Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Výzva

Příspěvek od adam.benda »

Tedy, rád bych zde vyzval ke vzájemné spolupráci na návrhu a stavbě:

- nouzového zdroje energie
- jednoduchých komunikačních zařízeních
- ochraného pole pro případnou eliminaci ničivých vlivů na tuto elektroniku

Má dosavadní představa:

Generátor elektrické energie na bázi slabé radioaktivity neustále dobíjející běžný automobilový akumulátor.
Jednoduché osvětlení na 12V (pomocí LED diod), topné těleso pro chladná období, možná případně i měnič na 230V 50Hz.
Výkonná vysílačka (výkon nad povolenými limity). Pro komunikaci bude zvoleno několik kanálů, které budeme všichni znát.
Pokud to vyhodnotíme jako potřebné, ochrané opatření proti zničení této naší nouzové elektroniky. Pravděpodobně pomocí speciálního magnetického pole nebo pomocí pouhých feromagnetických obalů.
Je to jen hrubá základní představa.

Přijme-li alespoň někdo pokus o tuto spolupráci, založíme ohledně toho na fóru nové vlákno.

Připomínám všem, že ať chceme nebo ne, máme zodpovědnost nad lidmi z našeho blízkého okolí. I kdyby se nemělo vůbec nic stát, buďme zodpovědní a proveďme preventivní opatření největšího možného rozsahu.

Kičko
Nový člen

myslím že se jedná o hluboké nedorozumění

Příspěvek od Kičko »

v chápaní vzájomných súvislostí. Čítajte čo napísal Ilem, je k podstate najbližšie. Ak vám pomôže, prečítajte ešte raz Tajemství Amenti, alebo pozrite sem a prejdite aj na stránku , ktorá sa vám tam otvorí. Už profesor Landau v 1958 roku hovoril svojim študentom - " Uvedomte si , že to , na čo sa pozeráte, vlastne neexistuje".
Přílohy
aktivácia DNA.doc
(42 KiB) Staženo 124 x

Kičko
Nový člen

Chatrč

Příspěvek od Kičko »

Wiliam P. Young - Chatrč, vydavatelstvo Knižní klub. Doporučujem všetkým "hladajúcim" prečítať, a ak máte chuť, napíšte svoj názor.

Comenius
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Chatrč ...

Příspěvek od Comenius »

"Chatrč "sice neznám, ale taky teď něco čtu, co by stálo za doporučení : Mikhail Naimy: "Kniha MIRDAD" nebo Caroline Cory : "Co bude po roce 2012", je však z toho třeba přijmout jen to, co se mnou jako s jednotlivcem rezonuje a mohu pochopit , jinak toho "vyleze" zase jen nikam nevedoucí intelektualizmus. Starý způsob pochopení . Je tu problém. Např. Jak lze pochopit čtvrtý rozměr třídimenzionálním myšlením. Asi si člověk bude muset na vznik toho toho čtyř dimenzionálního vědomí počkat. Chce to velkou dávku trpělivosti a přitom hodně "máknout". Ale rezonance je tady už pro hodně lidí. A určitě jsou tady již skupiny, které mnohé z toho, co je tam napsáno, již žijí jako realitu. ;)

Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
spaceball
Zasloužilý člen

Re: Chatrč ...

Příspěvek od spaceball »

Comenius píše: Je tu problém. Např. Jak lze pochopit čtvrtý rozměr třídimenzionálním myšlením. Asi si člověk bude muset na vznik toho toho čtyř dimenzionálního vědomí počkat. Chce to velkou dávku trpělivosti a přitom hodně "máknout". Ale rezonance je tady už pro hodně lidí. A určitě jsou tady již skupiny, které mnohé z toho, co je tam napsáno, již žijí jako realitu. ;)
Určitě ano - tři prostorové dimenze a čtvrtá - neprostorově lineární dimenze - čas. Takže bez problému - jak fyzicky,
tak i duševně a pro všechny a v reálu.

Spaceball Obrázek

V knihách

Příspěvek od Comenius »

V knihách, co zmiňuji, ale čas takto uvažován lineárně není. Díky za Vaše zamyšlení.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

OBAVY...

Příspěvek od jarda ovčák »

Obávám se, že vliv čtvrté, páté a šesté dimenze na člověka obecného mi zatím není jasný....
Zkuste to osvětlit méně intelektuálně nadaným.

spaceball
Zasloužilý člen

Re: OBAVY...

Příspěvek od spaceball »

jarda ovčák píše:Obávám se, že vliv čtvrté, páté a šesté dimenze na člověka obecného mi zatím není jasný....
Zkuste to osvětlit méně intelektuálně nadaným.
Bez obav, čtvrtá je čas a zbylé jsou údajně tak malé, že se neprojevují...možná jen elektrickým
nábojem či interakcemi z pohledu našich 3+1 dimenzí.
Comenius píše:V knihách, co zmiňuji, ale čas takto uvažován lineárně není. Díky za Vaše zamyšlení.
Neprostorové lineární kontinuum (časová dimenze) - je diskutabilní záležitost (diskrétní či kvantovaný?), ale jedno je
jisté - "rozfázování" času (Zenův šipkový paradox), bylo špatně pochopeno již ve starověku. Připusťme, že je
kvantován - Planckův čas - 10 na mínus 43, pak klidně můžeme konstatovat, že je spojitý.
Lineární, nelineární? Asi by pomohly modely systému...stacionární, invariantní konvoluce...

Spaceball Obrázek
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Přepólování

Příspěvek od Snílek »

spaceball píše:Bez obav, čtvrtá je čas a zbylé jsou údajně tak malé, že se neprojevují...možná jen elektrickým
nábojem či interakcemi z pohledu našich 3+1 dimenzí.
Malé, ale přece .. to je relativní... a jak řekla i Comenius, z našeho nynějšího pohledu nemáme jak vnímat... každopádně o tomhle se můžem hanrdkovat do nekonečna a nikam to moc nepovede... ;)

Nicméně si myslím, že se v dosti věcech vyznáš, proto místo zbytečného dohadování a taky aby se to tu trochu vyvážilo, neškodil by pohled na jisté záležitosti z čistě fyzikálního hlediska, například věci okolo rezonance Země a jejího možného přepólování...

Tedy, v tom roce 2012 víme že nastane přepólování Slunce (jako každých 11 let), k přepólování Země taktéž dochází akorát v mnohem delším intervalu... ale má docela zpoždění proti průměru (průměr 200-300 tisíc let, poslední přepólování cca 700 let viz http://scienceworld.cz/fyzika/prepoluje ... aneta-2980 ) dle toho co jsem tak četla tak mag. pole trochu slábne, dokonce se našli nějaký trhliny (http://digiweb.ihned.cz/c1-31775980-ved ... -poli-zeme)...

K tomu přepólování beru jako vysvětlení tohle :
Zbynek, Aldebaran forum píše:Přepólování magnetického pole slunce je způsobeno diferenciální rotací (úhlová rychlost rotace směrem od rovníku k pólům klesá). To způsobuje postupné "navíjení" magnetických silokřivek (na začátku v zásadě jednoduchý dipól) kolem slunce. Namotané silokřivky často vybíhají ve smyčkách ven ze slunce a tvoří sluneční skvrny. V jistém okamžiku se pak silokřivky přepojí (magnetická rekonekce) do energeticky výhodnější formy, což je opět jednoduchý dipól, ale opačně orientovaný. Jeho silokřivky se opět začnou navíjet a proces se opakuje (s periodou 11 let).

Pokud je magnetické pole Země generované diferenciální rotací jádra, čekal bych že přepólování je způsobeno stejným jevem, akorát o hodně pomalejším.
A je zajímavý, že poslední dobou se rezonance Země hodně zvyšuje viz.:
http://193.87.5.150/schr-e/dailyreport. ... terval=0.5

No mě právě napadlo, jestli by to spolu nějak nemohlo souviset, popřípadě, čím myslíš, že je to zvyšování zapříčiněno? :dknow:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

pro Snílek....

Příspěvek od martin11 »

...drahá/é/ SNÍLEK .... prosím tě můžeš mi vysvětlit, proč se o to zajímáš...????....NO TŘEBA JSI ATOMOVÝ FYZIK....a pak je to opodstatněný...nebo také můžeš sousedce zasvěceně povídat o změnách na slunci....já vím , všechno souvisí se vším...ale...ruku na srdce....je dobré mít přehled...vědět co , kde, kdo a jak....ale promiň..když napíšeš... " Pokud je magnetické pole Země generované diferenciální rotací jádra, čekal bych že přepólování je způsobeno stejným jevem, akorát o hodně pomalejším.
[/quote]"
...jojojo...chtěl bych mít podobné starosti.....ber prosím tento příspěvek jako slovo do diskuse...nic ti nevyčítám...klidně se ptej...jen mě zajímá...jak s těma informacema naložíš....to jako ...jak je použiješ ve svůj prospěch nebo prospěch společnosti... :idea: ...jo a garantuju, že modlidby ke komukoli moc nepomůžou.....s úctou a pozdravem martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Snílek
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Re: pro Snílek....

Příspěvek od Snílek »

Je to jenom další střípek k poznání... možná mě jenom štve, že jsem nikde k tomu nic pořádně nenašla... až na pár zmatenejch anglickejch textů (mimojiné něco ve smyslu, že se to týká nejutajovanějších záležitostí :lol: ) a jednoho článku na Osudu... ta rezonance Země byla údajně tisíce let pořád neměnná... mám na to pár osobních názorů, který se hodně špatně vysvětlujou a jsou více méně duchovního ražení... i když podle mě je celej svět "duchovního" ražení... ale to všechno se odráží do fyzikálních zákonů (v podstatě jako rozebíráte nulovej bod z hlediska "volný" energie, tak je to i vlastně onen nulovej bod do kterýho se dostáváš při meditaci, všechno ostatní stvořené jsou jenom různé frekvence kolem tohoto... :D )... a právě pan spaceball tu někde u magnetickejch motorů, pokud si dobře vzpomínám, hodně mluvil právě o frekvencích a přišlo mi, že se vyzná... a tak jsem na to chtěla znát názor z druhý strany,... třeba to bude považovat za blbost, nebo na mě vychrlí šílenosti, kterejm pořádně nebudu rozumět.... ale třeba v tom uvidí něco co my ne a co nám pomůže ...

Comenius
Stálý člen

Tak se mi zdá..

Příspěvek od Comenius »

V tuhle chvíli se mi jeví, že diskuze se točí kolem zásadní otázky a sice - o důvodu existence Universa, na kterou by mohly být dvě odpovědi:
1) Universum jako úžasný mechanický stroj a človíček jako náhodně vzniklý a čekající, zda se ten stroj zase náhodou někde nezadrhne a přitom ho nerozmačká uvnitř sebe.
2) Universum jako živý organizmus,který existuje pouze a jedině pro vlastní sebevyjádření a postupné sebeuvědomění skrze všechny bytosti.

Pro Spaceballa : Diskuze fyzika s nefyzikem musí být nerovná a pokud se nepodaří najít nějakou rozumnou platformu, asi se nemohou domluvit. Tak se ptám, zda by nebylo možné ty Vaše výroky trochu polidštit, samozřejmě nevím, jestli je to možné.
Víte, nejsem žádná myslitelka ale vím tolik, že konceptuální myšlení nebo vytváření představ a jejich následování může člověka přivést nanejvýš na okraj. Zároveň mám vlastní zkušenost, že některé životní situace mohou člověku ( ale nemusí) zprostředkovat stav, kde již myšlenky nejsou a nastává bezprostřední vnímání. Kdyby v tom byl člověk sám, mohl by nad tím mávnout rukou,ale jsou mnozí a z různých stran... Chtěla jsem se zeptat, četl jste něco např. od Petra Uspenského?

Comenius
Stálý člen

Co se děje se sluncem ?

Příspěvek od Comenius »

Pro Snílka :
Co způsobuje ten 11 letý cyklus zvýšené sluneční aktivity nevím, na to jsou tu jiní. Ale o působnosti na člověka vím velmi dobře z vlastní zkušenosti už od doby své puberty. Na co jsem se při jedné takové aktivitě "rozpomněla" nebylo jen tak. Už to tady někde zaznělo:"Bojovníci odchází po smrti do slunce" ( jakoby zpátky) , nám se zdá, že je pořád to samé slunce, ale Májové říkají, že bylo 1. slunce, 2. slunce ....

spaceball
Zasloužilý člen

re - dimenze

Příspěvek od spaceball »

Omlouvám se, nepostřehl jsem, že vyše zmiňované se týká právě onoho "duchovního ražení".
V tom případě nechť jsou meditujícím otevřené všechny duchovní dimenze
pozměněného vědomí.... :idea: Dobrou noc.

Spaceball Obrázek

Legrace

Příspěvek od Občasník »

Přátelé, je to moc legrační, když si občas přijdu počíst, tak se dušička zatetelí radostí. Důvod je nasnadě , vidím totiž jako nezbytnou
rekvizitu u mnohých diskutujících kýbl s pískem, u dalších pak kápi , u dalších i u sebe pak kombinaci těchto rekvizit.
Jen houšť a větší kapky.
Duchovní rozměr neduchovní člověk nevnímá. Naproti tomu duchovní člověk může vnímat i to co existuje pouze v jeho mysli.
A nedohodnou se a nedohodnou.Tu chybí laskavost , druhému tolerance ,jinde zas jasný rozum.
Ze strachu se kdekdo pouze vyvyšuje. Je to vůbec legrace, nebo je to jízdenka ?
:evil:
Co když je 2012 testem tolerance ?
Kdyby byl vesmír řízený Vámi a mnou, dámy a pánové, tak už by dávno nebyl.
Celkem tiše doufám, že se domluvíme.
Když by mi napadlo jak, napíšu.
:oops:

Odpovědět

Zpět na „Universum“