Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
papa7
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

frekvencia

Příspěvek od papa7 »

Rozmýšľali ste nad tým,že je to závislé od prekonania určitej frekvencie...napríklad odpudzovacích článkov v rotácii aby sa zresetovali alebo minimalizovali protipóly magnetov a ich zložky priťahovania???

Pokrok je len v kvalitnej mase ľudí...N.Tesla
spaceball
Zasloužilý člen

Re: frekvencia

Příspěvek od spaceball »

papa7 píše:Rozmýšľali ste nad tým,že je to závislé od prekonania určitej frekvencie...napríklad odpudzovacích článkov v rotácii aby sa zresetovali alebo minimalizovali protipóly magnetov a ich zložky priťahovania???
Ano, rozmýšleli - http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1262

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

papa7 píše:Rozmýšľali ste nad tým,že je to závislé od prekonania určitej frekvencie...napríklad odpudzovacích článkov v rotácii aby sa zresetovali alebo minimalizovali protipóly magnetov a ich zložky priťahovania???
Vzhledem k tomu, že se elektromagnetické pole šíří rychlostí c, nebude mít frekvence systému na funkci vliv.

gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

ve vakuu ano, ale...

Příspěvek od gromit »

...není rychlost jako rychlost, není materiál jako materiál: http://en.wikipedia.org/wiki/Metamaterial

"... Metamateriály ale mohou mít i další významné využití. Vždyť jen to, že štěrbinový rezonátor se pod vlivem elektromagnetické vlny chová jako malý pasivní magnet může znamenat revoluci v magnetických materiálech, jejich použití a výrobě. Lze očekávat vývoj levných vysoce kvalitních magnetů, které umožní nové druhy elektrických pohonů, od elektromobilů až po nové tiché a výkonné motorky pro harddisky. ..." http://www.aldebaran.cz/bulletin/2006_16_met.php

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: všechno souvisí se vším...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
gromit píše:
Juranus píše:
gromit píše: na oba komentáře stačí jedna odpověď: praktický experiment.

Chcete tím říct, že magnetický tok lze feromagnetickou clonkou měnit praktickým experimentem?
(Praktické experimenty ale zatím jen potvrzují, feromagnetickým materiálem mg. pole odstínit nelze, respektive se k němu odstíněné magnety budou přitahovat => síly => ztrátová energie. Pak jedině dokonalý diamagnetický materiál, kde se budou magnety od něj odpuzovat a zase => síly => ztrátová energie :bhead:

A stejným experimentem byste dokázal, že logika není vhodná pro získávání nových poznatků?
V tom případě považuji vaše postupy opravdu za objevné. Tato cesta mne nenapadla.
:shock:
možná si jenom nerozumíme, tak to zkusím takhle: člověk se pohybuje minimálně ve dvou světech - ve světě reálném - fyzikové tomu říkají časoprostorové kontinuum, a ve světě virtuálním, modelovém, který si každý jednotlivec vytváří ve své hlavě. Pro modely platí obecně, že jsou zjednodušením popisovaného systému - z toho logicky vyplývá, že naše individuální poznání reálného světa je pouze částečné, navíc u každého jiné. Jak vidno, proti logice nic zásadního nemám, naopak; logickou argumentací se dá dokázat spousta rozumných implikací - třeba takový paradox lháře... :?:
Čili pokud tvrdím, že "...proměnný mag. tok se v ní dá přesto poměrně snadno dosáhnout... " a vzápětí "praktický experiment ", asi o tom něco vím. O relativní pohyb té clonky vůči mg. poli se jedná, cílem ale není mag. pole stínit, spíš kompenzovat odpudivé síly souhlasných mag. pólů - ten proměnný tok je "jen" takový bonus.

Logickým odvozováním (třeba nějaká forma strojového učení) by se dalo k takovému tvrzení také dojít, ale otázka jak dlouho by to počítač zpracovával, kdo by takový výsledek mezi nespočtem dalších identifikoval a v neposlední řadě - na základě čeho by takové odvozování fungovalo?
Proto si dovoluji tvrdit, že při zkoumání nových fenoménů nebo teorií, k jejichž ověření (vyvrácení) nemáme dostatek dat není logika tím nejlepším nástrojem (myšlena matematická logika, ne standardní, logický postup při přípravě měřícího zařízení).

pepe to vyjádřil stručněji...

...zdravím zúčastněné....jsem rád, že úprobíhá plodná ...a ze strany gromita a spacebala....poučná diskuse.....směrem k Nevěřícím....
...k té clonce a odstínění magnetů....Juranusovi doporučuji přečíst a zhlédnout úvod tohoto vlákna....zde jsme toto probírali..a Gromit dodal simulaci...a já prakticky vyzkoušel.......vytahování clonky z poza 2 magnetů nepotřebuje .."téměř " žádnou sílu.......mám odlaborováno...Gromit to ví...a vůbec o tom nebudu diskutovat...jestli se to " LOGICKY"...nekomu nezdá....tak ať si to zkusí....jsou zde "ale" 2 pdmínky....clona ....hmotnost , nebo síla....nebo nazvěte si to jak chcete....musí být vybalancovaná vůči konkretním magnetům....t zn....ne každá traversa lze vytáhnout z libovolného magnetu....a druhá podmínka je , že ty magnety musí být "nějak" uspořádané.....viz Gromitova animace a muj popis....

...dále....omlouvám se Juránosovi, že jsem mu vložil...ne jeho výrok....o té pevné rotující ose....bylo to v souvislosti s tornádem...., pak jste začali plevelit s nějakými raketovými motory......to příště ...patří jinam... :evil: ....ale zpět k té pevné rotující ose....
...jak Napsal Gromit.....zdají se být i jiné..."nelogické" postupy které možná ....povedou k cíli...tím lehce naznačuji, že magnet ...v tomto případě nelze považovat za pružinu...a ani ho k pružině nelze ...v tomo případě přirovnávat....i když srovnání magnet -pružina je více než lákavé...magnet ...jak výše napsal Gromit...má tolik vyjmečností....už ve své podstatě, že je skutečně neumíme všechny využít...na rozdíl od pružiny, / kovové spirály, gumového lana, a konečně i stlačený plyn je pružina..../jejíchž využití je zcela vyčerpáno.....
....na závěr...co jsem chtěl vlastně říci.....Juranos ...pouze "logicky" medituje......a zrazuje....logicky od experimentování......takže Juranos....děkuji ti za účast v diskusi, a prosím.....přines sem nějaký svůj poznatek....nějaký byť nezdařený experiment.....o teoretizování a opírání se o logiku z tvé strany....jaksi .."není" zájem...a zcela upřímně...je mi líto Gromita, který také nemá času nazbyt...a nemusí být učitel za každou cenu.......toto vlákno je to tom, zda-li je možné sestrojit magnetický motor na principu kliky - ojnice a pístů....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

martin11 píše:....zde jsme toto probírali..a Gromit dodal simulaci...a já prakticky vyzkoušel.......vytahování clonky z poza 2 magnetů nepotřebuje .."téměř " žádnou sílu.......mám odlaborováno.
Jen doplním, co jsem už dávneji doplnil, že v momente, kdy bude zmereno to =témer= F podél celé jeho dráhy s, tak se zjistí i vlastnosti matematického součinu F *s, význam mechanické práce a predpokládám, že k tomu bude pripojená patričná seanse, ať to dopadne jak dopadne. Držím palec k zdárnému provedení experimentu. Motor je postavený jako hezký technický exemplár.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Akord píše:
martin11 píše:....zde jsme toto probírali..a Gromit dodal simulaci...a já prakticky vyzkoušel.......vytahování clonky z poza 2 magnetů nepotřebuje .."téměř " žádnou sílu.......mám odlaborováno.
Jen doplním, co jsem už dávneji doplnil, že v momente, kdy bude zmereno to =témer= F podél celé jeho dráhy s, tak se zjistí i vlastnosti matematického součinu F *s, význam mechanické práce a predpokládám, že k tomu bude pripojená patričná seanse, ať to dopadne jak dopadne. Držím palec k zdárnému provedení experimentu. Motor je postavený jako hezký technický exemplár.
...dik Akord za připomínku....ano je to tak.....
....když to nebude fungovat...tak to bude alespoň....pro budoucno. :idea: ..jednou pro vždy....tak tudy hoši ne......zdraví martin11 :lol:

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

martin11 píše:..když to nebude fungovat...tak to bude alespoň....pro budoucno. Idea ..jednou pro vždy....tak tudy hoši ne......zdraví martin11 Laughing
Ale ono to fungovat bude, jen s každou otáčkou bude systém ztrácet ze své kinetické energie tolika potřebnou
pro překonávání jiných rezistentních sil, které, ač se zdají býti velmi malé, budou v závislosti na čase nabírat vyšších
hodnot (složitější vzorec). Záleží i na tom, v jaké výrobní toleranci je stroj postaven a jestli lze využít vzniklé
rezonance k destabilizaci. S tímto souvisí otáčky. Je dokázáno (ověřil jsem si pokusem), že stabilita rotoru má vliv na
celou soustavu v jakési protiběžné precesi nuceně zpětně působící na rotor za předpokladu, že frekvence je
dvounásobná vůči otáčkám (záleží na tuhosti soustavy). Dochází i ke zrychlení za cenu ztráty frekvence, ale při
snižování otáček se systém sám naladí. Bohužel, s každým takovým naladěním se systém těžko dostává do
rezonance. Zajímavé však je, že k navození rezonance nám postačí velmi malá síla - třeba poklep prstem na pružnou
část. Tření v ložiskách, odpor magnetických polí zde hraje paradoxně funkci moderátoru (náplně jaderných reaktorů).
Odpor je využit k naladění systému namísto snahy o jeho otrockého překonávání. Rotačního pohybu v rezonanci
opravdu docílíme velmi malou silou. Takové (ale i ostatní) systémy nesnáší takzvané "galvanické" propojení mezi
sebou samými spolu s destabilizujícím prvkem - třeba ťukající kladívečko k navození rezonance, které má nahradit prst
- mechanické zařízení bude vždy zaznamenávat děj, který již proběhl - byl by nutný "předstih" s umělou inteligencí.
Ladění by muselo probíhat komplexně se všemi těmito prvky. Každé přídavné zařízení - třeba odběr energie atd.,
způsobí po nějaké době zastavení chodu. Přeji hodně štěstí :good:

Spaceball Obrázek

Re: re

Příspěvek od martin11 »

spaceball píše:
martin11 píše:..když to nebude fungovat...tak to bude alespoň....pro budoucno. Idea ..jednou pro vždy....tak tudy hoši ne......zdraví martin11 Laughing
Ale ono to fungovat bude, jen s každou otáčkou bude systém ztrácet ze své kinetické energie tolika potřebnou
pro překonávání jiných rezistentních sil, které, ač se zdají býti velmi malé, budou v závislosti na čase nabírat vyšších
hodnot (složitější vzorec). Záleží i na tom, v jaké výrobní toleranci je stroj postaven a jestli lze využít vzniklé
rezonance k destabilizaci. S tímto souvisí otáčky. Je dokázáno (ověřil jsem si pokusem), že stabilita rotoru má vliv na
celou soustavu v jakési protiběžné precesi nuceně zpětně působící na rotor za předpokladu, že frekvence je
dvounásobná vůči otáčkám (záleží na tuhosti soustavy). Dochází i ke zrychlení za cenu ztráty frekvence, ale při
snižování otáček se systém sám naladí. Bohužel, s každým takovým naladěním se systém těžko dostává do
rezonance. Zajímavé však je, že k navození rezonance nám postačí velmi malá síla - třeba poklep prstem na pružnou
část. Tření v ložiskách, odpor magnetických polí zde hraje paradoxně funkci moderátoru (náplně jaderných reaktorů).
Odpor je využit k naladění systému namísto snahy o jeho otrockého překonávání. Rotačního pohybu v rezonanci
opravdu docílíme velmi malou silou. Takové (ale i ostatní) systémy nesnáší takzvané "galvanické" propojení mezi
sebou samými spolu s destabilizujícím prvkem - třeba ťukající kladívečko k navození rezonance, které má nahradit prst
- mechanické zařízení bude vždy zaznamenávat děj, který již proběhl - byl by nutný "předstih" s umělou inteligencí.
Ladění by muselo probíhat komplexně se všemi těmito prvky. Každé přídavné zařízení - třeba odběr energie atd.,
způsobí po nějaké době zastavení chodu. Přeji hodně štěstí :good:

zdravím s podzimném pondělním ránem...
...děkuji Spacebalovi za slova...poloútěchy...
...cituji..."Ale ono to fungovat bude, jen s každou otáčkou bude systém ztrácet ...."..konec části citátu...

...jsem připraven na cokoli.....na resonance, oscilace, vibrace, destrukce, inspekce,kalibrace a ejakulace.....

...jen dotaz...na tema magnetismu....když posypu papír fe pilinami....uvidím siločáry....resp tvar jejich průběhu......siločáry uzavírají magnetický obvod....od severu k jihu....či od plus k minus....kvalita magnetu se změří nějakým přístrojem...a teď dotaz....
...projev toho mag. pole je statický , nebo ten magnetismus proudí.....nevím , jestli to souvisí s el . proudem.....dráty jsou pod napětím.....slovo proud, je zavádějící.....zpět k magnetu....
...už jsem pochopil, jak magnet vznikne.....prostě při výrobě se nasměrují všechny atomy stejně ..a jejich síla se sečte.....
...tak otázka.....je magnetismus statický....."rybník"...nebo dynamický..."řeka"....k této otázce mě dohnal Spacebal....svojí uvahou o rezonancích a kmitočtu při nich vzniklých v nějaké soustavě, která bude spotřebovávat energii k pohybu....
...u toho mm....NEUVAŽUJI...o žádném setrvačníku....!!!!....konstrukce ...poskládání fyzických součástí bude takové, že se / že by se /...pomocí mag.sil mezi jednotlivými členy soustava roztočila sama....a hledala novou klidovou polohu....to je místo, kde se všechny vzájemné síly opět varovnají...v tomto případě bez učasti všudypřítomné gravitace.....toto je logické vysvětlení chodu předpokládané soustavy....otázka zní...jak dlouho bude soustava tuto polohu hledat...??....a je tato soustava při hledání schopna odevzdávat nějakou práci...??....
...jsou 2 odpovědi.....soustava najde rovnovážný stav a odevzdá práci ...do nerovnováhy ...nestabilního stavu vloženou....
..nebo...!!!..
..rovnováhu nenajde a bude stále odevzdávat práci vloženou do zmagnetování směsi prvků z nichž je soustava složena....
...a to je to co hledám....
...rád bych slyšel odpověď na toto tema....co jsem výše popsal zejména od Pietro-anonym...který o tom bude psát disertační práci a má již !motor! vymyšlený...jen mu trochu "cuká"....
....tak hezký týden ...bude se oteplovat.....martin11 :lol:

spaceball
Zasloužilý člen

Re: re

Příspěvek od spaceball »

:D Rozhodně jsem Tě chtěl povzbudit, ne odradit. Chtěl jsem sdělit to, že jít proti silám (třecím a podobně) je
náročné - SUMO. Ale, využít těch sil ku svému prospěchu v rezonanci a destabilisaci by mohlo být částečným řešením - JUDO.Disertačka může obsahovat i úvahu - pokud je zaměřena na vědeckou činnost, bádání, výzkum, vývoj... a když ji
obhájí...

V rovnovážném stavu to práci nedá, pouze při destabilisaci. Hledání "startovací" polohy vyžaduje energii, kterou si to
vezme ze všech rezerv. Prvním impulsem při rozběhu - asi rukou - se systém dostatečně "nabije" a může vyrábět
watíky po jistou omezenou dobu, než celá jeho energie (systému) bude opět použita k hledání nestability. Pokud se
rozhodnete nečerpat z toho výkon, celé to umístíte do vesmíru, pak to bude chodit. Na Zemi a v atmosféře - to je oříšek,
ale nic není ztracené - kolem nás je plno nevyužitých sil...

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

magnety

Příspěvek od Jim68 »

Mimo téma (offtopic)
Zdravím martina 11:
sleduji dlouho Vaše příspěvky na foru a odhalil jsem Váš osobní tajný pohon. Protože o magnetech nevím nic (pouze studijní informace), zakoupil jsem balíček školních magnetů, abych zjistil, co je na tom tak záludného. Zjistil jsem, že záludný je citový vztah, který si k magnetům člověk vytvoří (mluvím o sobě) - nyní po večerech relaxuji konstrukcí hypotetických samochodů (vždycky se zastaví). Snažím se magnetům nedávat jména (ani těm velkým) a nenadávat jim... Problém je s nakažlivostí: děti mi demontují magnety z kyvadel apod. a montují je do vlastních aplikací. Po příchodu z práce je opět vydloubu z plastelíny a večer si s nimi mohu hrát. Přesto se závislost dětí na magnetech prohlubuje (že by magnetismus?).
Tímto jsem Vám chtěl poděkovat za inspirující přístup k životu.
Jim.

Jim68
Be happy!
papa7
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od papa7 »

Juranus píše:
Vzhledem k tomu, že se elektromagnetické pole šíří rychlostí c, nebude mít frekvence systému na funkci vliv.

No ...ale tu nejde o elektromagnetické pole ale o magnetické pole a tieto dva pojmy niesú stejné.Na to prídete časom,lebo fyzika ich žial spojuje...a mohli by sme tento vedný obor nazvať ako magnetiku...

Pokrok je len v kvalitnej mase ľudí...N.Tesla
martin11
Zasloužilý člen

Re: magnety & Jim68

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jim68 píše:Zdravím martina 11:
sleduji dlouho Vaše příspěvky na foru a odhalil jsem Váš osobní tajný pohon. Protože o magnetech nevím nic (pouze studijní informace), zakoupil jsem balíček školních magnetů, abych zjistil, co je na tom tak záludného. Zjistil jsem, že záludný je citový vztah, který si k magnetům člověk vytvoří (mluvím o sobě) - nyní po večerech relaxuji konstrukcí hypotetických samochodů (vždycky se zastaví). Snažím se magnetům nedávat jména (ani těm velkým) a nenadávat jim... Problém je s nakažlivostí: děti mi demontují magnety z kyvadel apod. a montují je do vlastních aplikací. Po příchodu z práce je opět vydloubu z plastelíny a večer si s nimi mohu hrát. Přesto se závislost dětí na magnetech prohlubuje (že by magnetismus?).
Tímto jsem Vám chtěl poděkovat za inspirující přístup k životu.
Jim.
....trochu si plevelím vlákno...ale já mužu...jsem tu doma....
....zdravím Jim68-a ....a jeho děti.....jsi první...zde....po Gromitovi.. :bye: .ale ten se nepočítá, protože je ING...a ví a umí.. :idea: .jsi první kdo mě asi pochopil...co to je citový vztah k magnetům.....když o nich ...tedy o jejich fyzikálních vlastnostech...nic nevím....prostě jsou...součástí mého života.....
...jména magnetům také nedávám....a školním magnetům se nedá nadávat....až si koupíte neodymy....asi tak 20x20x10 N42....tak možná změníte názor......ale oni za to nemůžou, že jsou dravci.....prostě to maj v genetickým kodu....
....doporučuji koupit ještě jeden balíček , nebo dva....každému dítku a sobě .....děto budou mít radost......a mužete bádat společně....pak je dobré mít LEGO.....dají se dělat krásné hejbací pokusy...a výborné je ....koupit stavebnici Geomag.....pozor na plagiaty.....original je trochu dražší.....
....no teď k věci.....podívej se na ten muj pístový motor...na začátku vlákna....otázka na kterou zatím nikdo neodpověděl.....kde se ten hvězdicový motor s Fe rotační clonou zastaví......ačkoli jsem to vymyslel...tak nevím.....proto kolem tolik křiku....já se to snažím postavit ...abych tyto dohady .....potvrdil , nebo vyvrátil......tak....hezký den .....všem, co milujou magnety martin11 :lol:

Juranus
Zasloužilý člen

Příspěvek od Juranus »

papa7 píše:
Juranus píše:

No ...ale tu nejde o elektromagnetické pole ale o magnetické pole a tieto dva pojmy niesú stejné.Na to prídete časom,lebo fyzika ich žial spojuje...a mohli by sme tento vedný obor nazvať ako magnetiku...
Všechna pole včetně gravitačního se šíří rychlostí c!

Juranus
Zasloužilý člen

Pro Martin11

Příspěvek od Juranus »

martin11 píše: ...tak už se konečně zamysli nad tím mým motorem, kde se zastaví....popiš mi tento okamžik...a já to nebudu muset pracně dělat
Trvám na tom, že "motor" podle obrázku qmotorold5 ze 3. ledna 2009 se zastaví v poloze podle obrázku Fig. 1. V této poloze jej zadrží přítažná síla magnetů k feromagnetické "cloně".

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“