Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Metody léčení

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Máš koule?

Příspěvek od aNONym »

Tak se o ně starej! ;) Non

[youtube][/youtube]
Stránky kampaně: http://www.maskoule.cz


The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Antena
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: úte 05 úno 2008 22:07

Zdravá voda

Příspěvek od Antena »

Ahoj
rád bych se zmínil o Viktoru Schaubergerovi (VS). Na základě jeho prací vznikla kniha Tajuplná a léčivá síla vody. Byl lesník a velký pozorovatel přírody. Jeho heslo bylo kopírovat a kopírovat, byl velmi vnímavý k přírodě. Co se týče vody vypozoroval například že voda v přírodě cykluje v celém a polovičním cyklu. Pro nás je zajímavy celý cyklus. Velmi ve zkratce jde o to že voda se vypaří spadne ve formě deště a vsákne se do půdy, kde se obohatí minerály a ve formě pramene vyvěrá. Zajímavé je, že voda se nejraději zdržuje v půdě v teplotních vrstvách které mají 4°C (VS to nazývá specifickou teplotou). V takovém teplotním kanálu může voda vyvěrat i na kopci, protože má levitační schopnost (nejde o hydrostatický tlak, zkuste někdy zacpat výtokový otvor pramene, tlak tam není ) a je obohacena o tzv. biomagnetismus. Je obecně známo že skutečné přírodní prameny které se ještě vyskytují v neporušené přírodě jsou velmi léčivé.
VS se pokusil celý cyklus v přírodě napodobit přístrojem - Rakouský patent Patentový spis č.142032. Tento přístroj jsem moc nestudoval a moc mu nerozumím, přesto zkušenému čtenáři VS to může být celkem pochopitelné.
Dále vymyslel jiný přístroj, pro mě více srozumitelný Edelwassergerate - přístroj na výrobu ušlechtilé vody, absolutně léčivé vody. Tak léčivé že mu byl přístroj zabaven kvůli obrovským úspěchům . Zde http://implosion-ev.de/html/edelwassergerate.html jsou nějaké obrázky.
O co jde. Vezme se voda nejlépe destilovaná, do vody se přidají určité minerály a voda se dá do přístroje a tam se míchá do víru navíjivým způsobem. Přidá se CO2 a zároveň se voda zchlazuje z 20C na 4C, pokud nastane "biologické vakuum" tj dojde k podtlaku jsme na dobré cestě, CO2 se zakomponovává do vody ne tlakem ale údajně má docházet k vnitroamomárnímu rozkladu a CO2 se zakomponovává do vody. Vznikají energie vyšších řádů. Nakonec vznikne voda obohacená biomagnetismem, celý postup musí být bez přístupu světla. Vzniká absolutně léčivá voda léčící veškeré nemoci. Voda se musí udržovat v temnu a při teplotě 4C, za 48 hodin biomagnetismus vyprchá.
Voda která nám teče z kohoutku, tím že voda je tlakována odstředivými čerpadly - špatný pohyb (odstředivý)- se zmenší její povrchové napětí, voda je mrtvá a VS říká že čím delší vedení vody tím větší výskyt rakovin.
Dnešní "vědci" přistupují k vodě jako H2O ale to je nesmysl, kdo zná knihy Masaru Emota má v tom jasno. Emoto zjistil že pozitivní myšlenka kvalitativně ovlivňuje vodu, taková voda pak dokáže tvořit nádherné krystaly. Kdo chce vidět ať vidí, kdo chce vidět ať slyší.
Antena


Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Voda

Příspěvek od Craft »

Škoda, že problematika zdravé vody, když pominu vlákno o živé a mrtvé vodě, je tady probíráná pouze okrajově, přitom je základem všeho, tj. zdraví i nemoci. Je celkem dost postupů na úpravu vody a tím i názorů na jejich správnost. Zásaditá (živá) voda je jednoznačně skvělá věc, ale je to lék, ne k běžnému pití. Padl tady tip i na běžné pití doslova demineralizované vody. Osobně to ale nedoporučuji jako běžné pitivo. Voda není totiž pouze mrtvá kapalina, což z ní tímto způsobem uděláme. S vodou se přijímají také pro život důležité minerály a pokud je destilací odbouráme a pak je tam pouze nasypeme, je to pěkná blbost. Někteří to tady nakonec už napsali. Pokud si do takové demineralizované vody nalijete aspoň koloidní minerály, budiž, ale stejně to není stále ideální řešení. Dlouho jsem taky zvažoval jak toto vyřešit a nakonec zvolil kompromis. Poskládal jsem si z filtračních komponent vlastní návrh filtru, který především zachovává původní minerály, ale odstraňuje těžké kovy, chemii, které dnešní čističky nedokážou odbourat a mikroorganismy. Voda se rovněž magnetizuje a lze na výstupu zapnout i UV sterilizaci vody, ale ta je tam pouze volitelná. Sám ji moc nepoužívám. Celé mě to vyšlo něco málo přes 7000kč s hromadou náhradních vložek a dílů, konkrétně tento http://zdravi.craftcom.net/forum/smf/in ... tml#msg540
Filtr byl navržen po předešlém rozboru vody na Salvii a je vytvořen na základě kvality vody v mém bydlišti, takže se nejedná o univerzální řešení použitelné se stejnou účinností i v jiných částech republiky. Musím ale jednoznačně říci, že voda je z něj i po chuťové stránce výborná, jako bych pil vodu doslova z pramene. Po kontrolním rozboru na Salvii nic špatného neprojde a hlavně se ve vodě zachovají minerály v původní podobě. Není to sice úplně dokonalé řešení, jako od Viktora Schaubergera, které se mi moc zamlouvá, ale je to takový kompromis, který funguje. Podotýkám, že toto je především voda určená pro běžné pití a není nijak extra harmonizována, pokud pominu vložku pro magnetizaci vody, což je vlastně skoro stejný způsob jako uvádí pisatel sanov s tím rozdílem, že voda protéká a není v magnetitu trvale ponořena, což bude asi výrazně účinnější, než v případě průtoku. Takže to ještě vyzkouším v nějakém časovém horizontu porovnat.
Ještě jedno malé upozornění u UV lamp používaných u vodních filtrů. Je důležité aby UV trubice byla vypínatelná pomocí vypínače, nejlépe s optickou signalizací. Pokud je UV trubice zaplá trvale, dochází nejen k rychlému snížování její životnosti, voda se poněkud také zahřívá a tato voda je zpočátku i více kontaminována UV zářením, proto se musí odpustit a zapnout UV lampu až při protékající vodě, což je pak srovnatelné s normálním ozářením vody sluncem.

BTW: Cukrovka - dosti dobrý článek "Smrtící iluze zvaná cukrovka" o příčinách vzniku cukrovky vyšel před časem ve WM magazínu a na Salvii se nám co je ve článku uváděno už několikrát potvrdilo. Opravdu to vypadá, že u cukrovkářů jsou problémy ve spojitosti s průmyslově upravenými tuky a buňky nemůžou pak normálně fungovat. Problém je ovšem ten, že zbavit se toho sajrajtu nahromaděného za ta léta, není jen tak jednoduché. Dal bych to jako povinné čtivo všem takto nemocným, protože se nevědomky dál tímto ládují.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Voda

Příspěvek od poota »

Craft píše:.. S vodou se přijímají také pro život důležité minerály a pokud je destilací odbouráme a pak je tam pouze nasypeme, je to pěkná blbost. ..
Viktor Schauberger mimo jiné tvrdí, že látky se do vody vážou nejen fyzikálně a chemicky, ale i "mechanickým zapracováním". Při tomto způsobu je důležitý dostředivý pohyb v součinosti s teplotou blízkou anomálnímu bodu. Podle něj je právě toto nejdůležitějším aspektem podzemní části vodního cyklu, při němž dochází (po předchozím vyloučení všech nečistot přinášených s povrchu) k navazování látek, které činí vodu "pramenitou" a skutečně pitnou. Tato voda, než se dostane na zemský povrch, má jiné vlastnosti a také zcela jiné chování než voda, kterou známe. Nejvýraznějším rozdílem je to, že má schopnost stoupat vzhůru i kompaktní horninou - dá se to představit podobně jako vzlínání, ale je to něco jiného. O tuto schopnost přichází, jakmile je okolní teplota kolem 10ti stupňů. Při poklesu okolní teploty může ve stoupání pokračovat. Právě tohle je skutečnou příčinou přechodného "vysychání" některých pramenů. V pramenitou vodu nám známých fyzikálních vlastností se mění až při styku s kyslíkem. Pak už na ni gravitace působí tak, jak jsme zvyklí - teče směrem dolů a udržuje vodorovnou hladinu.
Ještě k tomu "zapracovávání" látek do vody - Viktor zkonstruoval přístroj, který pouze mechanickým pohybem docílí toho, že mořská voda přestane být slaná, a to i přes to, že se žádná sůl nikde nevyloučí. Podle něj totiž není mořská voda "voda + sůl" a čistá voda "mořská voda - sůl".

Není to jednoduché, ale někdo si to přebere a někdo to holt nestráví.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Antena
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: úte 05 úno 2008 22:07

Voda

Příspěvek od Antena »

Ahoj
mas pravdu Poota...
Podle VS probiha premena slane vody ve sladkou za pridani mleteho jantaru, proto je take udajne baltske more nejmene slane, protoze diky jantaru a dvojitemu spiralovitemu pohybu se slana voda premenuje na sladkou...
Pokud je organismus nemocny podle pana Janče obsahuje nějaký prvek v tzv. odpadní podobě (je dost mozne ze jsou kysele povahy tj. Ph kysele) a ty vlastně způsobují nemoc. Pokud ho nahradíme stejným prvkem ale v čisté podobě máme vyhráno. To lze např nějakou bylinnou lázní ale problém je momentálně určit o který prvek konkrétně jde....

Chtel bych jeste dodat jinou zajimavou informaci, ktera zrovna nesouvisi s vodou ale souvisi s energii tvoreni...Uvedu vynatek z knihy pana Jiřího Janče:
Tak treba obilni zrno obsahuje radu latek , hlavne skroby a cukry, samozdrejme i ruzne enzymy ale neobsahuje kovy, predevsim kovy.Takova zrna ovsem namocena do chlorovane vody nevalne kvality vyklici a ejhle z tohoto trochu divneho spojeni nam vyrostou klicky, ktere obsahuji řadu kovů (stopovych prvku) napr mangan,zelezo,horcik,draslik,selen, chrom,lithium, vitaminy rady B,E,F řadu nových enzymů...
V podstate vznikly z niceho asi nejakou premenou...k takovym pochodum zrejme dochazi i v nasem organismu.... a z jine oblasti čerstvé maso obsahuje řadu minerálů vitamíny apod...ale po uvaření v hermeticky uzavrene nadobe se rada techto latek ztrati. Nejsou ani v mase vode ani v páře... u vitaminu by se to dalo pochopit ale kde jsou kovy s vysokou teplotou tání ?
Jsou proste veci mezi nebem a zemi ale soucasna veda o tom pro jistotu radeji nemluvi...
Antena


Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Voda

Příspěvek od Craft »

Ono je až s podivem, co všechno již bylo objeveno a zároveň rychle pohřbeno. Princip dle Viktora Schaubergera se jeví jako geniální způsob úpravy vody v souladu s přírodními zákony. Tohle jsou totiž velmi zajímavé a podstatné informace o vodě, než jak je nám prezentována dnešní spíše pavědou. Mimochodem voda se dá také velmi dobře ovlivňovat zvukem a je schopna si omezenou dobu toto také uchovat (paměťový efekt). Takže věřím, že ji lze i pozitivně myšlenkou harmonizovat, před časem jsem viděl na toto téma zajímavé DVD. Nakonec třeba tohle se píše ve více jak 20 let staré učebnici fyziky, což jsem si schválně před časem poznamenal, protože mě to zaujalo a začal jsem tady trochu více experimentovat. "V kapalinách a plynech se zvuk šíří podélným vlněním, to znamená, že při přenosu zvuku se plyn nebo kapalina zhušťují a zřeďují. Při tom se mění tlak, vzniká tzv. akustický tlak." Dříve jsem si totiž myslel, že akustický tlak vzniká pouze u vzduchových částic (vzduchu), ale že toto funguje i u kapalin jsem vůbec netušil. Takže někdy mám pocit, že znova objevujeme již jednou objevené. Asi všechny vynálezy a objevy mají svůj čas a ne vždy je jim svět nakloněn.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Voda

Příspěvek od poota »

Craft píše:Ono je až s podivem, co všechno již bylo objeveno a zároveň rychle pohřbeno. ..
Dovolím si zde citovat přímo Viktora Schaubergera:

Pokud historie sahá, dá se vysledovat, že kdokoliv se zabýval odhalováním tajemství vody, byl co nejrozhořčeněji potírán. Veškeré náznaky, jež objevujeme ve starých spisech a jež nám poskytují informace o povaze vody, jsou hned z následujícího vydání odstraněny.
Uchovávání tajemství vody je také prostředkem, jak získat peníze a jak si zajistit úroky. Úrok kvete pouze v nedostatkovém hospodářství.
Jakmile bude problém s vodou vyřešen a jakmile bude možno vyrobit jakékoliv množství vody o požadované kvalitě na libovolném místě na světě, pak budeme schopni opět zúrodnit nedozírné plochy pouště, kupní cena potravin a hned nato i kupní cena strojní práce klesne na takové minimum, že se již nevyplatí s nimi spekulovat.
Dostatek laciných potravin a bezplatná strojní síla jsou natolik převratnými pojmy, že celkový obraz světa a veškeré světové názory doznají totálních změn.
Uchování tajemství vody je proto tím největším kapitálem všech kapitálů a z toho důvodu je jakýkoliv pokus o jeho poodhalení hned v zárodku tvrdě a bezohledně udupán.


Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Voda

Příspěvek od aNONym »

Peter píše:Je zajímavé jak je tady "zbožšťován" VS a přitom nikoho ani nenapadne si něco přečíst z běžně dostupných materiálů (např. NASA (NACA)) o vlivu zvuku na vodu. Pak už k pochopení podstaty problému je jenom malinký krůček.
Ty, a nechceš k tomu napsat něco víc? ;) Non

Dík.


The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Animal
Starší člen
Příspěvky: 150
Registrován: pon 18 říj 2010 1:57

Re: Voda

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
Po tých skúsenostiach ktoré tu i s tebou má by som sa tomu velmi divil keby chcel . Koniec koncov , prečo tomu tak v poslednom čase stále častejšie býva to tvoj vlastný ''podpis'' dosťatočne presne vystihuje - ''Neházejte perly sviním moc vysoko na zeď , stejně na ně nedosáhnou''. Žeby tu bolo ''merané s iným metrom'' ? Animal


Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Voda

Příspěvek od aNONym »

Mimo téma (offtopic)
Jozefíno, ty seš snad jeho tiskovej mluvčí? :D Non

A pokud pochopils můj podpis tak, jaks ho pochopil, zamysli se pak nad svojí přehnanou vztahovačností a egocentrismem. Nebo si třeba jen vzpomeň, kdy, proč a hlavně kvůli komu jsem ho onehdá změnil. Já si totiž na ten okamžik pamatuji naprosto přesně. ;)


The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
zdenin
Nový člen
Příspěvky: 24
Registrován: stř 02 čer 2010 9:11
Dostal: 1 poděkování

HCL a zuby.

Příspěvek od zdenin »

Někde jsem četl,že při užívání HCL to škodí zubům? Nevíte někdo co je na tom pravdy? A jak užívat 10% HCL od Pala.
Prosím poraďte. Dík Zdenin.


Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Oprava zubnej skloviny

Příspěvek od sano »

Pred mnohýmu rokmi som videl v jednej populárne -vedeckej TV relácii návod, ako opraviť zubnú sklovinu. Nie som chemik, tak chemici prepáčte môj kuchynský prístup ku problematike.
Základom je nehasené vápno. Zahasíte truchu nehaseného vápna. Necháte ho stáť nieľkoľko dní, zakryté asi 10 cm vrstvov vody. Na povrchu sa bude vytvárať vrstvička nerozpustného uhličitanu vápenatého. Rovnaká vrstvička z uhličitanu sa budse vytvárať aj na vašich zuboch, ak ju budete potierať, pravidelne, vodičkou z nehaseného vápna.
Vo vyššie uvedenej Tv relácii ukazovali, ako sa pekne reparujú drobné poškodenia povrchu zubov. Ako zub dostane opäť hladký povrch.
Nemám to zatiaľ vyskúšané, ale je to jeden z mojich experimentov, ktorý mám pripravený na najbližšie týždne. Ak sa ku tomu dostanem, tak budem referovať.
Ak máte vylepšenie, tak sem s ním.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Oprava zubnej skloviny

Příspěvek od hanka »

sano píše:....... návod, ako opraviť zubnú sklovinu...... je to jeden z mojich experimentov, ktorý mám pripravený na najbližšie týždne. Ak sa ku tomu dostanem, tak budem referovať..... .
To se mi líbí - v dnešní době je tahle informace k nezaplacení +1 :good: :lol:
Už se těším se na Tvůj referát.....:)


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Oprava zubnej skloviny

Příspěvek od poota »

sano píše:Pred mnohýmu rokmi som videl v jednej populárne -vedeckej TV relácii návod, ako opraviť zubnú sklovinu. ...
Nemám to zatiaľ vyskúšané, ale je to jeden z mojich experimentov, ktorý mám pripravený na najbližšie týždne. Ak sa ku tomu dostanem, tak budem referovať.
Ak máte vylepšenie, tak sem s ním.
Mrkni se též do vlákna "Regenerace zubů", třeba i na
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 796&#70796

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

RE.RE oprava zubnej skloviny

Příspěvek od sano »

ďakujem Poota.
s.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“