Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Myslíte, že bychom měli za každou cenu likvidovat bakterie?

ano
8
15%
ne
47
85%
 
Celkem hlasů: 55

Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pH

Příspěvek od Palo »

Hani, kyselost to bezpochyby reguluje. Předtím jsem se s kyselostí trápil několikrát týdně. Teď je dlouhodobý klid. Myslím, že bys měla zkusit aspoň deci, jestli je to možné.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Zásaditá směs podle Kurta Tepperweina

Příspěvek od hanka »

poota píše:Mohla bys ten recept dát i sem? Myslím, že by mohl zajímat dost lidí, děkuji.
Zásaditá směs dle Kurta Tepperweina (recept):
Natrium phosphoricum 10,0
Kalium bicarbonicum 10,0
Calcium carbonicum 100,0
Natrium bicarbonicum 80,0
Magnesium carbonicum 50,0

Tenhle recept předložíš v lékárně a oni Ti to namíchají, MOŽNÁ. Lékárny u nás se tomu brání, protože musí objednávat suroviny a prý "co budou dělat s tím zbytkem?" Já si nechávám namíchat větší množství, 1/2 kg, ale i více, když se brání, to je méně bolí. Nemusíte se ale bát, že se to zkazí, nejsou to vyhozené peníze, akorát je to najednou větší položka. Kolik to stojí si už nepamatuji, poslední dávku 1 kg jsem měla od zimy r. 2007 - nebrala jsem to pravidelně, jenom když jsem cítila, že jsem hodně kyselá - což je chyba, měla by se udělat menší kúra se vším všudy - tzn. včetně měření pH v moči alespoň každé ráno, aby nedošlo k přílišné zásaditosti. Pozor na to, opravdu doporučuji současně se směsí pořídit si i lakmusové papírky a kontrolovat moč!
Až budu mít trochu více času, naskenuji z knížky pár stránek a hodím je tady.
Zatím aspoň tak :) .
_____________________
Slunce v duši.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: pH

Příspěvek od hanka »

Palo, určitě už nejsi překyselený, když piješ tenhle svůj nápoj, proto máš s kyselostí pokoj. V tomhle Ti vůbec neodporuju. Já ale mám na mysli ten jednorázový zásah, při kterém se mi zřejmě podařilo zabít ty tasemničky. Z dlouhodobého hlediska to děláš určitě lépe Ty, protože se udržuješ v acidobazické rovnováze, což je samozřejmě lepší! Já jsem "bordelář", na překyselení si vzpomenu, až když ho cítím, nebo v noci, když nemůžu usnout. Proto v noci ty zásahy s odkyselením, po kterých jsem ale už 2x ráno našla ty potvory - to ode mě nečekaly :D . Tak to má asi něco do sebe. Ty to ale raději nedělej, protože tím, že jsi acidobazicky srovnaný, by ses mohl dostat do silné zásaditosti, což je nebezpečné.
____________________
Slunce v duši.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Zásaditá směs podle Kurta Tepperweina

Příspěvek od poota »

hanka píše:...Tenhle recept předložíš v lékárně a oni Ti to namíchají, MOŽNÁ. Lékárny u nás se tomu brání, protože musí objednávat suroviny a prý "co budou dělat s tím zbytkem?"...
Však my už si je vychováme, ono když přijde víc lidí, tak si zvyknou, konečně kšeft je kšeft, dneska dokonce především.
+1 :good: a dík
Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

hanka

Příspěvek od lajos »

Ty podíly jsou asi v miligramech, že jo ? A ty sločeniny jsou asi všechny zásadité, že jo? Promiň jsem blb maďarskej elektrikář(popřípadě pro jiné blby a elektrikáře) děkuji.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pH

Příspěvek od Palo »

hanka píše:Palo, určitě už nejsi překyselený, když piješ tenhle svůj nápoj...
Uvidíme, jestli na svůj nápoj ukecám tchána s dnou. Snad budou výsledky patrné ještě než odjedu ;) Zkusím to všechno obrazově zajistit ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: hanka

Příspěvek od hanka »

lajos píše:Ty podíly jsou asi v miligramech, že jo ? A ty sločeniny jsou asi všechny zásadité, že jo?
Dej jim to tak, jak je to napsaný, oni už vědí, jak to počítat.
Všechno je zásadité, takže je to maximálně účinné. Bere se tak, že se rozpustí plná (já někdy dávám i vrchovatou) kávová lžička v teplé vodě (v asi 3-4 dcl vody, ale může být i více vody, jestli je ta chuť protivná - mně nevadí)) a ještě teplé vypije. Tělo tak všechno maximálně využije. Jako vedlejší účinek je i parádní zklidnění :) .
___________________
Slunce v duši.
Naposledy upravil(a) hanka dne úte 02 bře 2010 22:52, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: pH

Příspěvek od hanka »

Palo píše: Uvidíme, jestli na svůj nápoj ukecám tchána s dnou. Snad budou výsledky patrné ještě než odjedu ;) Zkusím to všechno obrazově zajistit ;)
Stejně bych Ti doporučovala lakmusové papírky na kontrolu pH v moči jako důkaz pro sebe i pro něho. I mě by zajímalo (a určitě nejsem sama), jaké pH se Ti daří touto svojí metodou udržovat :?: .
_______________________
Slunce v duši.


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

hanka

Příspěvek od lajos »

Děkuji. Zatím mi tam vadí pouze ta přemíra vody, pět piv-to jo, 3-4 dcl vody? to nee! Proto jsem taky přestal s MMS2. Takové množstvý vody se nedá zvládnout se zdravím rozumem-viď Jeffe??


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: hanka

Příspěvek od hanka »

Tak to se přeorientuj čistě na plzeňské, to je taky zásadité :lol: . Nebo plzeňské Jeff nevede? Ale pro dobré kunčovty něco objedná, ne :D ?
...Neboj se, narozdíl od MMS2 se to nemusí vypít na ex, klidně si to můžeš jenom tak popíjet.
________________
Slunce v duši.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zásaditá směs podle Kurta Tepperweina

Příspěvek od Palo »

hanka píše:Zásaditá směs dle Kurta Tepperweina (recept):
Natrium phosphoricum 10,0
Kalium bicarbonicum 10,0
Calcium carbonicum 100,0
Natrium bicarbonicum 80,0
Magnesium carbonicum 50,0
To je směs jednoduchých anorganických solí:
fosforečnan sodný
hydrogenuhličitan draselný
uhličitan vápenatý
hydrogenuhličitan sodný
uhličitan hořečnatý


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: hanka

Příspěvek od lajos »

hanka píše: Tak to se přeorientuj čistě na plzeňské, to je taky zásadité :lol: . Nebo plzeňské Jeff nevede? Ale pro dobré kunčovty něco objedná, ne :D ?
...Neboj se, narozdíl od MMS2 se to nemusí vypít na ex, klidně si to můžeš jenom tak popíjet.
________________
Slunce v duši.
Plzeň piju jen když mají na vybranou gambrinus-plzeň atd., stejně ho mají málokde kvůli ceně. Ááá Jeff-on je odstavec sám pro sebe, preferuje co nejméně konzervované piva jako svijany. Určitě by objednal něco(ne cokoliv), kvůli nám(a kvůli sobě), na naše srazi objednává kvasnicové svijany ale většinou také očekává že do dvou dnů dopijeme načatý sud.
Co myslíš že nemusím vypít na ex, tu vodu???? Promiň, je vidět že nejsi správná pijanka (to není výtka)-popíjet vodu je ještě větší zvrhlost, než to vypít rychle.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

V čem rozpustit směs?

Příspěvek od hanka »

Tak to Ti nezbývá nic jiného, než si tu směs dát do piva :D . Kdo ví, třeba takhle vynalezneš nový a dokonce zdravý druh piva a budeš oslavován a zbohatneš! Jenom se bude muset pít z žejdlíků, přes sklo by se to neocenilo :D .
____________________________
Slunce v duši.


Uživatelský avatar
jeff
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1140
Registrován: pon 28 lis 2005 1:25
Bydliště: Praha
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Plzeň

Příspěvek od jeff »

On si každý myslí, jaký že neudělal dobrý skutek pro své zdraví, když vypije Plzeň, tedy Prazdroj 12. Nesmime zapomínat, že žijeme v nové době a technologie výroby plzeňského piva už není, co bývala. Nejen, že pivní koncentrát vyrábějí pro nedostatečnou kapacitu i v Polsku, tak i v Plzni již řadu let nepoužívají pro zrání piva ležácké sklepy v pivovaru, které mají unikátní vlastnosti, jež dělaly plzeňské pivo tím, co bylo. Současná technologie výroby pivního koncentrátu pomocí CKT (cylindrokónických tanků) a následné ředění vodou na správnou stupňovitost pomocí technologie HGB (High Gravity Brewing) s konečným prozářením tvrdým UV zářením a dvojí pasterizací a nasycením technického oxidu uhličitého se dost těžko na kvalitě nepodepíše. Proto preferuji piva z malých pivovarů, Svijany už malý pivovar nejsou a taky je to znát na kvalitě, ale zatím se snaží, točíme teď pivo z Koutu na Šumavě, Kácova a malých pivovarů, které dodržují klasickou technologii, neustále přibývá. Pivo se má pít bez jakýchkoliv dalších úprav, to znemená nepasterizované, nefiltrované - kvasnicvé a nekonzervované. Má to nevýhodu kvůli skladování, má krátkou dobu životnosti, ale není s tím problém, je dobré a vždy se vypije rychle :?

Jeff


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Plzeň

Příspěvek od Palo »

Brzy se zastavím a ohodnotím ;) Jinak když už plzeňské, tak jedině točené, to v lahvi taky žádnej zázrak... Co to porovnat lakmusovým papírem, nešlo by? Jen tak pro zajímavost - třeba by tam byl patrný rozdíl...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“