Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Paľova žáha

Příspěvek od Palo »

Palo píše:Taktéž jsem chtěl říct, že poslední dobou jsem pil pouze šťávy (které jsou prý bez konzervantů) s běžnou brněnskou vodou z kohoutku a pálení žáhy mě nepřestávalo obtěžovat.
Vodu z kohoutku piju dál, avšak převařenou a chlazenou v chladničce (ne v mražáku). Předtím jsem měl problém usnout a v té chvíli hasil sodou rozpuštěnou ve vodě a v noci mě pálení opět zbudilo, takže soda repete. Teď co jsem změnil vodu na převařenou a chlazenou se vše uklidnilo. Na pár vyjímek, ty jsou však oproti předchozímu stavu zanedbatelné.

Takže závěrem - věřím, že brněnská voda z kohoutku nemusí způsobovat pálení žáhy, ale v mém případě jde o zásadní pravidlo tuto vodu - tak jak teče z kohoutku nepoužívat. Takže souhlasím s názorem, který tu zazněl někde na fóru, že dlouhodobé pití způsobuje kyselost organizmu = rakovinu.
Tak mě napadlo - prý dávno byli lidé v žaláři krmeni vodou a chlebem... No v týhle době by měli zřejmě rakovinu nato táta...

K té stevii - samozřejmě jsem o ní četl, úspěšně na ni zapomínám. Musím to napravit, připořídit a udělat žáhovou recenzi :D


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák svitavy

STEVIE

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Stevii jo, mám ji doma, ale to si mám do bílého kafe sypat jakousi drcenou bylinku?Nedá se to vylouhovat, extrahovat či co?Nemáte někdo potuchy??


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: STEVIE

Příspěvek od poota »

jarda ovčák svitavy píše:Nedá se to vylouhovat, extrahovat či co?
Určitě dá, protože se to prodává i jako kapky. Cena je ovšem dost vysoká a za ty peníze bych to čekal sladší - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Tabletky ze Stevie

Příspěvek od Bardioc »

Už jsem to sem dával, mají tam i tabletky, které používám já. http://www.vitamina.cz/0,18,Stevie-slad ... t&answer=a


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: STEVIE

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Stevii jo, mám ji doma, ale to si mám do bílého kafe sypat jakousi drcenou bylinku?Nedá se to vylouhovat, extrahovat či co?Nemáte někdo potuchy??
Zkus to rozemlet na prášek a máš to. Budeš mít zelenou kávu. :)


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Taky to patří k jídlu...

Příspěvek od Palo »

Náhodou jsem narazil na zajímavý článek:

http://zdravi.centrum.cz/jime-zdrave/20 ... zde-lahvi/


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
laik
Zasloužilý člen
Příspěvky: 858
Registrován: sob 23 úno 2008 21:41
Bydliště: Brno
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Stévie

Příspěvek od laik »

Už sem tu minulej rok psal do vlákna "stévie" že do kafe se to nedá použít a ani do žádných nápoju....ani když se to ruzdrtí na prášek...prostě se to nechce nijak spojit a plave to na hladině....zajímalo by mě jak z ní udělat nějakou sladkou vodu (výluhem nebo nějak) která by se následně dala použít do nápojů...
ps: palo trochu stévie suším na pudě tak se podělím....


Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Uživatelský avatar
Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Alkalický životní styl

Příspěvek od Bardioc »

Jinak co se týče zdravých a nezdravých potravin a životního stylu vůbec. Našel jsem tento myslím velmi dobře zpracovaný článek.
http://mediumway.host.sk/med/medindex.html

Asi tak


jarda ovčák svitavy

Dotaz

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Alkalický život .... Jasně že jo. Rádi a s úsměvem. Jenže tak čtyři měsíce v roce.Pak se zakuklit a počkat na další sklizeň z vlastní zahrádky.Nemusíme být naivní, že by zelenina v obchodě byla pěstovaná šetrně či ekologicky.
Pokud je pravda, jak je psáno, tak vzdát se všech potravin i podomácku konzervovaných a přitom nejíst chemicky ošetřované potraviny je velice kontraverzní a vzájemně se vylučující. Vím tedy, co nejíst. V tom mám jasno. Ale autor by mohl napsat, co jíst. Navíc ty strukoviny....... Struky má kráva, tak jsem znejistěl.
Vím dobře, kolik se musí vycejprat fungicidů a růstových stimulátorů do koktejlu, kterým se živí hydroponicky pěstovaná rajčata v itálii, a které si po dozrání v plynových komorách kupujeme v zimě.
Stejně tak vím, kolik herbicidů musí vycedit do půdy průměrný zelinář.
A že si někdo vypěstuje tolik syrové zeleniny... No, možná. Ale že ji uskladní syrovou do nové sklizně, to už je fakt pohádka. Takže bych prosil o vysvětlení. Zřejmě jsem nějaký opozdilec. A rád bych tomu přišel na kloub.
Jak to dělají ostatní.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

Příspěvek od Palo »

jarda ovčák svitavy píše:...že by zelenina v obchodě byla pěstovaná šetrně či ekologicky...
...nejíst chemicky ošetřované potraviny je velice kontraverzní a vzájemně se vylučující. Vím tedy, co nejíst. V tom mám jasno. Ale autor by mohl napsat, co jíst...
Co jíst? Ze svého pohledu mám jasno. Převážně jde o vše, co lze u baráku pěstovat - zeleninu, ovoce, prasátka, ovce, krávy... Mražené věci by podle mě neměly vadit. Uzené je super a nezapomeňme na domácí klobásky :) Ryby? Když je možno, tak ze svého chovu...
Chléb? Domácí...

Prostě jde o to si pohlídat to, jak jídlo, které konzumujeme, vzniklo. Pokud někdo řekne, že se například prasátka nevyplatí pěstovat, tak ať se zamyslí proč...

Bohužel sám jsem nucen zatím vše kupovat. Rád bych vše mávnutím ruky změnil, ale tak jednoduché to rozhodně nebude...

No ono i to domácí pěstování bude problém, pokud nás skutečně práškují aluminiem. I s domácími potravinami si zaděláváme za alzheimera a roztroušenou sklerózu. Zatím to vypadá, že MMS bude náš dlouhodobý přítel...

Současný trend je o tom všem ukázat, jak pěstování jídla se nevyplatí, a vše ostatní, co není pro člověka životně důležité bezvadně vynáší. Proto se do pěstování jídla nikdo nehrne....


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Hmm...

Příspěvek od pepe »

Palino priznám sa ti , pri tých radách čo tu v súvyslosťi s poživatinami rozdávaš sa už ani nečudujem , že si uživaťelom niečoho takého ako je MMS . Skôr kým si ,,kopneš" , zisti si niečo o tom akú hlavnú funkciu má ,,sádlo" v každóm živočišnom organizme . Vie tu vôbec niekto z Vás povedať aký je rozdiel medzi cukrami obsiahnutými v cukrovéj trstine , v cukrovéj repe alebo v škrobe (takmer všetky druhy múk na trhu) keď už to tu tak ,,študovane" rozoberáte ? Hmm... ,,Každému čo právom patrí". Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hmm...

Příspěvek od Palo »

:lol: :lol: :lol:

Víš prd. Kdybys si prošel tím co já, mluvíš jinak. Je vidět, že toho víš pořád málo. Prostě je podle Tebe zem placatá, protože je to všeobecně známé...

Už sem prosimtě nepřispívej. Nebudu obhajovat pořád dokola to, co jsem napsal. Stejně by to skončilo tak, že mi napíšeš, že jsi stejně přesvědčený, že je to jinak, ale já ať si dělám co chci.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Hmm...

Příspěvek od pepe »

Palino bez urážky , to či Ja o tom niečo viem alebo neviem nemá nič spoločné s tým , či ty si ochotný alebo vôbec schopní zamyslieť nad tým prečo sa niektoré veci (hovorým o zdravý) majú tak ako sa majú . Toto ,,alibi starších pánov" čí si Ty alebo Ja niečo ,,preskákal" s tým nemá takmer nič spoločné . Aj o tom to ,,Každému čo právom paterí" je . Mimochodom je mi lautr jedno kto sem napíše , že je ,,sádlo" alebo ,,biele pečivo" atď. zdrávé , rekcia na to z mojéj strani bude vždy rovnaká - Je to ,,rosprávka" a to som sa slušne vyjadril . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Hmm...

Příspěvek od Palo »

pepe píše:Mimochodom je mi lautr jedno kto sem napíše , že je ,,sádlo" alebo ,,biele pečivo" atď. zdrávé...
Nenapsal jsem, že je zdravé, napsal jsem, že je dobré. To není to stejné. Je to rozhodně lepší, než chléb co je běžně k dostání, aspoň tady u nás v Brně (a na většině území ČR)...
A co se týče sádla - zejména poukazuji na to, že je mnohem zdravější, než olej vyrobený za pomocí benzínu či toluenu. O tom zřejmě taky budeš vědět víc, než já...

Nic není prostě černobílé, jen je podle mě dobré nahrazovat horší potraviny lepšími.

To, že jsou lepší, neznamená, že jsou zdravé.

Pořád to nechápeš?

No a navíc nezapomeň, že jídlo u nás v ČR nemusí být identické s potravinami v SK.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Hmm...

Příspěvek od pepe »

Ale samozrejme , je vždy viac uhlov pohladu - to beriem . Napríklad to ,,sádlo" . Na jednu stranu je to dobrý ,,bufet" a i Ja si ho s cibulkou občas rád dám , no na druhú stranu nepreháňam to s ním , tz. nič na ňom nepražím ani nesmažím preto že viem , že si každé telo doňho ukladá všetko to ,,dobré" s čím sa jeho metabolizmus nevie alebo pre chorobu nevládze vysporiadať . V porovnaní s čistém mäsom z toho istého zvieraťa je v ňom naakumulované niekolkonásobne večie množstvo toxických látok . Alebo tu spomínaný udenáč - už 100g tejto ,,dobroty" má v sebe viac dechtu ako celá krabička cigariet . Čo všetko dokážu volné radikály z dechtu ,,geniálným" spůsobom spuštať , vie už asi každý . Ano , s tým olejom zveča súhlasím ALE , nie len z pohladu technologie výroby nie je olej ako olej . Hmm... ,,panenský" či rafinovaný , to máš jak s tým Hamletom - ,,Býť či nebýť". Atď. atď. Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“