Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%
 
Celkem hlasů: 552

Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: K nespavosti

Příspěvek od Denny »

poota píše:Hulda Clark o nespavosti píše:
Nespavost
Dalším problémem je noční buzení. Člověk se z neznámých důvodů probudí a potom i několik hodin není schopen usnout.
Já se domnívám, že jsou tyto problémy způsobeny zvýšeným obsahem amoniaku v mozku. Tato moje domněnka je založena na dvou faktech: omithin, látka, která redukuje amoniak, vyvo­lává u nespavostí postižených lidí velmi dobrý spánek, a ke zlepšení dochází také po zničení bakterií, které amoniak produkují. Naše tělo běžně amoniak neprodukuje. Tělo produkuje močovinu, která je vylučována ledvinami společně s vodou ve formě moči. Pokud jsme napa­deni parazity, je náš metabolismus zatížen amoniakem, který tito paraziti produkují. Tělo musí tento amoniak v játrech a ledvinách přeměnit na močovinu, abychom jej mohli vyloučit. V mozku k tomu však nedochází, chybí tam totiž důležitý enzym - ornithincarbamyltransfe­rase, který je pro tuto reakci nezbytný. Příroda nikdy nepočítala s tím, že bude mozek napa­den parazity či jinými patogeny, a proto nemá tak dobrou obranu. Většina našich parazitů pochází ze zvířat, se kterými přicházíme do styku. Člověk ze začátku nežil v kontaktu ani s koni, ani s krávami, ovcemi, prasaty, morčaty, kočkami, psy, ani s kuřaty. Dělá to na vlastní nebezpečí.
Je známo, že amoniak je pro mozek silným dráždidlem. Člověk může být probuzen až z komatu, jestliže mu dáme přičichnout k amoniakové čichací soli. Ornithin s amoniakem reaguje a na­sává jej jako houbu. Arginin, další aminokyselina, s amoniakem také reaguje, ale spánek ne­způsobuje. Nespavost tedy musí mít příčinu ještě v něčem jiném, než pouze v neschopnosti snižovat hladinu amoniaku v mozku. Arginin vede k čilosti, a proto by měl být v případě po­třeby užíván hlavně ráno. Když si před spaním vezmete ornithin, může trvat asi půl hodiny, než začne účinkovat. Obě tyto látky jsou naprosto neškodné, neboť jsou pro naše tělo přiro­zené.
První noc začněte užíváním dvou ornithin kapslí po 500 mg. Další noc si vezměte čtyři (2 g). Následující noci si berte vždy o dvě kapsle více, než dosáhnete vám vyhovující dávky. Někdy to trvá až pět dní, než zjistíte, co je nutné udělat, aby člověk dobře spal. Mezitím se samo­zřejmě budete snažit zničit všechny parazity.
Zdravím - poota


Dal jsem to tady pro každého, kdo tak jako já, po použití Praziquantelu začne trpět nočním buzením a nespavostí. Jak mi potvrdila také Ing. H.B. je to způsobeno tím, že prazík neničí oblé červy. Ti teď mají pré. Je potřeba po nějaké době na vzpamatování užít alespoň Vermox. Paraziti mívají noční aktivitu-nespavost. Po prazíku mají všichni pohotovost.

Velmi rád bych si nyní Ornithin pořídil, ale problém je v tom, že se v samostatné formě snad u nás ani nevyskytuje. Našel jsem jej vždy pouze ve směsi s Argininem (čilost). Což mám obavy, že by mi spánku asi nepřidalo, ale na druhé straně by mi třeba ještě narostly pořádné svaly :roll:

Řešení vidím spíše v tom, že se pokusím co nejdříve zbavit příčiny nespavosti. Vermox již mám. A protože jsem dnes užil teprve druhou dávku prazíku, vermík příjde na řadu až asi za 2-3 dny.

Ornithin je součástí přípravku HEPATIL podporujícího jaterní činnost.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Praziquantel vs. problémy

Příspěvek od Craft »

Dal jsem to tady pro každého, kdo tak jako já, po použití Praziquantelu začne trpět nočním buzením a nespavostí. Jak mi potvrdila také Ing. H.B. je to způsobeno tím, že prazík neničí oblé červy. Ti teď mají pré. Je potřeba po nějaké době na vzpamatování užít alespoň Vermox. Po prazíku mají všichni pohotovost.
Se spánkem jsem nikdy problémy neměl, ani po druhé kůře prazíku, lehnu a za chvíli spím. A nebudím se ani během noci.
Nicméně jsem vypozoroval jednu věc, kterou jsem předtím neměl a která byla silně patrna až při braní prazíku, tj. pocit motání hlavy. Teď stačí mírné rozrušení nebo napětí a pociťuji velmi mírné, ale přece motání hlavy, pokud napětí pomine zase to přestane. Je to zvláštní, ale předtím jsem to neměl.
Paraziti mívají noční aktivitu-nespavost.
Ano, tohle je pravda. Tělo přechází spánkem do klidového režimu, čímž se vše zpomalí a je to ideální doba pro zvýšenou aktivitu parazitů. Dnes již běžně, pokud potřebuji, používám zapper hlavně na noc, i když se to oficiálně nedoporučuje.

Pokud chceš Ornithin sice za nemalé peníze, tady je v ČR k mání:
http://www.zapper.cz/index.php?option=c ... &Itemid=70


Info pro vlastníky Ravo zapperu:
Minulý týden mi kamarádka vrátila Ravo, který už pouze půjčuji přátelům, (sám používám už jen vlastní zapper), že z ničeho nic, asi po 14 dnech nečinnosti nešel vůbec nabít, baterka byla úplně k.o. Vzhledem ke skutečnosti, že záruka za chvíli už stejně končí a dlem mojich informací jsem se už radši ani neobrátil na výrobce a rozhodl se sám k nápravě. Přístroj dokonce házel nějakou servisní hlášku o čtení/zápisu pevné paměti asi z důvodu totálně "mrtvého" aku. Tak jsem aku vytáhnul (byl samozřejmě k.o.), ale nevykazoval vnitřní poškození, tak jsem jej pomalu, ale jistě přivedl opět k životu kvalitní inteligentní nabíječkou. A to zdaleka není ten přístroj tak frekventován a tudíž u baterky nedochází k četným nabíjecím cyklům, což by samozřejmě snižovalo životnost baterie. Za tu dobu je to již druhá baterie, kterou v přístroji mám obsaženou a to nebyl nijak zvlášť využíván. Navíc jak jsem kdysi přístroj kupoval byla záruka na celý přístroj i baterii 24 měsíců, pak záruku výrobce snížil na 6 měsíců a teď dokonce již pouze na 3 měsíce, což je už v rozporu se zákonem na ochranu spotřebitele, protože se nejedná o volně přístupný článek (baterii) přístroje, jako u jiných přístrojů, ale již o servisní zásah. To je také důvod proč jsem opravu řešil již pouze svépomocí, protože mi to nečiní problém. Nicméně tohle je jednoznačně achylova pata, ne zrovna levného přístroje Rava a očividně výrobce nemá dobře vyřešeno dobíjení akumulátoru. Tento typ olověného akumulátoru Long 12V/ 0,8Ah jsem u svého "vývojového" prototypu zapperu také používal a aku vydrželo na časté nabíjení i dlouhé samovybíjecí pauzy více jak 1 rok a to jsem zprvu u něj používal úplně "sprostý" nabíjecí adaptér, který aku akorát výrazně snížil jeho životnost. Pak jsem začal používat inteligentní nabíječku a přesto vydržel více jak 1 rok. Takže výdrž tohoto stejného aku u Rava, 6 měsíců nebo méně je absolutně nedostatečná a je to známkou konstrukční vady přístroje nebo jeho příslušenství z hlediska dobíjení vestavěného aku.
Takže pokud jej někdo vlastní a dojde k tomuto problému, připravte si už dopředu pevné nervy při vyřizování reklamace a nebo si pak aku vyměnit sám, ale zase tím přijdete o záruku přístroje. Takových "mušek" má tento dle výrobce "unikátní přístroj" sice více, jak jsem za tu dobu, co jej mám zjistil (konstrukčních), ale to špatné dobíjení aku je závažný nedostatek.
Jak bude chvilka, trochu to dobíjení aku v Ravu upravím, aniž bych musel zasahovat do DPS a použiji jinou nabíječku a bude s tím už pokoj a hlavně bude poznat, kdy je akumulátor dobitý.
Naposledy upravil(a) Craft dne sob 30 led 2010 14:43, celkem upraveno 3 x.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozlustenie

Příspěvek od Palo »

Palo píše:...jsem pozoroval cosi podobného lidskému černému vlasu, 3-5 mm dlouhé a dalo se to celkem lehce rozpůlit nehtem...
Mockrát děkuji saovi za upozornění na konkrétní stranu v knize od Huldy Clark, kde se "krátké vlasy" vysvětlují.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Dasena
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: pát 04 zář 2009 18:28
Bydliště: Tábor

Re: K nespavosti

Příspěvek od Dasena »

Denny píše:Velmi rád bych si nyní Ornithin pořídil, ale problém je v tom, že se v samostatné formě snad u nás ani nevyskytuje. Našel jsem jej vždy pouze ve směsi s Argininem (čilost). Což mám obavy, že by mi spánku asi nepřidalo, ale na druhé straně by mi třeba ještě narostly pořádné svaly :roll:

Řešení vidím spíše v tom, že se pokusím co nejdříve zbavit příčiny nespavosti. Vermox již mám. A protože jsem dnes užil teprve druhou dávku prazíku, vermík příjde na řadu až asi za 2-3 dny.
Denny, ornithin je také součást Tvého oblíbeného Hepatilu. Vermox sis nechal napsat od doktora?


Uživatelský avatar
Daria Lori
Starší člen
Příspěvky: 195
Registrován: úte 26 led 2010 15:17
Bydliště: Modena - Italie
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PARAZITI a jak na ně

Příspěvek od Daria Lori »

gewo píše:Nejrychlejší způsob jak z těla vytlačit parazity nabízí abstinence od všech potravinářských olejů, a stejně tak od brambor, citronů, ovsa a pokrmů impregnovaných kyselinou gallovou.
V tutéž dobu výrazně poklesnou i virové infekce. Viry mají speciální požadavky na potravu, kterou potřebují k přežití. Dosud bylo zjištěno, že u téměř všech jde o potravinářské oleje. V budoucnu pak opět můžete jíst tyto potraviny v malých množstvích, která mohou být úplně strávena trávícími enzymy. Jakmile jejich složky nebudou dostupné virům nebo parazitům, nemohou se znovu usadit. Vyhladovění parazitů má ohromnou výhodu před přímým vyhubením; v těle nezbude spousta mrtvých vetřelců, které je třeba odstranit. Jinak řečeno, je to postup, při němž se neprojevují detoxikační potíže. Jakoby paraziti prostě odešli.
K vyhladovění parazitů dojde překvapivě brzy. Zdá se, že už po dvou dnech vědí, že se jim tenčí zásoba potravy. Zjistila jsem, že za méně než týden se jejich počet sníží o polovinu. Po dvou týdnech už jsou v podstatě pryč, ale stále ještě ne úplně. Po dvou týdnech byste mohli začít experimentovat s jednou malou porcí týdně a pozorovat, zda se nevrátí.
Jak rozpoznat, jestli se viry nebo paraziti vrátili? Nejspolehlivější je přímá kontrola stolice za použití techniky, kterou parazitologové zavedli už před spoustou let (viz str. 162). U virů se dá recidiva nejspolehlivěji zjistit podle symptomů. Samozřejmě se už nikdy nesmíte vrátit ke kyselině gallové.
Paraziti se příležitostně brání tím, že každý z jejich larválních stupňů vyžaduje jinou základní potravu. Pro hostitele je pak mnohem obtížnější zvládnout příslušnou dietu. To je důvod, proč je musíme hubit i jinak. Motolice v larválním stavu naštěstí vyžaduje k vylíhnutí zvláštní spouštěcí mechanizmus, a protože je známý, máme k dispozici další způsob, jak ji vyhubit.
Počet parazitů za dva až tři týdny vyhladovění hodně poklesne. Pak už se z malé porce jednoho ze „zakázaných“ jídel jednou týdně tak rychle neobnoví.
Cibuloviny ovšem musí zůstat už navždy mimo. Nejen cibule, ale i česnek a hořčice by neměly být součástí vaší stravy.


(Citováno z: Dr. Hulda Clark; Léčení a prevence všech druhů rakoviny; Zapper Technology 2008, str. 124)
Takovou dobrotu uklidit ze stolu, to je skoro hrich!!!


Uživatelský avatar
Daria Lori
Starší člen
Příspěvky: 195
Registrován: úte 26 led 2010 15:17
Bydliště: Modena - Italie
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PARAZITI a jak na ně

Příspěvek od Daria Lori »

Palo píše:
gewo píše:...abstinence od všech potravinářských olejů,
a stejně tak od brambor,
citronů,
ovsa
a pokrmů impregnovaných kyselinou gallovou.
Z wiki: "Kyselina gallová je organická kyselina, která se nachází v duběnkách, ořeších, dubové kůře, čajových lístcích a v dalších rostlinách, kde se nachází buď volná, nebo vázaná do taninů, ze kterých se získává kyselou hydrolýzou."

To znamená, že ještě vynechat: ořechy a čaj? Co třeba ještě dalšího ("v dalších rostlinách")?

Tak nějak bych uvítal příklady, co tedy jíst ;)

gewo píše:... a má kupodivu stále víc parazitů.. tedy podle Oberonů, Salvií apod. Zajímavé.
Nelíbí se mi, že taháš parazity do vlákna s MMS - přetahuješ něco tam, kde to nemá co dělat. A nelíbí se mi, že tu povídáš o mě nějaké nesmysly. Jak jsi přišel na to, že mám parazitů víc než dřív? Víš něco, co já ne - ohledně diagnostik, které jsem absolvoval?
Kdyz uz jste u tech parazitu, tak co treba detske vsi v kudrnatych vlasech a MMS, staci 5 aktivovanych kapek v samponu, nebo vic! Zkousela jsem to a asi jsem neco pomotala, jaka je doba pusobeni prosim? Tyto vlasy se po aplikaci, nedaji vycesat!!! Dekuji


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: K nespavosti

Příspěvek od Denny »

Dasena píše:Denny, ornithin je také součást Tvého oblíbeného Hepatilu. Vermox sis nechal napsat od doktora?
Ano, pan doktor mi jej předepsal i když ,,jen 4 balení" tj. 24tbl (původně jsem chtěl 8bal. a brát to po 2tbl ráno a večer). Je to přesně na 4 kúry, bere se to ráno a večer po 1tbl - 3 po sobě následující dny. Pak to doporučují ještě 1 - 2x zopakovat. Já to hodlám vzít celkem 4x (dle Ing. HB)


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

věcná...

Příspěvek od Craft »

Prosím všechny, aby přenesli diskusi o parazitech do tohoto vlákna, ať už na ně jdou s čím chtějí.
Tak si tak říkám, kde soudruzi udělali chybu, když vidím tohle duální vlákno o parazitech, ale to bude asi to zpřehlednění, o kterém gewo píše v jiném vlákně :D


Uživatelský avatar
Daria Lori
Starší člen
Příspěvky: 195
Registrován: úte 26 led 2010 15:17
Bydliště: Modena - Italie
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

PARAZITI a jak na ne...

Příspěvek od Daria Lori »

Mimo téma (offtopic)
Zitra si to prectu, dneska uz je pozde...


Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1335
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Sloučení vláken

Příspěvek od rival »

Mimo téma (offtopic)
Obě vlákna o parazitech byla sloučena do jednoho. Toto vlákno tedy obsahuje všechny příspěvky a je umístěno v sekci MMS jak o to požádal Gewo. Vlákno "Různé druhy očisty" bylo přesunuto do všeobecné sekce "Zdraví". Děkuji za pochopení...


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: Sloučení vláken

Příspěvek od Denny »

Mimo téma (offtopic)
Rival píše:Obě vlákna o parazitech byla sloučena do jednoho. Toto vlákno tedy obsahuje všechny příspěvky a je umístěno v sekci MMS jak o to požádal Gewo. Vlákno "Různé druhy očisty" bylo přesunuto do všeobecné sekce "Zdraví". Děkuji za pochopení...
Škoda, myslel jsem si, že nejen paraziti, ale také očisty k MMS patří :cry: Co kdyby jsi tam smazal ty vzájemné výpady a vrátil to zpět. :?:
Jinak si myslím, že je tady dost ,,mrtvých" témat k vymazání. Pak bude podle vašeho přání jistě toto vlákno přehlednější... jenže to by pak zase nemuselo platit... Právě teď už "váží" více než 5GB a hezky nám dále roste. Také čile komunikuje a dává o sobě vědět světu: http://www.toplist.cz/veda-technika (hledejte v první čtyřicítce "Fórum U Pramene - Nejen kutilské fórum"). Velmi tomu pomáhá i sekce Zdraví.
Tak si to hoši ujasněte, vo co vám vlastně gou :)


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

návrh...

Příspěvek od Craft »

Mimo téma (offtopic)
Naopak, považuji to sloučení dvou stejných témat do jednoho za dobrý počin. Sice bych to udělal ještě trošičku jinak a to vlákno paraziti přesunul do zdraví a ve fóru o MMS vytvořil nové téma např. očista těla pomocí MMS, kde by byly spíše zkušenosti pojednávající především s výplachy střev nebo dutin, což by bylo díky tomu rychle k nalezení a uživatel by se nemusel zdlouhavě prokousávat vláknem zkušenosti uživatelů a všeobecnou diskuzí, což je na dosti dlouhou dobu. Tímto by bylo hned jasné o čem to vlákno je a na co je zaměřeno, protože pojem očista těla, stejně tak paraziti je široký pojem a používá se tady x způsobů a přípravků.
Dále bych tyto vlákna připíchnul jako důležité, aby když nikdo delší dobu do nich nevloží příspěvek, aby náhodou nezapadla.

Žádná, ani mrtvá témata dobrý admin nikdy nemaže a Rival určitě taky ne. Většinou se to řeší tak, že se vytvoří položka třeba s názvem Archív nebo Smetiště a tam se všechny taková stará a dlouhou dobu neaktivní témata uloží za předpokladu, že ty vlákna o něčem konkrétním pojednávají. Sám provozuji dvě rozdílná fóra, takže vím jak je mnohdy těžké všem vyhovět, protože každý to vidí jinak, proto je to z moji strany pouze návrh na zpřehlednění, o to těžší to je, když se jedná o velmi aktivní fórum.


HajHou
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: ned 20 pro 2009 14:40
Dostal: 1 poděkování

Prášek

Příspěvek od HajHou »

No kdyby třeba někdo z Brna měl potřebu se podílet na nákupu Praziquantelu (je teda pro rybičky a doporučují ho rozpustit v panáku vodky :-) tak bych do toho i na podíl šel. Cena je v přepočtu na g/$ asi velmi příznivá - http://www.4fishstuff.com/product_info. ... ts_id=2064 nenašel jsem tam ale, jestli zrovna tato firma zasílá i na náš kontinent. Látka je identická a deset deka za ty peníze vlastně bezva, ve srovnání s humánními tabletkami s méně humánní cenou. Díky za názor.


keded76
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: stř 03 úno 2010 16:29

Re: Prášek

Příspěvek od keded76 »

Sleduji toto vláno a našel jsem toto:
http://massage.myeshop.cz/cs/kategorie1 ... 51519.html

Mělo by být pro lidi. Šel bych do toho, kdyby byli alespoň ještě 2 lidi.

PS: Jinak bojuji s chlamkama pomocí MMS, ale nějak se mi moc zatím nedaří.

Zdravím


Uživatelský avatar
Vinc
Stálý člen
Příspěvky: 97
Registrován: stř 27 kvě 2009 14:29
Bydliště: Rakousko
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Paraziti

Příspěvek od Vinc »

Malý příspěvek k tématu: Dostal jsem z Thajska Praziquantel (humánní) Wormicide Tablets (600 mg) v balení po 50. tabl. Cena místní 350 THB za 50 Tabl. + poštovné a balné. Tak jsem jej vyzkoušel. 2,5 tabl. po snídani včera. Za asi 2 hod. silné točení hlavy a horko, to jsem přečkal v horizontální poloze, po 6ti hod. něco jako ledvinová kolika. Tedy pěkně bolela ledvina, při každém kroku či otřesu i bez otřesů, dosti nepříjemné, takže přišla na řadu postel a termoflaška :roll: . Ta střídavě na ledvinu a na břicho (močové cesty.) To trvalo asi 4-5 hod. Pak jsem usnul. Teď ráno zase normál. Už jsem to ale raději neopakoval (ledvinu mám jen jednu), i když by se to mělo alespoň 3x po sobě zopakovat :| Celkový dojem a pocit: Mám trochu více energie než před procedůrou, i když se všechno nevyřešilo.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“