poota píše:
rotující směs - jednoznačně přínosem, v celém rozsahu příjemnější a hladší chod
Vzhledem k výrazně lepším vlastnostem varianty UF2 tímto důrazně nabádám všechny případné replikanty, aby svou pozornost upnuli právě k ní.
Zdravím - poota
Ha, Nazdar Pooto.
Koukal jsem na tu spiralu, tedy vice na tu modrou statickou co zkrouti tok vzduchu. V podstate se da rici, ze s turbulenci tohoto druhu jsem si v zivote dost vyhral. Dokonce jeden z mych prozatim dvou nedotazenych patentu je odlucovac vody z toku stlaceneho vzduchu z kompresoru, ktery nespoleha na nic jineho nez na spravne roztoceni a tvar proudu vzduchu v nadobe. Jde v podstate o prazdnou rouru se spravne rozmistenym a tvarovanym vstupem a vystupem. Rika se tomu tady cyklon, ale ma uprava to spise zarazuje do vynalezu, ktery je znam jako Ranque - Hilsh tube. Byl to vynalez intuitivni. Co jsem to vlastne vynalezl jsem zjistil az o dost pozdeji, pote co mi "expert" rekl, ze nechape proc to tak dobre pracuje. Tehdy jsem se v tom zacal vice stourat.
Proc to vlastne pisu.
Jo, v podstate by bylo na miste dosahnout tohoto effektu mene komplikovane a effektivneji, nez co ukazuje tvoje fotka. Jeste jsem tohle vlakno neprocetl, dost jsem se zdrzel na Joe Cell [hrozny gulas]. Nicmene, vir dokaze poskladat molekuly vzduchu a hlavne vlhkosti, ci pary ve vzduchu do stejnorode polarni orientace, cimz ta voda nabyde na elektricke a [ja vim] orgonove energii, coz v extremnich pripadech vyvolava antigravitaci a dalsi "naprosto nepochopitelne" jevy. Tedy, zacinam byt doma. Koukaje na to, a premysleje o tom, nejjednodussi by bylo uplne zmenit vzduchovy filter, tedy tu krabici, ve ktere filter je. Uz to bylo ne zrovna nejlepe provedeno v minulosti nekym nekde, akorat ze uz to je leta co jsem na to narazil a totalne se mi to vykourilo z hlavy. Teprve ted to na mne zase vyjuklo. Tenkrat jsem spoustu veci ktere dnes vim jenom tusil a zastrcil jsem to prilis hluboko do registracky sve pameti.
V podstate by slo o navratu ke starym kulatym pixlam na vzduchovy filtr z dob karburatoru s tim rozdilem, ze vstupni roura by sla po tangente a to v orientaci prirozeneho viru na nasi severni polokouli, jako se to ukazuje treba ve vane. Zalezi na tom, to zase vim z vyroby piva :-) Postavil jsem v zivote totiz par malych pivovaru a pivovary pouzivaji tento princip na oddeleni solidnich castic od piva pred varenim. Druhy rozdil by byl v pasivni turbine [trochu] jako mas ty, ktera by ve stejne orientaci sbirala vzduch z papiroveho filtru a tocila ho dal do potrubi do motoru.
Toto je jenom geometricka cast reseni problemu. Druha cast je fakt, ze cim je prumer viru mensi v porovnani k mnozstvi protekajiciho vzduchu, tim se zvysi rotacni rychlost viru a tim se zvysi jeho ucinnost a lepe vse pekne porovna. Jenze vir zaroven zpomali linearni rychlost, takze toto vylepseni by vyzadovalo snad nejlepe naporovy trychtyr za maskou, aby se tomu pomohlo. Pokud je auto krmene turbem, da se to tez resit potrubim namotanym do spiraly, tedy bez jakychkoli lamel s tim, ze hadice s hrubym povrchem jako treba od vysavace bude pracovat lepe nez hadice hladka. Tech reseni je jeste vice.
Pro zajimavost se muzes na me odlucovace podivat tady. Je to v Angline, ale aspon uvidis ze nekecam.
http://www3.sympatico.ca/slavek.krepelk ... ts/dry.htm
Ahoj, Slavek.
P.S.
Dekuji za kyslikovy palec.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.