... přesýpací ...JOVA píše:Tak na tohle si vezmu stopky
Ty budou stačit
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Laik se ptá fyziků
Moderátor: Gabča
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Vrtulník???
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
...když to chytne termiku...a je to dobře složený...ten vrtulník....tak to letí do nebíčka.... .....tk už...za 24.....martin11JOVA píše:Tak na tohle si vezmu stopky
Ty budou stačit
... věřím, že se " TO " povede ......
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... jako na termickej pohon ??? ... zápalkou zespoda ??? ... v tý zesílení části ??? ... jo, ta by mohla hořet dobře ...martin11 píše:...když to chytne termiku...a je to dobře složený...ten vrtulník....tak to letí do nebíčka.... .....tk už...za 24.....martin11JOVA píše:Tak na tohle si vezmu stopky
Ty budou stačit
... jaks to myslel ... s tím "za 24" ??? ... to teda budeš mít ale pořádný zpoždění ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
....za 22.45.... ....mužeš i zápalkou zespoda...Jaromíre....A(&F) píše:... jako na termickej pohon ??? ... zápalkou zespoda ??? ... v tý zesílení části ??? ... jo, ta by mohla hořet dobře ...martin11 píše:...když to chytne termiku...a je to dobře složený...ten vrtulník....tak to letí do nebíčka.... .....tk už...za 24.....martin11JOVA píše:Tak na tohle si vezmu stopky
Ty budou stačit
... jaks to myslel ... s tím "za 24" ??? ... to teda budeš mít ale pořádný zpoždění ...
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Matrace, generátor
Tak jak s těma matracema? Jsou pérový, Martin je proto odmítl s tím, že by vymrštily závaží a zbořily schodiště. Prosím info, zbytečně se mi je tahat nechce...
Kájo, a jak je to s tím generátorem?
Gabča
Kájo, a jak je to s tím generátorem?
Gabča
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Matrace
Matrace určitě přivez jinak se nebude měřit. Je fakt že molitanky nebo klasické žíněné by byly vhodnější, ale něčím tu ránu utlumit musíme. S tím vymrštěním bych moc nepočítal. Ta moje guma to pohltí.
-
- Zasloužilý člen
-
- Nový člen
- Dal: 2 poděkování
Generátor
Pro jistotu vezmu generátor 2kW 1f, ten utáhne projektor a případně i Jeffovu aparaturu, která jej určitě přehluší.
Jarda
Jarda
-
- Zasloužilý člen
Závěr
Laik už radši drží hubu :-)
Tak nejdražší přátelé,
děkuji za jeden z nejkrásnějších dní, plného legrace, a vědeckého bádání. Jelikož nejenom šutry ale 16 kg koule se flákaly ve fyziky předem vytyčených intervalech, asi už nemá cenu nic řešit...
G = 9,81 m/s2
Žádná významější gravitační anomálie na Kadlíně nalezena nebyla.
Vyjma toho ale všechno fungovalo, od raket, letadýlek, vrtulníčků, a draka s rekordně dlouhým ocasem.
Zvláštní poděkování znovu patří JOVOVI, jenž dokázal nainstalovat systém čítače a optické laserové lišty, napojeno na pouštěcí zařízení, přes kladku, zavěšeno nahoře. Přesnost na 0,00001 sekundy . A vše tak, aby Rozhledna zůstala zachována i pro další generace.
Martinovi dík za ostatní přípravu, Kájovi za dokonalou olovovou kapkovitou střelu atd., saovi a Kájovu kamarádovi za prezentace, no a taky jardovi m za funkční generátor , a všem na které jsem teď zapomněla, protože poněkud nestíhám.
K teorii .. tím nepadá celá, jen ta část o gravitaci, ale s tím už budu teď obtěžovat někoho jiného a jinde .
Takže .. já se pomalu loučím, , bylo mi tu s Vámi blaze, možná se občas podívám do vláken, ale slibuju, už jen v nejvyšší tichosti
Tak nejdražší přátelé,
děkuji za jeden z nejkrásnějších dní, plného legrace, a vědeckého bádání. Jelikož nejenom šutry ale 16 kg koule se flákaly ve fyziky předem vytyčených intervalech, asi už nemá cenu nic řešit...
G = 9,81 m/s2
Vyjma toho ale všechno fungovalo, od raket, letadýlek, vrtulníčků, a draka s rekordně dlouhým ocasem.
Zvláštní poděkování znovu patří JOVOVI, jenž dokázal nainstalovat systém čítače a optické laserové lišty, napojeno na pouštěcí zařízení, přes kladku, zavěšeno nahoře. Přesnost na 0,00001 sekundy . A vše tak, aby Rozhledna zůstala zachována i pro další generace.
Martinovi dík za ostatní přípravu, Kájovi za dokonalou olovovou kapkovitou střelu atd., saovi a Kájovu kamarádovi za prezentace, no a taky jardovi m za funkční generátor , a všem na které jsem teď zapomněla, protože poněkud nestíhám.
K teorii .. tím nepadá celá, jen ta část o gravitaci, ale s tím už budu teď obtěžovat někoho jiného a jinde .
Takže .. já se pomalu loučím, , bylo mi tu s Vámi blaze, možná se občas podívám do vláken, ale slibuju, už jen v nejvyšší tichosti
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Závěr
To nedělej . Dam a ještě k tomu hezkých, jak jsem viděl z fotek, je tu jako šafránu a je nám jich tu opravdu třeba. Dámy tak nějak zkulturňují obhroublou společnost chlapů. Tak zůstaň.Gabča píše:
Takže .. já se pomalu loučím,
Zvlášť, když se akce tak vydařila. Příště bychom třeba mohli zjistit, jak atmosférický tlak ovlivňuje archimédův zákon
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Re: Závěr
Jéé, dííky, no pravda, ze smíchu jsem vyšla jen výjimečně, hlavně když spustila Karkulka. Jénomže, tady je to pro šikovné ručičky a chytré hlavičky, a já neumím ani pájet , a neměla jsem pocit, že bych vás tu jakkoli zkulturnila , vy už jste samé Kultury za 500Ilem píše:To nedělej . Dam a ještě k tomu hezkých, jak jsem viděl z fotek, je tu jako šafránu a je nám jich tu opravdu třeba. Dámy tak nějak zkulturňují obhroublou společnost chlapů. Tak zůstaň.Gabča píše:
Takže .. já se pomalu loučím,
Zvlášť, když se akce tak vydařila. Příště bychom třeba mohli zjistit, jak atmosférický tlak ovlivňuje archimédův zákon
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
-
- Zasloužilý člen
....začátek...
...hele Gabčo....jsi jako Halleyova kometa....vynořit a zase vodletět...tak to tedy néééé.....jednou jsi nás tady rozviklala tím, že neplatí nějakej fyzikalní zákon....já už mám vymyšleno, co bude v Kadlíně příští rok.....Gabča píše:Laik už radši drží hubu :-)
Tak nejdražší přátelé,
G = 9,81 m/s2
....pokus budu moci provést bez elektroniky....zatím si to promejšlim...ale , kdyby někoho něco napadlo...tak se nestyďte.....
....tímto také děkuji všem, co se zúčastnili....kdo nebyl, neviděl...a neuvěří , co se dělo.....a že se dělo.....posílám ilustrační foto.....noviny jsem odevzdal do redakce dneska ráno.....všechny zdraví martin11
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
Fotky
Našla jsem pár fotek na SETKÁVÁNÍ (Vážně nevážně) ,
.....
pájet jako ve smyslu napájet se prosím neučit
.....
Lajosi! z Liberce, stačilo Tě nabrat, mohls to mít od domu namísto a zpět úplně zadarmo
.....
pájet jako ve smyslu napájet se prosím neučit
.....
Lajosi! z Liberce, stačilo Tě nabrat, mohls to mít od domu namísto a zpět úplně zadarmo