Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Jód - Základní fakta

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Igor
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: lugol

Příspěvek od Igor »

Baru píše:ahojte, prosím vás, keď si budem v lekárni pýtať lugol a budú chcieť vedieť, na čo ho potrebujem, mám povedať pravdu že na doplnenie jódu? budú s tým mať nejaký problém? (ja si totiž neviem veľmi presvedčivo vymýšľať...)
Tiez si myslim, ze sa pytat nebudu ale keby ano, povedz im, ze ho chces na dezinfekciu a kloktanie.

Bardioc
Starší člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Příspěvek od Bardioc »

Baru píše:ahojte, prosím vás, keď si budem v lekárni pýtať lugol a budú chcieť vedieť, na čo ho potrebujem, mám povedať pravdu že na doplnenie jódu? budú s tým mať nejaký problém? (ja si totiž neviem veľmi presvedčivo vymýšľať...)
Ahoj Baru
Není problém v lékárně říct, že je to recept našich babiček, nebo spíš starých vojenských lékařů proti průjmu. Proti němu působí naprosto excelentně a opravdu mi to poradila moje vlastní babička, která v padesátých letech pracovala jako zdravotní sestra ve vojenské nemocnici. Ale chce si to vybrat nějakou magistru v letech, ty mladé ví p.d

Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Nazdar Baru, lugol se dává mezi jiným do mořskovodních akvárií pro dezinfekci a výživu korálům.

Nazdar Akvariso, děkuju za potvrzení selénu s Guyem. Už jsem teď s lugolem jenom na udržovačce cca 13-20 mg denně.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Baru
Nový člen

Příspěvek od Baru »

ďakujem moc za odpovede!

poviem vám, zohnať ten lugol bola celkom fuška... buďto nemali recept, alebo mali recept a nemali jód, alebo všetko mali, ale nechceli dať bez predpisu... až v jednej jedinkej lekárni mi ten roztok namiešali a to na počkanie, dokonca sa ani nepýtali, na čo ho potrebujem. to zloženie je:

10g jód
20g kalii jodatum
200g voda

ak som to správne spočítala, mala by to byť tá silnejšia verzia lugolu, teda je treba navyšovať opatrne... kvapla som si aj na zápästie, ale pri tej koncentrácii nečakám že sa to tak skoro vstrebá...

Drta.tom
Stálý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Lugol a průjem

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
chci se zeptat:
neprohání Vás lugol? Postupně jsem navýšil dávku 5% lugolu na 2x denně 13 kapek - dřív jsem byl v pohodě, ale již při dávce 2x 10 kapek mívám často průjmy - je možné, že se jedná o očistnou reakci
Když jsem s lugolem začínal (2x3 kapky), tak jsem měl pocit, že lugol je spíše proti průjmům.

Beru 10 nebo 200uG selénu podle toho, které balení selénu vezmu do ruky.

Přítelkyně má podobnou zkušenost - při dávce 3x denně 5 kapek 5% lugolu mívá po ránu bolesti břicha a rovněž průjem - když lugol zkusmo vysadila na 1 den, stav se výrazně zlepšil.

Asi si snížíme dávky a chvíli nebudeme navyšovat.

Mám objednané HCL - to by taky mohlo pomoci.

Jak jste na tom vy?

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Lugol a průjem

Drta.tom píše:Ahoj,
chci se zeptat:
neprohání Vás lugol? Postupně jsem navýšil dávku 5% lugolu na 2x denně 13 kapek - dřív jsem byl v pohodě, ale již při dávce 2x 10 kapek mívám často průjmy - je možné, že se jedná o očistnou reakci
Když jsem s lugolem začínal (2x3 kapky), tak jsem měl pocit, že lugol je spíše proti průjmům.

Beru 10 nebo 200uG selénu podle toho, které balení selénu vezmu do ruky.

Přítelkyně má podobnou zkušenost - při dávce 3x denně 5 kapek 5% lugolu mívá po ránu bolesti břicha a rovněž průjem - když lugol zkusmo vysadila na 1 den, stav se výrazně zlepšil.

Asi si snížíme dávky a chvíli nebudeme navyšovat.

Mám objednané HCL - to by taky mohlo pomoci.

Jak jste na tom vy?

Jedna americká kapka 5% Lugolu je teoreticky 6.5 mg jódu.
Jedna metrická je kolem 5mg jódu.

3x5 kapek metrických je kolem 75 mg jódu.
2x13 kapek metrických je kolem 130 mg jódu.

Kdo vám proboha poradil takový dávky? Ne, že se to nedá, ale člověk se tam má dostávat pomalu a pokud jsou potíže, tak připoslézt dolů. Děláte to bez naprosto spolehlivých testů na jód, bez testů na štítnou atd.

Další věc je nasycení. Jakmile se organismus nasytí, je třeba jít hodně dolů na udržovací dávku. Jinak má tělo co dělat, aby se toho zbavilo. Denně pro člověka s rozumnou hladinou, ženy cca 17 mg a chlapi cca 13 mg. A to ještě kdo ví jak to je. Tohle vypadlo z Dr. Abrahama a je to celkem fajn, jenže to byly všechno velice jednostranné statistické studie a nedávají celkový obrázek. Teď jsem například zjistil, že průměrný japonec do sebe s dietou narve 3x víc arsénu než kde kdo jinný, tedy 153 mcg na hlavu na den pro Japonsko a pod 50 mcg na hlavu na den jinde. No a Arsén je podivnej kůň, co se týká zdraví. Pokud je ho rozumně, léčí dost vehementně, pokud je ho ale poněkud víc než dost, jde zdraví k ďasu a dostaví se otrava. Studniční voda v některých oblastech Bangladeše obsahuje až 18 mg/l (milligramů na litr) arsenu a jsou z toho otravy. Jenže u těch Japčíků s jejich 150 mcg (mikrogramy) to možná má větší vliv na zdraví než celý jód.

Tohle je průser se všema ortodoxníma výzkumama. Studujou zdraví, tedy něco přinejmenším stejně komplexního jako kosmickej koráb Enterprise, a studujou to nemilosrdně kousek po kousku a skoro vždy bez ohledu na vzájemnosti.

A prosím čtěte: Jestli se někdo rozhodne se cpát arsénem na základě jakýchkoliv informací včetně těch, které jsem sem dal, je sám na svým, nechci s tím mít nic společného a odmítám jakoukoliv zodpovědnost za kohokoliv , kromě sebe. :D :enaughty:

Ahoj, Slávek.

Drta.tom
Stálý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj su vůl,
hodil jsem špatnou informaci - nejedná se o 5% lugol, ale o 1% lugol :D (sebevrah nejsem)

Nasycení je málo pravděpodobné (beru lugol 5. týden - navyšoval jsem po týdnu od2x2, přes 2x5, 2x8,2x10 k zatím 2x13) nicméně zkusím si změřit teplotu. Na začátku jsme si s partnerkou dělali skvrnový test - skvrna zmizela za cca 3,5 hod.

Jinak partnerka má nedostatečnou funkci štítné žlázy a zlobí jí i slinivka. Takže ten lugol jsem sehnal kvůli ní - snad to k něčemu bude.

Baru
Nový člen

Příspěvek od Baru »

Slavek Krepelka píše:Další věc je nasycení. Jakmile se organismus nasytí, je třeba jít hodně dolů na udržovací dávku. Jinak má tělo co dělat, aby se toho zbavilo...
ahoj Slavek,

prosím ťa, ako človek pozná, že je organizmus toho jódu nasytený?

maj sa moc pekne,

Barča

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Nazdar Barčo,

Amatérsky a celkem dobře kápnout kapku Lugolu na zápěstí nad tepny a rozetřít. Jódová tinktura pracuje líp, protože má podstatně lepší přilnavost. Pokud to zmizí do 3 hodin, aniž by to člověk smyl, je dost nedostatkový, pokud to vydrží znatelné 24 hodin, měl by být člověk tak nějak tam kde má být. Pak vše mezi tím.

Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Drta.tom píše:

Ahoj su vůl,
hodil jsem špatnou informaci - nejedná se o 5% lugol, ale o 1% lugol :D (sebevrah nejsem)

Nasycení je málo pravděpodobné (beru lugol 5. týden - navyšoval jsem po týdnu od2x2, přes 2x5, 2x8,2x10 k zatím 2x13) nicméně zkusím si změřit teplotu. Na začátku jsme si s partnerkou dělali skvrnový test - skvrna zmizela za cca 3,5 hod.

Jinak partnerka má nedostatečnou funkci štítné žlázy a zlobí jí i slinivka. Takže ten lugol jsem sehnal kvůli ní - snad to k něčemu bude.
No, s tím volem bych si dal Prrrrrr. Přečti si Norbekova. Chybička se vloudí :lol: Pocem, to jste první, kteří by měli po Lugolu, pokud já vím, průlem, při takovémhle dávkování. Samozřejmě to nemusí být naprosto neobvyklé, jenom jsem se s tím nikde nesetkal. Poklud to do sebe budeš brát s HCl, doporučuju začít tak s pětinou toho, co si užíváš teď. Ono to prý dokáže pěkně, alespoň napoprvé, kopnout. To mám od Jardy Zajíčka, který skrz to taky šel.

V každém případě nečekejte žádné rychlé zázraky. Je to otrava, ale může to vzít dost dlouho, než se štítná srovná, pokud vůbec. Osobně si myslím, že srovná, ale spíš s trpělivostí a vytrvalostí, než nějakým hoplá. Nezapomenout na selén. Jo, doufám, že ta tvá holubička nemí Hošimotovou nemoc, což je nedostatečná aktivita, ale už s velkým poškozením a zajizvením. To pak nevím co píchne a spíš bych vsadil na psychický přístup k věci, než se spoléhal jenom na jód se selénem.

V podstatě mohu každému jenom doporučit si přečíst Norbekova, jestli ho ještě Merlin nechává k dispozici. Skutečně záleží víc na tom, co pro své zdraví jsme ochotni udělat sami, než co pro nás dokáží chemikálie a druzí, kromě snad jen akutních otrav a infekcí, ale i tak. Odkaz je ve vlákně Psychické příčiny nemocí a je od Merlina. Je to dost dlohé vlákno a musíš si to projít.

Ahoj, Slávek.

Baru
Nový člen

Příspěvek od Baru »

Slavek Krepelka píše:Nazdar Barčo,

Amatérsky a celkem dobře kápnout kapku Lugolu na zápěstí nad tepny a rozetřít. Jódová tinktura pracuje líp, protože má podstatně lepší přilnavost. Pokud to zmizí do 3 hodin, aniž by to člověk smyl, je dost nedostatkový, pokud to vydrží znatelné 24 hodin, měl by být člověk tak nějak tam kde má být. Pak vše mezi tím.

Ahoj, Slávek.
ahoj Slávek,

jasné, to ma mohlo napadnúť! :D
budem to teda priebežne kontrolovať na tom zapästí...
diky moc!

B.

Daria Lori
Starší člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jod - zakladni fakta

Příspěvek od Daria Lori »

Takze to delam celkem dobre... davam si obcas (3Xtydne) 5 kapek lugolu s 2oo selenu - u toho selenu si nejsem jista, na krabicce je napsany neprekracovat 100!!!a delam test, kdyz nezmizi - nejim, kdyz zmizi - dodam. Je ta davka pro normalni doplneni dobra nebo je to moc! Detem se to nesmi davat? Jim to mizi porad i do hodiny... .Dekuji :shock:

Bardioc
Starší člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Doba vstřebání

Příspěvek od Bardioc »

Ahoj
Měl bych dotaz. Zatím u všech lidí ve svém okolí, kteří byli ochotní podstoupit test nedostatku jódu kápnutím a rozetřením kapky lugolova roztoku, se skvrna vstřebala do jedné hodiny. Včetně mé osoby. Setkal se už někdo z Vás s někým, u koho se to vstřebalo dejme tomu, za oněch uváděných 24 hodin?

Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Doba vstřebání

Jo, po dluhodobém a dost intenzivním požívání. Všichni jsme nedostatkoví. Proto tolik průserů se štítnou a s kostma, a dalších. To se týče skoro všech minerálů, ale některé jsou hold pro nás kritičtější než jiné.

Ahoj, Slávek.

Daria Lori
Starší člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jod - zakladni fakta

Příspěvek od Daria Lori »

Me ten jod skoro vzdycky zmizi do 4-5 hodin je to moc malo? Manzelovi do tri a detem do jedne, je to takova hruza? :?: Co s tema detma, muze se to nebo ne, slysela jsem ze ve vyvoji se to nesmi a proc? :?: Pri pouziti jen 100 selenu je tam riziko otravy bromem a jinymi kovy? Nebo to s tim selenem nema co delat...pri kazde davce Lugolu je to porad 200 toho selenu?Dekuji.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“