muflon píše:Máte někdo nějakou info o možnosti ověřit si čistotu sody ohledně hliníku?
Když se obojí smísí /SIRUP + SODA/ a zahřeje...
Co se týče sody, kterou mám skladem, tak se mi nikdy nestalo, že by zůstal nějaký zbytek bílého prášku na dně. Pravděpodobně je to způsobené tím, že odebírám pytel této bicarbony... Ona se v průmyslu moc nepoužívá, spíše se používá u chovatelů dobytka jako součást do krmení. Můj dodavatel má dva druhy jedlé sody, jeden druh je pro dobytek a druhý druh je "klasický". Trochu záhada tkví v tom, že to má jeden identický obal. Rezolutně jsem žádal o "klasickou sodu", dostal jsem sodu s potiskem, že je vhodná pro zvířata. Dokonce jsem volal zpět dodavateli, jestli mi omylem nedali jinou. Byl jsem ujištěn, že je vše v pořádku a poděkovali mi za ochotu a zájem...
On hliník je často spojován s Alzheimerovou chorobou (zdroj H. R. Clarková), kdy je v mozku nalezen zmiňovaný hliník...
Ale zároveň bych se nedivil, kdyby výrobci úmyslně přidávali hliník do bicarbony určené pro lidi.
Oni totiž lidi si s tím případně můžou celkem dobře řešit nějaké zdravotní problémy, tak proč to trochu nepozměnit, že jo...
Také jsme často varováni, že jedlá soda způsobuje ledvinové kameny. Sám jsem spotřeboval tolik bicarbonky, že bych měl největší ledvinový kamen z uživatelů fóra, takže tohle mi rozhodně nesedí. Ale zaslechl jsem, že to má přesně opačný efekt - tedy že to užívají majitelé ledvinových kamenů, aby se jich zbavili... Ehm... Když se nad tím zamyslím... jedlá soda funguje jako změkčovalo vody, tzn. prakticky rozpouští vodní kámen - je to pravda, nebo ne?
Jsem osobně přesvědčen, že zdravotnictví a potravinářství si drží ruku v ruce a podporuje se, jak může, nehledě na podvody se zneužitím toho, co není "všeobecně známo" - tedy Alzheimer v kombinaci s hliníkem.
Navíc... Naprosto chápu, proč lidé mají mít úmyslně Alzheimera, ale u dobytka to logické není (důvod, proč by dobytek měl trpět Alzheimerem mi uniká). Z toho usuzuji, že jedlá soda určená pro zvířata rozhodně neobsahuje tento úmyslně přidávaný hliník.
Ještě drobnost... Dozvěděl jsem se od jednoho člena z fóra, že zvířata mají mnohem lepší péči než lidé, mají mnohem čistší medikamenty, o ceně nemluvě, ta je logicky taktéž nižší...
A teď k javoráku...
Je milé, že se někdo snaží proti rakovině používat javorový sirup jakožto co nejčistší glukózy. Mé zkušenosti ukazují, že javorový sirup je úplně zbytečný. O problémové přípravě ani nemluvě. Jak jsem už jinde naznačil, osvědčil se mi klasický sirup "YO" se sodou - tedy dříve. Nyní jsem přešel na HCl, zejména na Betain HCL, který má velice dobrou odkyselující vlastnost (zejména ohledně odkyselení těla od nežádoucích kyselin) s tím, že navíc nahazuje imunitu (která ještě není dobitá chemem a ozařkama) oproti jedlé sodě.
Co se týče kombinace javoráku a sody, tak jedna ze zkušenotí je, že to téměř vůbec nepomáhá (na rakovinu). Je ale celkem možné, že uživatelé užívali málo této kombinace. Otázkou je, jestli právě hliník netlumí tyto vlastnosti jedlé sody.
Osobně alespoň ve svém případě považuji jedlou sodu s javorovým sirupem za historickou záležitost. Možná v tom hrál roli majitel z nějaké firmy co dováží sirupy ze zahraničí - protože stačí "blbej ovocnej" sirup. Líp to chutná, dá se to pít pořád, rozmíchá se to okamžitě, soda vylikviduje v sirupu ostatní "jedy", tak není co řešit...
Předpokládám, že jako test hliníku v sodě stačí vysledovat zbylý prášek... No vždycky tam nějakej může zůstat, ale při dodání dostatku sirupu se - alespoň v mém případě - všechen rozpustí.