Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Výživa pro člověka a Zemi

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re:Výživa...

Příspěvek od Denny »

Hmm... píše:Hop repeté... Hmm...
PePo je jasné, že nás na tomto fóru s přehledem "strčíš do kapsy". To mi připomíná jeden vtip: ,,doženeme a předeženeme elektrické vrtačky" - řekli si dva červotoči v noze stolu. Tys již dávno všechny předehnal a tak prosím, "nahoď" na vlákno např. svůj denní jídelníček. Budeme rádi tak bezproblémoví a překypující zdravím, jako se prezentuješ ty. Jistě, cesta k tomu byla trnitá, ale dopracoval ses k ideálu a tak buď kámo a poděl se o své cenné zkušenosti. Zanech nadřazené jízlivosti, sestup na zem a pokus se srozumitelným jazykem komunikovat tak, aby ti všichni rozuměli. V podstatě jsi duše citlivá a hodný člověk, tak se nenech dlouze přemlouvat. Vím, že to dokážeš, alespoň ve vlákně "Mé léčení i trápení........." jsi to naznačil.

Mimo poslední věty jsem byl také jízlivý - cítíš jak je to nepříjemné?

Krásný den všem :)


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

CHOROBY SRDCE A KREVNÍHO OBĚHU

Roku 1970 byla zahájena jedna z největších studií o příčinách srdečního infarktu v dějinách medicíny. Doktor Ancel Keys vyšetřil přes 12.000 mužů v sedmi různých zemích a ze své studie mohl jednoznačně vyvodit závěr, že riziko srdečního infarktu vzrůstá v závislosti na množství požitého masa, ryb a drůbeže./28/
Již v roce 1961 rozpoznali američtí vědci souvislost mezi spotřebou masa a srdečními chorobami. V renomovaném časopise Joumal of the American Medical Association byly uveřejněny výsledky výzkumů, které vedly k následujícím závěrům: "Bezmasou stravou by bylo možné se vyhnout 90-97 % všech srdečních chorob"./291
Příčinou těchto souvislostí je usazování rozkladných produktů bílkovin, které zkoumal profesor Wendt. Poukazuje na to, že usazováním mukopolysacharidů v kapilárách srdečního svalu vznikají ohniska infarktu. Upozorňuje také na to, že se v civilizovaných zemích po 2. světové válce čísla srdečních infarktů zdesateronásobila a že současně několikanásobně vzrostla spotřeba masa./26/
Riziko úmrtí na srdeční infarkt představuje pro průměrného občana stravujícího se masem 50%. /30/. Riziko předčasné zástavy srdce vegetariánů naproti tomu představuje jen 15 %. Vegani, kteří se vzdali jakékoli živočišné stravy, umírají na infarkt pouze ve 4 %. /8/.
Tím, že se vzdáme masa, můžeme tedy snížit riziko srdečního infarktu na 1/3, veganskou výživou až na 1/10.
Nejenom při prevenci srdečních chorob, ale také při jejich léčení, poskytuje vegetariánská strava netušené možnosti. Bylo to jednoznačným způsobem dokázáno Dr. Deanem Ornishem ze San Francisca. Dr. Ornish nalezl skupinu dobrovolných rekonvalescentů po srdečním infarktu, kteří byli připraveni vyzkoušet na sobě jeho metodu. Ornish se vzdal jak léčiv, tak operací. Podával svým pacientům plnohodnotnou veganskou stravu a předepsal jim k tomu denně hodinu lehkého
tělesného cvičení a také hodinu jógy a meditací. Kromě toho navštěvovali pacienti pravidelně kursy, ve kterých se učili, jak zvládat stres. Až na jednoho pacienta, který se důsledně nedržel příkazů dr. Ornishe a předčasně zemřel, bylo možné po roce zaznamenat u všech účastníků tohoto pokusu zjevné pokroky. Výsledky pokusu byly překvapivé. Dokonce prezident AHA (Americké srdeční asociace) musel přiznat, že žádnou jinou metodou dosud nebylo dosaženo takových úspěchů. AHA dosud vždy prosazovala jen operace a léky, jako jediné přijatelné metody pro rekonvalescenty po srdečních infarktech.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Denny píše:CHOROBY SRDCE A KREVNÍHO OBĚHU
Milý Denny, povidej to Frantíkům. Oni se totiž necpou denně Americkejma hamburgrama a chlastaj Červený, ne Colu a je jim fajn a relativně bez infarktů. Asi Ti sem začnu ládovat studie na problémy s vegetariánsvím stejně neomaleně a bez úvahy, jako to děláš ty s tím masem. Jseš jak kyvadlo, který se seklo do zdi.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
kutil
Zasloužilý člen
Příspěvky: 766
Registrován: pát 25 lis 2005 19:33
Bydliště: Morava
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

pravda bude někde jinde

Příspěvek od kutil »

Co se týče životosprávy, tak můj otec byl příkladem rebelanta.
Na dotaz lékaře "berete ty prášky co jsem vám předepsal ?" s ledovým klidem odpověděl NEBERU....

Co si jej pamatuju, tak se vyhýbal doktorům, žádné rozbory na cholesterol a pod.... Baštil vše co mu přišlo pod ruku, při zabíjačce mu sádlo doslova teklo po bradě, k tomu vínečko nebo pivko a zemřel v 92 létech na sešlost stářím......(nekuřák)
Dle mého názoru nejvíce škodí kouření a strach, možná i přemíra alkoholu (vlastně přemíra čehokoliv). Nadarmo se neříká že nejhorší je smrt ze strachu, z vyděšení, že zemřel hrůzou nad tím co by bylo kdyby........

Tak si myslím že ty nemoci nejsou jen o životosprávě a že se na zdravotním stavu podepisuje příliš mnoho jiných okolností. Nejlepší asi je si tyto úvahy vůbec nepřipouštět......

A jedem dál ....
H.v.


jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

to je fakt.

Příspěvek od jarda ovčák »

Italové jakbysmet. Jsou na pětině našich hodnot.
A to máte pasta, pasta a sempre pasta. In domenika porko maiale.Když si odmyslím ty rajčata, tak to taky není nic moc. Sem tam frutty di mare, jináč jako kafemlejnek. To červené víno a otevřená mentalita... Ze začátku jsem si myslel, že půjde v hádce na nože a on jeden vysvětloval druhému, jak se mění rezerva u lancie...
Ale k věci.Já to vidím jináč... po svém.
Nejsem vegetarián, nýbrž lidový ekolog.Praktikus. Člověk by neměl žrat nic, co nevyrostlo v okruhu 20km.
Pak nepodporujete souseda, ale nějakýho araba nebo itala, kterej vám je ukradenej.Globalizace a závislost na velkejch kšeftech mi pije krev.A to nejdůležitější, preferuju potraviny vyrobené šetrně k životnímu prostředí.
a to ta zelenina z marketů stejně není a o jiné není řeč.
Neznám vegetariána a znám jich dost, co si pěstuje potraviny sám. Jde a koupí, životní prostředí mu je ukradené stejně jako původ potravin.
Já sám jsem díky pohance vybředl z potíží, to je delší story.
Jako poslední uvedu: když jsem se rozváděl, moje bejvalá mi zarazila kuchyňskej nůž do břicha.Po rukojeť....
Do špitílu jsem si dojel sám, ale primář mi pogratuloval, že jsem jeden z mála, co mu špeky na břiše zachránily život.
Ergo, všechno zlé je na něco dobré.A neb, pestrá krmě a veselá mysl, dosti pohybu na čerstvém vzduchu a..... vítězství je naše.Možná jednou vzniknou války masožroutů proti trávožroutům, ale doufám, že budu dávno prdět do hlíny po třetím infarktu. Je přeci úplně jedno, co baštíme, důležité je, ešli se umíme domluvit.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: pravda bude někde jinde

Příspěvek od Slavek Krepelka »

kutil píše:Co se týče životosprávy, tak můj otec byl příkladem rebelanta.
H.v.
Nazdar Kutile,

Problém je v tom, že od přelomu 19tého století se necháme čím dál tím víc cpát podvyživeným a otráveným něčím, čemu se dnes už těžko dá říkat i strava, nemluvě o jídle. Mluvě o cholesterolu, chtěl mne na snížení doktor dát nějaké prášky už před cca deseti lety. Od té doby mne neviděl. Musel jsem později k jinému kvůli jinným potížím a nechal mne viset v limbu s tím, že neví, přes všechny konzultace se specialisty. To je skoro přesně před rokem. V ten moment jsem se teprve začal starat sám. Ještě že jsem se na ten cholesterol a ty prášky vybod, to bych toho měl o dost víc s čím se potýkat.

Mezi námi, jak peroxyd, tak MMS a ozone, stejně tak marihuanový extrakt a la Rick Simpson vymlátí z arterií nánosy, cholesterol se srovná a je po infarktech. Peroxyd musí kapačkou, ozon se musí dlouhodobě a velmi zlehka dýchat, MMS1 tak dva měsíce a Mariána taky. Ta mariána je ale skutečný zázrak, na který se těžko něco hrabe. Ty tepenní nánosy jsou bakteriálního původu a hned tak něco se jimi neprokouše, kromě okysličovadel a té mariány.

Vegetariánská, tedy bezmasá, bezvejcová a vůbec bez živočišná strava je do značné míry fajn, ale dnes to také není všelék. Je to sajrajt, co si koupíme. Snad to tak jedinně pěstovat doma, ale co v zimě? Jseš v paneláku a jseš namydlenej. A kde vezmeš v zimě Déčko, když ne z masa atd.

Ono to není tak jednoduché, jak by si Denny rád namluvil. Na čas to člověka vytáhne z kde čeho, pokud je to správně pěstované, ale dlouhodobě jsou s tím zase potíže.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Comenius
Stálý člen
Příspěvky: 43
Registrován: stř 21 úno 2007 12:36
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Pravda se nedá naordinovat

Příspěvek od Comenius »

ani vnutit, člověk k ní musí dojít a jak už to u nás smrtelníků bývá, většinou i bolí, ale i to už je velkou milostí, když k tomu může dojít.
Nenutím, předkládám pár úryvků z tenké brožurky MUDr. Wernera Hartingera : Vegetariánství z lékařského hlediska.
...Až do nedávna byly výzkumy v oblasti výživy ovlivňovány převážně potravinářským průmyslem. Cílem byla snaha zrovnoprávnit chemicky a technicky zpracované, geneticky pozměněné, mnohdy i ozářené produkty s potravinami ponechanými v přírodním stavu a maso prohlásit za nezbytnou součást výživy. Motivem výzkumů nebylo ani tak objektivní vědecké poznání, jako chemicko-fyzikální rozbor z hledisky tržního hospodářství. Spíš to byla reklama než věcná informace. ( následuje popis, jak tyto výzkumy byly prováděny) ...Hledání příčin nemocí podmíněných výživou tak pokračovalo za dalekosáhlého zachování smíšené výživy, čemuž odpovídaly jeho výsledky, stěží schopné jakékoliv výpovědi. Často se vyskytovala pozoruhodná, údajně nevysvětlitelná fakta, jako bylo například to, že úmrtnost z důvodů srdečních chorob činí u Francouzů jen třetinu celoevropského průměru. Tento údaj nekriticky straší ještě dnes v mnoha pojednáních. Tato "záhada" by se rychle vyřešila srovnáním diagnóz smrtelných případů s věkovými údaji. Snadno bychom zjistili, že naši západní sousedé se dožívají stejného průměrného věku jako my ostatní Evropané. Nízký počet úmrtí na srdeční choroby je vyrovnán odpovídajícím počtem úmrtí na choroby jater, která postihuje pacienty nižšího věku. Tak lehce se dá zaměnit informace za desinformaci. ( Tolik k těm Frantímům).
(následující čísla dokládají, jak se změnily stravovací návyky civilizovaného světa za posledních zhruba 80 let, u nás vyšla brožurka v r. 2004, takže časové údaje jsou trochu posunuté). Ve srovnání s rokem 1900 tak Američané a obyvatelé západní Evropy zkonzumovali o zhruba 33% více mléčných výrobků, o 50% hovězího masa, o 72% víc ryb, o 190% vajec a o 280% víc drůbežího masa. Takový vývoj nemá pouze zdravotní následky pro konzumenty, nýbrž ovlivňuje významně celosvětovou populaci , převážně obyvatelstvo zemí třetího světa. ( následují další čísla ekonomických a ekologických dopadů) ... V samotných USA je ročně poraženo víc zvířat, než má Země obyvatel. Kdyby se snědlo jen o pouhých 10% živočišných bílkovin méně, mohlo by obilí vypěstované na uvolněných plochách uživit víc než miliardu lidí . Vždyť na celém světě umírá v současnosti 38 000 dětí denně na podvýživu a v r. 1991 zemřelo hladem přes 20 milionů lidí /podle údajů Earth Save Foundation/. ( Nevím zda jsou tyto údaje falešné či reálné, člověk "moudrý" je ochoten připustit, že vše souvisí se vším, ale dokud se to netýká jeho, jeho dítěte, jen mudruje a mudruje...Kdybych byla na jiném vlákně, musela bych napsat svůj soukromý názor, že Armagedon už dávno nastal, někteří ho jen ještě nevidí, ale hlavně zatím ještě nepociťují. Vesmírné zákony fungují ať se nám to líbí nebo ne. Pro dnes končím, publikace samozřejmě obsahuje několik výzkumů, které srovnávají skupiny vegetariánů, veganů a lidí živícími se smíšenou stravou, vzhledem k současným civilizačním chorobám. Ale vše už tady bylo řečeno.)
Míla


Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: Pravda se nedá naordinovat

Příspěvek od Denny »

Comenius píše: Kdyby se snědlo jen o pouhých 10% živočišných bílkovin méně, mohlo by obilí vypěstované na uvolněných plochách uživit víc než miliardu lidí . Vždyť na celém světě umírá v současnosti 38 000 dětí denně na podvýživu a v r. 1991 zemřelo hladem přes 20 milionů lidí /podle údajů Earth Save Foundation/. ( Nevím zda jsou tyto údaje falešné či reálné, člověk "moudrý" je ochoten připustit, že vše souvisí se vším, ale dokud se to netýká jeho, jeho dítěte, jen mudruje a mudruje...Kdybych byla na jiném vlákně, musela bych napsat svůj soukromý názor, že Armagedon už dávno nastal, někteří ho jen ještě nevidí, ale hlavně zatím ještě nepociťují. Vesmírné zákony fungují ať se nám to líbí nebo ne. Pro dnes končím, publikace samozřejmě obsahuje několik výzkumů, které srovnávají skupiny vegetariánů, veganů a lidí živícími se smíšenou stravou, vzhledem k současným civilizačním chorobám. Ale vše už tady bylo řečeno.)
Míla
Koho to tady zajímá, hlavně když on má plný pupek :!:
Je to smutné, ale bohužel je to tak. Většina lidí a mezi nima především ti "vzdělanější" si kolikrát nevidí ani na špičku vlastního nosu. Důležité je, abych se měl dobře, pak mé děti (plná pusa jejich budoucnosti - avšak, co je asi čeká?) a dále již jen samé kecy.............
Mílo +1:good:


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

RAKOVINA

Jeden gram masa obsahuje mezi několika tisíci a několika miliony hnilobných baktérií. Vzhledem k tomu, že při každém požití masitého pokrmu zůstanou v tlustém střevě nestrávené zbytky, je lidská střevní flóra při masité stravě pravidelně obohacována o hnilobné baktérie. Při ideálních životních podmínkách se tyto baktérie ve střevě rychle rozmnožují a vytlačují přirozenou střevní flóru, která se normálně skládá z 90 % kvasinek. Hnilobné baktérie produkují svou látkovou výměnou velký počet jedovatých látek vyvolávajících rakovinu./31/
Škodlivé produkty látkové výměny střevní flóry, skládající se převážně z hnilobných baktérií, zvyšují podstatně riziko rakoviny. Kromě toho mohou uloženiny mukopolysacharidů, způsobené příliš velkým množstvím bílkovin v potravinách, bránit v zásobování jednotlivých buněk kyslíkem. Souvislost mezi nedostatkem kyslíku v buňkách a větší pravděpodobností vytváření tumorů je v medicíně již dávno známa a není o tom sporu. Proto se nelze divit, že na světě neexistuje žádná země, kde by se požívalo mnoho masa a kde by byl nízký výskyt rakoviny./71
Zvláště střevní rakovina je podněcována spotřebou masa. Americký vědec Dr. Walter Willet, který řídil rozsáhlou studii o příčinách střevní rakoviny, prohlásil na závěr svých průzkumů: "...Posuzujeme-li získaná data, je optimální podíl masa ve stravě nulový."/32/
Ženy, které denně jedí maso, mají 3,8x vyšší riziko rakoviny prsu v porovnání se ženami, které jedí maso jen 1 x týdně nebo méně. Také požívání vajec ve větším množství zvyšuje riziko rakoviny prsu.133/
Tyto souvislosti jsou tak jednoznačné, že i zástupci školské medicíny a konvenční vědy o výživě docházejí k výše uvedeným poznatkům, pokud se začnou tímto tématem vážně zabývat. Také publikace týkající se výzkumu rakoviny dokazují od počátku 80. let ve stále větší míře záporné účinky masité stravy. Dokonce velmi konzervativní americký časopis "Joumal of the Association for the Advancement of Science" dospěl k následujícímu závěru: "Populace s bohatou masitou
stravou mají vyšší pravděpodobnost onemocnět na rakovinu střev, než lidé, kteří se stravují vegetariánsky nebo s malým obsahem masa."17/
Ze strany masného průmyslu jsou přirozeně činěny pokusy zabránit šíření těchto faktů. Za použití vědecky znějících argumentů, které se však při bližším pohledu sesypou jako domeček z karet, se výrobci masa brání proti nesporným skutečnostem.
Když v polovině 70. let stále více lékařů a vědců poukazovalo na maso jako na možnou příčinu rakoviny střev, přešel John Morgan, prezident jedné z největších společností masné výroby v USA, do protiútoku. V projevu proneseném 7 .května 1976 řekl: "...Neměli bychom se nechat svést k nějakým závěrům a podnikat cosi naprosto pošetilého jen proto, že jakési studie se zdají dokazovat něco, o čem my naším zdravým lidským rozumem víme, že to není pravda. Maso představuje páteř americké výživy a bylo tomu tak vždy. Domnívat se, že maso vyvolává rakovinu, je slabomyslné"./71
Dne 13. března 1982 John Morgan zemřel na rakovinu střev.


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Comenius
Stálý člen
Příspěvky: 43
Registrován: stř 21 úno 2007 12:36
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Vzkaz pro Dennyho

Příspěvek od Comenius »

Protože Dennyho současný vztah k vitariánské stravě považuji jako přechodný, kdy výchozím bodem bylo zanesení a v nějakém ohledu nemoc- selhávání organizmu. Tak taková strava je velice odlehčující a ušetřenou energii může organizmus využít na přirozené pochody vedoucí k uzdravení. Jediný rozdíl mezi těmi, kteří drží půst a těmi co se živí vitariánsky je asi ten, že u těch prvních je i žádoucí zhubnout, zatímco ti druzí potřebují udržet váhu, nebo i přibrat. Velmi bych jemu, ale i těm, kteří jsou schopni povznést se nad chápání výživy jako čistě materialistické chemie, doporučila prostudovat nějaké dílo Rudofa Hauschky, např. Člověk a výživa-Pozemská a kosmická strava. Tam lze pochopit hlubší souvislosti . Autor vychází z nauk a metod Rudolfa Steinera, mne tato kniha velice oslovila. Člověk v ní může kromě jiného nalézt pohled na různé složky potravy jakož i vitamíny jako na utvářející kosmické síly i na to, že vaření je vlastně alchimie, lze zde i pochopit, že šetrné vaření, pečení a smažení ( dodávka tepla ) může jít v souladu s kosmickými zákony i proti nim. Jeho paní, dětská lékařka MUDr Grethe Hauschková doplňuje knihu o praktické dietetické pokyny pro zdravé i nemocné. Tato kniha není na diskuzi, ale na hlubší ponoření a pochopení. Zdraví Míla


Naděje na obecné světlo, u konce dnů, je nepochybná.
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: Vzkaz pro Dennyho

Příspěvek od Denny »

Comenius píše:Protože Dennyho současný vztah k vitariánské stravě považuji jako přechodný, kdy výchozím bodem bylo zanesení a v nějakém ohledu nemoc- selhávání organizmu. Tak taková strava je velice odlehčující a ušetřenou energii může organizmus využít na přirozené pochody vedoucí k uzdravení. Jediný rozdíl mezi těmi, kteří drží půst a těmi co se živí vitariánsky je asi ten, že u těch prvních je i žádoucí zhubnout, zatímco ti druzí potřebují udržet váhu, nebo i přibrat. Zdraví Míla
Ano, u mne je to přesně tak, jak píšeš. Jestli zústanu po zbytek svého života právě na této stravě, záleží na podmínkách, které k tomu budu mít. Mimo jiné také proto, že s jídlem sám "experimentuji" aby mi nezevšednělo, ale chutnalo a pomáhalo, jako právě teď. Jsem si však jistý, že to bude velmi podobné tomu současnému stravování. Opravdu je to o tom, že nežijeme přece jen proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.
Již přes 8 měsíců jsem se nedotkl masa, mléka a mléčných výrobků (mimo kefíru z T.houby, ale to je úplně o něčem jiném), žáden cukr a pochoutek z něj (v ovoci je ho více než dost, ale to je zase o něčem úplně jiném). Nic z toho mi ani náhodou nechybí. Právě naopak. Nyní přes 2 měsíce nepožívám nic z bílé mouky - vlastně žádné zrno, pro obsah lepku.
Očistný účinek se k mému velkému překvapení dostavil velmi rychle a je stále intenzivnější a účinnější. Tak dobře, jak je mi dnes jsem se cítil naposledy před více jak 30ti léty. Věřte a nebo ne :)


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re:Výživa...

Příspěvek od Hmm... »

Denny jednoduchá otázočka - Bol aspoň jeden jediný zo ,,štatistou" alebo aspoň jeden z výskumov o ktoré sa opierajú tvoje tvrdenia založený aj na nášmu živočišnému druhu geneticky celkom prirodzenóm konzume surových živočišných bielkovýn tj. i mäsa ? Ak nie , tak tie výskumi z pohladu zdraveho stravovania sú takmer bezpredmetné i bezcenné zároveň , tj. v téjto veci nič konkrétného nepotvrdzujúce . K tvojmu dotazu - Moj jedálníček je od vrchu až dole (okrem piva lebo to sa varí) surový včetne živočišných bielkovýn . Nemám pocit že sa tu nájde niekto kto by mal na to ,,žakúdok", takže nejaké velké zverejnenie denného menu tu z mojéj strany nehrozí . Hmm...


Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re:Výživa...

Příspěvek od Denny »

Hmm... píše: K tvojmu dotazu - Moj jedálníček je od vrchu až dole (okrem piva lebo to sa varí) surový včetne živočišných bielkovýn . Nemám pocit že sa tu nájde niekto kto by mal na to ,,žakúdok", takže nejaké velké zverejnenie denného menu tu z mojéj strany nehrozí . Hmm...
No vidíš to ty kluku jeden krásnej, konečně alespoň nějaká spolupráce a veřejné přihlášení se k ....tariánské stravě.
Za to máš ode mne již druhý bodík, takovou radost jsi mi udělal :good:


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Re: Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

Slavek Krepelka píše: Nazdar Denny,

Když už jsem u toho, hodil jsi tady taky v plen nějaké rozdíly mezi zuby býložravců a šelem, naprosto nestydatě vynechaje všežravce, tvrd'a, že šelmy nemaj stoličky a řezáky (mimo jiné nesmysly). Než příště něco takového někde obšlohneš, a pošleš dál, alespon se podívej psovi do huby..
Zdar Slávo, čekal jsem, že se také někdo jiný podívá psovi do huby, ale nakonec jsem to udělal sám. A ejhle, rozdíl to přeci jenom je - i když se zřejmě jedná pouze o slůvko samotné - jsou to stoličky a nebo špičáky? http://borazmiloticek.net/clanky/vyziva ... i_psu1.htm
Slavek Krepelka píše: Ono je docela fajn obhajovat svúj životní postoj, ale definitivně ne za každou cenu a nesmysly. Tím totiž dokazuješ něco úplně jiného. "Jen Ti, kteří nevěří až do konce, umírají pro svou víru, aby ji dokázali sobě i druhým." Už si nepamatuji, čí výrok to byl, ale vztahuje se na všechny paliče knih a pravdy. Zkus se tam nepropracovat.
Já se nyní snažím (tak jako také ty), především se nepropracovat předčasně a zbytečně "pod drn". Nesnažím se bazírovat na nepodstatných maličkostech, ale vše spíše brát v celku a také to na sobě praktikovat a poreferovat. Nesnažím se úporně hájit svoji pravdu (zvláště když moje ve skutečnosti není). Jsem rád na tomto světě a rád bych si ho ještě dlouho užil, tak jako Kutilův děda. Jenže oproti jemu jsem já téměř celý život holdoval zdravému přežírání se, k čemuž on zcela jistě neměl ty správné podmínky.

Jaká strava je nejvhodnější?

V dávných časech, když se lidé živili masem ulovených zvířat, už maso vařili, případně pekli. Je zcela neopodstatněné se domnívat, že organismus člověka byl na masitou a vařenou potravu uzpůsoben. Proč zvířata, která žijí ve svém přirozeném prostředí, nejsou nikdy nemocná? Naproti tomu u civilizovaných národů sotva nalezneme úplně zdravého člověka.

Když v zoologických zahradách, ze strachu před nakažlivými chorobami, začali zvířata krmit vařenou potravou, stala se zvířata neplodnými, onemocněla a hynula. Z toho se lidé, pokud jde o zvířata, poučili. Potom začali krmit zvířata jejich přirozenou syrovou potravou a zvířata zůstala zdravá a rodila i zdravá mláďata. Jen pro sebe z toho člověk poučení nevyvodil.

Když porovnáme trávící ústrojí člověka, býložravců, všežravců a šelem, uvidíme, že člověku nejbližší jsou antropoidní opice neboli lidoopi. Například gorila má téměř stejné zažívací orgány jako člověk. Oproti tomu tygr stejné hmotnosti jako člověk má střeva dlouhá jen jednu pětinu délky střev člověka. Rozdílné jsou i zuby a formy čelistí. Sliny člověka jsou zásadité (alkalické), a u masožravců jsou sliny kyselé. Žaludeční šťáva šelem je podstatně kyselejší než u člověka. Například pes sežere uloveného ptáka s kostmi i peřím. I takovou potravu stráví, protože jeho trávící orgány jsou k tomu uzpůsobené. Masitá potrava prochází střevy člověka, který má střeva pětkrát delší než masožravec, příliš dlouho. Tak dochází k jejímu hnilobnému rozkladu a vzniklé jedy způsobují různé choroby. Žaludeční šťávy člověka jsou příliš slabé na trávení masa. Šelmy na rozdíl od člověka mají drápy na chytání a trhání kořisti. Jsou zde i jiné, na první pohled méně nápadné, ale velmi podstatné rozdíly mezi býložravci a masožravci. Krev a celé vnitřní prostředí býložravců jsou zásadité, u masožravců kyselé povahy. Masožravec nemá potní žlázy. Když se přehřeje, vyplázne jazyk a rychlým dýcháním se zbaví nadbytečného tepla. Hominidní opice jsou býložravci a patří do podskupiny plodožravců frugivorů, kteří se živí výhradně potravou rostlinného původu, jakou je ovoce, bobule, semena, jádra, kořínky, hlízy, listy. Uvedené rozdíly dost jasně ukazují, že se člověk stravuje nesprávně, a tím si způsobuje všechny choroby, které pojmenoval chorobami civilizačními.

Je mnoho mladých manželek, které ze samé lásky dávají svému manželovi jen “tu nejlepší” stravu. Po létech se dozvíme smutnou novinu, že právě takto živený manžel zemře ve věku třicet, čtyřicet anebo padesát let na infarkt, mozkovou mrtvici, rakovinu nebo jinou civilizační chorobu. Rodina vydala na jeho léčení mnoho peněz, ale pacientovi už nebylo pomoci. Taková mladá žena to myslela dobře, ale svou nevědomostí odsoudila svého manžela k předčasné smrti. V konečném důsledku v těchto denně se opakujících tragických případech nejde o náhodné “osudové rány”, ale o nedostatek informací o příčině zvráceného stravování dnešního civilizovaného člověka. Tím, že člověk porušil zákony přírody, ztratil instinkt k rozpoznání toho, co škodí jeho zdraví. Zvířata žijící ve svém přirozeném prostředí takový pud mají. Všeobecný návrat k přírodě je možné spatřit jen v systematické výchově dětí a mládeže k přirozenému životu, zvláště v rodině a ve škole.

Z knihy: Ernst Günter - PŘIROZENÁ STRAVA


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Uživatelský avatar
Denny
Zasloužilý člen
Příspěvky: 440
Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
Bydliště: Bruntálsko
Dal: 6 poděkování
Dostal: 14 poděkování

Výživa pro člověka a Zemi

Příspěvek od Denny »

REVMATICKÉ CHOROBY

Také revmatické choroby jako artritida, artróza, dna a jiné jsou podněcovány usazováním nadbytečných bílkovin./16/
Velkým množstvím kyseliny močové v mase, která se usazuje jako urát sodný ve vazivu a v kloubech, je způsobena dna, choroba, kterou vegetariáni prakticky neznají. Také hnilobné bakterie v tlustém střevě, které se tam dostávají pojídáním masa, ryb a vajec, přispívají produkty látkové výměny ke vzniku různých revmatických potíží. Dr. Norman Walker to dokázal tím, že na počátku terapie nechal svým pacientům speciálním výplachem vyčistit střeva od hnilobných bakterií. Poté se jejich zdravotní stav podstatně zlepšil. Je-li výživa po výplachu střev sestavena správně (žádné maso a velké množství syrové stravy), pak i pacienti s tzv. nevyléčitelnými formami artritidy nebo jinými revmatickými chorobami jsou úplně vyléčeni, nebo se jejich stav přinejmenším podstatně zlepší./35/
Všude na světě, kde lidé požívají málo živočišných bílkovin, se nevyskytují ani artritida ani jiné revmatické choroby, i když tito lidé tvrdě pracují až do vysokého stáři./6,36/ Tato pozorování jasně vyvracejí tezi, že revmatická onemocnění jsou normálním stavem opotřebování pohybového aparátu.
Dr. Bruker poukazuje na to, že má-li být dosaženo optimální šance na vyléčení těžkých případů artritidy a artrózy, musí být ze stravy zcela vyloučeny živočišné bílkoviny./3 7 /
Tento poznatek odpovídá 55leté lékařské a klinické praxi a zkušenosti s 30.000 pacienty. Také lidé, u nichž všechny konvenční metody léčení revmatismu (směřující v první řadě ke zlepšení symptomů a ne ke skutečnému vyléčení) nemohly vést k žádným úspěchům, podávají stále častěji důkazy o zázračných výsledcích vegetariánské stravy nebo stravy ponechané v přirozeném stavu, jako o prostředcích zbavujících je jejich revmatických potíží.ll/


Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“