Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Aj o tomto to je.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
pepe
Zasloužilý člen

Aj o tomto to je .

Příspěvek od pepe »

Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

CFR

Příspěvek od rival »

Něco málo o CFR.
[youtube][/youtube]

rival - živý člověk - suverén
rival
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Finanční pozadí převratů

Příspěvek od rival »

Sponzoři různobarevných a sametových revolucí...
[youtube][/youtube]

rival
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Karel Kryl - zamyšlení a vzpomínka

Příspěvek od rival »

[youtube][/youtube]

jarda ovčák svitavy

haluz...

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

tbest píše: Pro zajímavost posílám článek, který by měl zajímat topiče tuhými palivy, ale podle mě, pokud to v klidu projde, tak časem se to dotkne i tepločerpadlářů, plynařů, ale i těch co jsou závislí na městských teplárnách bo zvyšování cen nebude stát nic v cestě.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/pravo- ... litika_wag
Za mě, pokud to projde, budu mít na krku minimálně "útok na veřejného činitele" a "maření úředního hozhodnutí"(nebo jak se to jmenuje), až mi sem vlezou, jakože jdou kontrolovat topeniště a že tu kontrolu si mám ještě zaplatit. Jojo, politika zaměstnanosti v praxi. Tož tak.
Mějte se fajn
Tom.
Myslím, že to není možné..... Přeci lidi mají nějakou bezpečnostní pojistku proti kreténismu vládních úředníků. Leda by byla nějak chemicky potlačena rozlišovací schopnost obyvatelstva....
Byl jsem se mrknout v centrálním polsku u výrobce automatických kotlů.
Potřebuju automat 30kw a 150kw....
Mají mírné ceny a jejich technika je vskutku na úrovni. Odvezl jsem si kousek kotloviny na analýzu a při kladném výsledku do toho jdu.
Setkal jsem se tam i s ekoaktivisty, jenž jsou přímo ve vedení firmy. Oni o nás vědí všechno.
Kolik potřebujeme kotlů, kolik lidí topí hnědým uhlím a kolik máme tepelných čerpadel... Tepelná čerpadla v polsku nejsou ekologiká, protože elektřina k jejich pohonu se získává z uhlí, ovšem s praktickou účinností 22procent. Jejich automatické kotle na hnědé uhlí fungují 83 až 88procent. jsou tedy ekologičtější.
Viděl jsem vše v akci a z komínů žádný kouř nejde, ani při užití hodně podřadného paliva.
Z toho vyplývá, že pokud nás předběhl národ zabržděnců, jákým vždy byli poláci, pak nám už není pomoci.
Navíc, není kapacita na vyloučení nějakého druhu paliv. Není tolik pelet, aby se mohlo hromadně předělávat. Navíc mi poláci ukázali analýzu spalin z různých paliv a kuriozně kouř z hnědého uhlí obsahuje méně dioxinů a pcb než pelety ze dřeva či slámy. Obsahují více popela a uhlíku, a to není na mém posouzení či rozlišení.
Snažíme se být papežštější než papež a to stádo buzerantů úřevlečených za zákonodárce by bylo potřeba postřílet za vlastizradu. Jdou proti národu hlava nehlava. Hovada ..
Omlouvám se za výrazy.
Jen doufám, že ti bursíkovic kreténi zmizí navždy v propadlišti dějin.A to jsem je chtěl volit.

jarda ovčák svitavy

A..

A do baráku nikoho nepůšťám s odvoláním na listinu základních práv a svobod.
řeším to i v případě zemědělských kontrol. Šmankote, já se zase tak nasral po ránu, jdu si blafnout cegáro.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

topení dřevem a uhlím...

Příspěvek od martin11 »

...no to mě tedy vomejou...dost dobře si neumím představit, že já...v 60ti budu dělat topení na plyn...i když vede vedle domečku....přípojka 60 000.-kotel s turbem...nejlacinější 45 000, instalace + radiatory cca40 000.- tj 120 000...kde je vezmu....několik starších sousedů má na vytápění..."jen" sporák...!!!...sledujte to slovo....sporák...na tuhá paliva....protože na tom i vařej...já mám na krbovkých...jediný zdroj tepla....také samodomo...plotýnku...a jak se na tom krásně vaří...a šetřím elektřinu....takže ...komín mám ....sporák bude ....!!!....a ten snad v zákoně nebude.....budu mrznout..a vařit budu....jojojo...počkáme až bursíkovi pohunci vyvalej zákon....každý zákon má prováděcí vyhlášku....uvidíme ....
...jo....v neděli jsem v baumaxu viděl krásnou krbovou vložku s výměníkem....a co na ní bylo extra.....
...z boku to mělo otvor pro tyčku...ta je v ceně přibalená....a z krbovek se dá udělat topeniště pro grilování....už vidím ...jak mě pokutujou za to , že si doma něco griluju ....a topím dřevěnýnm uhlím....jo jiná bude....až bude trestné....!!!...skladovat nařezané dřevo...jako možný zdroj topení..... :idea: ...doufám , že se toho nedožiju.....
....tak....všechno směřuje...k vlastním "jiným" zdrojům energie....a jsme u vlasního jádra pudla....našeho Fora.....
....hledej Azore.....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: topení dřevem a uhlím...

Příspěvek od NAVAR »

Však klasika sporák je to nejlepší co může být. Na plynu a nebo elektrice bych už ani neuvařil. Krásně to topí a teplo udrží, pokud ovšem dům nemá parametry děravého stanu :)
Novodobější sporáky mají dokonce i připojení na vodu a tepelný zásobník. Pokud máš opravdu dobrou stavbu tak je tepelná ztráta domu kolem 2-3kW, to sporákem vytopíš hravě a ještě máš vodu na koupání a do topných kanálů když náhodou nevaříš. Tohle všechno je spočítaný na podmínky kdy máš v domě 20C a venku -20C. Investice do IZT, topení, rekuperace atd. cca 150tis kč, návratnost v úspoře za plyn a elektřinu min 3 roky dle typu domu. Co dodat…
Jo a v případě takovéto stavby pokud by jsi kupoval dřevo za 600kč/m3 tak ho spálíš max 10běžný metr tedy 6000kč, žádná elektrika na ohřev vody atd. 10m dřeva se dá udělat v lese na jeden zátah za 1 člověko-traktoro-den (náklady 50kč/m3 nafta, benzín a olej do pily). Pokud není traktor, škodovka s přívěsem uveze na jeden zátah 2m dřeva. Popel pěkně na záhonky aby rostla zeleninka.
Nejlevnější je ta energie kterou nespotřebujeme, případně si sami vyrobíme.

No….. Blbý je že se lidi dnes za vším ženou a stejně nemají čas. Potřebujeme vše expres, rychlý auta, rychlovarnou konvici, rychle se najíst, vyspat, rychle pracovat, zkrátka rychle žít.
Takže moc lidí na sporák na dřevo nepřistoupí se slovy „víš kolik času stojí dřevo a pak na tom vařit bla, bla, bla…. Kolik času stráveného v práci je však stojí než vydělají třeba 50tis na elektřinu a plyn???

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

...pro Navar....já vím..a velmi dobře...co to je vařit a topit dřevem....i cena mě je jasná....
...jenže to se právě nelíbí Energo lobby..a zelení debilové tomu napomáhaj....velcí znečišťovatelé si koupí odpustky...ve formě nějakých poplatků...s kterými se kšeftuje po celým světě....a vodnesou to malý lidi....který se nakonec choval nejvíce ekologicky.....ten návrh zákona jsem si přečetl....jsem zvědavej , jak se bude naplňovat až ho schválí....jsou tam i Krematoria...
...jo mimo jiné...vesnický kovář si nezakove...udírna nezaudí...a bude trestné si opékat buřtíka a grilovat...kam se bude dávat polomové dřevo, listí na zahrádce napodzim a jak se bude likvidovat napadená rostlina plísní....už zákon neřeší...
...myslím , že vše spěje k tomu....zakázat výrobu jakékoli energie...tepelné i elektrické....práce člověka ...občana ...je třeba stále více a více zdaňovat....viz tento zákaz pálení dřeva...= ....uspora drahé státní energie....
...mimo jiné ..tenzákon zakazuje pálit cokoli...tedy i naftu, benzin atd...mimo metanu...!!!.... :shock: ...takže....rozemlít dřevo...prokvasit....vyrobit metan....a spálit....Pepe...kde jsi.../Pepo bn/...poradíš jak na to...???....m11 :lol:
...všichni zde....ten zákon si přečtěte....v budoucnu se ani neuprdnete :evil: p.s....závidím Slávkovi....že jsem v 68 neutekl.... :idea: ..a na starý kolena...Paroubek chce vládnout s komunisty...." zemský ráj to napohled..."/ ..na pohled../

... věřím, že se " TO " povede ......
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Bacha na to. Oni mají svoje zákony, my máme vidle, nás je víc.... Až stupeň naštvanosti lidí překročí mez tak bych se bál, možná i sám sebe co dokážu a to jsem myslím lidumil. Tedy až do doby než je překročena "mez pevnosti"....
Chovám se poměrně dost ekologicky, všechno recykluji, popelnici nemám, podle zákona platím 400kč ať už odpad vytvářím a nebo ne. Spravedlnost, nikde. Vlastně takovou jakou si udělám, postupy na to jsou.

Toto mi dneska poslal kamarád:
Pojeďte všichni ať nedopadnem jak Chodové s Lomikarem.Ten sice po roce následoval Kozinu ale ta panská robota nám zůstala dodnes.Opravdu je to jen na nás.......
Prosím pozvěte další !!!
Praha,17,duben, v 15 hod. Václavák ( dolní část ) Co můžete,vezměte do ruky, hlavně klacky. Cesta je daleká,můžem se o ně opírat, pak natáhnem transparenty a budem mávat.
S přáním hezkého dne

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

pravidlo

Příspěvek od Akord »

Chybí obvykle základní pravidlo. Každý účastník nečeho takového by mel znát jiného, a být známý jinému. S tím, že jde o konkrétní aktivní zájem o danou vec. Aby se nestalo, že do shromáždení prikvete skupinka provokatéru a udelá neco proti smyslu shromáždení. Melo by to být na pozvánky, nebo vstupenky a kontrolovat to, nebo čitelne vymezit.

A neď neco do vlastních rad. Kdo má príliš velký dom? Ten obvykle i moc protopí. Proč dovolit stavet neprimerené domy? Proč jsou auta s velikou spotrebou a velikýma rychlostma? Jenom proto, že jsou mnozí lidé neukojení a arogantní. Já vím, že obecné pravidlo udelat nejde, ale jak to, že nakonec máme 2 nebo více-násobnou spotrebu?
Melo by existovat neco, co je závislé od té spotreby. Kdo chce velký dum, ať má v první rade odpovídajíce velkou izolaci. Nastavit podmínky na potrebu aut. Co jezdím po cestách, tak málo lidí jezdí plynule, všichni dupou na brzdu jako diví. Snad nemusím psát, že kdybychom namísto plynu začali všichni topit drevem, tak nedorostou za současné situace lesy. Protože zatím má velký dom prednost pred velkým lesem.
Když už nás mají zmapovaných Poláci, co udelají za chvilku Číňané, co sem za 10let začnou jezdit treba rychlovlakem. Jen spoléhám, že budou kulturnejší, než ty, co vidím na dnešních obrazovkách jakožto predstavitelu populace, a že se od nich nenainfikují. Tem obrazovkošaškum jde docela málo o prožití voliču, jinak by neskončil cukrovar a jiné strategické objekty, a nevznikali další témer drogové závislosti. Jak to, že se nestálo s vidlemi u toho cukrovaru. To se pak jen roznese, že vidly nemá kdo obsluhovat. Sranda je, že to jde i bez videl, a bez jakéhokoliv násilí. Proste stačí ríct - tobe ty peníze nebo majetek nedám, bež jinde. Sranda je, že se nakonec lidé neumí poskládat, aby policie vojáci a politici chránili jejich zájmy. Ale peníze a dane pritom platí festovné. No a jak zajistit nebo číst, že človek, který se dostane nahoru nezvlčí a nezblbne, pokušení a závislosti jsou silné.

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Re: pravidlo

Příspěvek od Tuco »

Akord píše:A neď neco do vlastních rad. Kdo má príliš velký dom? Ten obvykle i moc protopí. Proč dovolit stavet neprimerené domy? Proč jsou auta s velikou spotrebou a velikýma rychlostma? Jenom proto, že jsou mnozí lidé neukojení a arogantní. Já vím, že obecné pravidlo udelat nejde, ale jak to, že nakonec máme 2 nebo více-násobnou spotrebu?
Velké domy, domy neizolované a auta s velkými motory obecně existují protože jsou na světě lidé, kterým stojí za to ty věci živit. Ptát se proč je asi stejně zbytečné jako ptát se proč někdo rád hraje šachy nebo ho baví se šťourat v magnetech. Má se to tak, že abys mohl takové věci mít, musíš tomu něco obětovat, zpravidla peníze > čas potřebný k jejich vydělání.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Akord píše:Snad nemusím psát, že kdybychom namísto plynu začali všichni topit drevem, tak nedorostou za současné situace lesy. Protože zatím má velký dom prednost pred velkým lesem.
Vidím to trochu složitěji. Plocha lesů je zhruba poloviční proti ploše zemědělské půdy. Zákon je nastaven tak, že aby zemědělci dostali dotace, musí být půda obdělána. Nepodařilo se mi zjistit, kolik obdělané půdy se zpátky zaoře, protože to vyjde levněji, než prodávat sklizeň, pokud se ji vůbec podaří prodat. Z toho co vidím kolem sebe to odhaduji na 1/3. Na této ploše by mohly být lesy vyrábějící palivové dřevo. Muselo by se ale zamezit tomu, aby se prodávalo do Rakouska na výrobu nábytku a pod. Je to jen o tom, že ti panáci nahoře by museli něco udělat a schválit pro lid, nesměli by koukat jen do své kapsy. Snaží se nashromáždit tolik, aby na dlouhé generace měli vystaráno, lhostejno jak. Pokud by to tak neudělali, museli by nás nechat přežít, abychom je mohli dále živit. Tahle cesta je pro ně jednodušší. Vyždímat, zahodit. Po nás potopa.
Je mi z toho na blití. :evil:

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák svitavy

oponentura.

no jasně.... někoho baví chlastat pívo, někoho pálit zení plyn a někdo platí hausnumera ve veřejnejch domech, a dostáváme se k těm, co rádi lejou benzín do obludných aut.
Rád bych si vozil prdel ve veliké americe se sedmilitrovým big block motorem 7,3l supercharger s dvěma turby a šesti sty šimly pod haubnou.... Bohužel, nesundám montérky ani v neděli. Někomu se líbí minikrabičky, v kterých se zabiješ nárazem do plaňkového plotu na jedničku na půl plynu, mě nee.
Někomu se líbí garsoniera jedna plus nikdenic, já bych tam zpáchal harakikiry po půl hodince bydlení.
Každej jsme nějakej, někdo skromnej, někdo neskromnej. Co je pro někoho luxus, pro jiného záliba a pro třetího nudnej vopruz. Naštěstí nejsme všichni stejní.
Možná fakt ten votroubek s komančema uzákonní obsah motoru, s nímž se smí po českém socdem protektorátě jezdit a tankovat na přídělové bloky, jenž se budou rázítkovat na partajních schůzích..... kdo ví. Zatím si každý užívejmež posledních zbytků svobody, kterou nám tí žebráci nestihli ukrást.Že na to každej nemáme?? No, to je moc dobře, páč by jsme nevěděli, který lamborghini před supermarketem je to naše....

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Tuco píše:Velké domy, domy neizolované a auta s velkými motory obecně existují protože jsou na světě lidé, kterým stojí za to ty věci živit. Ptát se proč je asi stejně zbytečné jako ptát se proč někdo rád hraje šachy nebo ho baví se šťourat v magnetech. Má se to tak, že abys mohl takové věci mít, musíš tomu něco obětovat, zpravidla peníze > čas potřebný k jejich vydělání.
Myslím že to zdaleka není totéž. V magnetech ani v šachu se nešťourá drvivá vetšina populace, a magnety a šachy ani zpravidla nejsou spotrebný materiál, první je dobre recyklovatelné, druhé doroste, vše v značných kvantech. Potraviny a energie nejde tak lehce relativizovat. Stejne tak nejde relativizovat užitečnost lidských činností, to by každá činnost musela být podobne užitečná s ohledem na základní existenční podmínky. Zjevne to tak není, a rozdíly jsou obrovské. Mzda dneska zdaleka nevyjádruje míru užitečnosti subjektu s ohledem na prežití celku.
Filosofii, kdo na to má, ať si užívá co chce bych zmenil, na jinou, kdo na to má ať tím neplýtvá. Spoléháme tím v podstate jen na to, že když nebudu plýtvat já, bude druhý, to je ta naše víra.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“