Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Návrh clonky

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
JOVA píše:Vezměte si Fe plech a vrtejte a vrtejte a vrtejte… :)
Jako by to tu Martin 11 už neprobíral. Co takhle si to vlákno projít?

Ahoj, Slavek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sentinell »

Mimo téma (offtopic)
Ahoj Slávku. Samozrejme vlakno procitam ale jsem teprve v polovine. But sem si toho nevsiml, nebo je to jeste dal.
Co se tyce te clonky, je pouzitelna spise v motoru tohoto tipu. Aspon si to myslim i kdyz myslet znamena h.... vedet.
Sentinell
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
Nazdar Sentinelle.

No, zkus se podívat na tu clonku ne jako na překážku magnetickému poli, ale jako na jeho nejlepší vodič který známe, avšak s limitovanou vodivostí. Třeba Ti to pomůže. K tomu Martinovu jádru pudla se propracováváš, jen vydržet a nespěchat, aby ses nezadýchal jako sentinel :lol: a aby ti něco neuniklo. Kybice můžeš vynechávat pro urychlení, ale ne spolupracovníky.

Ahoj, Slávek.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
zdravím.....zrovna včera jsem viděl kousek filmu v TV....Marečku podejte mi péro.....
...Plha se hlásí....."nerozumím slovu Hrdopes....??!!!" profesor Hrbolek se kácí..."ale Plho....vždyť to tady dobrou čtvrthodinu probíráme..... :shock: ...
Sentineli sentineli....jsi v polovině čtení...ale prvních několik stran jsi přeskočil.....
...to co jsi namaloval je chema ruského pístu....na začátku vlákna je to uveřejněné.....
....mám neblahý pocit, že se skutečně známe.....a řeknu to přímo..... :shock: ...nejsi náhodou Mirek Karban...???....
...jestli ne tak promiň....ale nebudu tady znova popisovat to co před rokem....či dříve...na to nemám čas....
....clonka s pilin Fe je sice možná...ale je to nesmysl.....clonka se dá vybalancovat "jen" sestavováním z tenkých plechů...nejlépe trafoplechy síla 0,2- 0,3 ....každá dvojice magnetů má jinou sílu clonky.....pozor na obtékání clonkymag.polem !!!....viz muj magnetický zobrazovač.....
a v tá skice je chyba....magnety + na + se nebudou ke clonce přitahovat....clonka je zde jen proto , aby se magnety neodpuzovali.....tohle je zcela zásadní věc....tak si to uvědom...sentineli./ také jsem o tom nejednou tady psal/ jinak na motoru se clonou nepracuji......viz tyto stránky po 20.8 2009 :idea: ....zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: a v tá skice je chyba....magnety + na + se nebudou ke clonce přitahovat....clonka je zde jen proto , aby se magnety neodpuzovali.....tohle je zcela zásadní věc....tak si to uvědom...sentineli./ také jsem o tom nejednou tady psal/ jinak na motoru se clonou nepracuji......viz tyto stránky po 20.8 2009 :idea: ....zdraví martin11 :lol:
Nazdar Martine,

Tak jsi mne doběhl, vlastně předběhl, teprve ted' jsem si vrazil tu Sentinelovu škicu do Wordu, abych se domák, o co mu jde. Tady jsem to nemoh přečíst ani po zvětšení. No, pole namalované 134 celých 576 tisícin % nepravděpodobně a prachová idea. Navíc doměnka, že ten prach odcloní kus odpudivosti a nechá kus přitažlivosti....... hodně štěstí. No a i kdyby, co s tím?

To na Karbana přeci jenom nevypadá, ale moc jsem ho ke své nekonečné hanbě z pudu sebezáchovy neštudoval. :lol:

Hezký den přeju. Ahoj, Slávek.

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

fe

Příspěvek od sentinell »

Mimo téma (offtopic)
O tom ze by me nekdo prejmenoval nic netusim :shock: .. Jsem Honza.. Dam na tebe a skusim trafoplech.... Myslel sem ze zde neco najdu. :help: . :cry:
nenasel sem to.. :dknow: . hodne stesti s mlejnkem.... :good:

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: fe

Mimo téma (offtopic)
Nazdar Honzo,

Tak si to moc neber a hledej, bez toho je to o dost těžší, a koumej a zkoušej. S tím štěstím s mlejnkem se třeba ještě vynadivíš. Ono se říká že genialita je 2% dobrého nápadu a 98% potu. Já bych to ještě osolil na 96% potu a 2% štígra. Když se budeš snažit, najde se spousta, kdo tě bude topit, ale také pár, kdo podpoří a pomůže. Cesta trnitá to jest.

Ahoj, Slávek.

martin11
Zasloužilý člen

Fe clona ...doškolování nováčků...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
milý Honzíku.../ parní válci. sentinell/...nemusíš shánět trafoplech....je to dost problem....nech si někde nastříhat normal černej /nebo pozink/tenkej plech cca 0,3 a 0,4 mm a 0,5 na proužky cca 8x12 cm..může být i z plechovek konzerva...když se ti podaří ho dobře vyrovnat........od každého asi 5 ks..../budou se později hodit../...pak si k pokusování ustřihni z kladívkové čtvrtky asi 5 stejných kousků....ta čtvrtka je asi 0,1 -0,25...vezmi 2 neodymy....nejméně N38 o rozumném rozměru cca 20x20x10 mm magnetované na plochu...a můžeš začít balancovat clonku..../ ten papír je zde proto, že se dá vkládat mezi Fe a pomáhat tak k vybalancování té clonky
....nesmírnou trpělivost a cit pro věc ti přeje martin11 :lol: p.s. popisoval jsem to tu několikrát...a neznám nikoho, kdo by to zkusil.. :evil:

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

doskoleni

Příspěvek od sentinell »

Mimo téma (offtopic)
Pro martina11 a Slavka Krepelku. Dekuji za rady i kdyz vim ze nejsem z hola prvni. Ma hlava se vam sklani k noham. Jinak co se tyce magnetu mam obednane neodymi 10x10x10mm sila N45,2 20ks. Ale asi je pouziji jen na pokusy a obednam dalsi a vetsi..... Taky je mi jasne ze se nikdo nepokusil replikovat zmineny kafemlejnek, ja sam to asi taky nedam jen tak dohromady jelikoz nemam nikoho s dilnou, materialem adt. Jedine co mam, nebo jinak receno k cemu mam pristup je sefuv sklad s nejruznejsim naradim a vybavenim. To bych pak snad mohl me dostupne materialy predelat k obrazu svemu. S tou plechovkou je to zajimavy napad a skusim ho. Nejdriv si ale budu hrat s magnety abych zjistil jejich vlastnosti a pak teprve nejaky ten pokus s clonama. Zatim dekuji vam oboum. Hezky den Honza ;)

martin11
Zasloužilý člen

Re: doskoleni

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...alespoň jedna rada do začátku....polep si magnety samolep ..tapetou aby jsi měl u všech popsané sever/jih....je to dobré, když s nimi pracuješ...tak víš kde co je....N42 je dostačující....ale pozor....budou se dost rádi..a rychle přibližovat...a budou z nich lítat odštěpky...tak pozor na oči../ a ten polep tomu dost také zabrání.../....já to zažil a je mojí povinností na to upozornit....takže ...lépe si hrát s ochrannými brýlemi na očích.....hodně úspěchu přeje martin11 :lol: ...pokud budeš objednávat na pokusy další ...je lepší kvádr než krychle...a magnetované na plochu :idea:

sentinell
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

diky

Příspěvek od sentinell »

Mimo téma (offtopic)
Ahoj Martine. Diky za dobre tipy, urcite je pouziju. Zatim se mej, Honza :D

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Sentineli

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Takhle nějak dopadneš. Dlouho jsem musel čekat, než se Martin na okamžik netvářil, jako šílený vědec, a měl normální výraz.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"Dum spiro spero"
Ciceron
martin11
Zasloužilý člen

Tiskové prohlášení

Příspěvek od martin11 »

kykyrida píše:Prosím pěkně, k čemu slouží strojek na fotografii?

zdravím....netušil jsem , že mám ve svém teamu i mluvčího...pepanstepana....no dejme tomu.....
...přesto bych si dovolil uvést věc na správnou míru, tedy na položenou otázku výše ...odpovědět....

....na fotografii jsou 2 přeměty....
....není mě zcela jasné, zdali se P.T. vážená Kykyrída ptala nebo ptá / předpokládám, že Kykyrída je ..TA...tudíž samička....a blondýna..../
...na strojek v pozadí fotografie nebo na artefakt v popředí....
1. v pozadí je biologický strojek / Drontovského typu / který se obecně zde nazývá martin11 :lol: ....tento strojek slouží převážně k přeměně piva na jinou tekutinu...a také na přeměnu potravin na jinou ...dále nespecifikovamou biologickou masu....někdy vzniká i bioplyn.... :idea:
...kdysi tento strojek sloužil jako řídící jednotka v Rallye automobilech, později jako pohonná...svalová jednotka při závodech horských kol...
...v současné době je převážně využíván po udělení povelu...přines, odnes, ukliď, umej, vyčisti, oprav, zameť, zalej, nakup, naštípej dříví, zatop, atd...jako pomocný řídící-silový mechanismus v domácnosti.../ viz slovo ROBOT...Karel Čapek.../
...ve volných chvílích se biologický vzorek zabývá organisováním [/b]1. Světové sbírky motyček, která je umístěna v museu obce Kadlín http://www.kadlin.cz a setkáním podobných biologických shluků v této lokalitě a to 24.července 2010 :idea:

2. v popředí / velmi zdařilé/.... fotografie je mechanicko-magnetické,,, a dále nespecifikované..../jako MOZEK, který nejde také jednoznačně specifikovat...co to jako je.../ zařízení ve zvětšeném měřítku
1: 1,1614....
.....které je určeno pro pohon, ovládání a vytváření všech citových a výkonných příkazů výše jmenovaného martina11 :lol: .

...tímto žádám všechny zde čtoucí, aby si opravili chybné hlášení a analisu Stepanpepana o účelu zařízení v popředí výše uvedené fotografie........omlouvám se za svého mluvčího, že vás tímto uvedl v závažný omyl.../ on je někdy kreten..../....a prohlašuji veřejně, že ho tímto okamžikem zbavuji této funkce :idea: ...pokud budou jakékoli dotazy k oběma předmětům.../ biologickému i mechanicko- magnetickému/ tak prosím na toto vlákno nebo na SZ....

...předpokládáme, že tímto tiskovým prohlášením jsme rozptýlili všechny pochybnosti, které panují v obci magnetářů , proč, co, a jak pracuje, vysvětli původ a účel a nadále nebudou vznikat podobné omyly a zcestné komentáře k výše debatovaným zařízením.....
....zapsala Karkulka Červená :oops: v.r jediná certifikovaná mluvčí kterou jmenoval osobně martin11 :lol:

kykyrida
Nový člen

big blboun

Příspěvek od kykyrida »

Mimo téma (offtopic)
Když děti spí, měl bych malou úvahou k magnetickým motorům. Cívka v magnetickém poli indukuje
napětí - známá to věc, ale k indukci dochází i bez přítomnosti magnetů. Může za to vl. magn.
pole Země. Roztočená cívka má největší měřené napětí ve směru poledníku. Paramagnetické látky lehce zesilují
magn. pole a feromagnetické výrazně. Clonky a pod. možná nejsou žádným řešením.
Ky.

martin11
Zasloužilý člen

dovolím si plevelit...

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...dovolím si plevelit ve vlastním vláknu...
...i když to sem vůbec nepatří....bylo by to spíše do relaxu......máte to jako dárek za trpělivost s mým magnetickým motorem.....

http://www.ultrapc.cz/magicka-koule

...hlava mě nebere....jak to je udělaný...ale dobrej trik....hezký den všem martin11 :lol:

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“