Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

PMS1 - zkušenosti, dotazy atd.

Chloritan sodný a chlornan vápenatý - efektivní použití.

Moderátor: Palo

Odpovědět

Zapůsobilo na Vás T-MMS1?

Je to naprostý nesmysl!
4
10%
Ne, to toho určitě nepůjdu.
1
2%
Nějak se k tomu neumím vyjádřit.
2
5%
Originální MMS je prostě originální MMS, nic nového zkoušet nehodlám!
1
2%
Je to zajímavé, ale počkám si na zkušenosti od více lidí.
10
24%
I bych si dal(a) říct, ale chce to ještě nějakou podporu ;)
5
12%
Jdu do toho!
16
39%
Ani jedna odpověď nevystihuje můj názor...
2
5%

Celkem hlasů: 41

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Betain HCl

Příspěvek od hanka »

Palo píše: Také připíšu jednu zajímavost...

Co jsem začal s tekutou HCl, tak se množí případy, kdy si lidé stěžují na špatné reakce. Nevím, jestli něco nedělají špatně, ale budu se o to zajímat.
Jeví se tedy Betainové HCl tobolky či tablety jako lepší. Je celkem možné, že je to tím, že tablety či tobolky obsahují navíc zejména pepsin...

Je to zatím jen taková drobná zkušenost, kterou brzy ještě upřesním...
No, já jsem taky zkoušky s tekutou HCl zastavila... :oops: .Kasala jsem se, jak si ji budu aplikovat injekčně, ale po té herxce, kterou jsem si prošla, jsem raději zabrzdila :cry: . Teď čekám na reakce dalších dobrovolníků, abych se buď ujistila, nebo zamítla příčinu herxky v tekuté HCl.

Velká škoda, že jsem se přitom zároveň i odkyselovala (ale tak, aby se HCl s odkyselujícími přípravky nepotkalo), takže nemám jistotu, co bylo příčinou herxky, jestli HCl, nebo odkyselování, nebo kombinace obojího.... :? .

Slávku, těším se zároveň s Tebou, až Ti přijde to HCl (- samozřejmě, nemyslím to škodolibě :D) , budeme zase o něco chytřejší, určitě dáš zprávu. Z počátku je to bez problémů, až po týdnu poctivého užívání ke každému jídlu mě začalo všechno bolet.....

(Otázku ohledně dopování draslíkem jsem smazala - mezitím jsem si přečetla vlákno o HCl terapii, kde máš, Slávku, super článek :good: !)

Ahoj vespolek :lol: ! Hanka

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Něco k počtení o draslíku

Příspěvek od Merlin »

Číst a přemýšlet...
Přílohy
draslík.pdf
(376.2 KiB) Staženo 226 x

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hanka píše: (Otázku ohledně dopování draslíkem jsem smazala
Nazdar Hanko,

S těmi články zatím velice opatrně!

Zatím je to dílčí informace a vypadá to perfektně, ale jsou tam nějaká ALE, i když jich není moc. Pořád na tom dost intenzivně pracuji. Příští nášup budou popisy všech uvedených případů, včetně pár varování. I to ale nebude vše, je toho skutečně moc a každý z těch doktorů měl svůj styl a podával informaci jinak, takže se to dost dobře nedá vše podat ve stejné formě.

Vypadá to všeobecně zázračně, až na ty ALE. Herxky z toho mohou udělat přes 40 horečky se zimnicí a hrozným pocením, i když to není časté. Taky to může vyvolat momentální silné záněty, které se v některých případech musí řešit chirurgicky, jako třeba akutní slepák, takže zatím by si každý, koho to zajímá, měl pouze budovat představu a u toho to nechat. I po té by bylo velmi rozumné si zajistit lékařský dozor, ačkoliv jsem si vědom, že s tím samozřejmě bude potíž. Já si za sebe můžu partyzánštit jak chci, ale rozhodně nemohu a nebudu navádět jiné, či jim cokoliv doporučovat, kromě té veliké opatrnosti. Jde mi hlavně o rozšiřování vědomostí, které kdysi kdosi pracně nabyl a kdosi jinný pracně a velmi dobře zazdil. :lol:

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Díky za varování, Slávku, je na místě. Přesto, že jsem si ještě HCl nepíchla, dostalo se mi zřejmě i tak do krve a ta herxka byla skutečně jiná, než obvykle. Dostala jsem nepěkný zánět do ramene, bolelo to jako ďas i v klidu a hýbat rukou bylo nemožné - radši nevzpomínat :x . Jsem si takřka jistá, že se tam likvidovaly uložené kyseliny, což by bylo doře, ale za jakou cenu! No, však jsem se zastavila, ale ta chuť to aspoň jednou zkusit je pořád velká.... :) . Počkám na Tvoje pokračování těch případů a pak se uvidí.

Je moc dobře, že se snažíš zjišťovat, co už bylo kdysi zjištěné, držím Ti přitom palce. Sakra, když člověk pomyslí na to, co všechno se takhle zazdilo, tak by zlostí brečel... :evil: !

Přílohu draslíku se mi ještě sice nepodařilo otevřít (něco se mi bloklo v programu), ale z toho, co jsem si přečetla už dřív, a taky vyzkoušela na vlastní kůži (jak jinak ;) ) vím, že s draslkem se musí taky moc opatrně.

Srdečně zdravím :lol: , Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivace pomocí HCl

Příspěvek od Palo »

Palo píše:
Palo píše:(CH3)3NCl-CH2COOH – (Carboxymethyl)Trimethylammonium Chloride anebo C 5 H 12 NO 2 Cl ?
Tak jsem se dozvěděl že je to to samé, spočítal to a souhklasí to... :lol:

Navíc jsem se dozvěděl, že to sice ta látka je, ale při styku s vodou se uvolňuje HCl a Betain.
Sákryš, jsem místo citovat dal upravit...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Něco k počtení o draslíku

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Merlin píše:Číst a přemýšlet...
Nazdar Merline,

+3 :good:

Ještě donedávna mi tenhle roční průzkum připadal nesmyslný vzhledem k příšernému množství protichůdných informací dílčích, i když mnohokrát vynikajících úspechů různých doktorů i laiků. Nicméně všechny tyto informace měly jeden společný problém, a to ten, že že netnuly do kosti problému. Nyní se mi to začíná otevírat až na tu kost.

Tento článek by se měl stát povinnou literaturou, spolu s léčením HCl, všem, kdo jsou schopni si dát dohromady 1 + 1 jako 2 a postavit se zpátky na nohy.

Dík a ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

PMS1 a choroby

Příspěvek od Palo »

Dnes jsem zavítal na skok na Salvii a bylo mi zjištěno oproti původní návštěvě před 24 dny:

- klíšťová encefalitida zmizela
- plasmodium malariae zmizela
- plasmodium ovale zůstala, ale pouze v hypothalamusu
- onkovirus C zmizel
- vzhledem k tuberkulóze u dědy se dělal test na tuberkulózu a na plicích byla nalezena mycobacterium tuberculosis
- borelioza zůstala

Mám subjektivní pocit, že se mi zesvětluje původní ztmavení kolem očí, tak předpokládám, že to způsobovala ta klíšťová encefalitida.

Igor
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: PMS1 a choroby

Příspěvek od Igor »

... to su dobre spravy. Ocividne sa Ti v kure dari. A prajem Ti k dnesnym (u nas) meninam hlavne vela zdravia a energie v zapale a odhodlani badat, skusat a dakujem Ti ze sa vies podelit s nami o svoje poznatky.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

To potěší, díky moc ;)

lena

Příspěvek od lena »

Slavek Krepelka píše: Takže děkujeme, s laskavým pozdravem, Slávek.
Slavku neni zac, ;) jsem uz ted zvedava na tvoje zkusenosti, az HCl obdrzis.

Myslim si take, ze je to vyborna vec. Jsem rada, ze ta informace o HCl prisla.

Procetla jsem si dost o tom na internetu co to vlastne vsechno dela.

Pokud se tvori malo zaludecnich kyselin ma to za nasledek tvoreni ci sireni bakterielni nebo parazitarni infekce. Muze snizit paleni zahy a redukuje zlucove kameny. Zlepsuje to situaci v tenkem streve, pokud zde mame take mnoho bakterii a zmirnuje alergie.

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Palo píše:Dnes jsem zavítal na skok na Salvii a bylo mi zjištěno oproti původní návštěvě před 24 dny:

- klíšťová encefalitida zmizela
- plasmodium malariae zmizela
- plasmodium ovale zůstala, ale pouze v hypothalamusu
- onkovirus C zmizel
- vzhledem k tuberkulóze u dědy se dělal test na tuberkulózu a na plicích byla nalezena mycobacterium tuberculosis
- borelioza zůstala

Mám subjektivní pocit, že se mi zesvětluje původní ztmavení kolem očí, tak předpokládám, že to způsobovala ta klíšťová encefalitida.
:D :D :D

Jako z partesu!

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Slavek Krepelka píše: Tento článek by se měl stát povinnou literaturou, spolu s léčením HCl, všem, kdo jsou schopni si dát dohromady 1 + 1 jako 2 a postavit se zpátky na nohy.

Dík a ahoj, Slávek.
Slávku, tyhle články o draslíku, HCl, Budwig, MMS atd., postupně vycházely a vycházejí ve WM magazínu už řadu let. Ten o HCl myslím někdy před třemi nebo dokonce čtyřmi lety, ten o draslíku (je ve formě, v jaké se posílal do tiskárny, proto ty podivné značky) asi ještě dřív. Navíc články o zapperech, hrozbách skrytých v trans-tucích, soji, řepkovém oleji a jiných chuťovkách, které jsou příčinou diabetes typu 2. Všechno, co tady je pokládáno za "novinku", už naši čtenáři znají hodně dlouho. Hodně těchto článků, anebo z nich vyňaté citáty, koluje na internetu bez uvedení zdroje... Nevadí. Jsou tady pro to, aby byly čteny. Nedávno jsme znovu vydali všechny najednou na CD "Zdraví" ( je k mání na našich stránkách http://www.wmmagazin.cz ).
Dávám je tady celé, protože nechci stále odkazovat na časopis. To není smysl hry - ten spočívá v tom, aby se tyto věci dostaly mezi co nejvíce lidí. Ne jako jakési návody, ale jako látka k přemýšlení a tvorbě vlastního názoru.
Touto věcí se sám o sobě zabývám už asi patnáct let. Ne proto, že bych byl nemocný a hledal pomoc, ale na základě poznání, že existují i jiné než vyšlapané chodníčky a jiní přemýšliví lidé, kteří si nemusí věšet kolem krku stetoskop, aby si vyžádali jakousi podivnou autoritu, kterou v nás tímto symbolem pěstují od nejútlejšího věku.
Později jsem s jedním velmi moudrým a zkušeným kanadským přítelem začal dávat dohromady stránky o zdraví na vlastním webu. Ty jsou k nalezení zde http://www.gewo.info/health/medicina.htm Možná tam najdete něco, co pro vás bude opět úplně nové. No a ještě později se tato angažovanost objevila v tištěném časopisu.

Dnes, v předvečer šedesáti let svého života, se mohu jen smát výpadům rádoby chytráků, kteří za sebou v dobách, kdy jsme intenzivně zkoumali a testovali všechny tyto věci, ještě tahali gumového kačera... :D Ale nechť. Jsou lidé, kteří namohou žít jinak, než ve stínu svého guru, a jsou lidé, kteří ho milerádi sehrají. To je to, čemu jsem se vždy bránil zuby nehty a musím říct, že se mi to podařilo. Možná to bude tím, že jsem vždy všechny, kteří na mne šli s rektálním alpinismem, poslal v rektum.

Nikomu nic nevnucuji. Chci jen říct, že pokud něco zveřejním, je to proto, že považuji za dobré, aby to lidé věděli. Co s tím udělají je jen jejich věc. Od toho jim Pánbůh nadělil rozum a jsou za své činy zodpovědní hlavně sobě. Nehodlám ale mlčet, když se někdo zápalkami, které mu podám na rozdělání ohně k vaření, chystá zapálit stoh.
----------------------------

Betaine Hydrochloride
Betaine hydrochloride is an acidic form of betaine, a vitamin-like substance found in grains and other foods. Betaine hydrochloride is recommended by some doctors as a supplemental source of hydrochloric acid for people who have a deficiency of stomach acid production (hypochlorhydria).

Betaine is also known as trimethylglycine, N-trimethylglycine, glycine betaine, glycocoll betaine, oxyneurine and lycine. Its chemical name is 1-carboxy-N,N,N-trimethylmethanaminium inner salt. Betaine is very soluble in water and has a sweet taste. It is widely distributed in plants and animals. The hydrochloride of betaine is known as betaine hydrochloride, betaine HCL and pluchine. Its chemical name is 1-carboxy-N,N,N-trimethylmethanaminium chloride. The pH of a 5% aqueous solution of betaine hydrochloride is 1. Betaine hydrochloride is basically a digestive aid for people with insufficient levels of gastric acid in their stomachs. This insufficiency can be caused by poor nutrition, dehydration, stress, onset of the menopause in women, or just old age. Betaine is absorbed from the small intestines into the enterocytes. It is released by the enterocytes into the portal circulation which carries it to the liver where there is significant first-pass extraction and first-pass metabolism of betaine. The principal metabolic reaction is the transfer of a methyl group from betaine to homocysteine via the enzyme betaine-homocysteine methyltransferase. The products of the reaction are L-methionine and dimethylglycine. Betaine hydrochloride is converted to betaine in the alkaline environment of the small intestine.

Betaine hydrochloride is a source of hydrochloric acid, a naturally occurring chemical in the stomach that helps us digest food by breaking up fats and proteins. Stomach acid also aids in the absorption of nutrients through the walls of the intestines into the blood and protects the gastrointestinal tract from harmful bacteria. A major branch of alternative medicine known as naturopathy has long held that low stomach acid is a widespread problem that interferes with digestion and the absorption of nutrients. Betaine hydrochloride is one of the most common recommendations for this condition (along with the more folksy apple cider vinegar). Betaine is also sold by itself, without the hydrochloride molecule attached. In this form, it is called trimethylglycine (TMG). TMG is not acidic, but recent evidence suggests that it may provide certain health benefits of its own (for more information, see TMG).

Based on theories about the importance of stomach acid, betaine has been recommended for a wide variety of problems, including anemia, asthma, atherosclerosis, diarrhea, excess candida yeast, food allergies, gallstones, hay fever and allergies, inner ear infections, rheumatoid arthritis, and thyroid conditions. When one sees such broadly encompassing uses, it is not surprising to find that there is as yet no real scientific research on its effectiveness for any of these conditions. Many naturopathic physicians also believe that betaine hydrochloride can heal conditions such as ulcers and esophageal reflux (heartburn). This sounds paradoxical, since conventional treatment for those conditions involves reducing stomach acid, while betaine hydrochloride increases it. However, according to one theory, lack of stomach acid leads to incomplete digestion of proteins, and these proteins cause allergic reactions and other responses that lead to an increase in ulcer pain. Again, scientific evidence is lacking.

CAS No.: 590-46-5
Chemical Formula: (CH3)3NCl-CH2COOH
Molecular Weight:153.62
Synonyms: 1-Carboxy-N,N,N-trimethylmethanaminium, chloride; Betaine Chloride; Betaine HCL
---------------

Takže. Jakmile se 5% vody nasycený B-HCL (pH 1) ocitne v alkalickém prostředí, uvolní se z něj Cl - zreaguje na HCl - a uvolní se betainová složka.
Chloritan sodný v používaném ředění má pH okolo 6, což je silně alkalické prostředí. Smísení se projeví prudkou reakcí, při níž vzniká ClO2 a HCl. Potud dobře. Otázka zní, co udělá ClO2 se samotným betainem, organickou složkou přípravku, která se uvolní současně, a co s přidaným pepsinem, nota bene při doslova explozi obou práškových složek v prostředí žaludečních šťáv, sestávajících se spousty enzymů atd?

Betain HCL je obchodní název poukazující na podstatný účinek, jímž se tato sloučenina vyznačuje, proto jsou všechna tři písmena velká!

Mimochodem - Betain hydrochloride doporučuje ve svých receptech i Hulda Clark (proti schigellám a kokům).
Naposledy upravil(a) Merlin dne stř 30 čer 2010 11:38, celkem upraveno 1 x.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Merlin píše:Takže. Jakmile se 5% vody nasycený B-HCL (pH 1) ocitne v alkalickém prostředí, uvolní se z něj Cl - zreaguje na HCl - a uvolní se betainová složka.
Chloritan sodný v používaném ředění má pH okolo 6, což je silně alkalické prostředí. Smísení se projeví prudkou reakcí, při níž vzniká ClO2 a HCl. Potud dobře. Otázka zní, co udělá ClO2 se samotným betainem, organickou složkou přípravku, která se uvolní současně, a co s přidaným pepsinem, nota bene při doslova explozi obou práškových složek v prostředí žaludečních šťáv, sestávajících se spousty enzymů atd?

Betain HCL je obchodní název poukazující na podstatný účinek, jímž se tato sloučenila vyznačuje, proto jsou všechna tři písmena velká!

Mimochodem - Betain hydrochloride doporučuje ve svých receptech i Hulda Clark (proti schigellám a kokům).
To je už rozumnější řeč... Choritan sodný v používaném ředění nepoužívám, používám práškový (80%). Tu prudkou reakci, o které píšeš Ti nasimuluju a zdokumentuju, abysme jen neteoretizovali.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Merlin píše::D :D :D Jako z partesu!
Už ses zbavil tý svý tasemnice, co Ti furt žere B vitamin a musíš do sebe rvát kvasnice, aby na Tebe nešli komáři a klíšťata? :lol: Já už totiž jo :D

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Vzkaz

Příspěvek od Palo »

Mám tu pro všechny válčící teoretiky vzkaz:

HCl je v žaludeční šťávě plně disociována na protony H+ a chloridy Cl-. Zvýšit obsah HCl v žaludku znamená zvýšit koncentraci protonu a chloridového aniontu (pro fundamentalisty samozřejmě musím podotknout, že vše je hydratováno - volný proton neexistuje, ale vyskytuje se v podobě asociátů s vodou atd., celkovou bilanci toto však neovlivní).

Betain má hodnotu záporného logaritmu disociační konstanty (pKa) rovnu 1,83. V žaludku nalačno je pH = 1,5. Při příchodu betainu hydrochloridu do tohoto prostředí dojde k uvolnění chloridového aniontu a disociaci 32 % molekul betainu na zwitterion a proton, 68 % betainu zůstane v nedisociované podobě jako kation bez uvolnění protonu. Z toho plyne, že po dodání betain hydrochloridu do žaludku dojde k uvolnění jak protonů tak chloridů, nyní si skočte na konec předchozího odstavce a polibte si co uznáte za vhodné a fyzicky dosažitelné.

Odpovědět

Zpět na „VMS - Chlordioxid...“