[/quote]A co když budu brát vodu z potoka za domem
Co když si vykopu studnu, dám na ní kýčovitý rumpál, slepé dno a prohlásím jí za dekoraci
Ne... Asi to udělám jinak, každýho úředníka co by mi chtěl kecat do mého panství pošlu více či méně rázněji do prd... Pokud budu mít mezi ouřady pověst výbušného nervního majitele o to lépe, jen je nechme ať se bojí a oni se bojí, to vím dobře.
Chce je to strašit, kývat se jak starý Brůna se sekerou, kalným pohledem, pérující slinu v koutku úst a hučet moje studna, moje studna....
[/quote]
To by byla voda na mlýn úředníka: přitvrdit, exekuci na tvůj barák, že neplatíš. Dozvíš se to v okamžiku, kdy je prodaný - abys ho nemohl schovat... A úředník má vymožený poplatek, prémie a ještě může vykázat, že je potřebný - kdyby neplatili všichni...!!?
Není lepší založit vlastní stranu? Ale kdo Tě bude volit, když řekneš třetině voličů (ano, to jsou ti úředníci), že jsou zbyteční a přijdou o flek... Jen pro Tvoji informaci, a pro Ty, co nechápou,
kam mizí prachy ze státního rozpočtu a proč se u nás zavádějí nové a další daně a poplatky:
- máme
248,000 státních úředníků, kteří berou na mzdách
9,440,000,000 měsíčně (včetně odvodů, které dotují kasu sociálního systému)
- obsadili budovy a kanceláře v hodnotě 159,000,000,000
- provoz těch pracovních prostor stojí ročně cca 25,000,000,000
- dynamika růstu počtu úředníků v ČR + 18% roční nárůst (95,000 míst přibylo od r.2004)
- tento počet nezahrnuje ostatní státní zaměstnance - učitele, hasiče, policii, vojsko, zdravotnictví - dalších 558,000 lidí, na jejichž platy nezbývá...
Máme 2x víc úředníků na obyvatele než USA, jsme bohatá země. Každý pracující u nás živí jednoho státního zaměstnance nebo důchodce.
Takže samé dobré zprávy....
Volební program?- poslat 100,000 úředníků na pracák ( ušetříme 3,200,000,000 /měs. na mzdách a vyplatíme 800,000,000 na podporách)
- pronajmeme nemovitosti o rozloze už.plochy 2,000,000 m2 á 100,-/m2 = 200,000,000 výnos na měsíc
- nájemníci si topení a elektriku zaplatí sami - 1,000,000,000/ měsíční úspora
- ti úředníci začnou používat mozek, začnou tvořit hodnoty (alespoň někteří) a posunou společnost dál
- firmy ušetří na snížení administrativy desítky procent výdajů a budou investovat
- pracující si oddechnou, že neživí takové stádo...
Nebijte mě - je to jen vize...