Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Finanční krize 2008 až ....

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

AndreasClauss: O penězích a právu

Příspěvek od rival »

Níže uvedené vide zde již bylo prezentováno. Ale rozjela se tady zajímavá debata a tak by mne zajímal Váš názor na poznatky v tomto videu uváděné. Souhlasíte se vším nebo některé věci vidíte jinak ?

[Gvideo]http://video.google.com/videoplay?docid ... 6264&hl=cs#[/Gvideo]

rival - živý člověk - suverén
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Přednáška

Příspěvek od Jim68 »

Je vidět, že o investičních záležitostech a úvěrových strategiích něco (hodně) ví. Ale hodně si taky přimyslel. Obalil to do zajímavé omáčky a naznačil, že v jeho knize je toho mnohem víc.... Ale: jde jen o základnu ledovce ( drobné střádaly) a on řeší jen jejich peníze. A jejich dluhovou past.

Skutečnost je taková, že to není konspirace bank.
Je to konspirace majitelů těchle bank, a to tam nezaznělo. Protože, aby neztratily hodnotu majetky majitelů bank (ať už je to cokoli), nesmí maximální hodnota uložených peněz převýšit jistý poměr Prachy / celková hodnota majetku ve společenství. (u něj je to ten graf na začátku)
Protože pak dojde ke znehodnocení peněz. Takže: majitel má deset různých bank. Do devíti rovným dílem natahá ty mizerné úvěry (80% všech "aktiv" v současnosti) a do té desáté za ně přesune prachy. Těch devět bank nechá padnout - je přece sakra krize, ne? :oops: Všichni akcionáři, vkladatelé i zaměstnanci zatnou zuby. Ještě že ta desátá přežila! :D Vlastníkem spousty bank je stát, třeba přes správce taky Lehman&br.... Jak to, že do ní stáhli takové množství hypotečních derivátů? (48% jmění?). No jasně, stát jim to přikázal. Takže stát nechal padnout Freddie mac ( hypoteční banka, která vydala deriváty za 1,5 biliardy) a prohlásil, že je to sice státní projekt, ale když je ta krize.... a majetek tý banky obrátil v prach. Po jejím zavření pak vyplatila státní vklady.... A vkladatelé a akcionáři z celého světa přišli o 800 miliard. No a těch bank myslím padlo jen v USA asi 160 tak za půldruhýho roku. VŠECHNY investiční a bankovní investice jsou deriváty prolezlé, a pokud ne, jistě si banky mezi sebou prodávají svoje akcie.

Jak to, že se majitelé bank nestřílejí? Protože reálná hodnota jejich aktiv :
a) neklesla kvůli devalvaci na desetinu, což jim v horizontu dvou let hrozilo
b) v tý poslední bance jim zůstaly všechny!! dobrý úvěry a hotovost (jejich, samozřejmě) v nynější ceně
c) jako sekundární úspěch položili spoustu dalších partnerů, kteří měli jejich akcie nakoupený a v těch bankách taky přišli vkladatelé o prachy...
d) díky následující deflaci můžou s prachama z tý svojí desátý banky koupit kohokoli...

Takže tenhle pán je taky jen loutka, která si myslí že ví co je za jevištěm...Jako my :oops: . Ale byl moc v práci a moc čte noviny. Jenže informace nejsou v novinách. ;) ...Krom toho potřebuje prodat tu knížku.... :idea:

Ve skutečnosti měl těm lidem říct, aby zaplatili všechny svoje dluhy. Ale to jim neřekl. Měl jim říct, aby nekupovali akcie, protože je to nesmysl. Měl jim říct, ať koupí technologie nebo nápady nebo jdou utratit všechno co mají, než o to přijdou (podle jeho vývodů).

Jediný, co teď aktuálně hrozí a zabývá se tím EU, je zákaz hotovostních plateb. Při jakékoliv platbě kartou i převodem by se pak strhla nově zavedená daň (4-8%) přímo z vašeho účtu (nová spotřební daň). Plán je realizovat to do dvou let. Ostatní daně zůstávají... ;) ...To jim neřekl. Páč to v tý knížce není. :evil:

Takže takhle to vidím já. :shock:

Jim68
Be happy!
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Krize

Příspěvek od Merlin »

Velmi přesně shrnuto! :good: +

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: AndreasClauss: O penězích a právu

Příspěvek od Gabča »

Rival píše:Níže uvedené vide zde již bylo prezentováno. Ale rozjela se tady zajímavá debata a tak by mne zajímal Váš názor na poznatky v tomto videu uváděné. Souhlasíte se vším nebo některé věci vidíte jinak ?
Jsem sice zatím jen ve dvacáté minutě, ale .. musím hlásit... potlesk, v jednoduchosti je genialita.
Přesně to co říkám, po penězích se chce nemožné - aby rostly, ikdyž jich má být pořád stejně.
;) tak tady na perpetuum nevěřím.

Cituji:
"Bankéř je ten, kdo tvoří, tiskne peníze, dohodne se na začástku se společností o jejich krytí atd., inu zkrátka
poskytne úvěr, vytiskne úvěry 10 tis. EUR, s 5% úrokem, ...a po roce chce samozřejmě zpátky 10,5 tis. EUR. Na trhu vznikne boj o to, aby to bylo možné... těm šikovnějším se to i povede.... ale je prostě nemožné, aby se to povedlo všem. Vydáno bylo jen 10 tis."

"Je hezké splatit dluhy, --- ale to prostě nejde už matematického hlediska."

A že se to "tutlá účelově" . je to v zájmu bohatých.

Uvidíme co tam bude dál.. ještě mi tam chybí trochu oddělení toku peněz úvěrového a obchodního.. že někomu půjčím není stejné kvality jako mu dát vydělat... tak zatím pa
Naposledy upravil(a) Gabča dne sob 06 bře 2010 21:43, celkem upraveno 2 x.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Gabča píše:
Rival píše:Níže uvedené vide zde již bylo prezentováno. Ale rozjela se tady zajímavá debata a tak by mne zajímal Váš názor na poznatky v tomto videu uváděné. Souhlasíte se vším nebo některé věci vidíte jinak ?
Jsem sice zatím jen ve dvacáté minutě, ale .. musím hlásit... potlesk, v jednoduchosti je genialita.
Přesně to co říkám, po penězích se chce nemožné - aby rostly, ikdyž jich má být pořád stejně.
;) tak tady na perpetuum nevěřím.

Cituji:
"Bankéř je ten, kdo tvoří, tiskne peníze, dohodne se na začástku se společností o jejich krytí atd., inu zkrátka
poskytne úvěr, vytiskne úvěry 10 tis. EUR, s 5% úrokem, ...a po roce chce samozřejmě zpátky 10,5 tis. EUR. Na trhu vznikne boj o to, aby to bylo možné... těm šikovnějším se to i povede.... ale je prostě nemožné, aby se to povedlo všem. Vydáno bylo jen 10 tis."

"Je hezké splatit dluhy, --- ale to prostě nejde už matematického hlediska."

A že se to "tutlá účelově" . je to v zájmu bohatých.

Uvidíme co tam bude dál.. ještě mi tam chybí trochu oddělení toku peněz úvěrového a obchodního.. že někomu půjčím není stejné kvality jako mu dát vydělat... tak zatím pa
Ale ne, ten Tě Gabi dostal... Vždyť službou bankéře není tisknout peníze, ty jsou z národní banky, jinak bys nemohla vytvořit další produkt - on si je musí půjčit z NB, ale to tam bude až dál. :D S mojí teorií to nekoliduje, páč do systému lezou inflační prachy ze všech stran, z dávek, podpor, dotací - to ty úvěry zaplatěj všichni a ještě jim zbyde na barák... Akorát v závěru se investiční banka vyděsí: jak to, že těm žebrákům zbyly peníze!!!??? :evil: A vymyslí: viz výše.... :|

Jo jo, tu ekonomku zjevně nedodělal.... ;)

Jim68
Be happy!
Gabča
Zasloužilý člen

,,

Příspěvek od Gabča »

Ještě jsem to nedoposlouchala.
Malá vsuvka:
Víte, když trochu kriticky zhodnocuji svou buranskou mluvu a možná ne až tak velký přehled... musím se nakonec sebe trochu zastat, ono příliš odborné mluvy odvádí pozornost od základních problémů. Je nějaká základní myšlenka, a ta se pak zakecá.
Všichni vypadají strašně odborně, nafintěně, .... a pak třeba se mi teď stalo v tom Bruselu, bylo nás tam asi dvacet vedoucích z poboček z různých zemí, poté co to léta děláme, měsíčně řešíme a absolvovali spoustu přednášek o FX Position, jsme dostali modelový příklad pro jistotu, rozdělili nás do pěti skupinek. Nejen že v rámci té skupinky jsme to ladili docela dlouho, ale i všechny skupiny to měly každá jinak, a každá špatně.. a nakonec i ten přednášející byl třeba rozhozen u tabule jedním dotazem, a 60sec. tam bezmocně mával fixem nevěda co na to. A já vím proč, všechny ty přednášky byly prostě příliš odborně tajemné. Aby nikdo neztratil tvář, vč. mne samozřejmě tak mlčí, s tím že si to pak nějak "doplní", nebo "dojde". No a ono nic.
Já jsem tedy přítel spíš jednoduchých až stupidních tvrzení, ale nabeton. Já říkám, když někdo chce bohatnout, tak buď stát musí tisknout, nebo ostatní chcípnout. To je podle mě ta krize, ty deriváty až v druhé linii.

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Jim68 píše:páč do systému lezou inflační prachy ze všech stran, z dávek, podpor, dotací -
no jenomže je to třeba legalizovat, nějakým výpočtem, a ne nás strašit, že to jednou naše děti musí "splatit"

a můžu ještě? :)
Jim68 píše: Vždyť službou bankéře není tisknout peníze, ty jsou z národní banky,
poslechni, jak to říkal on, nebo... pokusím se já: je to modelová situace na celou ekonomiku, představ si pod tím ano národní banku, třeba v jejích prvopočátcích. Ale jde si pod tím představit zároveň i normální banku teď.... dostane od ČNB 10tis. EUR, za nějakej úrok, dá je dál za nějakej další ještě vyšší úrok... a v závěru se ČNB musí vrátit plácnu třeba 10,3 tis. EUR. A 0,2 tis. EUR zůstane té obchodní bance. Z čeho asi? Když nás politici dokola straší, že státní dluh se musí někdy splatit.... a kdo tvrdí že ne tak je strašnej, ale strašnej lhář, nestyda, nezodpovědnej.

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Gabča píše:
Jim68 píše:páč do systému lezou inflační prachy ze všech stran, z dávek, podpor, dotací -
no jenomže je to třeba legalizovat, nějakým výpočtem, a ne nás strašit, že to jednou naše děti musí "splatit"

a můžu ještě? :)
Jim68 píše: Vždyť službou bankéře není tisknout peníze, ty jsou z národní banky,
poslechni, jak to říkal on, nebo... pokusím se já: je to modelová situace na celou ekonomiku, představ si pod tím ano národní banku, třeba v jejích prvopočátcích. Ale jde si pod tím představit zároveň i normální banku teď.... dostane od ČNB 10tis. EUR, za nějakej úrok, dá je dál za nějakej další ještě vyšší úrok... a v závěru se ČNB musí vrátit plácnu třeba 10,3 tis. EUR. A 0,2 tis. EUR zůstane té obchodní bance. Z čeho asi? Když nás politici dokola straší, že státní dluh se musí někdy splatit.... a kdo tvrdí že ne tak je strašnej, ale strašnej lhář, nestyda, nezodpovědnej.
Přesně: ta čnb půjčila těm firmám 10,000, ale mezitím rozdala dalších 10,000 na "mandatorních výdajích" pújčkou státu...Banka Musí isknout tolik peněz, kolik jich lidi chtějí z banky vyzvednout v hotovosti, je ještě jeden aspekt: musí jich mit dvakrát tolik, protože banka MÁ ty dluhy v aktivech (jsou kryté() a ty prachy má současně vlivem bankovního systému k dispozici jako likviditu - dokud se definitivně neukáží jako "nebonitní".... :D Takže je permanentně má k výdeji.... To je jedna ze slabin tý přednášky, ale je to ryzí populismus:
a) vyděsit
b) zasáhnout negativní emoce
c) nabídnout jednoduché schema řešení
d) všichni si koupí tu knížku
e) nikdo mu nepodpálí barák - ten lump leta prodával chudákům akcie - podívej kdo tam sedí...
Myslíš, že bankéři kupují akcie? Nebuď blázen, znám jich pár, nikdo nemá ani papír - jedině podniky, pozemky, energie, komodity. :shock:

Jim68
Be happy!
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Gabča píše: Uvidíme co tam bude dál.. ještě mi tam chybí trochu oddělení toku peněz úvěrového a obchodního.. že někomu půjčím není stejné kvality jako mu dát vydělat... tak zatím pa
Jo, promiň, tohle jsem přehlídl, vidíme to stejně. Je to jen šoumen a ti v sále moc nepobrali - byl jsem na pár takovýchhle přednáškách.
Přišli o vklady a má je na lopatě - přece nechtějí slyšet, že si mysleli jak si nakapsují panděra a někdo chytřejší je oškubal.... :(

S tím vaším školením máš svatou pravdu : všeobecné povědomí o matematice je mdlé, a o analytiku se nezajímá skoro nikdo. FX je pro většinu lidí naprosto neuchopitelná pozice... :D

Jim68
Be happy!
jarda ovčák svitavy

ano...

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Myslím si, že omezením hotovostního styku se systém snaží o několik efektů současně....
Především to bude lepší kontrola občana... pak to bude efektivnější výběr daní ,pak to bude inkaso poplatků za služby a nakonec cílené omezení osobní svobody.
Přednášející má v podstatě pravdu.... stojí to za starou bačkoru.Tenhle systém je neudržitelný a myslím, že to začíná být cítit.Sranda bude, až se přes noc znehodnotí veškeré peníze na zlomek původní hodnoty.... to bude spořeníčko s liškou, to bude modrá pyramida.... to bude élent.....

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Jim68 píše: To je jedna ze slabin tý přednášky, ale je to ryzí populismus:
a) vyděsit
b) zasáhnout negativní emoce
c) nabídnout jednoduché schema řešení
d) všichni si koupí tu knížku
e) nikdo mu nepodpálí barák - ten lump leta prodával chudákům akcie - podívej kdo tam sedí...
Myslíš, že bankéři kupují akcie? Nebuď blázen, znám jich pár, nikdo nemá ani papír - jedině podniky, pozemky, energie, komodity. :shock:
Ještě f) německý nacionalismus :D
Ale já to umím od toho oddělit, něco jako prvoplán ve filmu, jako nutný doprovod k tomu, aby se film s druhoplánem natočil. Byl tam i ten druhoplán.
Víš, mě to oslovilo, co mě u toho napadalo tak skoro vždycky za chvíli řekl..
V něčem mě úplně zlomil, já nevěděla, že těch peněz, které slouží k původnímu účelu, tj. směně zboží a služeb je vlastně jen 0,5% ze všech.
Je toho teď na mě trochu hromada, asi už ze sebe toho moc nevysypu. Jedno ale asi jo.... zreviduju to dotiskávání státem... to jde použít fakt jen dočasně teď, abychom neumřeli. To jak je to oběživo schopný se "rozparádit" je zlý. Fakt jsem se naivně domnívala, že mírná trvalá inflace může být motivací k tomu peníze nedržet, výhledově vše utratit a udržet tedy rovnováhu všech. Teď vím, že lidi jsou fakt blbí, a budou ty papírky zbožňovat ikdyž ví, že žádnou cenu nemaj.
Řešení.... snad nějaká databáze, kde součet musí sedět... ale asi to řešení prostě neexistuje. :|

Samo, že bankéři akcie nemají. Ani naše společnost nic takového nemá, kdyby třeba chtěla tak musí o to specielně žádat opovolení, a ty se teď nevydávají pod velkou výstrahou z Japonska.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování

Re: ano...

Příspěvek od chiq »

jarda ovčák svitavy píše:...Především to bude lepší kontrola občana... pak to bude efektivnější výběr daní ,pak to bude inkaso poplatků za služby a nakonec cílené omezení osobní svobody...
... " a nekúpi ani nepredá ten, ktorý nemá na pravej ruke alebo na čele znak 666..." ...no čo, doba čipovania začala, skončil socializmus s ľudskou tvárou, končí kapitalizmus s hladnou hubou, nech žije MATRIX!

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: ano...

Příspěvek od poota »

jarda ovčák svitavy píše:...Především to bude lepší kontrola občana... pak to bude efektivnější výběr daní ,pak to bude inkaso poplatků za služby a nakonec cílené omezení osobní svobody...
A jak krásně se budou řešit korupční skandály -
"vzhledem k tomu, že se nenalezl žádný záznam o převodu dotyčných peněz, je naprosto vyloučeno, že by v tomto případě k nějakému uplácení mohlo dojít."
A půjde to zamést pod koberec i bez vyšetřovacích komisí, prohlášení se prostě zveřejní hned po tom, co dorazí peníze na ten správný účet. :)
Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
tbest
Zasloužilý člen

Re: Přednáška

Příspěvek od tbest »

Jim68 píše:...
Jediný, co teď aktuálně hrozí a zabývá se tím EU, je zákaz hotovostních plateb. Při jakékoliv platbě kartou i převodem by se pak strhla nově zavedená daň (4-8%) přímo z vašeho účtu (nová spotřební daň). Plán je realizovat to do dvou let. Ostatní daně zůstávají... ;) ...To jim neřekl. Páč to v tý knížce není. :evil:

Zdravím vás pánové a dámo :)
Teda vy mi dáváte. Nějaký čas toto dění pozoruji a obávám se, že má Jim pravdu. Ztráta hotovosti, nedokážu si to představit. V životě jsem kartou neplatil. Když mám nějaké peníze, mám je doma. A to ne jen poslední dobou, ale vedu to tak celý život. Až nyní mi dochází, že snad něco mě vedlo tam kde jsem, že jsem nikdy bankám nevěřil, vždy jsem se snažil být soběstačný, až mě to dovedlo na ke konspiračním teoriím :) . Jako obrana, proti ztrátě hotovostních plateb mě napadá bartrový obchod. Čistě hypoteticky- pokud bych měl větší hotovost, tak pomalu dělat zásoby trvanlivého zboží, určeného k pozdější směně se stejně postiženými občany. Někdo mi kdysi říkal, že v dobách krize (myslím opravdovou krizi) bylo slušné platidlo alkohol, cigarety, ale i mouka, konzervy apod.
Je nějaká šance na zastavení tohoto koncentráku, nebo mám začít hledat nějakou odlehlou destinaci, protože tohoto se nechci účastnit?
Mějte se hezky.
Tom.
P.S.: Doporučuji zhlédnout film: "Klub rváčů". Vždy se mi ten film líbil, jen sem až před asi rokem pochopil proč. Mimo jiné je tam jedna moc pěkná myšlenka: Zničíme-li záznamy o dluzích, začínáme od bodu 0...

Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Přednáška

Příspěvek od Jim68 »

tbest píše:
Jim68 píše:...

Zdravím vás pánové a dámo :)
Teda vy mi dáváte. Nějaký čas toto dění pozoruji a obávám se, že má Jim pravdu. Ztráta hotovosti, nedokážu si to představit. V životě jsem kartou neplatil. Když mám nějaké peníze, mám je doma. A to ne jen poslední dobou, ale vedu to tak celý život. Až nyní mi dochází, že snad něco mě vedlo tam kde jsem, že jsem nikdy bankám nevěřil, vždy jsem se snažil být soběstačný, až mě to dovedlo na ke konspiračním teoriím :) . Jako obrana, proti ztrátě hotovostních plateb mě napadá bartrový obchod. Čistě hypoteticky- pokud bych měl větší hotovost, tak pomalu dělat zásoby trvanlivého zboží, určeného k pozdější směně se stejně postiženými občany. Někdo mi kdysi říkal, že v dobách krize (myslím opravdovou krizi) bylo slušné platidlo alkohol, cigarety, ale i mouka, konzervy apod. Je nějaká šance na zastavení tohoto koncentráku, nebo mám začít hledat nějakou odlehlou destinaci, protože tohoto se nechci účastnit?
Mějte se hezky.
Tom.
P.S.: Doporučuji zhlédnout film: "Klub rváčů". Vždy se mi ten film líbil, jen sem až před asi rokem pochopil proč. Mimo jiné je tam jedna moc pěkná myšlenka: Zničíme-li záznamy o dluzích, začínáme od bodu 0...
Milý tbeste, to, co popisuješ , je trestným činem již nyní. Tedy- nazývá se to krácení daně...a zatajení tržby
Pokud vyměníš se sousedem krávu za koně, jste oba povinni udělat o této transakci daňový doklad. A každý z vás MUSÍ zaplatit daň z příjmu.
Pokud jste plátci DPH, tak i DPH.
Počítá se to takhle:
-Tvoje kráva (odhadní cena nebo tržní, pokud ji dáváš za prachy, nebo ta vyšší, pokud je daňová kontrola :roll: ) minus náklady na její pořízení plus DPH
-Souseda kůň ....----//---
-Vytvoří se Zápočtový protokol
-Ten, kdo se obohatil (sehnal míň dokladů o nákladech) musí zaplatit daň
-pokud je jeden z vás neplátce DPH, Musí ten druhý zaplatit celou DPH
-a právě proto chtějí zavést daň z pohybu - tu musíš zaplatit i při výměně.

Nechtěj slyšet, co obnáší systematický prodej nadojenýho mlíka výměnou za med...Teda, při daňový kontrole. Předpoklad berňáku je, že to oba děláte pro zisk.A ten musíte danit. Jedná se o organizavaný daňový únik... Ještě zločinnější je, když si navzájem poskytujete protislužby... :|

Řešení: vyházet ty rádoby ekonomy oknem. Protože 99% voličů ví, že začít utrácet, to znamená nejdřív vydělat a našetřit. Ale to ti političtí zoufalci nikdy nezkusili. Začal bych tím, že je pošlu na pracák.... :evil:

Jim68
Be happy!
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“