Již jsem tu psal, že mimo jiné úporně bojuji s kvasinkami rodu candida albicans. Půl roku jsem na ni zkoušel nejíst maso a nic sladkého, nepít mléko a naopak zařadit především kyselé aj. potraviny, které nemá ráda. Také jsem ji zaproval ,,ostošest", ale mrcha odolávala. Částečně také tím, že ji chutná nejen to co jsem vynechal, ale také to co jsem stále ještě jedl - všechny výrobky z mouky a cokoliv vařené.
Bohužel ani na vita stravě to nebylo o nic lepší. Pak mi léčitel poradil, abych si otestoval, jak jsem na tom s kyselinou chlorovodíkovou ve svém těle (nemohu popsat, dokud nebude publikováno). Tato kyselina je součástí trávicích pochodů v žaludku. Mimo jiné likviduje téměř všechny breberky, přijaté s potravou. Psal už o ní také Merlin. Po zjištění akutního nedostatku Hcl jsem si ji obstaral v lékárenské formě naředěnou na 3,5%.
Dále nikomu nedoporučuji, aby se řídil mým příkladem, či použil tuto kyselinu k léčebným účelům!!!
Po zjištění, že doporučená dávka Hcl v množství max. 1-2 ccm před, během a po jídle na candidu nijak moc nezabírá, jsem svévolně navýšil na 3 x 6ccm. Večer nastaly silné bolesti kloubů, zad a píchání v ,,mezižeberní" jamce (slinivka?), bolesti štítné žlázy, zduření uzlin, bolest v krku, bolest uší a po zalehnutí ucpaný nos (což jsem rychle vyřešil KS) . V noci jsem téměř nespal. Druhý den mi bylo neustále chladno, i když jsem byl oblečený jako na severní točnu. Cítil jsem se špatně, velmi bolavě a unaveně. Musel jsem zpátky do postele. Teplota normální 36,5 a přesto jsem se neuměl zahřát ani pod dvěma peřinami. Celý den jsem bral Hcl stejně jako ten předešlý. Večer byla teplota 37,8 píchání v ,,jamce" intenzivnější, bolesti zhruba stejné. Spal jsem jakž-takž a rozhodl se to s Hcl dále nepřehánět. Dávky byly skutečně příliš vysoké (denně celkem 3 velké panáky/3,5%Hcl)
Třetí den po ránu jsem skusmo otestoval přítomnost candidy ve slině - nápor kyseliny neustála. Slina zůstala neporušená, celistvá na hladině.
Ty dva dny před, se ze sliny táhl ohromný trychtýř až ke dnu sklenice během pouhých 5ti minut.
Dnes je to již dva dny, po tak razantním ,,přeléčení", které nikomu nedoporučuji. Již 3 rána po sobě si ranní slina plave pěkně na hladině a nejeví sebemenší náznak přítomnosti candidy.
Je mi dobře, jsem fit a pro změnu se chystám na zítřejší již sedmou očistu jater a žlučníku (přesně 2 dny před černým měsícem, kdy je to nejúčinnější!).
Závěr: Byla to jen taková menší herxka (po zapingu jsem prodělal až 3týdenní), která dle mého mínění stála za to. Smutné na tom je, že právě díky akutnímu nedostatku Hcl, musím tuto kyselinu užívat při každém jídle až do smrti, ale dobré je to, že pomáhá
Pro ty, kdo by snad uvažovali o tom mě napodobit je tu varování léčitele:
Já jenom zírám, píšu tady někde o tom, že kyselina chlorovodíková se má chlastat jako fernet po panákách? Vždycky říkám opatrně a pomalu navyšovat. Těm kvasinkám se nedivím, to množství by zabilo i slona a nepovažuji to zrovna za moc rozumné počínání. Já mám sice vyzkoušeno podobné větší množství, ale každý nemusí reagovat stejně. Jeden můj pacient tam dokonce šlehnul naráz decku, ale to jsem mu také nepochválil, nicméně se mu nic nedělo. Tělo se s tím pravděpodobně vypořádá, ale asi bych to neopakoval, všude tady nabádám k používání zdravého rozumu a toto je už dost mimo. Chvilku to vynech zcela a potom rozumně navyšovat, tak aby tělo normálně fungovalo, nesnaž se pořád o nějaké rekordy, to nikam nevede.
Ps. K těm rekordům mě nutí to, že v mém věku mi již na nějaké pomalé uzdravování příliš toho času asi nezbývá. Po padesátce to na mně přišlo a celých 5 let jsem ve své naivitě trávil v péči našeho úžasného zdravotního systému, běháním od jednoho Drce ke druhému. Stálo to majlant jak mě, tak i zdravotní systém. Moje potíže musely dojít tak daleko, až jsem konečně pochopil (k nelibosti Drců), že tam se pomocí nedočkám.
Ale na druhé straně nejsem na tom až tak zle - někteří to nepochopí asi nikdy.