Nazdar Palo.
Historicky mohu sníst cokoliv. Měl jsem nervózu a malého dvanáctníkového vředa před cca 17 lety, doktor to s jeho pilulema nezvládal, tak jsem to zvládl já za šest neděl whiskou. Od té doby bez problémů. Nekrkám, žáha nepálí, žaludek nijak nebolel až ted' do té kyseliny, žádné pálení žáhy atd.
Bral jsem to takhle:
20 kapek 37% analytické HCl do dvou deci destilované vody s velmi malým (podle mne i takřka zanedbatelným dodatkem chloridu draselného a síranu draselného. Oba 10% z nasyceného roztoku. Chloridu draselného 10% 80 kapek v těch dvou deci a 10% síranu draselného 160 kapek ve dvou deci.
Tato směs pak do sklenice vody,
nejdříve 4 dny 10 kapek 5-6x denně
další 4 dny 20 kapek 5-6x denně,
dalších 6 dnů 40 kapek 5x denně
Poslední dva dny se začal hlásit žaludek a to velmi mírnou bolestí. Nechal jsem toho na dva dny a bolest je pryč.
Dnes jedna dávka 20 kapek, to jsem do toho cca 1 deci, co mi zbylo, ještě střihnul 4 kapky 12% Lugolu. Zatím po pár hodinách klid.
Ta poslední nejvyšší dávka "6 dnů - 40 kapek roztoku - 5x denně (do sklenice vody)" odpovídá 1.337 kapek 32% HCl denně. Děleno pěti je to 0.27 kapek 32% HCl na jednu sklenici vody, která je cca 2.5 dcl vody. Koncentraci HCl v konečné sklenici vody jsem tedy měl méně, než 0.0027%. To je tedy pod maximem, které se dá najít ve zdravém žaludku. No, a bylo to na mne moc.
Zde se nutně musím přiklonit k závěru, že cpát se Betainem HCl, který to uvolňuje pomaleji, je daleko lepší způsob doplňování HCl než přímo kyselinou, I když absolutně nemám tušení, jak se Betaine HCl dá, co do množství uvolněné kyseliny, srovnat s kyselinou jako takovou. Máš nějaké číslo, které by uvádělo, kolik HCl jedna dávka a jak velká BetainuHCl uvolní?
Takže, neříkám, že to přímo kyselinou nejde. Jde. Ale, když jsem zjistil, že lidi do sebe nalejou i 4-5 kapek 32 - 35% HCl za den a to ne nezbytně dostatečně naředěné, a co z toho mohou mít za problémy, napsal jsem, že to je blbost. Většina lidí postrádá znalosti potřebné k dobrému odhadu co je rozumné a co je příliš, a pokud si věci vysvětlí špatně, nebo poslechnou radu, která je více špatným odhadem než faktem, může to mít a ujišt'uji tě že má, velmi špatné následky.
Nejsme to abychom si ubližovali, byt' i z dobré vůle, ale abychom si pokud možno pomohli. Čím víc na to koukám, tím víc se mi líbí tvoje PMS1, i když jsi s tím taky zapokusničil poněkud divoce. Jenže konec dobrý všecko dobré, takže zaplat' pánbu.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Pokud to funguje jak říkáš, a já nevidím jedinný důvod to vidět jinak, je to asi pro mnohé lepší než píchat HCl. Nedá se to tak snadno zvorat. Jenže já chci vědět HCl jako takovou a proto své znalosti o ní postrkuju jak se dá.
Takže, at' se daří a ahoj, Slávek.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.