Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Tepelné motory
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
teplo kolem nás....
...no ale Jim68 inseroval, že nevymylel nic nového....jen tu tepelnou energii, které je kolem nás opravdu hodně...jaksi "umravnil" do použitelné podoby...a že teoretikové praví v učebnicích něco jiiného, tak to je jiná kapitola...probíralo se tu již několikrát...Zeměkoule není placka, vesmír se kolem ní netočí, nikdo neví co je to magnetismus.../ tedy proč pouze někde...Fe...???.../cestovat v čase nejde...a autority si dělají co uznají za vhodné opřeni o skalní poznání svých učitelů.
Jim68 řekl....matematicky to možné je....no a je to tady.. ..myslím, že nikomu nic nenatrhl....sami pustí teoretikové se natrhávají sami.....chybí jim "panoramatické vidění"
....myslím, že daleko není doba, kdy Jim68 s výkonem 40kW bude pohánět nějaké vozidlo.....má k tomu už "jen " krůček...před 100 lety bylo 95% automobilů na páru.... ....tak nebojácně zpět....a dopředu...martin11
Jim68 řekl....matematicky to možné je....no a je to tady.. ..myslím, že nikomu nic nenatrhl....sami pustí teoretikové se natrhávají sami.....chybí jim "panoramatické vidění"
....myslím, že daleko není doba, kdy Jim68 s výkonem 40kW bude pohánět nějaké vozidlo.....má k tomu už "jen " krůček...před 100 lety bylo 95% automobilů na páru.... ....tak nebojácně zpět....a dopředu...martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: teplo kolem nás....
Umravnil jí dost dobře a řekl bych že za hranice panoramatického vidění teoretiků a to je fajn. Jo je to tak, jakmile začne člověk propadat autoritám ztratí kus sama sebe.martin11 píše:...no ale Jim68 inseroval, že nevymylel nic nového....jen tu tepelnou energii, které je kolem nás opravdu hodně...jaksi "umravnil" do použitelné podoby...a že teoretikové praví v učebnicích něco jiiného, tak to je jiná kapitola...probíralo se tu již několikrát...Zeměkoule není placka, vesmír se kolem ní netočí, nikdo neví co je to magnetismus.../ tedy proč pouze někde...Fe...???.../cestovat v čase nejde...a autority si dělají co uznají za vhodné opřeni o skalní poznání svých učitelů.
Pokud by s tím šlo pohánět například auto, proč ne. Na auto ba těch 40kw bylo až až. 100kw elektromobil má krouťák zhruba1000N/m,
slím že 10kW na auto by stačilo, ono záleží totiž co s tím kroutí, jestli spalovací motor , parní a nebo elektrický.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
M.J. generátor jako pohon auta
je asi nešťastný nápad Martine - je to citlivé na zatížení (vždyť víš sám), ale uvažuji o dobíjení akumulátorů v autě 24 hodin denně - a to je jiná káva. Chladič vpředu je, myslím klimy, takže stačí jen.... a .... a nabíjíme. Baterky místo motoru a elektromotory v kolech..... Juranus (dej mu pánbůh klidné spaní - jakpak se teď jmenuje...?) by měl i dost teplíčka v zimě - přece jen to má spoustu tepla....
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: teplo kolem nás....
....dobrej typ...spalovací, parní, nebo elektrický......no myslím , že ani jeden...prostě Jim68-ův motor.... ...NAVAR píše:Umravnil jí dost dobře a řekl bych že za hranice panoramatického vidění teoretiků a to je fajn. Jo je to tak, jakmile začne člověk propadat autoritám ztratí kus sama sebe.martin11 píše:...no ale Jim68 inseroval, že nevymylel nic nového....jen tu tepelnou energii, které je kolem nás opravdu hodně...jaksi "umravnil" do použitelné podoby...a že teoretikové praví v učebnicích něco jiiného, tak to je jiná kapitola...probíralo se tu již několikrát...Zeměkoule není placka, vesmír se kolem ní netočí, nikdo neví co je to magnetismus.../ tedy proč pouze někde...Fe...???.../cestovat v čase nejde...a autority si dělají co uznají za vhodné opřeni o skalní poznání svých učitelů.
Pokud by s tím šlo pohánět například auto, proč ne. Na auto ba těch 40kw bylo až až. 100kw elektromobil má krouťák zhruba1000N/m,
slím že 10kW na auto by stačilo, ono záleží totiž co s tím kroutí, jestli spalovací motor , parní a nebo elektrický.
...Jim má honičku....začíná bejt slavnej.....ale to auto na teplej vzduch.../ tak do -20°C /...by nebylo špatnej vynález....
...a kydž by stálo na dvoř, tak by topilo.....domeček, garáž , skleník.... m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-20°C
Martine, nebyls u nás tak dlouho.... Teď nám to spolehlivě funguje do - 40ti. Jak to vím? A kde sebrat testovací chladicí box? No jasně - zavřeš M.J.Generátor do cimry, topidlo dáš venku do bečky a na okno zevnitř a do bečky teploměr, k tomu dva ampermetry a elektrický hodiny a jde se na věc. Za tři minutky máš v pokojíčku jako v mrazíkovi..... (teda, dělal jsem to s mašinou o 23kW...) a teplota, tlak i rosný bod v normálu.... ale pak, když jsme to otevřeli, tak se všechno orosilo - což byl malér.....
Napadá mě, že uživatel M.J.Generátoru by mě navštívil celkem v cuku (letu), kdyby mu to v -20ti přestalo topit.....
Napadá mě, že uživatel M.J.Generátoru by mě navštívil celkem v cuku (letu), kdyby mu to v -20ti přestalo topit.....
Jim68
Be happy!
Be happy!
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: -20°C
Myslím, že né. Dá se to schovat pod slovo bivalence. TČ vzduch-voda přestávají topit ještě dřív a nikdo si toho ani nevšimne.Jim68 píše: Napadá mě, že uživatel M.J.Generátoru by mě navštívil celkem v cuku (letu), kdyby mu to v -20ti přestalo topit.....
Ale -40 je určitě lepší, než -20.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: -20°C
No jo, ale to jsou jen čerpadla, že... Ono nám to funguje pořád stejně, i když klesá teplota. Ale tak hluboko jsme klesnout nechtěli.....abysme se smáli...Ilem píše:Myslím, že né. Dá se to schovat pod slovo bivalence. TČ vzduch-voda přestávají topit ještě dřív a nikdo si toho ani nevšimne.Jim68 píše: Napadá mě, že uživatel M.J.Generátoru by mě navštívil celkem v cuku (letu), kdyby mu to v -20ti přestalo topit.....
Ale -40 je určitě lepší, než -20.
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
K Obraz0515.jpg a dále.
Ahoj Jime
Kopelent scrool to nebyl
vypadá to sice z vnějšku jako to Tvoje na obrázku , ale je v tom ekcentrický vehement s jedním nerotujícím posuvným křídlem, pokud to někoho zajímá fotky mám, příkon cca 6 kW.Ale nejdřív večer.
Pokud by bylo možné od Tebe získat scroola i spáleného , potěšilo by mne to. Jinak celkem žasnu, že Ti ta kavitace co bude v turbině nevadí.
Ahoj Navare,
I na turbech je teplotní spád větší než 80 st, tak to není až tak nic neobvyklého ......
Ahoj Martine ,
Proč do toho motáš Nicka Akord prostě nechápu. Nenapíšeš k tomu něco ?????
Čágo belo šílenci.
K.
Kopelent scrool to nebyl
vypadá to sice z vnějšku jako to Tvoje na obrázku , ale je v tom ekcentrický vehement s jedním nerotujícím posuvným křídlem, pokud to někoho zajímá fotky mám, příkon cca 6 kW.Ale nejdřív večer.
Pokud by bylo možné od Tebe získat scroola i spáleného , potěšilo by mne to. Jinak celkem žasnu, že Ti ta kavitace co bude v turbině nevadí.
Ahoj Navare,
I na turbech je teplotní spád větší než 80 st, tak to není až tak nic neobvyklého ......
Ahoj Martine ,
Čágo belo šílenci.
K.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: K Obraz0515.jpg a dále.
Ahoja,1220 píše:Ahoj Jime
Kopelent scrool to nebyl
Ahoj Navare,
Ahoj Martine ,
Čágo belo šílenci.
K.
kavitace mi vadila - ale už nevadí, protože není... Já se scrolly nic nedělám, protože jsou pro mě zbytečně silné - kompresorkem jen tak lehce točím a funguje mi to. Fotku prosím pošli, rád se podívám - já ty strojky totiž nepitvám... Spálený mám jen tyhle, ale včera jsem byl ve sběru....Dávají teď 3,50 za kilo, takže jsem ve vatě.
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
tak tady
Pitvám to proto estli to nejde jinak ..... A je to pak skoro zadara..........tenká vata tenká
I tenhle křídlový excentr může pracovat jako kompresor i motor bez úprav - tedy kromě výměny elektromotoru za motor - generátor.
Přece trochu štěstí : konečně mám i celkem malé turbo.Za 8 Kč kilo. Je tak zrezatělé, že je na něj škoda film.....................
Zdarec.
K.
I tenhle křídlový excentr může pracovat jako kompresor i motor bez úprav - tedy kromě výměny elektromotoru za motor - generátor.
Přece trochu štěstí : konečně mám i celkem malé turbo.Za 8 Kč kilo. Je tak zrezatělé, že je na něj škoda film.....................
Zdarec.
K.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Co s teplem ?
Např :
http://www.snehulak.com/index.php?stranka=17
To jako příspěvek k celkové rozvaze, je tam pěkně výpočet úspor............
Kdo vyrobí elektřinu bude mít úspor víc, ale zase bude muset uvažovat o zdroji.....
Dobře uvažovat o zdroji : Když bude ten výparník přejmenovaný na přehřívák a bude na sluníčku atp,
Všem badatelům přeju hodně štěstí.
K.
http://www.snehulak.com/index.php?stranka=17
To jako příspěvek k celkové rozvaze, je tam pěkně výpočet úspor............
Kdo vyrobí elektřinu bude mít úspor víc, ale zase bude muset uvažovat o zdroji.....
Dobře uvažovat o zdroji : Když bude ten výparník přejmenovaný na přehřívák a bude na sluníčku atp,
Všem badatelům přeju hodně štěstí.
K.
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
výsledek pitvy
mimo jiné ukazuje, že toto monstrum umístěno býti musí malý kousek nade dnem nádoby, neboť vrtulka na obr 0002 měla by broditi v oleji popř v pracovní kapalině ve které je olej rozpuštěný. Prodlužovat trubku neradno, aby při nižších otáčkách oleum vystoupilo do útrob strojku.
Po úpravě to bude muset být umístěno v nádobě většího průměru než byla původní, a bohužel nízko nade dnem nádoby.
Olej to dělá, že ačkoliv to běhalo minimálně 10 roků /jenom ale v létě, / opotřebení je neznatelné.
Pěkná strojařina mnohem lepší než u excentrické podtlakové pumpy u aut, která je oproti tomuto skoro jako děcká hračka .........
K.
Po úpravě to bude muset být umístěno v nádobě většího průměru než byla původní, a bohužel nízko nade dnem nádoby.
Olej to dělá, že ačkoliv to běhalo minimálně 10 roků /jenom ale v létě, / opotřebení je neznatelné.
Pěkná strojařina mnohem lepší než u excentrické podtlakové pumpy u aut, která je oproti tomuto skoro jako děcká hračka .........
K.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
malý testík
Na odkazu
http://www.ford-focus.sk/forum/viewtopi ... 97&t=13526
jsou celkem obstojně popsány autoklimy.
Přečetl jsem si to a tím pádem jsem zjistil, že běžný kompresor z autoklimy není vhodný jako motor pro získávání energie z přehřátých par chladicích medií.
Našel by se zde někdo, kdo by napsal PROČ ?
Ahoj.
K.
http://www.ford-focus.sk/forum/viewtopi ... 97&t=13526
jsou celkem obstojně popsány autoklimy.
Přečetl jsem si to a tím pádem jsem zjistil, že běžný kompresor z autoklimy není vhodný jako motor pro získávání energie z přehřátých par chladicích medií.
Našel by se zde někdo, kdo by napsal PROČ ?
Ahoj.
K.
- Karel IV
- Starší člen
- Dostal: 1 poděkování
Pístový axiální
Protože většinou používají axiální s nakloněnou deskou, kde je malý úhel sklonu a
obrácené funkci vadí samosvornost.
obrácené funkci vadí samosvornost.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ohne Bier geht´s nicht