tím nepadá celá, jen ta část o gravitaci, ale s tím už budu teď obtěžovat někoho jiného a jinde :D .

Takže .. já se pomalu loučím, :D , bylo mi tu s Vámi blaze, možná se občas podívám do vláken, ale slibuju, už jen v nejvyšší tichosti :D
...hele Gabčo....jsi jako Halleyova kometa....vynořit a zase vodletět...tak to tedy néééé.....jednou jsi nás tady rozviklala tím, že neplatí nějakej fyzikalní zákon....já už mám vymyšleno, co bude v Kadlíně příští rok.....
....pokus budu moci provést bez elektroniky....zatím si to promejšlim...ale , kdyby někoho něco napadlo...tak se nestyďte.....
....tímto také děkuji všem, co se zúčastnili....kdo nebyl, neviděl...a neuvěří , co se dělo.....a že se dělo.....posílám ilustrační foto.....noviny jsem odevzdal do redakce dneska ráno.....všechny zdraví martin11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Gabča
Zasloužilý člen

Fotky

Příspěvek od Gabča »

Našla jsem pár fotek na SETKÁVÁNÍ (Vážně nevážně) ,
.....
pájet jako ve smyslu napájet se prosím neučit
.....
Lajosi! z Liberce, stačilo Tě nabrat, mohls to mít od domu namísto a zpět úplně zadarmo

Odpovědět

Zpět na „Dronti a Kadlín“