Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Gewa

Příspěvek od Merlin »

Iv píše:Gewo,ještě jim něco napiš taky o Slunečních skvrnách,jak je to spjaté s lidskou psych.,jednáním,válkami.
Raději ne.O tom je toho spousta a bylo by to na knihu. A jestli se teď do nějaké knihy pustím, bude o VE... všechno, co o tom ví, plus patenty, návody, schémata atd. Už to nosím v hlavě dlouho, i to, že ji vydám vlastním nákladem.. jenže se obávám, že potom chcípnu hlady.. :( Byla by tak za 400 kocourkovských kreditů, dobírkou, levněji to v malém nákladu nesvedu.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

gewo píše:A jestli se teď do nějaké knihy pustím, bude o VE... všechno, co o tom ví, plus patenty, návody, schémata atd. Už to nosím v hlavě dlouho, i to, že ji vydám vlastním nákladem.. jenže se obávám, že potom chcípnu hlady.. :( ...
... myslím si, že určitě ne ... neumřeš ... tyto knihy byly vždy "bestselery" … a pokud to přeložíš i do AJ (což by pro Tebe rozhodně nemělo býti problémem), tak potom budeš určitě "za vodou" (obrazně i doslovně) ... toto je jediný možný způsob jak na VE vydělat "i bez ztráty kytičky" ...

... a jak znám Tvůj styl, tak to bude rozhodně působivé čtení ... pusť se do toho ... voda stoupá ... A.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Gewa

Příspěvek od Iv »

Gewo,a co bys jinýho dělal,to bys musel otravovat maminu a psa a na to tvá povaha není.Pokud to cítíš tak jak to cítíš,myslím vnitřně,tak se rozhodně do toho pusť.Tebe stejně budou muset zastřelit tankovou brigádou,jinak se Tě asi tento svět nezbaví a to je dobře,že se Tě nezbaví,ještě musíme udělat kus práce,nemyslíš?Pomalu a potichoučku :jump:

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

A(&F) píše:
gewo píše:A jestli se teď do nějaké knihy pustím, bude o VE... všechno, co o tom ví, plus patenty, návody, schémata atd. Už to nosím v hlavě dlouho, i to, že ji vydám vlastním nákladem.. jenže se obávám, že potom chcípnu hlady.. :( ...
... myslím si, že určitě ne ... neumřeš ... tyto knihy byly vždy "bestselery" … a pokud to přeložíš i do AJ (což by pro Tebe rozhodně nemělo býti problémem), tak potom budeš určitě "za vodou" (obrazně i doslovně) ... toto je jediný možný způsob jak na VE vydělat "i bez ztráty kytičky" ...

... a jak znám Tvůj styl, tak to bude rozhodně působivé čtení ... pusť se do toho ... voda stoupá ... A.
Už 5 let (slovy: pět let) marně hledám překladatele pro své knihy. Sám to do jazyka dát neumím, musí se to "převést" tak, aby to odpovídalo úzu v jazyce, do kterého se překládá. Zkusilo to už pár rodilých mluvčích... ale zkrachovali na šíři tématu...
Tož tolik o "bytí za vodou".

Dokonce i ten potok pod chalupou je vyschlý...

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Gewa

Příspěvek od Palo »

gewo píše:...bylo by to na knihu.
Lámal jsem knihy a časopisy, jestli GeWo chceš, zalomím Ti to za jeden výtisk :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Slunce vyšiluje

Příspěvek od Merlin »

Tento víkend Zemi pravděpodobně zasáhne oblak plazmy z poslední sluneční erupce a vyvolá mohutnou magnetickou bouři.
Od Slunce se k nám žene největší emise elektromagnetické energie za posledních 30 let.

Očekává se poškození satelitů a pozor by si měli dát zejména kardiaci.

http://www.kommersant.com/p728532/r_530 ... tic_Storm/

http://www.sec.noaa.gov/today.html#satenv

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

gewo píše:Očekává se poškození satelitů...
Já dneska byl ve městě a je to stejnej blázinec. Lidi furt stejní idioti...

A já dneska ráno vstal a doteď mě bolí hlava jako čert...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

hlava

Příspěvek od jeff »

Na bolest hlavy se má vypít 0,1l mrtvé vody. do 30min. bude pokoj. Případně ještě jednou zopakovat

Jeff

Edgar
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edgar »

Mě je dneska uplně fajn.... Horší na mě působí když je tejden šedý nebe :cry:

Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Palo píše: Já dneska byl ve městě a je to stejnej blázinec. Lidi furt stejní idioti...
Obávám se, že to asi Sluncem nebude. Zřejmě jsi prozřel. A to bolí...

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Edgar píše:Mě je dneska uplně fajn.... Horší na mě působí když je tejden šedý nebe :cry:
Na to mám v pracovnodílnolaboratoři speciální výbojky. Někteří s tím pěstují, já si navozuji slunce doma i v duši.

Edgar
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Edgar »

A co že to máš sehnal za výbojky? Nejsilnější úsporku co jsem sehnal byla 21W a stejně tady mám tmu jak v díře :?

Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Příspěvek od martinq »

gewo píše:
Tento víkend Zemi pravděpodobně zasáhne oblak plazmy z poslední sluneční erupce a vyvolá mohutnou magnetickou bouři.
Od Slunce se k nám žene největší emise elektromagnetické energie za posledních 30 let.

Očekává se poškození satelitů a pozor by si měli dát zejména kardiaci.

http://www.kommersant.com/p728532/r_530 ... tic_Storm/

http://www.sec.noaa.gov/today.html#satenv
Škoda, že nemám dozimetr zašel bych do muzea a měřil kus uranové rudy, obsah "ledvinek" více jak 30%, určitě to spolu, souvisí, částice z hvězdy, třeba ten uran co máme v zemi je z jiné už rozpadlé hvězdy, nebo dokonce z té naší, moc by mne zajímalo jak tyto materiály v surovém i zpracovaném stavu reagují na tyto nárazy energetických vln, nechystá temelín zase nějakou plánovanou odstávku, nevíte někdo ?

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Slunce v duši....

Příspěvek od Mim »

Slunce v duši si dělám vlastní vůlí a prací....bohužel, vždycky to celé zakalí srážka s blbcem. :cry:

Však ono to půjde!!!
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Edgar píše:A co že to máš sehnal za výbojky? Nejsilnější úsporku co jsem sehnal byla 21W a stejně tady mám tmu jak v díře :?
Uff. To není o "úsporkách", ty jsou v tomhle případě na nic! Žádná "večeře zadarmo". Ale stačí 20 minut za pošmourna, a jsi jiný člověk.

Vyber si

http://www.e-light.cz/catalogue/list.ph ... B&item=203

Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“