Jelikož tu není vlákno na věci nezdravé, dám Vám sem dáreček pro zvláštní příležitosti, jako je třeba Sylvestr.
Pokud byste toužili po skutečně exkluzivním airkoňaku, a tohle podle mne bije vše a je to z mé kuchyně.
1) litr 35% šlehačky.
2) půl litru - udělal jsem to ze Skotské, ale Tuzemák nebude o nic horší.
3) dvě kávové lžičky vanilkové tresti.
4) 8 - 10 celých syrových domácích vajec
5) Asi tak 40 dkg cukru
6) Dvě špetky soli
Vejce a sůl do mixeru (
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
bez skořápek) s půl litrem šlehačky a na co nejmenší obrátky minutu pomixovat.
Pak s těmi zbylými složkami co nejpomaleji promíchat nejlépe elektrickým šlehačem v hlubší míse, aby byly metly dobře zanořeny a necucaly vzduch, a to asi tak 10 minut.
Vyleze z toho něco přes dva litry vaječňáku s trochou koňakové pěny. Pěnu odebrat a vylízat, zbytek do lahví a na tři dny do ledničky. Kam se hrabe Bols.
Haf haf, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.