Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pai

Příspěvek od laik »

Zdravím.....
pai....
já teda z tvýho příspěvku nejsem ani za mák moudrý....
ale myslím že třeba p. Cindler ,nebo Wogeltanz , a další....(etikoterapeuti) by ti z tím hodně pomohli.....
http://www.etikoterapie.com/
http://www.etikoterapiecindler.cz/
http://www.etikoterapie.unas.cz/
http://etikoterapie.webnode.cz/
..a další......
ani sem sám netušil že jich je v čechách tolik.....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: nemoc

Příspěvek od hanka »

hanka píše: ....... člověkem, který bezvýhradně uvěřil zcela neznámým lidem, se kterými se dokonce dostal do kontaktu pouze přečtením jejich příspěvku na nějakém fóru, tak silně, že není schopen vytvořit si na věc svůj vlastní názor....
...................... Špatně se chápe, že jsi se dostal do tak těžkého psychického stavu proto, že nějací bylináři doporučují svoje produkty, které jim slouží k vydělávání peněz. Aby je co nejlépe prodali, rozšiřují k tomu negativní informace o nemocných játrech, které mají případné zájemce popostrčit k tomu, aby si jejich produkty koupili....
Když tak nad tím přemýšlím, napadá mě jedna příčina, jak se může stát, že člověk přijme něčí názor a zapíše si ho tak hluboce do podvědomí, jak se to stalo Payovi. Jestli jsem správně pochopila Payovo vysvětlování (anglicky neumím, takže vycházím pouze z toho, co Pay napsal česky), tak se stalo, že Pay podlehl sugesci. Na vině není jeho přílišná důvěřivost, ale sugestibilita.

Píši o tom tady v Autohypnóze - Účinky sugesce:"...Pod vlivem emocí jsme sugestibilnější, stejně jako v hypnóze a fixní idea vzniká právě v takové chvíli nebo častým opakováním.Je to podmíněný reflex a funguje stejně jako posthypnotická sugesce, která se dává člověku v hypnóze, ale která ovlivňuje jeho chování po probuzení.... ".

Kdo by nebyl pod vlivem silných emocí, když se domnívá, že je HIV pozitivní a pak se ještě dozví, že dostal hep-c! Myslím, že Pay byl pod silným vlivem emocí, když četl fórum curezone. Emoce strachu, pak radostné přesvědčení, že našel ten správný léčebný protokol, který viděl jako nejúčinnější a jedině správný, který se stal, jak píše, de facto jeho součástí.
A v tomto stavu si najednou přečte, že - cituji Payova slova: " "liver affects everything above the neck", s címž tam všichni souhlasí a jetště rozvíjí domněku o ztrátu dalších funkcí jako jsou kognitivní sschopnosti atd. U mě se prostě vytvořila vazba špatná játra -> ubýtek intelektuální potence (myšlení, tvořivost, pamět) nebo minimálně nemožst jejího zlepšení. A já mám hep-c, tedy játra v nedobrém stavu."
No, a neštěstí je hotovo.

Payi, já vidím jako pomoc na Tvůj problém odhypnotizování a odstranění nežádoucích sugescí. Myslím, že tady o tom někde píšu, jak se to dělá. Možná bude ještě lepší obrátit se na hypnoterapeuta, který to umí. Ty sis to uvědomil asi taky, proto jsi chtěl, aby se Ti na curezone vyjádřil nějaký herbalista, že je to nesmysl.

Já sice herbalista nejsem, ale myslím si, že moje znalosti jsou dostatečné na to, abych Tě mohla s klidným svědomím ujistit, že ty "informace", které na tamním fóru někdo vypustil, a kterým jsem ve Tvém překladu porozuměla, jsou skutečně ABSOLUTNÍ NESMYSL - a za tím si stojím!

Dej se do léčení jater, a tamty žvásty pusť z hlavy. A příště čti příspěvky na fórech s nezaujetím a nadledem. Jestli ucítíš, že Tě debata vtahuje do sebe, odejdi od počítače a nejlépe od celého fóra.

Přeji Ti brzké uzdravení. :lol: :lol: :lol:

Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hanka píše:
Když tak nad tím přemýšlím, napadá mě jedna příčina, jak se může stát, že člověk přijme něčí názor a zapíše si ho tak hluboce do podvědomí, jak se to stalo Payovi. Jestli jsem správně pochopila Payovo vysvětlování (anglicky neumím, takže vycházím pouze z toho, co Pay napsal česky), tak se stalo, že Pay podlehl sugesci. Na vině není jeho přílišná důvěřivost, ale sugestibilita.
Nazdar Hanko,

Tady něco skutečně máš. +1 :good: "Nech si skřípnout hlavu do dveří od autobusu na jednu stanici." To volně cituju Norbekova, když popisuje, jak si věci vtisknout do hlavy nadosmrti.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Ano, Sláku, i tak se to může říct :) .
Když jsme u toho Norbekova - nenapadá Tě, jak on doporučuje zbavit se té špatné sugesce? Mám ho sice přečteného, ale nevzpomínám si, co doporučuje v tom případě dělat, jakou metodu by měl člověk podle něj použít... :ethink:

Hezký den. :lol:

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

hanka píše: Když jsme u toho Norbekova - nenapadá Tě, jak on doporučuje zbavit se té špatné sugesce?
Já jsem to taky četl a nevím, jestli psal přímo o sugesci. Ale když měla přijít nějaká závažná změna, on doporučuje něco jako pevnou vůli, překonat sám sebe a pak DÉLE, NEŽ 40DNŮ VYTRVAT. 40-cítka je nejen u Rusů magický číslo a on říká, že po čtyřiceti denních cyklech se nová norma uloží do paměti a zůstane.

sanov
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Germánska nová medicína

Příspěvek od sanov »

vyliečime rakovinu psychoterapiou?

http://dolezite.sk/5_Biologickych_zakonov_5.html

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

sanove

Příspěvek od 1220 »

Pošlu Ti pár bodů,
začátek s myškou je skvělý, dokoukám večer.......
díky
K.
vždyť to říkám po panu Duškovi : Lekaři a lekárníci ........... vědí o tom ........... ;)

Mo
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Germánska nová medicína

Příspěvek od Mo »

sanov píše:vyliečime rakovinu psychoterapiou?

http://dolezite.sk/5_Biologickych_zakonov_5.html
veľmi zaujímavé, naozaj ;) tiež to dopozerám neskôr, ale cool ;)
+1 :good:

hanka
Zasloužilý člen

Re: omlouvám se čtenářům blesku a komixů

Příspěvek od hanka »

jarda ovčák píše:Úryvky z knihy Láska, vztahy a přátelství (Toltécká láska), autor Don Miquel Ruiz.......
Díky, Jardo, je to krásné + :good: . Přečetla jsem to celé až teď, proto ta pozdní reakce.

:lol:

hanka
Zasloužilý člen

STRACHY A FOBIE.

Příspěvek od hanka »

Myslím, že by nebylo správné, kdybych povídání o autohypnóze ukončila bez rad, jak si pomocí autohypnózy odstranit různé problémy, které nás trápí. Vždyť proto jsem téma o autohypnóze otevřela.
Tak ještě pár rad na odstranění některých psychických obtíží:

STRACHY A FOBIE.

Většina z nás trpí nějakou fobií, menší či větší. Např. strach z výšek – akrofobie, strach z uzavřeného prostoru – klaustrofobie, strach z otevřených prostorů – agofobie, strach z vody – hydrofobie, strach ze zvířat – zoofobie atd. Fobií lze definovat jako abnormálně silný strach z něčeho.

Fobie nemá žádný racionální podklad, protože jinak by to nebyla fobie. Hodně lidí má například odpor k hadům, protože někteří hadi jsou jedovatí a nebezpeční, a je tedy lépe se jim vyhýbat. Ale když v nás i prokazatelně neškodný had vyvolá paniku a silný pocit strachu, jedná se o fobii. Důležitá je intenzita reakce. U někoho vyvolá paniku i pohled na obrázek hada.

Jak vznikají fobie.

Fobie je podmíněný reflex, vytvořený na základě nějakého děsivého zážitku nebo řady podobných incidentů. Většinou vznikají v dětství, ale mohou se vytvořit i v dospělosti. Děti například někdy při hře zavřou mladšího sourozence do tmavé komory, do skříně nebo jiného malého prostoru. Dítě zůstane chvíli samo a brzy se začne bát a zpanikaří. Někdy se začne dusit. Je s podivem, jak často nerozumní rodiče či příbuzní zavřou dítě za trest do tmavé komory, kde ho nějaký čas nechají. U dítěte se může díky takovému zážitku vyvinout klaustrofobie nebo strach ze tmy.
Děsivé zážitky mohou vyvolat fobie, které přetrvávají po celý život. Člověk, který se někdy v životě topil, má strach z vody.

Jak se zbavit fobie.

U fobií se většinou dosáhne samoléčbou v krátkém čase dobrých výsledků. Hlavním úkolem je odhalit zážitky v našem životě, které fobii vyvolaly. Je třeba se osvobodit od všech emocí, které se k incidentu vážou. Samotná vzpomínka nestačí. Psychoterapeut by měl pacienta nechat prožít ve vzpomínkách dotyčný zážitek několikrát za sebou. Poprvé se budete hrozně bát. Neustálým opakováním ztrácí emoce na intenzitě. Někdy je zapotřebí mnoha opakování, než se úplně zbavíte strachu, ale postupně se bázeň zmenšuje, až nakonec zmizí docela. Někdy stačí zopakovat si zážitek třikrát nebo čtyřikrát, jindy je nutné to udělat víckrát.

Fobii se podaří odstranit jedině tehdy, když se zbavíme emocí. Můžeme toho dosáhnout postupným snižováním citlivosti.

Odborně se uvolnění emocí v psychologické terminologii nazývá katarze. Reakce na emoce se nazývá odreagování. Událost, která vyvolala fobii je excitační, nebo také vzrušivá. Katarze, následující po znovuprožití této události, je inhibiční, neboli útlumová.

hanka
Zasloužilý člen

Snižování citlivosti na zneklidňující situace.

Příspěvek od hanka »

Snižování citlivosti na zneklidňující situace.

Sezení má za cíl snížit citlivost na dané podněty. Nejprve se maximálně uvolníte, pak se uvedete do autohypnózy (což není nezbytně nutné) a v autohypnóze si představíte určitou situaci. Vyberete jednu z nejméně znepokojivých situací na vašem seznamu, protože konfrontace s příliš intenzivním zážitkem může vyvolat silný odpor. Méně důležité záležitosti žádný odpor nevzbudí.
Na několik vteřin si vizualizujte pár méně rušivých scén. Příklad: Jeden muž měl nepříliš intenzivní strach z pohřbů. Byl požádán, aby si představil, že sleduje pohřební průvod ze vzdálenosti 2O metrů, dívá se na prostý pohřební vůz a pak je svědkem výjevu u hrobu, vytažení rakve z pohřebního vozu a jejího spuštění do hrobu. Každá scéna se několikrát opakovala a vyvolávala postupně slabší a slabší odezvu. Tento muž se nakonec strachu z pohřbů úplně zbavil.

Na dalších sezeních se stejným způsobem vizualizují hrozivější a hrozivější záležitosti. Nakonec dojde na ty, které jsou nejvíce deprimující a člověk vůči nim začne být imunní. Jeho reakce na ně byly utlumeny.

Wolpe tvrdí, že v tomto procesu hraje klíčovou úlohu relaxace, bez které nelze dosáhnout pokroku. Bez hypnózy se výsledky dostavují mnohem pomaleji. Když postupujete podle svého seznamu, často si vybavíte další situace, které je třeba k němu připojit.

Tuto metodu můžete použít k samoléčbě. Fobie se každopádně nejlépe vyléčí tím, že odhalíte jejich příčiny, vyvoláte si znovu zážitky, které je způsobily, a necháte odeznít s nimi spojené emoce. Obvykle nebývá těžké pomocí otázek kladených podvědomí určit, o jaký druh zážitku se jednalo. Pokud se na situaci podílelo více zážitků, je nejlepší začít od toho nejranějšího. Odhalíte-li jeden zážitek a vrátíte se k němu a odstraníte s ním spojené emoce, zeptejte se vždy, jestli tu není ještě nějaký další. Pak jej najděte a vypořádejte se s ním stejným způsobem.

Mo
Zasloužilý člen

Re: ano, přestat se bát

Příspěvek od Mo »

jarda ovčák píše:Je to ústřední myšlenka. Nebát se. Ani smrti se nemusíme bát. Vždyť umřeme všici do jednoho, někdo dřív a někdo pozdějác..... A upřímně, kdo z nás má rozdělaný dílo natolik, aby řekl: stvořiteli, ještě ne, ještě to musím dokončit, a pak teprve... aby to dílo po mne zůstalo dokončené....
Takže to je fuk a jedná se výhradně o osobní emoci, bez které se obejdeme jako prd.
Možná to bude vypadat jako klišé, v tomhle případě bych začal výhradně s klidem, pohodou a rozvahou.
Něco budeš muset změnit, abys docílil nutnou rovnováhu a stabilitu. Tvoje nemoce payi nejsou příčinou, ale důsledkem.
Když jsem se já rozsejpal na kusy, pomohl mi remarque, seneca a totální změna životního stylu, životních hodnot, partnerky.... Nemyslím si, že svůj problém vyřešíš kouzelnou pilulkou.
Hlavně budeš muset sám přijít na to, čím se trápíš nejvíc.
Od toho dna se pak smíš odrazit....
ja milujem, ako to vedia chlapi brať zľahka, je to super, a mal by sa o to každý snažiť
Jardo super ;)

Mo
Zasloužilý člen

Příspěvek od Mo »

hanka píše:
hanka píše: ....... člověkem, který bezvýhradně uvěřil zcela neznámým lidem, se kterými se dokonce dostal do kontaktu pouze přečtením jejich příspěvku na nějakém fóru, tak silně, že není schopen vytvořit si na věc svůj vlastní názor....
...................... Špatně se chápe, že jsi se dostal do tak těžkého psychického stavu proto, že nějací bylináři doporučují svoje produkty, které jim slouží k vydělávání peněz. Aby je co nejlépe prodali, rozšiřují k tomu negativní informace o nemocných játrech, které mají případné zájemce popostrčit k tomu, aby si jejich produkty koupili....

Píši o tom tady v Autohypnóze - Účinky sugesce:"...Pod vlivem emocí jsme sugestibilnější, stejně jako v hypnóze a fixní idea vzniká právě v takové chvíli nebo častým opakováním.Je to podmíněný reflex a funguje stejně jako posthypnotická sugesce, která se dává člověku v hypnóze, ale která ovlivňuje jeho chování po probuzení.... ".

Kdo by nebyl pod vlivem silných emocí, když se domnívá, že je HIV pozitivní a pak se ještě dozví, že dostal hep-c! Myslím, že Pay byl pod silným vlivem emocí, když četl fórum curezone. Emoce strachu, pak radostné přesvědčení, že našel ten správný léčebný protokol, který viděl jako nejúčinnější a jedině správný, který se stal, jak píše, de facto jeho součástí.
A v tomto stavu si najednou přečte, že - cituji Payova slova: " "liver affects everything above the neck", s címž tam všichni souhlasí a jetště rozvíjí domněku o ztrátu dalších funkcí jako jsou kognitivní sschopnosti atd. U mě se prostě vytvořila vazba špatná játra -> ubýtek intelektuální potence (myšlení, tvořivost, pamět) nebo minimálně nemožst jejího zlepšení. A já mám hep-c, tedy játra v nedobrém stavu."
No, a neštěstí je hotovo.

Payi, já vidím jako pomoc na Tvůj problém odhypnotizování a odstranění nežádoucích sugescí. Myslím, že tady o tom někde píšu, jak se to dělá. Možná bude ještě lepší obrátit se na hypnoterapeuta, který to umí. Ty sis to uvědomil asi taky, proto jsi chtěl, aby se Ti na curezone vyjádřil nějaký herbalista, že je to nesmysl.

Já sice herbalista nejsem, ale myslím si, že moje znalosti jsou dostatečné na to, abych Tě mohla s klidným svědomím ujistit, že ty "informace", které na tamním fóru někdo vypustil, a kterým jsem ve Tvém překladu porozuměla, jsou skutečně ABSOLUTNÍ NESMYSL - a za tím si stojím!

Dej se do léčení jater, a tamty žvásty pusť z hlavy. A příště čti příspěvky na fórech s nezaujetím a nadledem. Jestli ucítíš, že Tě debata vtahuje do sebe, odejdi od počítače a nejlépe od celého fóra.

Přeji Ti brzké uzdravení. :lol: :lol: :lol:

Hanka.
Hani ;) Ty musíš byť šťastný človek, pretože ľuďom veľmi pomáhaš, dokážeš povzbudiť, a tá ich vďaka, to musí byť sila :D to sa Ti musí nejako vracať ;)

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Ahoj Mo, díky za hezká slova. Je to jenom o vžití se do situace jiných lidí. Hlavně mě ale těší, že je tady více lidiček, co se snaží pomáhat jiným, proto se na tomto fóru cítím dobře. Ty patříš mezi ně, dobře jsem si toho všimla už dřív :) + :good: . Určitě jsi stejná i v životě, tak znáš taky, jak se Ti to vrací zpátky :D . :lol:

Mo
Zasloužilý člen

Re:

Příspěvek od Mo »

:oops: jeej, to je milé, ešte nemám toľko skúseností ani vedomostí, ale keď sa dá, vždy rada pomôžem, ja hlavne obdivujem vás tu, kde to všetko beriete, a snažím sa sledovať všetko tu, určite sa mi to zíde, vo svojom okolí nemám nikoho, od koho sa môžem učiť, preto som na tomto fóre rada ;)
ten Norbekov je úžasný, myslím, že oslovil viacero ľudí, len mám takú praktickú otázku, snažila som sa vygoogliť to odratávanie času, na ten test s tabuľkou, nemá to niekto?? veď som to na googli nemohla vôbec nájsť, od tridsať do nula, a ešte aby to človek počul, keďže očami číta tabuľku ;) to ja len tak, či to náhodou tu niekto nepoužíva ;) vždy sa tu nájde niekto, kto pomôže ;)

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“