Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Finanční krize 2008 až ....

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: skvělý projekt

Příspěvek od martin11 »

jarda ovčák svitavy píše:Je to paráda, enem farmáři jsou obezřetní, páč se jako zákazníci hlásí i špiclové a fízlové, jenž mají za úkol bdít nad státními zájmy.....Šmírovat postupy, množství a daňové okolostojíčnosti. Takže se nedivte mnohým, co nechtějí být registrováni. Naštěstí si mnoho farmářů bere iniciály odběratelů a pomocí pověřených počítačových šílenců lustrují případné špehy a vyřazují ze seznamů odběratelů. Je to smutné, ale akce vyvolává reakci......
Myšlenka to je skvělá a dle mého to má budoucnost, ostatně venku to funguje samozřejmě již staletí kontinuálně.......
...špicl a fízl si vždycky nechá vystavit účtenku..aby to mohl vykázat....takže ještě než odejde, tak víš , kdo u tebe byl....
......a ten soukromník si svoji kvalitu vždycky pohlídá...byl by sám proti sobě, aby prodával něco špatně.....za pul roku by už nikdo nepřišel....
...po vsích to skutečně stále funguje...jenže mladí se dotoho nehrnou..a starejch valem ubývá....vidím to u nás....velké zahradnictví...a ze 3 dětí to dělá jeden..a to ještě bokem...páč ruzné OBI a honbach ho sadbou ufackuje....tedy cenou....že z toho...OBI nic posléze nevyroste...je jiná...také jsem si takto naběhl....už nebyla ve vsi sazečka - cibule../ kdo zaváhá.../ tak jsem ji koupil v OBI....Hradec Králové....v pytlíku vydala "jako" dobře...jenže....posléze vyrostla....taková nedomrlá cibulka....ani zazelena nešla dát na chleba se sádlem.....myslím , že máme všichni podobné zkušenosti.....asi založím vlákno zde " pozor na blbé výrobky" vono , když si koupíte v Kauflandu vrtáček do kovu, tak také moc nevrtá.....martin11 :lol:
Naposledy upravil(a) martin11 dne úte 09 bře 2010 12:23, celkem upraveno 1 x.

... věřím, že se " TO " povede ......
Gabča
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

O.K.

Příspěvek od Gabča »

No dobrá,
tak já už toho nešetření nechám...
Marťas, takže já jsem taky pro zeleninu z Kadlína, mohli bychom se tam letos nacpat i jí. Už bych nespoléhala na zabíjačku ve vzdálené vsi, zásobování by mělo být na místě. Ideální by tam byl stánek, s pivem, gulášem, nemáte někdo něco takového?
To by bylo bájo, kdyby.... mohl přijet Jeff, normálně bychom cálovali jako u něj v hospě, bychom pomáhali nalejvat guláš, a uklízet. Objednávky předem. No a já trochu koláčů, ty by byly zadáčo. Zvem srdečně všechny, fakt každýho, všechny holky co tu jsou povinně, Gillian, Lectuer, Mirabelku, Majhan, rodiny, ..
Gabča

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: O.K.

Příspěvek od Jim68 »

Gabča píše:No dobrá,
tak já už toho nešetření nechám...
Marťas, takže já jsem taky pro zeleninu z Kadlína, mohli bychom se tam letos nacpat i jí. Už bych nespoléhala na zabíjačku ve vzdálené vsi, zásobování by mělo být na místě. Ideální by tam byl stánek, s pivem, gulášem, nemáte někdo něco takového?
To by bylo bájo, kdyby.... mohl přijet Jeff, normálně bychom cálovali jako u něj v hospě, bychom pomáhali nalejvat guláš, a uklízet. Objednávky předem. No a já trochu koláčů, ty by byly zadáčo. Zvem srdečně všechny, fakt každýho, všechny holky co tu jsou povinně, Gillian, Lectuer, Mirabelku, Majhan, rodiny, ..
Gabča
Lidi, já jsem děsnej realista, ale na tohle bych přijel s celou rodinou. Vzal bych teda jen jednu manželku, ale to snad neva. Jaký jsou podmínky?
Jestli třeba stačej fotky , nebo každej doveze to na čem dělá, případně jen patentovou přihlášku :D , je třeba nějak přispět k programu? (nemám ani JEDEN funkční MM?!), je limit dosažený vzdělání, věk, nebo nedej bože inteligence? Nebo, jestli je ta inteligence zprůměrovaná na celou rodinu, můžu vzít třeba křečka - aby nám zvedl ten průměr? :shock: A co tam (v Kadlíně u zemědělců) budou dělat prosím děti...? (7/10/15/17 kluci... :cry: )..... Beru každé info, i odstrašující... ;)

Jim68
Be happy!
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Topinambůry

Příspěvek od Jim68 »

Ilem píše:
Jim68 píše:
Ilem píše:To jsi stejný pěstitel, jako já. Doporučuju Topinambury. Ty se zahrabou do země a víc se o ně člověk nestará. Samy si rostou, samy se množí. Vypadají jako slunečnice, takže i zdobí zahradu. Dokud nepřijde bída, mohu se nechat v zemi (zima jim nevadí). Vykopou se, až třeba po letech, a že jich bude. Je to plevel, takže je dobré to mít v nějakém uzavřeném koutě zahrady, aby se daly omezovat a nezarostly celu zahradu. Chutná to trochu jako namrzlá brambora. Dá se na to zvyknout. Jsou prý dokonce zdravé.
Tož takých Topinambůrou mi prosím pošli ze stovku na dobírku, já mám čtveréch kluků..... Ale oni mi to snijó než to zahrabu..... :D
http://www.webregister.cz/mobil_inzerce ... y_rostliny Já už nemám. Zasadil jsem jich dávno, když prvně začala hroziť kríza, nikdo to něchcel žrať (mlsoty zmlsaný), tož sem jich umořil sekačkó. Ale jak na to hážu čučku, tak zase ňáký zasadím. Až bude hlad, šak oni se hodijó.
Ileme, takovej hlad zas není. Sem volal svýmu kamarádovi, kterej pěstuje úplně všechno (ovce, kory, borůvky, rakytníky, sukulenty, šalvěj...) a ptal jsem se ho na Topinambůry. Není to žádný mlsoun, spíš vegan, ale řekl, že se to nedá žrat..... Co tím zatra myslel?
Není tu někdo, komu by toc chutnalo? Způsob pěstby se mi zdá tak lákavý.... ;)

Jim68
Be happy!
Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Jim68 píše: Lidi, já jsem děsnej realista, ale na tohle bych přijel s celou rodinou. Vzal bych teda jen jednu manželku, ale to snad neva. Jaký jsou podmínky?
Jestli třeba stačej fotky , nebo každej doveze to na čem dělá, případně jen patentovou přihlášku :D , je třeba nějak přispět k programu? (nemám ani JEDEN funkční MM?!), je limit dosažený vzdělání, věk, nebo nedej bože inteligence? Nebo, jestli je ta inteligence zprůměrovaná na celou rodinu, můžu vzít třeba křečka - aby nám zvedl ten průměr? :shock: A co tam (v Kadlíně u zemědělců) budou dělat prosím děti...? (7/10/15/17 kluci... :cry: )..... Beru každé info, i odstrašující... ;)
No, každej si musí připravit hodnotný program, bude se to hodnotit dotazníky, vítěz obdrží věcný dar... asi šneky od Anriho, a tričko.
Minule se tam večer promítalo, a já s JOVOU jsme měřili gravitační zrychlení, Martin toho měl hafo létajícího, Karel raketu, Barbucha taky nějaký to letadlo, škoda, že pršelo.
Je tam absence jakéhokoli zázemí hygienického, ale obec je cca 500m. Navíc ve Mšeně prý kemp -
Martine, co kdybychom se tam nuceně již cca v 5 večer přesunuli? Ono to tam v noci na tom vídrholci fakt nebylo nic moc..
ta civilizace má něco do sebe, (nebejt těch matrací co zbyly z dopaliště, tak jsem tam nevydržela ani do těch 5 ráno).
V kempu je určitě .... kiosek... takže Jeff by mohl mít voraz, jestli by chtěl, elektřina, hygiena, ...

Děti.. nejsou podmínkou... téda Jime ty máš krásnou rodinu :good: +1, možná by se tam kluci nudili, ale mohli by nám otvírat lahváče. V obci byl malý kolotůček a mašinka pro šestiletý.

Umím si představit nějakou sérii přednášek, něco jako tady odkazy na internetové stránky, ale ten kdo mluví by do toho mohl něco ze sebe přidat...
Martine... dalo by se třeba něco rukama udělat? Pro tu rozhlednu? Třeba ji nějak opravit, no ale vona je nová ... tak posekat trávu v okolí, umím.
A hlavně..vymyslet nějaký vertikální pokus. Páč každá legrace musí mít nějakou motivaci.. no a máme problém, protože mě už nic nenapadá.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

šachpat

Příspěvek od Akord »

Taky by me zajímalo, proč se subjektivne tolik liší chuť pri konzumaci topinamburu, snad záleží i na príprave. Co se týče pujček, ban, a jejich strategií, tak je snad jasné, že nikdo nikomu nic zadarmo nedá, naopak, zadarmo ješte vezme. Možná by šlo udelat primerene definovanou společnost, která by nesplňovala podmínky podnikání, ale by musela být silne nezávislá včetne oblečení, potravin a energií. Dále si uhlídat, aby jí ve škole nezkazili deti. Jenomže teď treba u nás chystají deti cikánu do internátních škol. To vede k tomu, aby tam šli všichni, k možnosti zneužití. Mezi členy společenství by mezi nima asi být z presvedčení i nekdo bohatý, nebo bez výrazné námahy dobre výdelečný, aby mohl platit aspoň dane za pudu. Pak nejaký mechanismus zamezující zhoršování vztahu na základe nejakých vykolejení, tím i zavedení nejaké etiky. To jsou však veci, které drží v šachu celkem velkou společnost.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: šachpat

Příspěvek od Ilem »

Akord píše:Taky by me zajímalo, proč se subjektivne tolik liší chuť pri konzumaci topinamburu, snad záleží i na príprave.
Někde jsem se dočetl, že chuť topinamburu se mění během sezóny. Záleží, kdy se sklidí. Někdy prý chutná, jako ředkvička, někdy jako artyčok, ... to co jsem jedl já chutnalo, jako namrzlé brambory. Na přípravě asi záleží taky, dá se vygúglit hromada receptů. Ale to už by snad zasloužilo samostatné vlákno.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše: máme problém, protože mě už nic nenapadá.
Ve vlákně Kadlín, tuším bylo pár návrhů, taky jsem ti, myslím něco posílal SZ. Tak si stačí vybrat.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Jim68
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Ilem píše:
Akord píše:Taky by me zajímalo, proč se subjektivne tolik liší chuť pri konzumaci topinamburu, snad záleží i na príprave.
Někde jsem se dočetl, že chuť topinamburu se mění během sezóny. Záleží, kdy se sklidí. Někdy prý chutná, jako ředkvička, někdy jako artyčok, ... to co jsem jedl já chutnalo, jako namrzlé brambory. Na přípravě asi záleží taky, dá se vygúglit hromada receptů. Ale to už by snad zasloužilo samostatné vlákno.
Jo, zatím to všem chutnalo jako namrzlé erteple.... ;) - snad to jedli všichni na podzim. :shock:

Jim68
Be happy!
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Jim68 píše:
Ilem píše:
Jo, zatím to všem chutnalo jako namrzlé erteple.... ;) - snad to jedli všichni na podzim. :shock:
A namrzlé brambory se nedají jíst? Přece nevyhodím metrák brambor kvůli tomu, že byla tužší zima, než obvykla. Zvykli si.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:
Ve vlákně Kadlín, tuším bylo pár návrhů, taky jsem ti, myslím něco posílal SZ. Tak si stačí vybrat.
To měření v SZ..víš, přestávám trochu věřit svýmu mozku, zjišťuju po sobě relativně hodně chyb, nejnověji - to rychle nahoru a pomalu níže se vyruší na první páce-hřídeli, přece :roll: . Já se vám fakt všem strašně moc omlouvám. Radši bych, kdyby někdo jiný něco vertikálního do rozhledny vymyslel...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Gabča píše:
Ilem píše:
To měření v SZ..víš, přestávám trochu věřit svýmu mozku, zjišťuju po sobě relativně hodně chyb, nejnověji - to rychle nahoru a pomalu níže se vyruší na první páce-hřídeli, přece :roll: . Já se vám fakt všem strašně moc omlouvám. Radši bych, kdyby někdo jiný něco vertikálního do rozhledny vymyslel...
Neomlouvej se. Na rozdíl od Bukyho ses to alespoň snažila pochopit. To je obrovský rozdíl.
A co třeba to Foucaultovo kyvadlo. Přemýšlím o nějaké stříkačce na inkoust, že by mohlo kreslit svoji dráhu. Původně jsem myslel na IR laser, že by kreslil na termopapír, ale nevím o velkých termopapírech.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Ilem píše:
Gabča píše:
Ilem píše:Ve vlákně Kadlín, tuším bylo pár návrhů, taky jsem ti, myslím něco posílal SZ. Tak si stačí vybrat.
Neomlouvej se. Na rozdíl od Bukyho ses to alespoň snažila pochopit. To je obrovský rozdíl.
A co třeba to Foucaultovo kyvadlo. Přemýšlím o nějaké stříkačce na inkoust, že by mohlo kreslit svoji dráhu. Původně jsem myslel na IR laser, že by kreslil na termopapír, ale nevím o velkých termopapírech.
:D no to by šlo, Ileme! Si to naše zemské otáčení trochu... osahat. Pár hodin tam budeme, a vyjma instalaci je to taková nenáročná činnost... :pivko: . Za 24 hodin to udělá půlkruh, nebo celou otočku?
Buky .. taky přijede, on se taky snažil, a můžete si to tam dořešit fyzicky, ale nedoporučuju :?

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

Ilem píše:....... kreslit svoji dráhu. Původně jsem myslel na IR laser, že by kreslil na termopapír, ale nevím o velkých termopapírech.
Proč termopapír. Múžeš použít fotoaparát, který umožnuje dlouhodobé otevření závěrky. Nevýhoda ale je, že to musí být ve tmě.

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Téma

Příspěvek od rival »

Přátelé držme se tématu.... ;)

rival - živý člověk - suverén
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“