Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: no, tak to čučím.

Příspěvek od Akord »

aNONym píše: Pak už snad konečně pochopíš. ...............
V čem, prosím, spatřuješ Tebou zmiňovanou "demagogii",
V tom, že jenom Ty máš to správné chápání, viz citovaná první veta. Já vím o principiálních problémech TT, a uprednostňuji jiné typy. Nejsem povinen zkoušet všechny hovadiny, které napadnou kdekoho na ulici(je to skoro totéž, jako být odkázaný na potravu z konteineru na sídlišti). Když to nekomu vadí, ať klidne jedná podle lidí z ulice. Ne všechno, co vymyslel Tesla se povedlo, stejne jako Edisonovi a jiným. Ti magori z ČEZu by si konečne mohli najít firmu, co jim udelá obrí CD pro nové turbiny. Ať to vyzkouší ti, mají více penez na rozflákání.

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
aNONym píše: Pak už snad konečně pochopíš. ...............
V čem, prosím, spatřuješ Tebou zmiňovanou "demagogii",
V tom, že jenom Ty máš to správné chápání, viz citovaná první veta. Já vím o principiálních problémech TT, a uprednostňuji jiné typy. Nejsem povinen zkoušet všechny hovadiny, které napadnou kdekoho na ulici(je to skoro totéž, jako být odkázaný na potravu z konteineru na sídlišti). Když to nekomu vadí, ať klidne jedná podle lidí z ulice. Ne všechno, co vymyslel Tesla se povedlo, stejne jako Edisonovi a jiným. Ti magori z ČEZu by si konečne mohli najít firmu, co jim udelá obrí CD pro nové turbiny. Ať to vyzkouší ti, mají více penez na rozflákání.
A co je na tom demagogického? :roll: Vidiš, já zase spatřuji demagogii v tom, jak se k tomu teď momentálně stavíš a kam to poodsouváš (viz ta Tvá zmínka o "kontejnerech", to je přímo učebnicová ukázka demagogie). :? Non

- tak proč se k nim tedy vyjadřuješ, jako bys je zkoušel (a pochopil :P) ?????????????????!

Pokud by sis totiž někdy postavil jakoukoliv TT, i jednoduchou a primitivní, tak bys potom nikdy nemohl vypustit taková tvrzení, jenž z Tebe ale vypadla. A to je celé. :|

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

aNONym píše:- tak proč se k nim tedy vyjadřuješ, jako bys je zkoušel
Z ničeho, co jsem psal nevyplývá, že jsem je zkoušel. Vyjádruju se k turbinám obecne tak jak chci, je snad lepší, když se vyjádruje nekdo, kdo už nejakou turbinu udelal místo tech, co o tom jenom veští. Taky proto, že neco zkoušet není podmínka vstupu do diskuse, byl bych klidne pro. Zato Ty jsi v turbinách omylem, protože by jsi jinak psal k veci. To abych pomalu nemohl mít ani názor na nikoho, kým jsem nebyl. Za tu dobu, co tady prepínáš barvy by jsi taky jednu TT stihl, treba pretroufneš toho poctivce z té fakulty, co o tom psal v tom pdf z linku.

spaceball
Zasloužilý člen

Dávný pokus

Příspěvek od spaceball »

Teslova turbína je velice zajímavý školní pokus ale bohužel, v praxi zcela
nepoužitelná - úprava média, jeho tlak, jeho množství... Výhody nejsou předností
v porovnání s výkonem a jakékoliv úpravy (vroubkování) "deklasují" Teslovu
turbínu na jakoukoliv jinou nedokonalou. (Když už drážky, pak raději pořádné
lopatky, nemyslíte?!) Diplomová práce může pojednávat o čemkoliv - dokonce i o PM !
Cédéčková Teslova turbína (plastový obal + 5xCD, radiální přívod, axiální odtok
plastovou perforovanou trubkou,4x distanční perf. kroužky á 5mm) se opravdu točí
velmi rychle - pod tlakem obecního vodovodu na plně otočený kohoutek, nic méně, v zátěži
s krokovým motorkem ze staré jehličkové tiskárny (co by generátorem), to v pohodě
utáhlo 2x led než začala v otáčkách klesat (rovnoměrně). Spotřebu vody jsem kontroloval
v dřezu v závislosti na odtoku odpadem - málem přetekl.

Po malé úpravě (viz obrázek) jsem z toho vyrobil něco, co nemá s Teslovou turbínou
nic společného - radiální přítok, radiální odtok (klasický vodní mlýnek). CD jsem zredukoval
na 2 kusy (ve funkci usměrnění radiálního toku z důvodu velkého obalu :D ) , opatřil malýma
lopatkama, původní axiální vývod jsem využil k dalšímu uchycení
osy. "Dřezoměr :D " - voda z obecního vodovodu stačila odtékat odpadem
(kohoutek na 10 %), mlýnek rozsvítil žárovku z brzdového světla motocyklu. :D
Tak, komu že se to chce do stavby Teslovy turbíny? :D

Obrázek

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Dávný pokus

Příspěvek od poota »

spaceball píše:...4x distanční perf. kroužky á 5mm...
Tesla by asi namítal, že by disky měly být víc "nahusto", nicméně za praktické ověření máš jedničku s hvězdičkou :good:
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

Akord píše:
aNONym píše:- tak proč se k nim tedy vyjadřuješ, jako bys je zkoušel (a pochopil :P)
Z ničeho, co jsem psal nevyplývá, že jsem je zkoušel. Vyjádruju se k turbinám obecne tak jak chci, je snad lepší, když se vyjádruje nekdo, kdo už nejakou turbinu udelal místo tech, co o tom jenom veští. Taky proto, že neco zkoušet není podmínka vstupu do diskuse, byl bych klidne pro. Zato Ty jsi v turbinách omylem, protože by jsi jinak psal k veci. To abych pomalu nemohl mít ani názor na nikoho, kým jsem nebyl. Za tu dobu, co tady prepínáš barvy by jsi taky jednu TT stihl, treba pretroufneš toho poctivce z té fakulty, co o tom psal v tom pdf z linku.
Nezklamals. Jsi stále stejný překrucovač. Nejenom. :smoke: Non

Milý Akorde, podívej se zpátky do míst, kdy jsme o TT diskutovali poprvé. Třeba na to, co tehdy napsala Gabča. ;)

Přetroufl jsem. Tedy jsme. Ať si nepřivlastňuji kolektivní zásluhy. :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

spaceball píše:Cédéčková Teslova turbína (plastový obal + 5xCD, radiální přívod, axiální odtok
plastovou perforovanou trubkou,4x distanční perf. kroužky á 5mm)
Příliš veliká vzdálenost. ;) Non

Dostaň se pod milimetr. A zaměř se na to, co se děje v odtoku. 8)

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

aNONym píše:
spaceball píše:Cédéčková Teslova turbína (plastový obal + 5xCD, radiální přívod, axiální odtok
plastovou perforovanou trubkou,4x distanční perf. kroužky á 5mm)
Příliš veliká vzdálenost. ;) Non

Dostaň se pod milimetr. A zaměř se na to, co se děje v odtoku. 8)
:D Věřím, že nějaká laboratoř či ústav s touto technologií nadále experimentuje - turbína, čepadlo....

Experiment - bohužel, nejspíš to hnije někde na skládce :D je to velmi dávný pokus a CD nahusto (2mm) neumožnily
dokonalý odtok centrem, takže nakonec jsem zůstal u větší dištánc. :D Chtělo by to asi namísto vody
použít vysokotlakou páru, ale to bylo nad mé možnosti. Mít k dispozici páru, dokázal bych ji využít
účelněji - parní nebo vzduchový strojek z časopisu - Udělej, urob si sám :D
Pokus z foto měl daleko větší ambice - válcový obal a tangenciální přívod-odvod vody - částečná
inspirace z tornádových motorů - využil jsem obvodovou rychlost vody a odváděl jsem ji husím krkem
do středu CD. Chtělo to pořádný "ráz" a velkou "dotaci" z vodovodu, ale rozběhlo se... klasický mlýnek
pochopitelně z toho vyšel podstatně lépe, ale toto již neřeším. Vlastním hlinikovou Kaplanovu turbínu
(odlitek - v průměru 175mm) a jsem zaměstnán úpravou alternátoru - zbrusu nový rotor. ;)

Spaceball Obrázek
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Akord píše:...je snad lepší, když se vyjádruje nekdo, kdo už nejakou turbinu udelal místo tech, co o tom jenom veští...
Akorde, všechna čest o Tvých znalostech, ale má to jeden háček. Je opravdu lepší, když se vyjadřuje o turbínách ten, kdo již nějakou dělal, ale když se mu jaksi nepotvrdí Tvé znalosti o nich, tak ho skopeš jako malýho psa, přesto, že bys ani neměl zájem se na věc podívat. Jsi příliž jak já říkám "tabulkový" :lol:

Je sice hezký, že podle Tebe a Tvých tabulek nic nemůže fungovat, ale zas se podívej na práce pana Ing. Kopeckého - ten totiž tvoří přístroje, které by podle tabulek měly fungovat jako PM, ale jaksi nefungují. Zkus se jeho pracemi trochu zabývat a vysvětli nám, proč podle tabulek, kterými ty se řídíš mu věci nefungují...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Iv
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Teslova turbína

Příspěvek od Iv »

Jarda Ovčák hledal parametry na TT a tak jsem mu je poskytl, myslím, že Jarda je dost objektivní i inteligentní na to, aby si udělal úsudek sám a v případě experimentování s TT mohl i třeba zdárně něco vylepšit. Vynález žárovky jako takové, měl také své nedostaky a těch příkladů je více. Lidé na foru jsou zde proto, aby relaxovali a možná zdokonalovali již hotové věci a nejsou svázaní materialistickou fyzikou a jsou schopni rozletu myšlenek a i se u toho realizovat. Slova a věty typu ....Já vím o principiálních problémech TT,...Nejsem povinen zkoušet všechny hovadiny....ať klidně jedná podle lidí z ulice.... Akorde, abych se z tebou dohadoval o některých faktorech považuji již delší dobu za zbytečné a ztrátu času, tak jak obecně na foru vůbec, ale věta o lidech z ulice svědčí o tom, že tvé se cítí vyvolené nad ostatní a můj názor je, že tvoje pohledy a reakce jsou vysoce ekcentrické,což vždy zapřičiňuje stagnaci a nebo jen neplodné řešení a diskuze jakých takých vymyšlených problémů, ala závaží, tření a pod. srandičky, jež záměrně odsouvají pozornost ostaních( lidu z ulice ) od tvořivé práce. Tak jak řešíte "srandičky" ve vašem vlákně jako je tření je taky rozporuplné. Například : Podle současné fyziky platí, že tření bude tím menší, čím těžší budou atomy na povrchu třecích ploch. Ony kmitají totiž při nižších frekvencích, takže jejich vzájemné srážky, které právě tření způsobují, nejsou tak časté. Krystalové plochy např. polovodičových materiálů, jako indium, fosfid atd. jsou proto různě kluzké a smáčivé, protože se vystavují povrchu různé atomy. Tření je většinově chemický proces, nikoliv fyzikální, jak tady rádi užíváte. Dá se na to jednoduše přijít tak, že řada chemicky inertních (nereagujících) látek (např. teflon) má kluzčí specifikum, než jiné materiály s fyzikálně rovným povrchem (jako je sklo nebo slída). To nasvědčuje tomu, že za tření ve skutečnosti může chemická reakce, trhání a následnou obnovovu chemických vazeb na povrchu materiálu.. Molekuly oleje mažou právě tak dobře proto, že obalí povrch inertní chemickou látkou a povrchové reakce pak díky tomu neprobíhají tak lehce. Takže i Vaše uváděné vzorečky jednou vezmou za své. A dál bych v blabla mohl pokračovat, ale světe div se, mě se nechce, protože je to zatím zbytečné. Chce to hold dorůst.
Takže abych to uzavřel. No, vědátorů jak z oborů fyziky je mnoho a Nobelových cen nepřibývá, proč asi - takže vědátoři nyní mudrují, že by si zavedli další ceny, mj. za matematiku, klimatologii a životní prostředí. To by se asi starej Nobel (ten matematiku snášel jak čert svěcenou vodu a zajímali ho spíše nápady, jak sousedovi zbořit barák a svými experimenty s výbušninami zdevastoval skoro celé jezero Mälaren) obracel v hrobě.
Pozitivně radit ano, ale urážet lid z ulice ne, klidně tam patřím i já, jako všichni lidi, to umělé kastování právě vymysleli také lidé z ulice, aby se nějak nad ty ostatní jen mohli povyšovat . Měl jsem jeden dotaz od vašich lidí, ohledně nábojové pumpy, jejich otázka byla, jak jsem do té žárovky vůbec dostal nízkonapěťovou žárovku, už tento dotaz svědčí o myšlení těchto lidí, ale že by připustili, že je to fakt, to ne a dalo by se toto použít třeba pro výrobu ruční přenosné magnetické zbraně nikoho z nich nenapadlo..... a tak to je o všem ve "vaší dílně".
Jardo, pokud budeš experimentovat z TT, přeji hodně příjemného relaxu i třeba s jeho využitím pro tvou osobu a jak to tak chodí u lidí s otevřeným myšlením, tak Tě to dovede úplně jinam, než jsi zamýšlel.
Naposledy upravil(a) Iv dne stř 30 pro 2009 15:21, celkem upraveno 1 x.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

...já člověk z ulice...

Příspěvek od martin11 »

...Iv...bodík za promluvení do duše všem....pozdrav Akordovi...za obětavost a snahu cokoli osvětlit....
...ne všichni jsme "postiženi" technickým myšlením....vidím to sám na sobě...a přesto se snažíme ...oknem dveřmi špehýrkou..vlést dovnitř..a rození technici z nás někdy mají legraci, nebo jsme dokonce terčem posměchu...viz X..arban...myslím, ale že to nás netechniky neodrazuje, ale spíše ještě více dráždí....viz Buky..a jeho posedlost gravitací....myslím , že si navzájem neškodíme, ale spíše pomáháme....když nevím , tak se zeptám...a odpovědi si přeberu po svém...osobně jsem nikomu nikdy nic nevyvracel....poradím....co znám...chceš, nechceš....
...často zde vznikají spory...viz TT...než začnu něco dělat...tak zjišťuju, co a jak...
...odbočím ....líbí se mi dohady o nekonečnu mezi Sokrateus a jeho přítelem...opravdu vzrušující čtení....
...tak ...co jsem vlastně chtěl říct...pokoj lidem dobré vůle....turbína neturbína....mag.motor nemotor......hlavně že máme naše Forum....zjišťuju, že jsem docel závislák....tak....zdraví karkulka :oops: a martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Návštěvník

Pro Akorda

Příspěvek od Návštěvník »

Akorde, nechej si vypláchnout mozek, ať zapadneš do kolektivu!
P.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jo, no.

Příspěvek od jarda ovčák »

Ahoj všem a martinovi zvlášť. K těm potokům.... musíš si představit, že mám kolem domu zahrádku asi 500x1000 metrů. A tam kdesi v dálce, asi 100 metrů jeden, 400 metrů druhej a 600 metrů třetí potok. Takže tepelné čerpadlo nebrat.
Je zbytečné se tvářit skrzevá sebezázračnější mašinku vážně. Duležitě a vesele... nu prosím. Ale brát to osobně nelze. iv to napsal dobře, akord ale taky,každej má tu svoju pravdu, tak proč se skrze to nějak tvářit. Můj děd, vždy, když jsem chtěl něco jako malej pakátl kritizovat mne kopl do zadku a zahuhlal: když nemůžeš pochválit, tak drž hubu.
Dnes již míchám pomazánku na jednohubky s papričkou jolokia bhut..... Na zítra. Činím tak láskyplně a zaujatě. Nikdo mi nesmí upřít právo na pokus prasknout konečně z toho žrádla...A nikdo mi to nepochválí tak, jako já sám.Ostatně když jsem dal ochutnat kámošovi, tak málem omdlel. Zženštilí týpkové bloudí již i mezi námi.
Onehdá jsem na své noční toulce se čtyřkolkou kdesi v pustině nafotil tudlec to. Z ruky opřené o řidítka a takhle to vylezlo z foťáku. Fotky stejně neumím upravovat.
Chtěl jsem se martina zeptat, co používá za koření proti třepání rukou. Kdyby se mi ty pařáty tak neklepaly, bylo by to mnohem lepší.
To je poslední, co letos potřebuju vědět.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

fantazie

Příspěvek od la »

jednohubky s papričkou jolokia bhut..... :shock: závistivý smajlík :spirit: :oops:

spaceball
Zasloužilý člen

re

Příspěvek od spaceball »

Sveřepí šakali zavile vyli.... super přechod od TT k Měsíci. Takže zase nic :D :D

Spaceball Obrázek

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“