Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Aj o tomto to je.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Řešit hlad........ náš úhel pohledu a lhostejnost je úplně stejná jako za druhé světové války názor na kouřící krematoria řešící židovskou otázku. Pokrčíme rameny, pámbůch dal, panbůh vzal. Jsou to jakési žebra potažené černou kůží.Že by se jednalo o lidskou bytost si nepřipouštíme. To, že jejich stav zapříčinil bílý muž ví už i dítě ve škole. Chytat ryby je těžko naučíme.Dáme jim ryby............nic tím sice nevyřešíme, ale můžeme zachránit pár životů. Aspoň máme dobrý pocit. Řešíme jejich osudy a oni pak vezmou mačety a kalašnikovy a řeší to posvém. Nemůžeme jim rozumět, jsme jiní. Každému, co právem patří. i nám. Když se odmyslíme elektřinu a ropu, budem na tom hodně podobně.

pepe
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepe »

jarda ovčák svitavy píše:Řešit hlad...
Jardo kde je ludskosť ,,žeber potažených černou kúži" , čo pobehujú po krajne s falusom pripraveným bez rozmyslu nad dôsledkami to zasunúť do hocičoho teplejšieho od dreva ? Pepe

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Bohužel, je to tak. Je třeba i tento aspekt brát vážně v úvahu. Naprosto s tebou souhlasím. Ale i přesto jsem ochoten házet perly sviním až do konce svých dní. Nějak to je ve mně.
Perly sviním je zavádějící. Raději hrách na zeď.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Možná to vypadá nelidsky,

Příspěvek od Ilem »

ale já vidím hlad jako regulační mechanizmus. Funguje tak v celé přírodě. Když se něco přemnoží, spotřebuje to svůj zdroj potravy a pak to umírá hlady, dokud se nenastolí rovnováha. Ani kdybychom tam poslali všechno jídlo světa, na dlouho to nepomůže. Chvíli nebudou umírat hlady a namnoží se tak, že tu bude stejný problém znovu. Ten problém by pak nemusel být lokální, ale globální. Jediné trvalé řešení hladu je osvěta ohledně antikoncepce.
Proč já nemám 9 dětí. Protože bych nebyl schopen zajistit jejich potřeby. A o tom to je.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Evropa za 17 let

Příspěvek od Palo »

pepe píše:Tak tomuto može veriť len niekto , kto nevie ,,narátať do dvoch". Pepe
Di se bodnout nebo naočkovat. Výsledek bude stejný...
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -mury.html

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Možná to vypadá nelidsky,

Příspěvek od Palo »

Ilem píše:ale já vidím hlad jako regulační mechanizmus... Funguje tak v celé přírodě
No, jenže tady je to o něčem jiným... To je jako bys měl dvě myši a jedné za stejnou "práci" sypal denně 20 mrkví a druhé bys dal jednu mrkev za měsíc... Tomu říkáš regulační mechanizmus přírody?

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Z tohoto pohledu máš častečně pravdu, ale já taky nemám plat, jako technik z USA, mám kvůli tomu od něj chtít nějaké příspěvky? Tak to holt na světě chodí. Tam, kde je přelidněno, je hlad. Když budeš mít jen jednu myš a budeš odkázaný na její práci, budeš jí muset dát těch 20 mrkví, aby pracovala.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Možná to vypadá nelidsky,

Příspěvek od Aquarius1 »

Ono to je dost choulostivé téma ale bude to o tom jestli někdo,,ti lidé,,vůbec chtějí nehladovět.Co je platné že jim něco dám když stejně nikdy neudělají nic pro to aby nehladověli.Že to neumí??Jestli si dobře pamatujete a jistě že ano,tak stejný problém měli již před mnoha lety a je to setrvalí stav.Natahovat ruce k pomoci?Nechápu.Pomoc není vše spásná pokud ten komu chceme pomoci stejně nic pro to aby nehladověl neudělá.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Ilem píše:Z tohoto pohledu máš častečně pravdu, ale já taky nemám plat, jako technik z USA, mám kvůli tomu od něj chtít nějaké příspěvky? Tak to holt na světě chodí. Tam, kde je přelidněno, je hlad. Když budeš mít jen jednu myš a budeš odkázaný na její práci, budeš jí muset dát těch 20 mrkví, aby pracovala.
Ten technik taky nemá 8 dětí, protože prostě "na to nemá" :lol:
Je zajímavý, že kde žrádlo nemaj, tak maj spoustu dětí a tím pádem "to vypadá", že na to mají :lol:

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Aquarius1 píše:Ono to je dost choulostivé téma ale bude to o tom jestli někdo,,ti lidé,,vůbec chtějí nehladovět...
O tom to není. V jednom filmu z tohoto seznamu bylo video o tom, jak ÚeSÁ mění svět - dělá kontrasty mezi bohatými a chudými (když si tam dosadí - tajně - svoji vládu)... Myslím konkrétně dokument ohledně Tanzánie... Ti lidé chtějí vydělávat, ale dostanou za svoji práci velký prd...
http://dolezite.sk/Google_videa_CZSK.html

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

Jo to je taky fakt ale pokud vím ten problém není jen v tajných vládách kohokoliv ale v myšlení lidí.Pokud si nameleš na náledí,příště ho posypeš pískem.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Pokud si namelu, příště si dám pozor :lol: A když sypat, tak leda na svým...

Co z toho plyne? Když Tě chytne policajt za vysokou rychlost, tak ho zastřelíš, na tom místě si dáš příště bacha, nebo budeš jezdit pomalu všude? :lol:

Pokud bysme měli jednat jinak než ovčané, tak budeme policajty střílet (za ty nesmysly, kterýma nás buzerujou) :lol:

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

To už je o něčem jiným.

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Život

Příspěvek od Iv »

Jeden příběh ze života:
V sousedství bydlel jeden pán,který se o sebe moc nestaral.No v zimě mě ho bylo líto a tak jsem se rozhod,že moje zbylé uhlí počítajíc několik metráků, dovezu zdarma tomuto človíčku,protože do mého kotle již foukal plyn.Nastartoval jsem frézu a za první zatáčkou defekt.Opravil a znovu jsem se jal dělat dobrý skutek.No,defekt byl za druhou zatáčkou.Cestou zpátky jsem odrovnal spojku.No a příští rok,ten dotyčný neměl zase uhlí a zmrzal....ponaučení ??????
P.S. Těch příhod je samozřejmě víc,možná na knihu !

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Život

Příspěvek od Iv »

Druhý příběh ze života:
Kousek dál v sousedství byla mladá rodinka s malými haranty.Když jsem vždy potkal náhodou jejich mámu,vždy jsem si vyslechl nářky na život a že nemá co děckám dát.Zbylo mě trochu(2 pytle) brambor ve sklepě a to už jsem je raději dovezl na rykši ručně(nepíchl jsem). Druhý rok neměli do huby zase nic, jen si neodpustili při výplatě velké nákupy......Ponaučení ?

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“