Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
MMS - Zkušenosti uživatelů I.
dasena.
Ja užívam MMS s prestávkami asi 4 mesiace a môžem povedať že zatiaľ nie je nič lepšie ako MMS. Prešla som všakovakými kúrami od Skenaru cez Joalis a všakovaké očistné kúry a pôsty,ale MMS je zaručene vysoko účinný a komplexný prípravok. A cenovo dostupný pre každého.Fyzicky a kondične som omladla najmenej o desať rokov a to nepreháňam. V poslednej dobe bola moja fyzička pod bod mrazu, ale teraz opäť športujem a normálne žijem. Mne tie streptokoky robili riadnu šarapatu,bola som stále unavená,sústavne zvýšená teplota,závrate atď. Ale už po dvoch týždňoch užívania MMS som cítila že toto je úplne o niečom inom. Verím že si pomocou MMS odstránim všetky neduhy ktoré ma ešte trápia. A neviem, tuším Palo tu písal že MMS prečistí črevá a dá do poriadku aj mikroflóru.Tak to je teda 100% pravda, osobne tiež potvrdzujem.(lepšie ako lactobacily)
Ja užívam MMS s prestávkami asi 4 mesiace a môžem povedať že zatiaľ nie je nič lepšie ako MMS. Prešla som všakovakými kúrami od Skenaru cez Joalis a všakovaké očistné kúry a pôsty,ale MMS je zaručene vysoko účinný a komplexný prípravok. A cenovo dostupný pre každého.Fyzicky a kondične som omladla najmenej o desať rokov a to nepreháňam. V poslednej dobe bola moja fyzička pod bod mrazu, ale teraz opäť športujem a normálne žijem. Mne tie streptokoky robili riadnu šarapatu,bola som stále unavená,sústavne zvýšená teplota,závrate atď. Ale už po dvoch týždňoch užívania MMS som cítila že toto je úplne o niečom inom. Verím že si pomocou MMS odstránim všetky neduhy ktoré ma ešte trápia. A neviem, tuším Palo tu písal že MMS prečistí črevá a dá do poriadku aj mikroflóru.Tak to je teda 100% pravda, osobne tiež potvrdzujem.(lepšie ako lactobacily)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
závislost na mmsku
Najaře jsem ukecal ženu na očistnou kůru a vše proběhlo OK, zbavili jsme se drobných neduhů které jsme ani nevnímali.
Po kůře žena odmítla udržovací režim 6 kapek 2x v týdnu a taky se nic nedělo.
Uběhly 2-3 měsíce a neduhy se pomalinku začaly vracet-grrr
Nedávno mi žena naservírovala pár různých prášků ke snídani a já si najednou uvědomil, že po kůře MMS jsem již žádné nebral
Tak sem si řekl , že je lepší být závislák na mmsku, než být závislý na prášcích na to či ono. MMS je univerzální a ve své jednoduchosi velice účinné. Ve svém životě jsem se doposud s ničím podobným nesetkal.
Gewovi se musí škytat jak na něj často myslím
Za jeho informace o všech oblastech lidského pinožení díky, díky,díky.
H.v.
Po kůře žena odmítla udržovací režim 6 kapek 2x v týdnu a taky se nic nedělo.
Uběhly 2-3 měsíce a neduhy se pomalinku začaly vracet-grrr
Nedávno mi žena naservírovala pár různých prášků ke snídani a já si najednou uvědomil, že po kůře MMS jsem již žádné nebral
Tak sem si řekl , že je lepší být závislák na mmsku, než být závislý na prášcích na to či ono. MMS je univerzální a ve své jednoduchosi velice účinné. Ve svém životě jsem se doposud s ničím podobným nesetkal.
Gewovi se musí škytat jak na něj často myslím
Za jeho informace o všech oblastech lidského pinožení díky, díky,díky.
H.v.
Zenske problemy a klesajici vira.
Beru MMS mesic, jsem ted stridave na 10,11 kapkach 2x denne a koupel 1x tydne.
Mam problem s trvalymi zanety vajecniku a mocoveho mechyre. V poslednim roce jsem byla temer trvale na ATB, nez jsem presla na MMS.
Po MMS se to zatim moc nelepsi.Detoxikacni prujem jsem mela tak po 4 kapkach, ted musim pouzivat projimadlo.Trpim hroznou unavou, nauseou a boli me vsechno mozne. Zanet se nelepsi, spis naopak - bolesti bricha a paleni se zhorsuje - po koupeli je to lepsi jen na chvilku.
Priznam se, ze podtrebuji nejak podporit klesajici viru.
Na Vašem místě bych zcela určitě přešel na nově doporučovaný režim - 2 - 3 aktivované kapky co 2 hodiny, 4 x denně. Nemá smysl, a je kontraproduktivní, zatěžovat tělo koňskými dávkami, které pak nelze zvládnout! Ostatní viz SZ.
Mam problem s trvalymi zanety vajecniku a mocoveho mechyre. V poslednim roce jsem byla temer trvale na ATB, nez jsem presla na MMS.
Po MMS se to zatim moc nelepsi.Detoxikacni prujem jsem mela tak po 4 kapkach, ted musim pouzivat projimadlo.Trpim hroznou unavou, nauseou a boli me vsechno mozne. Zanet se nelepsi, spis naopak - bolesti bricha a paleni se zhorsuje - po koupeli je to lepsi jen na chvilku.
Priznam se, ze podtrebuji nejak podporit klesajici viru.
Na Vašem místě bych zcela určitě přešel na nově doporučovaný režim - 2 - 3 aktivované kapky co 2 hodiny, 4 x denně. Nemá smysl, a je kontraproduktivní, zatěžovat tělo koňskými dávkami, které pak nelze zvládnout! Ostatní viz SZ.
Re: Zenske problemy a klesajici vira.
Dekuji za radu. Po kure s vit. C se k MMS vratim a rolozim ho do vice davek.
Moc bych si prala, aby to zabralo.
Moc bych si prala, aby to zabralo.
mms
Chcel by som sa opýtať že aká je maximálna hranica pridávania aktivovaných kvapiek mms do kúpela? Ja používam 40 kvapiek ale niekde som čítal že niekto používal až 60 kvapiek. A ešte jedna otázka keď beriem vitamín C neznižuje to účinnosť kúpela s mms?
Nic se nemá přehnat...
Nesnižuje.
Nic se nemá přehnat...
Nesnižuje.
- milda
- Zasloužilý člen
- Dal: 710 poděkování
- Dostal: 489 poděkování
ještě čištění krve
NAVAR: - díky za recepty
přidám taky jeden osvědčený recept bylinářky p. Hanzelové na čištění krve:
list jahodníku 100g
list břízy 100g
nať mačešky 150g
pampeliška-nať+kořen 50g
květ rnky 50g
čaj se pije dopoledne a nesladí se. V současnosti se skoro tentýž čaj prodává pod názvem ALMADEN.
přidám taky jeden osvědčený recept bylinářky p. Hanzelové na čištění krve:
list jahodníku 100g
list břízy 100g
nať mačešky 150g
pampeliška-nať+kořen 50g
květ rnky 50g
čaj se pije dopoledne a nesladí se. V současnosti se skoro tentýž čaj prodává pod názvem ALMADEN.
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Koupele
My praktikovali 40 kapek aktivovaneho MMS na lavor vody na plísně noh....stačilo 5 koupelí noh a dvě celkoví koupele včetně hlavy a zatím je klid...ale jak psal sao ,chce to komplexně ,tak sme vydesinfikovali aji všechny pantofle a sprch.kout podlahy a koberec a používali 3 ručníky ,na nohy ,tělo a hlavu......
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
zapach chloru
vsade tu citam,ze to strasne zapacha chlorom ja som to zacal uzivat vcera rano z jednou kvapkou vecer dve ,dnes rano tri a dal som si aj teraz poobede styri kvapky akurat nemam destilovanu vodu na zarobenie kyseliny citronovej tak som pouzil citronovu stavu ako aktivator ale ani pri styroch kvapkach som necitil zapach chloru len ked som cuchol blizsie ku poharu tak strasne velmi ale ozaj len velmi slaby zapach.tak sa chcem opytat pri kolkatych kvapkach to zacne tak strasne zapachat.dufam,ze mi poslali prave MMS a nie nieco ine ako to zistim,ze mam prave MMS.objednaval som zo stranky e-mms.sk co je vlastne nejaka pobocka ceskej stranky emms.cz
-
- Nový člen
- Dostal: 12 poděkování
Cítiť to bude pri väčších dávkach ale odporúčam ti to neovoniavať a neochutnávať ale rovno vypiť.
Mne to tiež zo začiatku nevadilo ale teraz už pri tom aj zatváram oči, tak mi to začína vadiť. Postupne zvyšuj dávku alebo užívaj 2x10 niekoľko krát denne. Ja som raz z 10-tich skočil priamo na 15 kvapiek a to som nemal. Hodil som šablu a od vtedy sa mi MMS zhnusilo. Ale to je moja chyba.
Mne to tiež zo začiatku nevadilo ale teraz už pri tom aj zatváram oči, tak mi to začína vadiť. Postupne zvyšuj dávku alebo užívaj 2x10 niekoľko krát denne. Ja som raz z 10-tich skočil priamo na 15 kvapiek a to som nemal. Hodil som šablu a od vtedy sa mi MMS zhnusilo. Ale to je moja chyba.
-
- Nový člen
- Dostal: 12 poděkování
Re: Nové zkušenosti
Tak tento istý problém zo sluchom mám aj ja. Pretrváva to už asi 15r. kedy som dostal asi zápal stredného ucha. Skôr ma bolelo jedno ucho a potom druhé ucho. Bolesť bola neznesitelná. V tom čase som bol na chate a vyhľadal som pohotovosť, kde mi dali len niečo proti bolesti. Samozrejme na druhý deň ma tá bolesť prešla a viac som to neriešil. Od vtedy mi v ušiach puká aj píska a keď dostanem nádchu tak ledva počujem. Až tak mám zaľahnuté v ušiach. 4 mesiace som bral nejaké lieky ale mi nič nepomohli. MMS len pijem tak uvidím, že či to pomôže.Palo píše:Jelikož mě trápí nedoslýchavost ...
Palo ak sa ti to bude zlepšovať tak mi prosím ťa daj vedieť, že ako to užívať.
Ešte by som sa chcel opýtať, že či MMS môžu užívať aj tehotné ženy?
Moja bude za mesiac rodiť a dostala slabú nádchu a bolí ju hrdlo a nechcel aby brala nejaké antibiotiká a podobné sračky. Ďakujem za odpoveď.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nové zkušenosti
Mé následující zkušenosti ukazují na předpoklad, že nosní sliznice reagují na cokoliv kyselého (tedy špatného) tím, že vytvoří rýmu, což se projevilo i u aktivovaného MMS (který je vlastně kyselý) aplikovaného do nosu. Tím, že jsem použil aktivované MMS jsem vyloučil, že jde o viry, bacily či infekci.
To může ukazovat na fakt, že cokoliv dostaneme do těla kyselého, ať jsou to vitamíny (C), citron či něco jiného, na tom základě tělo začne více bojovat (i tedy proti té kyselosti). Může se to tedy považovat za vybičování obranného systému ke zvýšené aktivitě, která je startovaná zejména proti kyselým vitamínům, citronu apod. a druhořadě s tím začne likvidovat i případnou nemoc.
Pokud máme pálení žáhy, tak tento problém vyvolalo tělo, jelikož jsme do sebe dostali nějaké jídlo, co není úplně přirozené (nebo obsahuje nepřirozený obsah - plísně apod.) a tělo si s tím neví rady. Tedy spustí žaludeční kyseliny, o kterých si myslí, že s tím zametou. Pokud se to kyselinám nepodaří, tělo si neví rady a vytváří kyselosti více a více. Tím vznikne pálení žáhy.
Její ortodoxnosti tedy nenabízí nic jiného, než tuto kyselost hasit např. Anacidem a jinými zásaditými "léky" místo toho, aby řekli, že problémem je strava - tedy dávejte si pozor na to, co jíte.
Co se týče nemocí a ortodoxních léků - již existuje teorie, která ukazuje, že nemoci jsou konfliktem mezi tělem a okolím. Tzn. zejména mezi střevy a tím, co nám vlétne "do těla" a s tím tedy odpovídající reakce. Tím, že do sebe dostaneme antibiotika, ty nám částečně a postupně vymlátí obsah mikroflóry - té řekněme přirozené, v našem těle a tím pádem odstraní část problému způsobující nemoc, pak tělo nemá tolik problému s nemocí, bojuje pak jen s tím, co nám vniklo do těla.
Pokud máme teplotu, znamená to, že tělo bojuje. Tzn. pokud bychom nějakým způsobem posílili obranné látky, nemusíme chodit za doktorem a vyžadovat léky na nemoc. Tomuto samozřejmě napomáhá MMS a to zásadním způsobem. Kyselina citrónová nastartuje obranu těla (proti ní) a MMS podpoří tělo v obraně. Tím pádem je tedy možné, že MMS by mělo také likvidovat kyselost, s kterou bylo smícháno ještě před tím, než se dostalo do těla.
To tedy znamená, že každá nemoc při požívání ortodoxních léků podle mého názoru ničí náš organizmus. Zároveň předpokládám, že nové léky jsou postaveny tak, aby sice nemoc odstranily, ale zároveň tělo o něco zase poškodily. Čím více poškodí a nepromítne se to na těle, tím pro farmaceutický průmysl lépe, protože další nemoci se objeví co by "hňup dup", nemluvě o rakovině - výsledkem celého snažení farmaceutického průmyslu s podporou státu, protože tento člověk si už něco odpracoval, tedy je ho možné zabít, a nejen že se ušetří na důchodu, ale ještě se vydělá na "léčení rakoviny". Rakovina je tedy dle mého názoru výsledkem působení všech léků (kyselých) - tedy, jak je potvrzeno i jinde - nemoc z překyselení. Jak je patrné z mého názoru, tak kyselé potraviny a pilulkové vitamíny je dobré jíst/užívat pouze při nějakých zdravotních problémech a rozhodně ne na preventivní posílení imunity.
Problém se sluchem
Řekněme, že eustachova trubice je zanesená víc, než zvládnou foukátkem. Už jsem zkoušel nosní kapky a je znatelné, že se dostanou při správném zacházení téměř k uším (pocit, jako je voda v uchu a zalehnutí ucha) a dokáží částečně rozpustit to, co tam je. Poté je nutné hodně smrkat a zkoušet něco podobného, co doktoři s foukátkem. Tzn. zvyšovat v nose tlak a zase ho uvolňovat. Vše pomalu a s klidem, mělo by to být v uších znát - jako by se ucho tlakovalo a určitě bude patrný odpovídající zvuk. Sám jsem díky aktivovanému MMSku tímto způsobem dosáhl stavu, kdy tlakováním vznikl až takový jev, že v uchu, na které téměř neslyším jsem slyšel nesnesitelný a nepříjemně silný zvuk při tlakování, že jsem se modlil, aby mi to ucho vůbec vydrželo. Toto se mi stalo při zmíněné rýmě, takže poměrně nebezpečné.
V této chvíli mi rýma doznívá a mám pocit, že na ucho, které téměř neslyším slyším o něco lépe (mírně znatelně), hlavně výšky, což byl původně zásadní problém. Trochu mě pálí nos - levá dírka, která je spojena s neslyšícím uchem. Chystám se - jak se věc uklidní - pokračovat dále s nosními kapkami, tlakováním a smrkáním.
Doufám, že se mi vše povede a budu zase slyšet jako předtím a přeji to i ostatním se stejným či podobným problémem.
To může ukazovat na fakt, že cokoliv dostaneme do těla kyselého, ať jsou to vitamíny (C), citron či něco jiného, na tom základě tělo začne více bojovat (i tedy proti té kyselosti). Může se to tedy považovat za vybičování obranného systému ke zvýšené aktivitě, která je startovaná zejména proti kyselým vitamínům, citronu apod. a druhořadě s tím začne likvidovat i případnou nemoc.
Pokud máme pálení žáhy, tak tento problém vyvolalo tělo, jelikož jsme do sebe dostali nějaké jídlo, co není úplně přirozené (nebo obsahuje nepřirozený obsah - plísně apod.) a tělo si s tím neví rady. Tedy spustí žaludeční kyseliny, o kterých si myslí, že s tím zametou. Pokud se to kyselinám nepodaří, tělo si neví rady a vytváří kyselosti více a více. Tím vznikne pálení žáhy.
Její ortodoxnosti tedy nenabízí nic jiného, než tuto kyselost hasit např. Anacidem a jinými zásaditými "léky" místo toho, aby řekli, že problémem je strava - tedy dávejte si pozor na to, co jíte.
Co se týče nemocí a ortodoxních léků - již existuje teorie, která ukazuje, že nemoci jsou konfliktem mezi tělem a okolím. Tzn. zejména mezi střevy a tím, co nám vlétne "do těla" a s tím tedy odpovídající reakce. Tím, že do sebe dostaneme antibiotika, ty nám částečně a postupně vymlátí obsah mikroflóry - té řekněme přirozené, v našem těle a tím pádem odstraní část problému způsobující nemoc, pak tělo nemá tolik problému s nemocí, bojuje pak jen s tím, co nám vniklo do těla.
Pokud máme teplotu, znamená to, že tělo bojuje. Tzn. pokud bychom nějakým způsobem posílili obranné látky, nemusíme chodit za doktorem a vyžadovat léky na nemoc. Tomuto samozřejmě napomáhá MMS a to zásadním způsobem. Kyselina citrónová nastartuje obranu těla (proti ní) a MMS podpoří tělo v obraně. Tím pádem je tedy možné, že MMS by mělo také likvidovat kyselost, s kterou bylo smícháno ještě před tím, než se dostalo do těla.
To tedy znamená, že každá nemoc při požívání ortodoxních léků podle mého názoru ničí náš organizmus. Zároveň předpokládám, že nové léky jsou postaveny tak, aby sice nemoc odstranily, ale zároveň tělo o něco zase poškodily. Čím více poškodí a nepromítne se to na těle, tím pro farmaceutický průmysl lépe, protože další nemoci se objeví co by "hňup dup", nemluvě o rakovině - výsledkem celého snažení farmaceutického průmyslu s podporou státu, protože tento člověk si už něco odpracoval, tedy je ho možné zabít, a nejen že se ušetří na důchodu, ale ještě se vydělá na "léčení rakoviny". Rakovina je tedy dle mého názoru výsledkem působení všech léků (kyselých) - tedy, jak je potvrzeno i jinde - nemoc z překyselení. Jak je patrné z mého názoru, tak kyselé potraviny a pilulkové vitamíny je dobré jíst/užívat pouze při nějakých zdravotních problémech a rozhodně ne na preventivní posílení imunity.
Problém se sluchem
Kapání aktivovaného MMS do nosu považuji dle zkušeností za zbytečné pro odstranění nedoslýchavosti a popř. i šumu. Když jsem chodil na vyšetření, tak se mi snažili uměle zvýšit tlak v nose - takový balónek, který zmáčknou a dírkou do nosu fouknou vzduch. Tímto by se měla zřejmě uvolnit eustachova trubice, která je buď slepená, nebo zanesená. V mém případě tento krok byl neúspěšný. Doktoři na ORL to samozřejmě vzdali s tím, že když nepomhlo toto, tak zřejmě pomohou jen naslouchátka.spibe píše:Tak tento istý problém zo sluchom mám aj ja...
Řekněme, že eustachova trubice je zanesená víc, než zvládnou foukátkem. Už jsem zkoušel nosní kapky a je znatelné, že se dostanou při správném zacházení téměř k uším (pocit, jako je voda v uchu a zalehnutí ucha) a dokáží částečně rozpustit to, co tam je. Poté je nutné hodně smrkat a zkoušet něco podobného, co doktoři s foukátkem. Tzn. zvyšovat v nose tlak a zase ho uvolňovat. Vše pomalu a s klidem, mělo by to být v uších znát - jako by se ucho tlakovalo a určitě bude patrný odpovídající zvuk. Sám jsem díky aktivovanému MMSku tímto způsobem dosáhl stavu, kdy tlakováním vznikl až takový jev, že v uchu, na které téměř neslyším jsem slyšel nesnesitelný a nepříjemně silný zvuk při tlakování, že jsem se modlil, aby mi to ucho vůbec vydrželo. Toto se mi stalo při zmíněné rýmě, takže poměrně nebezpečné.
V této chvíli mi rýma doznívá a mám pocit, že na ucho, které téměř neslyším slyším o něco lépe (mírně znatelně), hlavně výšky, což byl původně zásadní problém. Trochu mě pálí nos - levá dírka, která je spojena s neslyšícím uchem. Chystám se - jak se věc uklidní - pokračovat dále s nosními kapkami, tlakováním a smrkáním.
Doufám, že se mi vše povede a budu zase slyšet jako předtím a přeji to i ostatním se stejným či podobným problémem.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nové zkušenosti
Určitě kloktat a když MMS do sebe, tak bych byl hodně opatrný, ale zkusil bych to, pěkně pomaličku a postupně, určitě nepřekračovat 6 aktivovaných kapek...spibe píše:Moja bude za mesiac rodiť a dostala slabú nádchu a bolí ju hrdlo a nechcel aby brala nejaké antibiotiká a podobné sračky. Ďakujem za odpoveď.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Sluch
Již párkrát zde zaznělo že MMS má vliv i na sluch.To z vlastních zkušeností potvrdit nemohu.V raném mládí jsem prodělal úraz ucha a dlouhá léta chodil na ušní a nic,dodnes mám tintin,tedy jestli to píši dobře prostě mi v uších neustále píská.Ani po užívání MMS se nic nezměnilo,tudíž na sluch nebude mít žádný vliv.MMS bude mít vliv na choroby vzniklé parazity či jinými bakteriemi či bacili nebo zanešením organizmu toxickými látkami během života.Je to jen můj pohled.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- Bardioc
- Starší člen
- Dal: 19 poděkování
- Dostal: 74 poděkování
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Chlamydie vs druh krve
Vždycky jsem si pokládal otázku, proč součástí občanského průkazu není povinné uvádět krevní skupinu, nemluvě o tom, že by každý svoji krevní skupinu měl znát! A ještě navíc doktoři nejsou vedeni, aby krevní skupiny sdělovali, popř. se ptali, jestli každý svoji skupinu zná. Zřejmě to bude zase další věc hodná konspiračních teorií.
Moje matka má krevní skupinu 0+
Můj otec skupinu A-
Můj starší bratr má skupinu A- po otci
Já mám skupinu 0+ po matce
Můj bratr má astma, já mám chlamydie.
U souseda je to přesně stejně, jako u nás. Jeho starší bratr má stejnou krevní skupinu jako můj starší bratr a zároveň s tím astma. Soused má skupinu 0+ a zároveň s tím chlamydie. Jak je to s krví jeho rodičů přesně nevím, ale bude to podobné.
Zajímavé...
Spíš by se to hodilo jinam (mimo MMS), avšak to souvisí s problémy, které jsou v tomto vlákně, prosím tedy o shovívavost...
Moje matka má krevní skupinu 0+
Můj otec skupinu A-
Můj starší bratr má skupinu A- po otci
Já mám skupinu 0+ po matce
Můj bratr má astma, já mám chlamydie.
U souseda je to přesně stejně, jako u nás. Jeho starší bratr má stejnou krevní skupinu jako můj starší bratr a zároveň s tím astma. Soused má skupinu 0+ a zároveň s tím chlamydie. Jak je to s krví jeho rodičů přesně nevím, ale bude to podobné.
Zajímavé...
Spíš by se to hodilo jinam (mimo MMS), avšak to souvisí s problémy, které jsou v tomto vlákně, prosím tedy o shovívavost...