Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%

Celkem hlasů: 115

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno..

Příspěvek od jarda ovčák »

Slávek to napsal dobře. Já tvrdím, že štěstí člověk pochopí, až teprve šťastnej je.Ale bacha, když se nesnažíme, proteče nám mezi prstama jak voda a zbude jen vůně a chuť.....Opatrovat, hejčkat a našlapovat po špičkách.
Jules Verne kdesi napsal, že človek je tvor nedokonalý a vždy nespokojený, tak je třeba si dát majzla.....

Animal
Starší člen

Re: dost

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
1220 píše:...byla to taková upřímnost pokud došlo nějakému ublížení, tak se mooc omlouvám těm ublíženým....
Pri uprinosti úprimnému niet sa začo ospravedlnovať . Neuprimnému naše ospravedlňovanie v ničom nepomože a len sa tým "počiarkne" jeho pocit že je mu krivdené . Animal

Život nie je o počte nadýchnutí ale o chvýlkach ktoré ti dych berú...
hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: dost

Příspěvek od hanka »

1220 píše:napsal jsem jenom kupu nesmyslů :|
a smazal...
Nevím sice, co jsi napsal, ale nebuď k sobě příliš kritický. Každý se snaží psát tak, jak to v tu chvíli cítí. Někdy se stane, že nemůže najít ta správná slova a nevystihne přesně obsah myšlenek - proto to ale nemusí být "kupa nesmyslů" ;). :lol:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

možná jsem

Příspěvek od 1220 »

to měl nechat , byla to úvaha na téma jak bůh překáží.
Byl to vlastně úsměv nad tím, že bezvěrcům přeci překážet nemůže, protože žije jen v myslích věřících, což mně pobavilo natolik, že jsem i napsal, že to může vést k vážným vnitřním konfliktům v jejich organismech, když jim de facto překáží co si druhý i myslí.
Silně pochybuju, že to kdo přečet, protože jsem to ani si netrouf odeslat.Anebo tu žijí čarodějové.Anebo odeslal a smazal, bylo už pozdě.
A proto tedy tudíž a tak:
Je to má vina má převeliká vina. :idea:
Zapalte hranici a ohřejte svá zkřehlá zbědovaná tělíčka.
Neodvolám.

K.

hanka
Zasloužilý člen

štěstí.

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše: ...Štěstí je, když chceš jenom pokračovat ve všem co už stejně děláš a neubližuješ tím druhým...
...Štěstí je, když si udržíš úsměv na tváři den za dnem a minutu po minutě, aniž by se kdy změnil v úšklebek.

...Štěstí také je, když člověk rozpozná, že je šťastný.

Kolikrát si člověk neuvědomuje, že právě prožívá šťastné okamžiky svého života, obvykle to zjistí, až když je už nelze vrátit - jak rád by je po letech vrátil zpátky a vychutnal si je!
(například matčino objetí - v tu chvíli třeba pro spěch nevnímáno; nebo láskyplný úsměv partnera - tehdy brán jako samozřejmost; nebo štěbetání svých dětí - tehdy vnímáno jako "ušitrhající" .... :lol:)
Naposledy upravil(a) hanka dne úte 14 pro 2010 11:26, celkem upraveno 1 x.

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Animal
Starší člen

Re: možná jsem

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
1220 največia "sranda" na tom je , že vela tých čo v neho neveria sa povedzme "jeho pravidlami" riadia a na druhú stranu viac ako dosť tých ktorí v neho veria , sa "jeho pravidlami" ani zďaleka neriadia . Kde je vlastne tá pravda ? Žeby to bolo zas i v tomto prípade v téj úprimnosti a to jak k sebe samému tak i k svetu okolitému ? Animal

Animal
Starší člen

Re: štěstí.

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
hanka píše:..Štěstí také je, když člověk rozpozná, že je šťastný.

Kolikrát si člověk neuvědomuje, že právě prožívá šťastné okamžiky svého života, obvykle to zjistí, až když je už nelze vrátit - jak rád by je po letech vrátil zpátky a vychutnal si je!
Uprimnému človeku jeho šťastie nikdy a nikam neuniká keď že šťastie samotné je mu jednou z odmiem za jeho úprimnosť . Animal

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Uprimnosť

Příspěvek od aNONym »

Mimo téma (offtopic)
chiq píše:
Animal píše:Ktorí z Vás je vlastne naozaj zdraví ? Animal
Aspoň to napíš, Animále, správne: "Ktorý z Vás JE vlastne naozaj zdravý?" alebo "Ktorí z vás SÚ vlastne naozaj zdraví?" Už som viackrát prosil - neprzni slovenčinu, je to krásny jazyk a tvoje fackovanie si skutočne nezaslúži.
Animal píše:Chiq uprimnosť za úprimnosť . Tam niekde vo mne rezonuje "Píš ako počuješ"- tak píem tak ako "počujem". Slovenčina je naozaj krásný i bohatý jazik zároveň to je fakt , no na druhú stranu nemyslím si že slovenčina ako taká ma nejaký problém s mojou slovenčinou . Tak to vidím i ja . Animal
Chiq, to máš marný. :D Non

Čo po ňom takého chceš, ked je aj podpísaný pod petíciou: "Zrušme uš konečně vo slovenčině všetké ipsiloni!" ;)

PS: A nejhorší je u pití poslouchat "vnitřní hlas" :lol: :lol:

(Prepáč, Animal, ale toto sa opravdu nedalo. :) )

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
Animal píše:1220 največia "sranda" na tom je , že vela tých čo v neho neveria sa povedzme "jeho pravidlami" riadia a na druhú stranu viac ako dosť tých ktorí v neho veria , sa "jeho pravidlami" ani zďaleka neriadia . Kde je vlastne tá pravda ? Žeby to bolo zas i v tomto prípade v téj úprimnosti a to jak k sebe samému tak i k svetu okolitému ? Animal
Upřímnost je nepochybně kladná vlastnost, jsou ale i další vlastnosti, jak už jsem dával ten odkaz. Určitě záleží co tou upřímností dosáhneš.
Třeba v roli pedagoga " upřímně" řekneš žákovi , že je líný a nejspíš to moc daleko nedotáhne, pak stojíš na straně jeho neprosperity a může se opravdu stát, že zůstane líným, a pak z něj nic díky této vlastnosti nebude. Když mu naproti tomu "neupřímně" sdělíš , že je šikovný ale měl by přidat, když mu to řekneš s důvěrou v něho, tak to bude lepší než v případě upřímném.
Dvojnost všeho je moje i Tvoje škola života, každého škola života, tři písmena : bůh zůstanou třemi písmeny.
V tři písmena věřit je pošetilost, zkoušet stále znova odhalovat vlastní nevědomost by pošetilost být nemusela až zase tak velká.
Nějak se to tady pořád opakuje, ..... :(
:color:
Moje babička by řekla, že je to nazadrmo :lol: :lol:
asi je to marný , no což ........

dost

Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
aNONym píše:PS: A nejhorší je u pití poslouchat "vnitřní hlas"
Tak o tomto bi nám vedel vyprávať "Pišta Pufnágel"
aNONym píše:Prepáč, Animal, ale toto sa opravdu nedalo. :)
V pohode , všimol som si hneđ po odklepnutí tú "dieročku" (zo slova pišem mi vypadlo písmenko "š"- piem) tam i já , no ale keď že som za každú dobrú srandu nechal som to umyselne "plávať" a čakal som kto sa "chytí" a ktorím smerom to povedie . "Chytil sa" a podla ňa tiež celkom v pohode - a tak to má byť . Petíciu nepoznám takže som ju ani nepodpisoval , no za seba možem povedať , v téjto veci ak bi bolo treba nechal bi som tam hoc i tucet (12) autogramou . Animal

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Mimo téma (offtopic)
Animal píše:Petíciu nepoznám takže som ju ani nepodpisoval , no za seba možem povedať , v téjto veci ak bi bolo treba nechal bi som tam hoc i tucet (12) autogramou . Animal
Tak ji založ! ;) Non

Zatím se klidně můžeš zapojit do diskuze na http://vdp.sk/forum/viewtopic.php?p=1214 (a nadělit jim tam minimálně 3x4 příspěvky). :D

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

1220 píše:Nějak se to tady pořád opakuje, .....
Ba ne, nemyslím si, že se jedná o opakování ve smyslu zaseknuté garamofonové desky. Toto opakování vnímám jako potvrzování další skutečnosti. Nebojme se opakovat již řečené, i tak je toho stále málo - chyby také neustále opakujeme. Je zajímavé, že si přitom neříkáme "stále opakuji stejnou chybu, musím vymyslet nějakou jinou, která tady ještě nebyla" :lol: . Není to marný.
Stále znova odhalovat vlastní nevědomost - jak se to vezme - aby z toho v člověku nezůstal pocit méněcennosti. Stále se učit - to beru.

Jsem téhož názoru, upřímnost je krásná věc, ale člověk musí zvážit, jestli je pokaždé na místě. Proč způsobovat jinému bolest, když to není nezbytně nutné - třeba popálenému a zjizvenému člověku "upřímně" říkat, že je teď ošklivý ...apod..

Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
1220 píše:...Třeba v roli pedagoga " upřímně" řekneš žákovi , že je líný a nejspíš to moc daleko nedotáhne, pak stojíš na straně jeho neprosperity a může se opravdu stát, že zůstane líným, a pak z něj nic díky této vlastnosti nebude. Když mu naproti tomu "neupřímně" sdělíš , že je šikovný ale měl by přidat, když mu to řekneš s důvěrou v něho, tak to bude lepší než v případě upřímném.
...
Tu sa naše skúsenosti s úprimnostou asi rozchádzajú . Nepoviem svojmu "žiakovi" že je lenivý (z jeho pohladu ho súdim ja => z jeho strany to vyustuje v zamyslenie sa nadomnou) ale spítam sa ho kam to chce dotiahnuť so svojou lenivostou (z jeho pohladu sa súdi sám => z jeho strany to vyustuje v zamysleni sa nad sebou) ? Ak mu poviem že je šikovný ale mal bi pridať ("obrátená" logika) tak sa teno "žiak" zo svojho pohladu zamyslí nadomnou nie nad sebou . Ale to už nám tato debata začíná príliš "zachádzať" - navrhujem , hoďme to už obaja "za hlavu" . Animal

Animal
Starší člen

Příspěvek od Animal »

Mimo téma (offtopic)
Pekný link , nepoznám . Niečo skúsime nech je sranda... . Animal

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Je to milosrdná lež, které se nerad účastním. Popálený má zrcadlo, aby se přesvědčil, jak na tom je. Já mu pouze řeknu, že ti, co ho měli rádi skrze gezycht se od něj odvrátí a ti, co ho mají rádi skrze charachter zůstanou...Dostal dar oddělit zrno od plev. Lenošnému žákovi řeknu, že jistě nemusí patřit mezi elitu národa, nebo kormidelníky planety... klidně se může stát mistrem světa v kutálení popelnic.... Ale jen tehdy, když bude chtít. Když bude chtít, zmůže cokoli. Když ne, bude vysedávat na lavičce s krabicovým vínem v ruce, nebo na borech.. Je to pouze na něm.
I arciblb může vypotit skvělou myšlenku a profous s iq 650 může být duševně sterilní. Žádné záruky neplatí.
Problematice bohů by bylo záhodno zasvětit vlákno, rád bych si rozšířil obzory.

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“