Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Přepracovanost,vyčerpanost,únava,nespavost etc.

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Jak tělo funguje a důležitá role kyslíku

Příspěvek od muflon »

Jak tělo funguje a důležitá role kyslíku
http://www.dedekkorenar.cz/clanky/o-zdr ... fonem.html
(cituji jen část, doporučuju přečíst celý článek-týká se pomůcky Sifon )

Stav přidušení je normální při stresu nekompenzovaném fyzickou aktivitou. A právě to je náš obvyklý špatný životní styl. Při nedostatku kyslíku dochází po nějaký čas k anaerobní látkové přeměně, jejímž důsledkem je mohutná tvorba kyselin, které způsobí mimo jiné neschopnost stahu hladké svaloviny cév. Proto se jejich průsvit rozšiřuje a tím se i zvětšuje (ale bohužel i zpomaluje tok) množství obsažené krve, čímž se organizmus snaží nedostatek kyslíku kompenzovat. Špatně kompenzované překyselení způsobuje rychlé vyčerpání živin a omezení buněčné aktivity.

Překyselení vede navíc u buněk ve stádiu dělení k poruchám přenosu informace a ke vzniku poškozených a rakovinových buněk. Naštěstí pro nás jsou tyto změny imunitním systémem v dobře fungujícím těle snadno identifikovatelné a odstranitelné. Vznik zhoubného maskování u rakovinových buněk je řídký a v podstatě stejně vzácný jako výhra v loterii. Rakovinové buňky maskované před imunitou mají pochopitelně tím častější výskyt, čím horší podmínky v organizmu máme a čím déle. Maskování nebývá nikdy dokonalé, ale maximálně mu napomáhá kyslíková nedostatečnost a zvýšené množství chemických i biologických reziduí v oběhu z potravy i ostatních zdrojů nezdetoxikovaných (převážně enzymaticky nerozložených a nezoxidovaných) v játrech.
Z hlediska imunity je nepřidušený organizmus snadněji kontrolovatelný, protože v neutrálním prostředí je každé lokální zvýšení látkové výměny svými kyselými zplodinami mnohem kontrastnějším signálem než hledání zdroje kyselin v celkově kyselejším prostředí přidušeného organizmu. Samozřejmě i látková výměna v kyselém prostředí je omezená, protože organizmus nemůže difúzně do kyselých odpadků ve svém oběhu ukládat další odpadky. Takto je omezena i práce a efektivita imunity.

IS
Nový člen

Re: Hustota magnetického pole

Příspěvek od IS »

muflon píše:Jednou ze základních příčin vzniku únavového syndromu na základě zjištění výzkumu švédských vědců-lékařů bylo,že příčinou je nedostatečná hustota magnetického pole prostředí, kde člověk žije a díky tomu nedostatečná funkce buněk organismu.

Udávají, že hustota magnetického pole je snížena o 50-60% proti žádoucímu stavu.
K léčbě únavového syndromu je třeba zapojit metody, které pracují na úrovni buněk
a napomáhají k mobilizaci skrytých rezerv organismu.

Tvrdí tady, že mezi osvědčené, vyzkoušené a ověřené metody, které je možno s úspěchem využít také patří

- vynikající české přenosné léčebné soupravy RENAISSANCE, využívající nízkofrekvenční pulsní magnetoterapii.

Více info o magnetoterapii naleznete na http://rozkvet.cz "Domácí RODINNÝ LÉKAŘ".
Muflone, myslíš si, že pokud by vše zde doporučované měl absolvovat člověk, který je vyčerpaný, že by to PŘEŽIL??? :angel: Věřím, že Ti to dalo spoustu práce, než jsi to sem překopíroval, ale myslím si, že by bylo přínosnější dát sem několik variant (třeba i vlastnoručně odzkoušený :oops: ), jak se zase nakopnout, než tyhle tuny materiálů ...... :bhead:

A mimo jiné "nízkofrekvenční pulsní magnetoterapie" ještě nikoho energeticky nenakopla, tak maximálně geopatogenní zónu nebo nějakého nebožtíká, který už je v takovém stadiu rozkladu, že rezonuje s matičkou zemí. Jo, a na ty švédské lékaře se nezlob, každý kdo může , tak čerpá granty s EU .... i na takové pí.....y, které se nadají ověřit. Prášky jim na to už nefungují, tak zkoušejí pro ně přijatelnou alternativu .... magnety už používají, tak je to přijatelná cesta :D ....

muflon
Zasloužilý člen

Re: Hustota...

Příspěvek od muflon »

IS píše:...myslíš si, že pokud by vše zde doporučované měl absolvovat člověk, který je vyčerpaný, že by to PŘEŽIL??? :angel: Věřím, že Ti to dalo spoustu práce, než jsi to sem překopíroval, ale myslím si, že by bylo přínosnější dát sem několik variant (třeba i vlastnoručně odzkoušený :oops: ), jak se zase nakopnout, než tyhle tuny materiálů ...... :bhead:
....
V zásadě jsou tři možnosti(které asi nejlépe kombinovat) :
- buď se samoléčit různými metodami alternativky
- koupit si nějaké potr.doplňky nebo službu(třeba masáž, akupunkturu apod.)- a pak už je jedno jestli "dělám reklamu" nějakému porodejci nebo nějakému poskytovateli služeb(třeba masérovi nebo léčiteli ap.)
- nechat vše na státním zdravotnictví

Chápu že příspěvků je najednou hodně(průběžně sem to zjišťoval na jiných fórech a teď sem to přenesl i sem), ale já tvořím explozivně jako Amadeus a to tak jak mi možnosti umožňují a nyní prostě dozrál čas založit toto vlákno... :arrow: (PS: nikdo tě nenutí číst vše najednou...já běžně využívám selektivní čtení a čtu jen to co mne zaujme...ale pokud budeš číst vše na tomto fóru nebo potažmo internetu tak se z toho člověk dozajista zblázní....

Kdybych sám na sobě nezkoušel tyhle věci, tak mi věř že mám na práci důležitější věci než se tady rozepisovat...moh sem si to klidně nechat pro sebe , ať se k tomu ten kdo potřebuje taky pracně časem dokutá...ale jako bylo pomoženo mně tak si myslím že to pár jedinců ocení....a taky doufám že z reakcí a zkušeností se mohu něco dalšího ověřeného ještě dozvědět...od toho přece fórum je !!:good:

Kromě magnetů jde všechno o dost prověřené postupy, takže co se týká ostatních doporučení tak ta nejsou vycucaná z prstu...jelikož je každej člověk trochu jinej, tak pokud je na tom bídně tak je ochoten postupně vyzkoušet (téměř) vše...vím o čem mluvím...(kromě toho magnetismu :laugh: )

Já to dávám do vlákna aby to bylo pěkně pohromadě...pokud nepřineseš nic nového tak si založ své vlákno kde můžeš dovádět....(já to nedělám z kratochvíle a doufám že to může hledajícím pomoci...což samozřejmě ukáže až čas a zkušenosti...ale to už ukázaly ;) neboť jak Jarda Zajíček ze zdravi-az.cz, tak dědek kořenář(b.Nový) co přispívá do wm, nejsou žádní hloupí lidi....mají za sebou dlouholeté výsledky ;)

Jinak pokud nemáš nic konkrétnějšího....tak NEČEKEJ ŽE TI NĚKDO NASERVÍRUJE VE TŘECH BODECH DĚLEJ TOHLE A TOHLE A BUDEŠ OK... :idea: (dej si frťana nebo dva to tě určitě nakopne...říkali to v televizi...)
Naposledy upravil(a) muflon dne stř 27 říj 2010 12:21, celkem upraveno 9 x.

muflon
Zasloužilý člen

Příspěvek od muflon »

IS píše:...
A mimo jiné "nízkofrekvenční pulsní magnetoterapie" ještě nikoho energeticky nenakopla, tak maximálně geopatogenní zónu nebo nějakého nebožtíká, který už je v takovém stadiu rozkladu, že rezonuje s matičkou zemí. Jo, a na ty švédské lékaře se nezlob, každý kdo může , tak čerpá granty s EU .... i na takové pí.....y, které se nadají ověřit. Prášky jim na to už nefungují, tak zkoušejí pro ně přijatelnou alternativu .... magnety už používají, tak je to přijatelná cesta :D ....
Taky sem váhal zda toto sem dát....To je docela možný, když někdo dostane grant ...musí vykázat nějaký "výsledek"...
Dal sem to sem ale proto aby se ozvali ti co tomu rozumí- zda je to blbost nebo ne....takže díky že ses ozval....a doufám že tomu rozumíš (určitě víc než já :) )

muflon
Zasloužilý člen

ad Eleuterokok

Příspěvek od muflon »

dědek kořenář píše:

Eleuterokok tinktura....Tonizační, harmonizační, imunizační a
hlavně protistresový efekt - výborně s NK

NK (=Dobromyslová směs)....Nervy, psychovypětí, nervozita, spaní, kinetóza, stres, prevence řidičské únavy

muflon
Zasloužilý člen

ad Nadledvinky

Příspěvek od muflon »

Znovu shrnu to hlavní k nadledvinkám:
-spolu s lékořicí a B5(kyselina panthothenová), je také elutherokok výborný na podporu funkce nadledvinek

Na podporu vyčerpaných ledvinek je dobré užívat (polopaticky :bye: ) :
1) B5 100mg denně
2) lékořici-kořen, pomlít, cca 1/2 č.lž. denně, nebrat moc dlouho
3) eleuterokok(sibiřský ženšen)
- při výběru eleuterokoku je podstatný standardizovaný na obsah nejméně 0,8 procenta eleuterosidů
sibiřský ženšen (Siberian ginseng - Eleutherococcus senticosus)
dávkování: 100 až 300 mg dvakrát denně

Já bych viděl jako optimální "nepřerušovanou kůru" se stálým braním B5 a zároveň s tím buď lékořici nebo eleuterokok(střídat, bral bych např.1měsíc lékořici a další měsíc eleuterokok....)

(U toho Eleuterokoku a Lékořice jsou přestávky nutné!, B5 by nejspíš nemělo vadit brát do ustoupení potíží...)

Jak Eleuterokok tak Lékořice ALE zvyšují tlak, takže ti co mají problémy s vysokým tlakem si jej mohou dle rady JZ během dne snižovat popíjením čerstvé šťávy z okurky a cibule....

http://www.bg.cz/?p=productsMore&iProdu ... k-tinktura
Eleuterokok užíváme 15–30 kapek 3x denně, u dětí by měl počet kapek na jednu dávku odpovídat věku (např. 3 roky = 3 kapky). Extrakt užíváme nejlépe půl hodiny před jídlem . Kúru provádíme po dobu 25–30 dní, poté ji na 1–2 týdny přerušíme. Tento postup podle potřeby několikrát opakujeme. Ani při vyšším dávkování nebyly prokázány vedlejší účinky extraktu, pouze při silném předávkování dochází k silnému povzbuzení provázeném nespavostí.
--------------------

PS: Zajímá mne Váš názor na kvalitu výrobců eleuterokoku, dědek kořenář nabízí ukrajinský:
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-prod ... k-p53.html

Já bych spíš dal asi přednost českému výrobci Aromatica,Herba Vitalis nebo ještě možná nejspíš TOPVET(otázka je kvality jejich výchozí suroviny...možná že nakonec ten ukrajinský může být i lepší...ač ukrajinským výrobkům český člověk tak nějak moc nedůvěřuje)
Cenové srovnání a nabídky eleuterokoku:
http://www.naturlife.cz/obchod/doplnky- ... rokok-50ml
(kapky od Grešíka)
http://www.eshop.tavlisa.cz/store/goods ... 01---.html
(= bylina sypaná od Grešíka)
http://www.vegetalismus.cz/sibirsky-zen ... -1-11.html
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=eleuterokok

PS: Pokud někdo máte nějaké dlouhodobější zkušenosti s eleuterokokem a kvalitou výrobců, podělte se! :)
Taky mne zajímá názor zda je porovnatelný účinek nasucho braného pomletého kořene, s extraktem v lihu...apod
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 25 říj 2010 21:48, celkem upraveno 2 x.

IS
Nový člen

Příspěvek od IS »

Mrzí mne, že jsi nepochopil o čem jsem psal :oops: . Promiň mi, že Ti plevelím vlákno, ale oblast, kterou jsi označil za svou, je velmi zásadní a důležitá pro lidi, kteří jsou ve stavu vyhoření a nevědí co mají dělat. Buď si toto vlákno označ jinak - např. "Seznam komerčně prodávaných přípravků, které nemám odzkoušené, ale věřím, že by mohly pomoci", ale na řešení tohoto problému si nedělej patent ...... a zvláště NE návodem, kupte si prášek, bude vám líp !!!

Nemíním si zakládat vlákno, kvůli tomu, abych se vyřádil jinde, nemám to zapotřebí. Nikde jsem nepsal, že lidi, který jsi uvedl, považuji za hloupé. Ba naopak. Velmi si jich vážím. Mají své zkušenosti z praktického pomáhání lidem a vědí co dělají ..... ;)

Nicméně cítím, že seznam přípravků, které zde uvádíš, by leckterého výrobce potravinový doplňků potěšil, že i na takto bohulibém fóru si zoufalí lidé budou léčit důsledky svých potíží farmaceutickými přípravky, než aby řešili příčinu svých problémů pomocí pár bylinek, které jim můžou růst na zahrádce a hlavně změnou životního rytmu.

Myslím si, že prospěšnější pro tuto komunitu lidí by bylo, kdyby jsi sdělil svůj příběh, co bylo příčinou Tvé nemoci a jak jsi se vyléčil .... Zkus popřemýšlet o tom co píšeš a někdy napsat míň, znamená více sdělit .....
muflon píše:
Chápu že příspěvků je najednou hodně(průběžně sem to zjišťoval na jiných fórech a teď sem to přenesl i sem), ale já tvořím explozivně jako Amadeus a to tak jak mi možnosti umožňují a nyní prostě dozrál čas založit toto vlákno... :arrow: (PS: nikdo tě nenutí číst vše najednou...já běžně využívám selektivní čtení a čtu jen to co mne zaujme...ale pokud budeš číst vše na tomto fóru nebo potažmo internetu tak se z toho člověk dozajista zblázní....
Co by se stalo, kdyby po explozi Tvých myšlenek a posbíraných informací došlo k implozi ???? Bylo byto zřejmě to přínosnější a přehlednější
muflon píše: Kdybych sám na sobě nezkoušel tyhle věci, tak mi věř že mám na práci důležitější věci než se tady rozepisovat...moh sem si to klidně nechat pro sebe , ať se k tomu ten kdo potřebuje taky pracně časem dokutá...ale jako bylo pomoženo mně tak si myslím že to pár jedinců ocení....a taky doufám že z reakcí a zkušeností se mohu něco dalšího ověřeného ještě dozvědět...od toho přece fórum je !!:good:
Souhlas, forum je o sdělování si zkušeností a ne o předávání smyšlenek, co kde kdo řekl ......

muflon píše: Já si to dávám do vlákna abych to co jsem dosud vypátral měl pěkně pohromadě...pokud nepřineseš nic nového tak si založ své vlákno kde můžeš dovádět....
Vidíš a já jsem si myslel, že uložiště dat jsou na jiné URL ...... :oops:
muflon píše: já to nedělám z kratochvíle ..............
Jinak pokud nemáš nic konkrétnějšího....tak NEČEKEJ ŽE TI NĚKDO NASERVÍRUJE VE TŘECH BODECH DĚLEJ TOHLE A TOHLE A BUDEŠ OK... :idea: (dej si frťana nebo dva to tě určitě nakopne...říkali to v televizi...)

Myslíš si, že jsem byl dostatečně konkrétní?? Pokud chceš být prospěšný potřebným lidem, tak jim neblbni hlavu ...... teda pokud nejseš dealer ....... pak tomu rozumím a omlouvám se ..... :|

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

muflon +1 :good:

muflon
Zasloužilý člen

Příspěvek od muflon »

IS píše:...Promiň mi, že Ti plevelím vlákno....
Díky že mi to tu oživuješ...i takoví jsou občas potřeba (pokud to nepřeroste únosnou míru...jako moje příspěvky občas... ;)

Možná sis nevšiml že neuvádím téměř nikdy jen jednoho výrobce, co si kdo a kde koupí nebo vypěstuje na zahrádce nebo v květináči, to už prosím nech na lidech, oni to zvládnou....
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 25 říj 2010 13:37, celkem upraveno 2 x.

muflon
Zasloužilý člen

Příspěvek od muflon »

IS píše:...oblast, kterou jsi označil za svou, je velmi zásadní a důležitá pro lidi, kteří jsou ve stavu vyhoření a nevědí co mají dělat....

Mohl bych sem opsat celou brožuru o chronickém únavovém syndromu se "zaručeně ověřenýma" doporučeníma od věhlasných MUDrů, ale pochybuju že by to mělo smysl...

Pokud ti tak záleží na těch našich stále přibývajících vyhořelých, tak místo kidů(Limonádový Joe) přispěj se svou troškou do mlýna pokud něco víš.... :|,

Nebudu reagovat na nevěcné příspěvky a mlácení prázdné slámy. :!:
(bořit umí každý ale něco tvořit a sdílet to už každému nejde...i já se to učím a přeju i tobě aby ses to taky naučil....)
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 25 říj 2010 21:59, celkem upraveno 2 x.

muflon
Zasloužilý člen

Nespavost, bolest hlavy dle dědka kořenáře

Příspěvek od muflon »

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

IS píše: ......A mimo jiné "nízkofrekvenční pulsní magnetoterapie" ještě nikoho energeticky nenakopla, tak maximálně geopatogenní zónu nebo nějakého nebožtíká, který už je v takovém stadiu rozkladu, že rezonuje s matičkou zemí....
Vidím, že je tady řeč o magnetoterapii - ve kterém vláknu bych se na ni měla zeptat, abych tady neplevelila?

Promiň, muflone, nerada jsem Ti skočila do tématu, jestli chceš, tak to smažu.
Za tu nespavost máš ode mě + :good: . (nejde na nespavost jít přes magnety?)

Ahoj, Hanka. :lol:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
muflon
Zasloužilý člen

Re:

Příspěvek od muflon »

Tak přece jen někoho magnety zaujaly... ;), ale zklamu tě, o tom nemám šajn...proto sem tam dal ten odkaz aby se vyjádřili ti co tomu opravdu víc rozumí....
(...Více info na http://www.rozkvet.cz/shop/podstranky_s ... rapie1.htm
a koukám že tam je k mání za 50kč informační brožura...:
http://www.rozkvet.cz/shop/podstranky_s ... tobroz.htm ...ale opravdu nevím zda sem to sem měl uvádět, možná je to vyhození peněz a času, zvaž sama...., tonoucí se stébla chytá...kdyby to někomu pomohlo tak dejte vědět... )
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 25 říj 2010 23:00, celkem upraveno 2 x.

muflon
Zasloužilý člen

Re: nespavost

Příspěvek od muflon »

hanka píše:...
Za tu nespavost máš ode mě + :good: . (nejde na nespavost jít přes magnety?)
Na tu nespavost se mně zatím nejvíc osvědčil Jiaogulan !!! (pětilistý ženšen, nikoli kořen, je to tuším z Thajska), má příjemně nasládlou chuť a můžeš buď jakoby zelený čaj nebo pomlít a užívat cca 1 moka lžičku až 3x denně v ten den kdy to je psych.náročné....nejlevnější bude možná na vegetalismus.cz nebo biorenesanci.cz, ale kvalita je otázka, dostaneš ho v každé lepší čajovně(ale není to pravý čaj...)...ten opravdu kvalitní není zrovna nejlevnější ale místo cukrovinek se to určitě vyplatí...

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

hanka píše:
IS píše: ...... řeč o magnetoterapii - ve kterém vláknu bych se na ni měla zeptat,....
Poměrně obšírně je o magnetoterapii psáno na:
http://www.orin.sk/magnetoterapia/
jsou tam uváděné i frekvence propagovaného zařízení na různé neduhy.

A jedna osobní zkušenost s doma vyrobeným přístrojem z jiného fóra:
...pozitivní výsledek účinkování zbastleného přístroje na tenisový loket, bolesti v koleni s částečně urvanými menisky a na bolestivost a otékavost nohy po komplikované torzně-tříštivé fraktuře obou kostí 10cm nad kotníkem...

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“