Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Uživatelský avatar
děda Slavík
Zasloužilý člen
Příspěvky: 672
Registrován: čtv 14 kvě 2009 13:50
Bydliště: Staré Hvězdlice 22
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

Příspěvek od děda Slavík »

Mimo téma (offtopic)
Nebo spíš otázku jestli to vůbec lze sestrojit... Díky
Není vše podvod a habaďůra. A tak na You Tube je spousta funkčních variant, ale nikdo nechce prozradit JAK NA TO. U nás je asi hlavní problém, že nemáme vhodné magnety (výběr) a hlavně NEJSOU PRACHY.
Asi pro zlaté české ručičky ještě nenastal ten pravý čas.


Kluci, do toho.
lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

???

Příspěvek od lajos »

Mimo téma (offtopic)
možná že by prachy byli, jenže na který projekt???? vyzkoušet málem vše? cokoliv? ty víš????!!!!!


StepanPepan
Zasloužilý člen
Příspěvky: 255
Registrován: pát 02 dub 2010 11:39
Dostal: 1 poděkování

Re: Dotaz

Příspěvek od StepanPepan »

Mimo téma (offtopic)
matej116 píše:Už pár dní pročítám tuhle diskuzi a chtěl bych se zeptat: Má někdo z vás hotový sestrojený funkční MM? Nebo spíš otázku jestli to vůbec lze sestrojit... Díky
Lidi, kteří znají základní zákony, podle nichž funguje tento svět, si myslí, že mechanické nebo elektrické zařízení s magnety případně elektromagnety i jinými elektrickými komponenty nemůže bez přívodu energie zvnějšku nejen vydávat energii, ale ani se udržet v chodu.

Někteří tento názor nemají, přesto bohužel dosud nikdo z nich nedokázal sestrojil zařízení, které by se aspoň udrželo v chodu.
děda Slavík píše:Není vše podvod a habaďůra. A tak na You Tube je spousta funkčních variant, ale nikdo nechce prozradit JAK NA TO.
Že se na youtube všelicos hýbe, neznamená, že to funguje ve smyslu, že se to samo udrží v pohybu, nebo že by to dokonce nějakou energii navíc produkovalo.

JAK NA TO? Nijak...


buky
Zasloužilý člen
Příspěvky: 836
Registrován: ned 17 kvě 2009 22:21
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Dotaz

Příspěvek od buky »

Mimo téma (offtopic)
Pepane, na znalost základních fyzikálních zákonů bych se moc nespoléhal, neboť tak jak je definován 3. Newtonův zákon a Zákon Zachování energie a proměny mezi sebou je na katastrofální, primitivní úrovni.

Kvůli tomu mně osobně permanentní magnety stále fascinují a to díky lidem jako je např. Martin, Gromit, přicházím stále na něco nového a poučného.
Není to jednoduché, ale není nad vlastní skušenost. A dále mne fascinuje, že každý jde na to jinak, také můj kafemlejnek jsem nikde neviděl ani na yotube.

A pak v detaijlu se skrývá ďábel.


J.K
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: pát 12 led 2007 8:00

Potrebuji poradit

Příspěvek od J.K »

[offtopic]Panove, nutne potrebuji radu, zda je vubec mozne patentovat neco jako magneticky motor. Aby mne s tim neposlali do haje, ze takovy hovadiny patentovat nelze, bez ohledu na funkcnost. A dale, pokud bych na to v CZ patent skutecne dostal to fakt plati jen u nas, a kdekdo ve zbytku sveta to muze vyrabet ?[/offtopic]


J.K.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Potrebuji poradit

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
Nazdar,

Alespoň Kanada tvrdí, že zapatentuje i PM mašinu, pokud vynálezce demonstruje její praktickou funkčnost.
Každá země zapatentuje cokoliv jakž takž originálního, pokud se člověk vyhne tvrzení, že jde o PM.
Patentovat se dá buď to v rámci jedné země, nebo mezinárodně, ale je to ošidné. Mezinárodně to dává patentovou ochranu na dva roky aby byl čas zapatentovat individuelně v kterékoliv jiné zemi.

Zapatentováním jenom v jedné zemi je protekce v podstatě stejná pro většinu zemí s mezinárodní patentovou domluvou.
V podstatě má cenu asi patentovat jenom ve velikých industriálních zemích, možná jenom jedné, aby se normální člověk nezruinoval, než to něco nese. Je to drahý jak lokomotiva.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

patentování MM

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...zdravím po ránu...když už jste na mém vláknu...o magnetických pístovách motorech....
jeto asi 3 roky a ptal jsem se na jedné vástavě , kde měl Patentový úřad stánek....odborník mě věnoval 20 minut...bylo to v rámci výstavy a osvěty obyvatelstvu....
...budu mluvit jen na tema MM....
tak...magnet jako takový nelze patentovat...protože to je znímé...všeobecně,,,,vlastnosti magnetu ano....když vyrobím nějakou novou směs, která bude jinak.../ více / magnetovat...ale to se nás netýká.
...no a co zbývá k patentovaní...
pouze úspěšně vyřešené mechanického poskládání těch magnetů do nějaké sestavy, která se bude sama točit..../ bez vnější přídavné energie.../
....což je fyzikální blbost.../ dle současných poznatků vědy.. :oops: /
...přesto i toto ...ačkoli ve skutečnosti../ na modelu../ zařízení nefunguje...je možné získat patent....předchází tomu většinou" užitý vzor"
a po prozkoumání celosvětového vědění se cca po 2 letech může udělit patent, pokud se zjistí novost....poté je to několik let / 2/ celosvětově chráněno...a následně se může patentovat tuii tam...Čína na toto neslyší....páč není členom tohoto spolku.....
...takže jestli někdo něco máte, téměř zadarmo vám to zaregistrují.....stačí schema ...jak že si to představujete....poplatek pár stovek.....
...také jsem o tom uvažoval, právě v souvislosti s tím mym MM.....zajímavé uspořádání magnetů....rotační toroid v kombinaci s principem hvězdicového motoru , který má písty působící proti vlastní ose....ale .... :oops: ....věnoval jsem tomu pár volných chvilek svého života....a ještě budu/ po vyrobení potřebných komponentů/ ale nemyslím si , že by tudy vedla cesta....jak jsem již několikrát zde na vlákn zdůraznil.....stavím to proto, abych zjistil, proč se to nebude točit.....a nechci se pokojit s tvrzením o nějakých fyz. zákonech....prostě to chci vidět na vlastní :shock: ....tak hodně úspěchu s magnety přeje martin11 :lol:
p.s. jestli někdo něco máte...tak mi napište....myslím , že jsem za ta léta viděl snad všechna magnetická udělátka....ale pouze 3 byla pístová.... :idea:
p.s.s. ...a zapomeňte na nějaké clonění....čímkoli....radím ..a myslím to upřímně ..m11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
StepanPepan
Zasloužilý člen
Příspěvky: 255
Registrován: pát 02 dub 2010 11:39
Dostal: 1 poděkování

Re: patentování MM

Příspěvek od StepanPepan »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše:...takže jestli někdo něco máte, téměř zadarmo vám to zaregistrují...
No, pokud se jedná pouze o český patent nebo užitný vzor, které jsou skoro na nic, tak ano. Podávání mezinárodní nebo regionálních přihlášek a následné náklady na patentové zástupce, překlady a poplatky u úřadů V KAŽDÉ ZEMI ZVLÁŠŤ jsou už šílené sumy a pokud člověk nemá desítky milionů, je v háji.

Český patent je dobrý tak jedině na chlubení se kamarádům a ke zvyšování sebevědomí, i kdyby z něj třeba nějaký finanční přínos byl, byl by vzhledem k malému počtu lidí v zemi malý, v ostatních zemích by firmy díky absenci ochrany čelily konkurenci ostatních firem a vývozy by byly malé nebo žádné, žádná firma by sem nepřišla vyrábět, když by v sousední zemi mohla vyrábět bez omezení.


martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: patentování MM

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...no malá země....dejme tomu 2 miliony domácností .+..nějaká firma ...sem tam....všichni topěj....
...Jim 68 patent pro ČR....nevím jak se to dá ošetřit...ale nikdo kopii z ciziny nedoveze...pro použití v republice....páč to je chráněný....
....a ochránit to v EU....tak je vystaráno....a že to umí ...příkon ...500 W tepelný výkon 10kw....ze vzduchu....
...a ani se nemusí chlubit kamarádům....když se něco použije masově ...i v malé zemi.....tak se to sejde....m11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
Nemo
Starší člen
Příspěvky: 103
Registrován: čtv 09 zář 2010 17:30
Bydliště: Ostrava
Dal: 64 poděkování
Dostal: 27 poděkování

zkušenosti s průmyslovou ochranou

Příspěvek od Nemo »

Mimo téma (offtopic)
Ahoj lidičky,

jsem majitelem několika "zbytečných" průmyslových vzorů v oboru Hračky a hry. Průmyslovým vzorem se dá chránit design. To znamená to, jak to vypadá - např. neobvyklé uspořádání běžných součástek, které tím získají novou funkci, nebo užitné vlastnost. Stojí vás to přibližně 5 - 10 tisíc na prvních 5 let (podle toho kolik si vezme patentový zástupce). Tím získáte papírovou prioritu, kterou se můžete pochlubit třeba v hospodě. Stačí ale, když někdo v zemi, kde to chráníte prokáže, že váš nápad oficiálně prezentoval, nebo prodával dřív, než vy a vše jde do kytek. Také se běžně stává, že vám někdo ukrade princip a technicky ho udělá trochu jinak (třeba méně efektivně, vše jde udělat minimálně dvěma způsoby). Samozřejmě nenaděláte nic.
Existují ochrany do více zemí najednou třeba pro EU a tehdy musíte počítat, co vyjde levněji. Já po mnoha mých "Cimrmanovských" nezdarech vidím nejjistější cestu v sehnáni kapitálu a rychlém obsazení domácího trhu. Zbudou-li penízky na domácí průmyslový vzor, či patent tím lépe. Samozřejmě kdo má dost penízků může patentovat, patentovat a patentovat. Tolik moje dílčí zkušenost s průmyslovou ochranou. Jiní možná měli více štěstí. :lol:

P.S. dnes již existuje rizikový kapitál třeba i zahraniční a tihle milionáři by možná investovali do velkého patentování, ale za mojich časů to nebývalo. Takže teoreticky když někdo ukáže "fungující hotový výrobek", tak má šanci se prosadit. Ale nesmí to ukazovat pánům v černém :)


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: patentování MM

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: ...takže jestli někdo něco máte, téměř zadarmo vám to zaregistrují.....
Poplatek je sice pár stováků, ale když si nenajmeš patentového poradce, budou to tak dlouho vracet pro formální chyby, až si ho nakonec najmeš, Patentový úřad a patentoví poradci jsou jedna mafie. Patentový poradce tě přijde tak na 7 - 20 tisícovek.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Iv
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1080
Registrován: sob 07 říj 2006 17:51
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Nemo

Příspěvek od Iv »

Mimo téma (offtopic)
Cesta do Pekel, pro svůj vysněný zisk, přistupuješ na jejich pravidla a podporíš zase jen ten jejich systém, místo aby jsi ho navrtal jak červ v základech, tak ho zpevňuješ. Červ je lepší hra, pomalá ale jistá.


Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Nemo

Příspěvek od NAVAR »

Mimo téma (offtopic)
Souhlas…. :good:
Co má člověk se sdružení typu OSA, patentový úřad atd.... Myslím že nic. To je jak "dej výpalné" my tě ochráníme i když jsme sami žháři. Většinou z toho těží druzí, kteří parazitují na těch prvních. Moje paměť nesahá daleko do historie, avšak není mi známo že by byť i převratný vynálezce žil z patentu blaze až do smrti. Ti kteří by možná žít mohli dostali držhubné či sklenku džusu (myslím S. Meyera). Vezmete si do hrobu kolik košil? Jednu a to možná…
Jinak podle patentu se zhotovit nic nedá, nepopisuje návod na výrobu ale principy na které si stejně člověk musí přijít sám. Patenty jsou většinou zakamuflované, proto je potřeba patentového poradce, který to napíše tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Přijmul jsem „jejich“ hru, hraji právě toho červa. :) Až bude „červů“ více tak se ta „mršina“ dříve rozpadne.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
StepanPepan
Zasloužilý člen
Příspěvky: 255
Registrován: pát 02 dub 2010 11:39
Dostal: 1 poděkování

Re: Nemo

Příspěvek od StepanPepan »

Mimo téma (offtopic)
NAVAR píše:... není mi známo že by byť i převratný vynálezce žil z patentu blaze až do smrti.
Mám dojem, že Westinghouse platil Teslovi hotel... Kdyby Tesla nebyl blbej, a patenty mu nedal zadarmo, ale jenom mu je poskytnul odklad v placení, dokud by Westinghousovy údajné finanční potíže neminuly, mohl se mít VELICE dobře.
NAVAR píše: Patenty jsou většinou zakamuflované, proto je potřeba patentového poradce, který to napíše tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.
Zakamuflované? Mám dojem, že patentoví poradci se najímají také proto, aby se patenty nenapsaly zbytečně konkrétně a zahrnuly se do nich všechny možné kombinace a varianty vynálezu, aby pak nějaký vykuk nepatentoval jednu variantu, která se pak shodou okolností ukáže jako nejpraktičtější, a bez vykukova souhlasu je vynálezci původní patent nanic, a přinejlepším přijde o spoustu peněz na licenčních poplatcích nebo penězích z prodeje patentu, které místo něj dostane vykuk...
Naposledy upravil(a) StepanPepan dne čtv 23 zář 2010 9:00, celkem upraveno 2 x.


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

jednou v životě

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
Jsem slušně vydělával na provozu svého vlastního zařízení.
Konkurent to v noci opajcnul, postavil však trochu jinak.
Soudy by stály moc peněz , výsledek nejistý...........
Zkušenost praví: můžeš - li udělej to, vydělej na tom, a patenty se nezdržuj.
Někde v indo číně jsou firmy, které mají kapitál i schopné lidi. Vždycky to udělají jinak, a může to být i lepší ..........
Když patent napíšeš dozví se to někdo dřív .......
Ale stejně je to vše celkem krátkodobý, jsou poklady, které nerezaví ........ ;)
K.
Djó nebo to jde i podle návodu v knížce " Dveře do léta " :lol:


Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“