Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Pro neználky(potřebuji vědět.....)

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: to ne...

Příspěvek od Akord »

Ilem píše:S vakuoodparkou budeš mít trochu problém s udržením čistoty odpařené vody. Tu vodu musíš zkondenzovat dřív, než projde vývěvou. Nenapadá mě žádná vývěva, která do té destilky něco nenahnojí. Jinak za nejčistší vodu je považována voda vyráběná reverzní osmózou, nikoli destilací a ještě záleží na velikosti pórů membrány. U destilace hodně záleží na rychlosti varu, aby pára nestrhávala i bordel, který má zůstat. Na reverzní osmózu potřebuješ naopak dost vysoký přetlak.
Snad vodokružná s mechanickou(keramickou) ucpávkou.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: to ne...

Příspěvek od Ilem »

Akord píše:Snad vodokružná s mechanickou(keramickou) ucpávkou.
I o tom jsem přemýšlel, ale jak udrží vodu ve vývěvě destilovanou. Musel by vždy před použitím dávat novou náplň vývěvy z destilované vody. I tak si ale myslím, že při mechanickém namáhání a navíc podtlaku, který tam je se do destilky bude ve stopovém množství uvolňovat materiál vývěvy. A pokud musí být taková čistota, že na uchování vyhovuje jen sklo, myslím, že s jakoukoli vývěvou nemá šanci.

Pro Jardu (a jeho babku kořenářku). Bacha, není sklo, jako sklo. Nepoužívat sklo z Číny. V ultračisté destilce se "rozpouští". Mám to z více pramenů.

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

gutentag

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Mno, použil bych zřejmě princip ze strojního dojení. Už si to moc nepamatuju, ale mlíko mi přes vývěvu nešlo. Už to je 7 let, co jsem sáhl po vemeni....
To sklo použiju, co psal navar.
Nu, a dnes mi karamádi dovezli dva kanystry pohonné nafty. Podařilo se jim vyčenichat zakopanou cisternu po němcích.....Očichával jsem to, ohmatával a tvářilo se to jako taková maličko hustější nafta. Tak jsem bypassem nakrmil trachtor a ten zcela bez zaurdění blafnul a ani nezačudil. Pak jsem tím nakrmil 1,9tdi a start bez potíží, chod zcela běžný, měkčí. Nafta byla na omak mastnější, voňavější, taková ta stará dobrá nfta bez těch biosraček. Přesně taková, co se tankuje v itálii za příplatek bez bio....
Takže, nafta vydrží prokazatelně do smrti. Nu, ale co benzín???
Vydrží benzín taky skladování dosmrti???
K té naftě.... chtěl jsem si koupit malou pětikubíkovou nádrž na naftu.
Bylo mi divné, proč tam je poklop pro člověka. jářku, proč tam lézt, ptám se prodejce... každej rok se prý musí do tanku vlézt a škrabkou oškrábat usazenou bioslořku ze stěn nádrže..... nedokážu si představit, co mám za humus v nádrži traktoru neb obou aut...... Hovada to jsou, a kujoni....

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: gutentag

Příspěvek od Jim68 »

jarda ovčák svitavy píše:Mno, použil bych zřejmě princip ze strojního dojení. Už si to moc nepamatuju, ale mlíko mi přes vývěvu nešlo. Už to je 7 let, co jsem sáhl po vemeni....
To sklo použiju, co psal navar.
Nu, a dnes mi karamádi dovezli dva kanystry pohonné nafty. Podařilo se jim vyčenichat zakopanou cisternu po němcích.....Očichával jsem to, ohmatával a tvářilo se to jako taková maličko hustější nafta. Tak jsem bypassem nakrmil trachtor a ten zcela bez zaurdění blafnul a ani nezačudil. Pak jsem tím nakrmil 1,9tdi a start bez potíží, chod zcela běžný, měkčí. Nafta byla na omak mastnější, voňavější, taková ta stará dobrá nfta bez těch biosraček. Přesně taková, co se tankuje v itálii za příplatek bez bio....
Takže, nafta vydrží prokazatelně do smrti. Nu, ale co benzín???
Vydrží benzín taky skladování dosmrti???
K té naftě.... chtěl jsem si koupit malou pětikubíkovou nádrž na naftu.
Bylo mi divné, proč tam je poklop pro člověka. jářku, proč tam lézt, ptám se prodejce... každej rok se prý musí do tanku vlézt a škrabkou oškrábat usazenou bioslořku ze stěn nádrže..... nedokážu si představit, co mám za humus v nádrži traktoru neb obou aut...... Hovada to jsou, a kujoni....
Ahoj Jardo, našel jsem kdysi u dědy na půdě motorku, která tam stála třicet let.... :| Měla plnou... když jsem pustil benzín, myslel jsem že teče (ty fašounský hadišky nebyly průhledný). Začal jsem startovat, ale když jsem měl opuchlé chodidlo, rozhodl jsem se pro resekci. Došlo však k luxaci... Z hadičky tekla : hnědá sračka, smrděla po vodě s naftou, žlutá- smrděla jako benzín, šedá -smrděla jako voda s lihem.... Nádrž nebyla venvitř extra rezavá, ale benzín byl na nic, sedimentovaly v něm frakce či co.... Musel jsem vyčistit úplně celý motor. protože ten humus asi nějak polymerizoval s vodou ze vzduchu a zaplácal pístní kroužky a karbec..... T ;) akže benál po němcích nebrat!!!!

Jim68
Be happy!
jarda ovčák svitavy

mno...

V nádrži motocyklu je to jako v otevřené nádobě.... Je tam odvětrávací dirka a těsnění pod víčkem nevalné kvality. zajímavý by byl uzavřený kanystr..... Ale asi máš pravdu, benzín stojí za starou belu....
Potřeboval bych vědět jestli někdo neděláte do hydromotorů či hydrauliky jako takové...
Potřeboval bych hydromotor se zesílenými třebas dvojitými ložisky. Potřebuju na hydromotor na výstupní hřídelku našroubovat nějaký excentry neb závažíčka ku generování vibrací.Závažíčko kolem 50 až 100 gramů a otáčky kolem 500.
chtěl bych kůly na pastvině zavibrovat do země........
Tlak mám na výstupu 180 barů.
25 l za min.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od Akord »

jarda ovčák svitavy píše:V nádrži motocyklu je to jako v otevřené nádobě.... Je tam odvětrávací dirka a těsnění pod víčkem nevalné kvality. zajímavý by byl uzavřený kanystr..... Ale asi máš pravdu, benzín stojí za starou belu....
Potřeboval bych vědět jestli někdo neděláte do hydromotorů či hydrauliky jako takové...
Potřeboval bych hydromotor se zesílenými třebas dvojitými ložisky. Potřebuju na hydromotor na výstupní hřídelku našroubovat nějaký excentry neb závažíčka ku generování vibrací.Závažíčko kolem 50 až 100 gramů a otáčky kolem 500.
chtěl bych kůly na pastvině zavibrovat do země........
Tlak mám na výstupu 180 barů.
25 l za min.
To se zvykne delat tak, že vezmeš nejakou pomocnou hrídel jako na cirkulár, stačí nejaká menší, dáš místo pily excentr, a prevod buď krátkým i tenším remenem, nebo pancérovou hadicí axiálne. Výhoda je v tom, že to neutrese hydromotor, kterému bys jinak dal po hube, i kdyby mel ty lepší ložiska. Vetší vibráky to reší takhle i s elektromotory.

jarda ovčák svitavy

ANO,

Akorde, jsi génius..... že mě to nenapadlo.
No jasně, jednoduše a.... parádně. Můžu použít jakýkoli hydromotor a bude chráněnej..... Ložiska v domkách na cirkuhřídeli mne netrápí.
Navíc si můžu modifikovat otáčky, bude li třeba.......
Dík za radu.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

folie na foliovník

Příspěvek od laik »

Zdravím
Máte někdo zkušenosti z nějakýma foliema na folovník...
já našel tento obchod http://www.folie-plachty.cz/?foliovniko ... -a-folie,3
a mají tam na výběr dvě folie ,kašírovanou a folii ginegar ????....
co by jste radili laikovi?...
konstrukce střechy budoucího folivníku bude z deskových vazníků o rozpětí 6m a šířka je libovolná ,mám tři vazníky co měly sloužit jako
přístřešek (jako stojky lešenářský trubky) vazníky mají být spojený střešníma latěma.
Uvažuji o šířce foliovníku asi 5-7m...
děkuji předem za radu

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jasně..

Příspěvek od jarda ovčák »

Já mám s foliovníkem špatnou zkušenost. Letos mi pod tíhou sněhu implodoval , zhroutil se do sebe a ještě nyní se tam objevuje záblesk černé díry.....Bojím se tam i pohlédnout.....
Neváhal jsem a na moji žádost mi dovezli skleník. Tento je samozřejmou součástí pojištění domácnosti a tudíž mi imploze vadit nebudou....Zvedne se tydlifon, zavolá servis a já se nemusím zatěžovat nesmyslama.
k foliákům.... nejlevnější folie svitap svitavy..... kde jinde. dokonce i ušijou cokoli vč jezer velikosti loch ness.

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

já taky potřebuju....

Příspěvek od jarda ovčák »

Kde seženu součástku, jenž se zove: athlon xp2800+ ???
Můj osobní zaříkávač computerů si tuto součást žádá, aby provedl definitivní lobotomii computeru mé paní. Prý tam objevil nezdravé duchy a pomatené elementály.
Je třeba započít s vymýtáním ďábla.........
Součástka nemusí být nová. ale může.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: já taky potřebuju....

Příspěvek od Ilem »

jarda ovčák píše:Kde seženu součástku, jenž se zove: athlon xp2800+ ???
Můj osobní zaříkávač computerů si tuto součást žádá, aby provedl definitivní lobotomii computeru mé paní. Prý tam objevil nezdravé duchy a pomatené elementály.
Novou seženeš těžko, je to, tuším, z roku 2005. Zkusil bych to tady: http://www.pcvondra.cz/index.php?option ... &Itemid=29. A abys nemusel do Hradce, asi by nebyl zas tak velký problém, ti ho koupit a poslat. Jen ty stránky nemusí být úplně aktuální, tak nevím jistě, jestli ho ještě mají.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Elektro »

http://www.aukro.cz/item953712244_amd_a ... 462_a.html
http://www.aukro.cz/item953712240_amd_a ... 462_a.html
http://www.aukro.cz/item947896361_amd_a ... omino.html
http://www.aukro.cz/[u]item952416006_am ... _2800.html ***
Ale dlho nečakaj, lebo aukcie končia. Ja mám tiež procesor Athlon 2800 kúpený na inzerát (3 alebo 4 roky).

jarda ovčák svitavy

díky za odpověd

Potřebuju vědět, zdali by šlo postavit zařízení, tedy rotační elektrogenerátor o velmi velkém rozpětí výkonů???
Třeba od 5 kw do 15 kw???Že bych jím točil parním strojem a později třebas vývodovým hřídelem traktoru na dřevoplyn???
Jde mi taky o nějakou synchronizaci, nebo kompaktabilitu s moderníma elektrospotřebičema.... svářečka invertor wig,
nějaké kuchynské přístroje a tak.....
Taky potřebuju vědět, jestli litinový kotel vydrží 150 nebo 200 stupňů tepla.... zejména to lepidlo, jímž se lepí články k sobě........jestli se tam standartně dává. Kámoš má viadrus a nějaký lepidýlko či tmel tam vylezl....

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: díky za odpověd

Příspěvek od kutil »

jarda ovčák svitavy píše:Potřebuju vědět, zdali by šlo postavit zařízení, tedy rotační elektrogenerátor o velmi velkém rozpětí výkonů???
Třeba od 5 kw do 15 kw???Že bych jím točil parním strojem a později třebas vývodovým hřídelem traktoru na dřevoplyn???
Jde mi taky o nějakou synchronizaci, nebo kompaktabilitu s moderníma elektrospotřebičema.... svářečka invertor wig,
nějaké kuchynské přístroje a tak.....
Taky potřebuju vědět, jestli litinový kotel vydrží 150 nebo 200 stupňů tepla.... zejména to lepidlo, jímž se lepí články k sobě........jestli se tam standartně dává. Kámoš má viadrus a nějaký lepidýlko či tmel tam vylezl....
Ahojky,
na el.motory je špicové odborník Akord ;)
Pokud vím, tak když máš 15 kW EC a udržuješ provozní otáčky, tak z generátoru odebíráš jen tolik energie, kolik potřebuješ. Např. výkon 1 kW. Ale když zapneš elektrokotel např. dalších 10 kW, tak zatížíš generátor a tomu klesnou otáčky (to je to známé bliknutí žárovek u EC) Jakmile zvýšíš výkon zdroje otáček, třeba tím PM, tak generátor dodává těch v součtu 11 kW.
Provozní teplota vinutí je okolo 80 st.C, kdybys odebíral trvale přes 15 kW, tak se ti bude vinutí gen. přehřívat až jej úplně spálíš. Krátkodobé přetížení se vstřebá.
H.v.

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim68 »

Ilem píše:
Novou seženeš těžko, je to, tuším, z roku 2005. Zkusil bych to tady: http://www.pcvondra.cz/index.php?option ... &Itemid=29. A abys nemusel do Hradce, asi by nebyl zas tak velký problém, ti ho koupit a poslat. Jen ty stránky nemusí být úplně aktuální, tak nevím jistě, jestli ho ještě mají.
Nebo zkus mýho dvorního odběratele šrotu: http://www.forcomp.cz , on to zase prodává dál.... ;)

Jim68
Be happy!
Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“