Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
spaceball
Zasloužilý člen

Re: Pořád jsme jim říkali,...

Příspěvek od spaceball »

chiq píše:
spaceball píše:..."otrok" bude i nadále závislý na svém "otrokáři".
Pokud v nedaleké minulosti držela vládce u moci dezinformace o jeho božském původu,
pak dnes drží na špici jisté skupiny právě ty technologie, na kterých jsi závislý.
:good:
...preto treba hľadať spôsob, ako byť nezávislý... ak nie hneď, tak ho treba mať v rezerve, ak nastane ten správny čas...
Existují způsoby jak se trochu "osamostatnit", ale to znamená i změnu životního stylu (někde jsem četl o maringotce a
vodním trkači). :D Hledání nestačí, především je nutné něco dělat. Jsem si jist, že nikdo dobrovolně nezveřejní
komplet postup výroby zařízení, které by mohlo plnit vyše očekávané :D Nebylo by to ze strachu z úřadů či mužů v
černém a jiných strašidel z konspiračních teorií, ale strachu ze ztráty výhody - když to budou mít všichni, zcela jistě se
na to uvalí daň a bude jedno, jestli budeme využívat distribuční síť nebo státem evidované zařizení. ;)

Spaceball Obrázek
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

spaceball píše:... zcela jistě se na to uvalí daň a bude jedno, jestli budeme využívat distribuční síť nebo státem evidované zařizení. ;)
myslím, že až tak čierne to nebude. Pred nedávnom sa na Slovensku friško-privatizéri vodární snažili presadiť zákon, podľa ktorého by každá studňa musela mať povinne namontovaný vodomer :!: ...chvalabohu, zatiaľ je to pristarom. Ak by to prešlo, tak sa zvýši spotreba zrážkovej vody... aspoň papierovo :D ...kto chce kam, pomôžme mu tam...

spaceball
Zasloužilý člen

Příspěvek od spaceball »

chiq píše:
spaceball píše:... zcela jistě se na to uvalí daň a bude jedno, jestli budeme využívat distribuční síť nebo státem evidované zařizení. ;)
myslím, že až tak čierne to nebude. Pred nedávnom sa na Slovensku friško-privatizéri vodární snažili presadiť zákon, podľa ktorého by každá studňa musela mať povinne namontovaný vodomer :!: ...chvalabohu, zatiaľ je to pristarom. Ak by to prešlo, tak sa zvýši spotreba zrážkovej vody... aspoň papierovo :D ...kto chce kam, pomôžme mu tam...
jj, ale pokud by vodárnám unikaly zisky i po 500 % zdražení, věř, že ty vodoměry
na studních budou (opomíjím oprávněné důvody ohledně spodních vod a pod.) :D
Vodoměr na studni - to je ta kontrola v užívání vlastního (!) zdroje. :D Vlastní zdroje -
to taky není přesné. Vše, co je pod zemí patří státu. Zbývá už jen odvrácená strana Měsíce,
protože přivrácenou stranu už prý taky rozparcelovali... :D
Příklad - není zakázána výroba vlastního vozidla s jedinečným designem a pohonem...ale musí
splňovat podmínky - bezpečností počínaje, státní zkušebnou a registrací SPZ konče.
Nevyhneš se poplatkům povinného ručení ani poplatkům za STK. Před měsícem se
projednával zákon o uvalení silniční daně i pro osobáky...takže páky jsou a občas s nimi
někdo zacloumá - jen tak na zkoušku :D Pár elektromobilů nebo hybridních autíček
nepředstavuje pro stát nijaké "nebezpečí" a na tyto technologie se dokonce vztahují
i nějaké úlevy za ekologii a pod. Ale, až jich bude na silnicích více než je "zdrávo", vymyslí
se taková daň (třeba z barvy vozidla), aby nikdo "zhora" nepřišel zkrátka. :D Ropní magnáti
se přeorientují na výrobu vodíku z mořské vody a bude se rejžovat vesele dál :D

Spaceball Obrázek
Dostal: 10 poděkování

Příspěvek od Tuco »

chiq píše:
Nevím kdo z vás tady na fóru má vlastní studnu, ale není to snad ani rok co nám přišel domů "závazný dotazník", do kterého bylo potřeba vyčíslit spotřebu vody z dané studny. Považuju to za takový předstupeň.

Jinak souhlas se Spaceballem, jestli někdo vyrábí prachy ve velkým, je mu úplně jedno jak. Nějaký sentiment ke konkrétní komoditě jakou je například ropa sotva existuje. Ostatně, dost bych se divil, kdyby naftařské společnosti neměli už dávno vymyšleno co budou dělat až se jim to vrtání v zemi nevyplatí. Peněz na rozjetí novýho podnikání mají určitě dost a dost.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

vlastní studna

Příspěvek od martin11 »

Tuco napsal...
Nevím kdo z vás tady na fóru má vlastní studnu, ale není to snad ani rok co nám přišel domů "závazný dotazník", do kterého bylo potřeba vyčíslit spotřebu vody z dané studny. Považuju to za takový předstupeň.

....mám také vlastní studnu....ačkoli mě podle pozemku vede veřejný odovod.....ignoruju ho.....žádný problem...ve studni i době sucha je metr vody...kvalita slušná...trochu více kamenitá....ale to nevadí...
....ale co se nestalo.....městská čistička odpadních vod...na kterou jsem povinně připojen se platila nějakým paušálem rozpočítaným na jednotlivé obyvatele...já jsem platil 550.- Nyní je to jinak...platí se podle množství odebrané vody z přípojky....no dobře....vyplnil jsem formulář, že nemám přípojku...a zaplatil průměr spotřeby.....750.- /rok....soused, také kutil.....má studnu...a veškerou technickou vodu bere odsud....takže té pitné spotřebuje minimálně....a platí odpad ....300.-...!!!....
...a jak to souvisí s tou vodou ze studny.....co valstně není naše , ale státu....podle nějakého zákona...??...pokud ze studny čerpáte více jak 5m3 m/měsíc více , tak jste povinni platit.....to jsem se dozvěděl, když jsem odmítl přípojku vody, když se stavěl vodovod.....naštěstí jsem sám, tak mě nehoněj...ale bydlet nás víc.....??.... :roll: ...na jednu studnu.....holt úředník je snaživý....a jestli dají na studnu vodoměr, tak ještě bude i pršet.....a o nádržích na dešťovku jsme již zde psali...
...a když už jsem dneska tady.....
...napadlo mě si vyrábět svuj led....ve specialnim ...izolovanem sklípku ho skladovat...a používat na chlazení....třeba piva...ale je zde 1 problem....vyrobím ledový kvádr,,,10x10x50cm... s tím se dobře manipuluje....jak jednotlivé kvádry od sebe oddělit, aby nepřimrzly k sobě...???....igelit ani mikroten nejsou vhodné...při nízkých teplotách se trhají../-10/...jak to dělali Ledaři dříve...???....jako malej kluk si pamatuju, že ho vozili....vydržel jim až do podzimu.....vozili ho do hospodyv sousedství.....tak...a hezký den přeje martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
chiq
Zasloužilý člen

Re: vlastní studna

Příspěvek od chiq »

martin11 píše:..jak jednotlivé kvádry od sebe oddělit, aby nepřimrzly k sobě...???....igelit ani mikroten nejsou vhodné...při nízkých teplotách se trhají../-10/...jak to dělali Ledaři dříve...???....jako malej kluk si pamatuju, že ho vozili....vydržel jim až do podzimu.....vozili ho do hospodyv sousedství.....tak...a hezký den přeje martin11 :lol:
môj dedo bol mäsiar, mal krásnu chladnicu 4 x 4m, vozievali mu tam ľad z Váhu, rezaný priamo na rieke na potrebné rozmery. V chladnici mal ľad na drevených roštoch a s určitou medzerou od seba.
To, čo je pod zemou, je vlastníctvom štátu od akej hĺbky? A do akej?

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

chiq píše:
martin11 píše:..jak jednotlivé kvádry od sebe oddělit, aby nepřimrzly k sobě...???....igelit ani mikroten nejsou vhodné...při nízkých teplotách se trhají../-10/...jak to dělali Ledaři dříve...???....jako malej kluk si pamatuju, že ho vozili....vydržel jim až do podzimu.....vozili ho do hospodyv sousedství.....tak...a hezký den přeje martin11 :lol:
môj dedo bol mäsiar, mal krásnu chladnicu 4 x 4m, vozievali mu tam ľad z Váhu, rezaný priamo na rieke na potrebné rozmery. V chladnici mal ľad na drevených roštoch a s určitou medzerou od seba.
To, čo je pod zemou, je vlastníctvom štátu od akej hĺbky? A do akej?
....no joooo....dřevo....zkusím .....že mě to nenapadlo... :oops: :oops: ...vždyť staří Ledaři igelit neznali..... :bhead: ....martin11 :lol:

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Chripka

Příspěvek od NAVAR »

Chřipka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

První fáze, to jest registrování všech studní, už proběhlo. V další fázi se dá očekávat, že budou povinné každoroční revize, protože na tom se taky trhnou slušné prachy. Ale vodoměry na studních, alespoň dle mého názoru opravdu nehrozí. Tedy ne z hlediska nákladů, ty by pochopitelně zaplatil vlastník, ale spíš proto, že by bylo technicky obtížné docílit toho, aby veškerý odběr probíhal pouze přes vodoměr. Proto předpokládám daleko jednodušší scénář.
Odběr z veřejného vodovodu zůstane tak, jak je, jenom se pochopitelně zvýší cena za kubík. Dále se určí průměrná spotřeba vody na hlavu, která bude pro každého závazná. Rozdíl mezi odebranou "veřejnou" vodou a stanovenou kvótou se bude předpokládat doplněný z "vlastních" zdrojů, a ten se zpoplatní poněkud nižší sazbou. Jestli má někdo dojem, že něco ušetří tím, že bude odebírat méně "veřejné" vody, tak ať na to rovnou zapomene. Ze stanovené kvóty totiž bude platit také stočné, samozřejmě spočítané tak, aby uhradilo bohatě případně ušlý zisk z "veřejné vody". To znamená, že stočné bude nejspíš ve výši, odpovídající původnímu patřičně zvýšenému, a s dalším navýšením, odpovídajícím rozdílu mezi cenami "veřejné" a "soukromé" vody. A aby to bylo opravdu "spravedlivé", tak se pro jistotu bude každý rok ta kvóta pečlivě přepočítávat, protože co kdyby se náhodou průměrná spotřeba snížila (to by si ovšem někdo šeredně odskákal).
Takže tím bude vyřešena voda - a bude na čase začít něco dělat se vzduchem.
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

poota píše:První fáze, to jest registrování všech studní, už proběhlo. V další fázi se dá očekávat, že budou povinné každoroční revize, protože na tom se taky trhnou slušné prachy. Ale vodoměry na studních, alespoň dle mého názoru opravdu nehrozí. Tedy ne z hlediska nákladů, ty by pochopitelně zaplatil vlastník, ale spíš proto, že by bylo technicky obtížné docílit toho, aby veškerý odběr probíhal pouze přes vodoměr. Proto předpokládám daleko jednodušší scénář.
Odběr z veřejného vodovodu zůstane tak, jak je, jenom se pochopitelně zvýší cena za kubík. Dále se určí průměrná spotřeba vody na hlavu, která bude pro každého závazná. Rozdíl mezi odebranou "veřejnou" vodou a stanovenou kvótou se bude předpokládat doplněný z "vlastních" zdrojů, a ten se zpoplatní poněkud nižší sazbou. Jestli má někdo dojem, že něco ušetří tím, že bude odebírat méně "veřejné" vody, tak ať na to rovnou zapomene. Ze stanovené kvóty totiž bude platit také stočné, samozřejmě spočítané tak, aby uhradilo bohatě případně ušlý zisk z "veřejné vody". To znamená, že stočné bude nejspíš ve výši, odpovídající původnímu patřičně zvýšenému, a s dalším navýšením, odpovídajícím rozdílu mezi cenami "veřejné" a "soukromé" vody. A aby to bylo opravdu "spravedlivé", tak se pro jistotu bude každý rok ta kvóta pečlivě přepočítávat, protože co kdyby se náhodou průměrná spotřeba snížila (to by si ovšem někdo šeredně odskákal).
Zdravím - poota
A co když budu brát vodu z potoka za domem :?: :)
Co když si vykopu studnu, dám na ní kýčovitý rumpál, slepé dno a prohlásím jí za dekoraci :)
Ne... Asi to udělám jinak, každýho úředníka co by mi chtěl kecat do mého panství pošlu více či méně rázněji do prd... Pokud budu mít mezi ouřady pověst výbušného nervního majitele o to lépe, jen je nechme ať se bojí a oni se bojí, to vím dobře.
Chce je to strašit, kývat se jak starý Brůna se sekerou, kalným pohledem, pérující slinu v koutku úst a hučet moje studna, moje studna.... :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

Poota diky za ,,medicínu". Možeš mi prosím ťa prezradiť kam chodievaš na takéto ,,facoviny" ? Pri vode sa neplatí za vodu ale za služby s ňou spojené . PePo

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

poota píše:První fáze, to jest registrování všech studní, už proběhlo. V další fázi se dá očekávat, že budou povinné každoroční revize, protože na tom se taky trhnou slušné prachy. Ale vodoměry na studních, alespoň dle mého názoru opravdu nehrozí. Tedy ne z hlediska nákladů, ty by pochopitelně zaplatil vlastník, ale spíš proto, že by bylo technicky obtížné docílit toho, aby veškerý odběr probíhal pouze přes vodoměr. Proto předpokládám daleko jednodušší scénář.
Zdravím - poota
...jojojo...tak tento scénář jsem už také zaslechl....jen to bylo trochu..ty poplatky v první fázi mírnější....protože vlastní voda je přeci jen výrobně lacinější, nemusí se tlakovat a udržovat potrubí atd....tu cenu , co jsem tenkrát zahlédl tak byla asi 1/5 ceny pitné vody.....no nekup to....jinak registr studní proběhl již dávno....myslím , že to bylo při sčítání domů bytů , lidí, zvířat, stromů...to co proběhlo nedávno...okolo studní se týkalo studní postavených v poslední době....já mám studnu z roku 1910...asi..??... m11 :lol: p.s. pak se vyplatí se připojit na vodovod...a kupovat 1m3/ měsíčně....ale.....víte kolikmstojí přípojka na vodovodní řád na okrese Mělník.....
1.projekt...= projektant
2. na vlastní náklady vykopat přístupové místo a okolo přivaděče cca 60x60cm místo....i pod ním..../ u mě je trubka 2m hluboko...
3.přijede montér....za 10 minut vás připojí a osadí uzavírací ventil....od ventilu je to Vaše...a ručíte si za to...a zaplatíte...i vodoměr...
4.zaplatíte 16 000.- :evil: ...mimo ty práce výkopové.a vodoměru..a projektanta....atd...
závěr...1m3 stojí 35.- takže při spotřebě..??...5m3 platíte po dobu 8mi let o 100% více..tj 1m3 za 70....!!!:...že bych se jim na tu vodu....chlorovanou...nevykašlal...a kdo ví co se tam ještě přidává...třeba serum proti prasečí chřipce...nebo nějakej chemtrails :idea: ...m11 :lol:

chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

pepo.bn píše:Poota diky za ,,medicínu". Možeš mi prosím ťa prezradiť kam chodievaš na takéto ,,facoviny" ? Pri vode sa neplatí za vodu ale za služby s ňou spojené . PePo
Pepo, to vieme, ale môžem si oči vyočiť, na faktúre mám "cena za m3 odobratej vody" a nie "cena za služby spojené s odberom x m3 vody" ;)

pepo.bn
Zasloužilý člen

Příspěvek od pepo.bn »

chiq píše:...to vieme...
Chiq ak to viete , tak prečo potom z toho ,,vyrábate" ďalšieho nezmyselného strašiaka ? Registrácija studní je o ,,stočnom". - tie ho... čo sa s takto získanou vodou spláchujú musí niekto potom aj ,,upratať" a to nieje zadarmo . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne úte 02 úno 2010 14:09, celkem upraveno 1 x.

Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

[/quote]A co když budu brát vodu z potoka za domem :?: :)
Co když si vykopu studnu, dám na ní kýčovitý rumpál, slepé dno a prohlásím jí za dekoraci :)
Ne... Asi to udělám jinak, každýho úředníka co by mi chtěl kecat do mého panství pošlu více či méně rázněji do prd... Pokud budu mít mezi ouřady pověst výbušného nervního majitele o to lépe, jen je nechme ať se bojí a oni se bojí, to vím dobře.
Chce je to strašit, kývat se jak starý Brůna se sekerou, kalným pohledem, pérující slinu v koutku úst a hučet moje studna, moje studna.... :)[/quote]

To by byla voda na mlýn úředníka: přitvrdit, exekuci na tvůj barák, že neplatíš. Dozvíš se to v okamžiku, kdy je prodaný - abys ho nemohl schovat... A úředník má vymožený poplatek, prémie a ještě může vykázat, že je potřebný - kdyby neplatili všichni...!!?
Není lepší založit vlastní stranu? Ale kdo Tě bude volit, když řekneš třetině voličů (ano, to jsou ti úředníci), že jsou zbyteční a přijdou o flek... Jen pro Tvoji informaci, a pro Ty, co nechápou, kam mizí prachy ze státního rozpočtu a proč se u nás zavádějí nové a další daně a poplatky:
- máme 248,000 státních úředníků, kteří berou na mzdách 9,440,000,000 měsíčně (včetně odvodů, které dotují kasu sociálního systému)
- obsadili budovy a kanceláře v hodnotě 159,000,000,000
- provoz těch pracovních prostor stojí ročně cca 25,000,000,000
- dynamika růstu počtu úředníků v ČR + 18% roční nárůst (95,000 míst přibylo od r.2004)
- tento počet nezahrnuje ostatní státní zaměstnance - učitele, hasiče, policii, vojsko, zdravotnictví - dalších 558,000 lidí, na jejichž platy nezbývá...
Máme 2x víc úředníků na obyvatele než USA, jsme bohatá země. Každý pracující u nás živí jednoho státního zaměstnance nebo důchodce.
Takže samé dobré zprávy....

Volební program?- poslat 100,000 úředníků na pracák ( ušetříme 3,200,000,000 /měs. na mzdách a vyplatíme 800,000,000 na podporách)
- pronajmeme nemovitosti o rozloze už.plochy 2,000,000 m2 á 100,-/m2 = 200,000,000 výnos na měsíc
- nájemníci si topení a elektriku zaplatí sami - 1,000,000,000/ měsíční úspora
- ti úředníci začnou používat mozek, začnou tvořit hodnoty (alespoň někteří) a posunou společnost dál
- firmy ušetří na snížení administrativy desítky procent výdajů a budou investovat
- pracující si oddechnou, že neživí takové stádo...
Nebijte mě - je to jen vize...

Jim68
Be happy!
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“