martin11 píše:Akord píše:Juranus píše:právě, že mají vliv úměrný rychlosti. Při malých rychlostech systému je jeho energie malá ale i vliv vířivých proudů je slabší. Efekt na poměrnou ztrátu energie je ale stejný.
Myslím, že vírivé proudy nemají stejný efekt na pomernou ztrátu stroje, nebo nerozumím. Mohl bys to upresnit. Predpokládám, že jde o výkonovou ztrátu, a jedny ztráty jsou úmerné rychlosti lineárne a jiné kvadraticky. K tem lineárním pak pomerná ztráta kvadratických(vírivé) podle rychlosti roste. Jinak co se týče MM, tak nekteré podobné argumenty se ve vláknu rozebíraly, jsem zvedavý na to, jak dopadne experiment, asi jako který kuň vyhraje na dostihách
....pánové děkuji Vám všem za plodnou diskusi....přesně takto si to představuju.....
...k věci....Juranus....pravděpodobně má k dispozici "nějakou" laboratoř na přímé změření sil působících mezi magnety a potažmo i mezi magnety + clonka....beru ho tzedy za slovo a až model dokončím, tak Juranuse přizvu k závěrečnému rozboru.....proč se "to" netočí....
...ještě pro Juranus.....základní předpoklad tohoto řešení, myslím s Fe clonou ....jsem téměř dokonale popsal a Gromit ověřil simulací....je to popsáno na začátku vlákna...netřeba opakovat. Akord na toto tema také přispěl velkou měrou a na základě Akordových připomínek byl upraven hlavně magnetický toroid - stator.
Obyčejné ferity v konstrukci nemohu použít z duvodu opravdu malých sil, které mezi nimi jsou.....ve vlastní konstrukci NEODSTRANÍM tření a ani jiné negativní vlivy, které s vlastním motorem nemají nic společného...proto od začátku pracuji s neodymy....obyč ferity....se také chovají trochu jinak k té Fe clonce....prostě ...není magnetismus jako magnetismus....Juranus ...musíš mi to věřit....
...tak ...a jaký je současný stav bastlení....jaksi jsem při pokusech narazil na to, že odclonění magnetů mezi sebou..tou rotační Fe clonou..NENÍ TŘEBA....tudíž žádná Fe clona....problem jsme s Gromitem předběžně prodiskutovali....bohužel nikde není 3D zobrazovač magnetického pole , myslím nějaký počítačový simulátor...Gromit "umí" jen 2D...
....letmo jsem se zde zmínil....jak si nový projekt představuju...nicméně objevil se jakýsi Pietro...anonym...a že si na to tema udělá disertační práci....bohužel se už neozval, ačkoli jsem nabízel pomoc....Pietro navíc prohlásil , že princip Hvězdicového motoru je blbost ..a že má něco lepšího....no dobře mu tak....
....závěr....jestli Juranuse opravdu zajímá problém kolem tohoto projektu tak se rád poptám na některé detaily kolem magnetismu....jen prosím přítomné.....a hlavně Juranuse a papa7 nechtějte po mě jakoukoliv matematiku fyziku a výrazy matematické a fyzikální.....jsem totiž výtvarník a celý "motor" dělám na základě citu a.....čehosi....co jsem okoukl od Leonarda da Vinchiho....mám celé jeho dílo...tedy to co je veřejně dostupné..celé jeho "technické" dílo amatersky studuju už řádku let....a stále je co objevovat....
...no trochu jsem odskočil....
..Akord napsal..." jsem zvedavý na to, jak dopadne experiment, asi jako který kuň vyhraje na dostihách
"
...prosím přítomné....v tomto případě Juranuse.....než něco napíšeš, tak si ověř svoje tvrzení...jako třeba , že clonka nepůjde vytáhnout.....není clonka jako clonka...už jsem to psal vícekrát...magnetické pole pravděpodobně působí stejně na simulátoru i v realu....ALE....je to vždy tak jak nám komp simulace ukáže...???...velmi a to opravdu velmi by mě zajímala simulace celého stroje....myslím , ale , že tu není nikdo kdo by věnoval čas takové "blbosti" jako je konstrukce magnetického pístového motoru.....takže je to zase na mě....vzít pilku, pilník, vrtačku,několik magnetů , kus anticora...a pilovat a vrtat a šroubovat.....zdravím Gromit, Akord...a spol...martin11
p.s ....nejlepší kůň na světě...byla ta herka Sančo Panči /Sancho Panchi/.... krásně pomáhala svému pánovi v boji s větrnými mlýny...
[/quote]
Juranus...jinde napsal...ale platí to i zde...
...cituji...Juranuse.."...I když platí 3. Holáskova věta:
"I na základě chybných předpokladů lze dosáhnout správných výsledků. Ale pouze omylem."
....a ještě...."Vzhledem k tom, že energie pohybujícího tělesa roste s rychlostí kvydraticky, bude energie výřivých proudů závislá na rychlosti kvadraticky a na energii lineárně. "
....dotaz...jakou to má s Magnetickým motorem, myslím tím , co řešíme, t.j. ten návrh motoru na začátku tohoto vlákna...souvislost...???...
....myslím, že Gromit a simulace vztahu ...soustava magnetů a Fe clony../.v přesném poměru, jak jsem určil t. mohutnost magnetu a mohutnost clony......a tento poměr nelze zanedbat...!!!...../ jaký tam mají vliv vířivé proudy...???....
....tvoje teorie je sice správná...ale v tomto případě NIC...!!!...
...neřeší....je odlaborováno...mnou osobně.....že tyto proudy Nemají na celkovou sestavu, tak jak jsem ji navrhl ŽÁDNÝ..!!!...vliv...a jestli ano....tak je zahrnuji do strát společně se strátami vzniklými třením v pístech, ložiscích , rotujících dílů o vzduch a gravitace....
...tak už prosím....přestaň s vířivými proudy a energií tělasa s ohledem na jeho rychlost.
....dík....martin11
... věřím, že se " TO " povede ......