martin11 píše:
...takže, kde že je "přebytek energie"...když jsou 2 magnety souhlasnými poly u sebe a mezi nimi je
vybylancovaná Fe clona, tak i sebesilnější magnety na sebe nevidí....neovlivňují se....když tu clonku vytáhneš, tak se magnety dost rychle oddalují.../ rychlost, síla a vzdálenost ja daná typem magnetu/ a to je ten okamžik přebytku síly. kterou jsem potřeboval přesunout o několik stupňů na obvodu v rotačním cyklu funkce jinam.....tak jsem to akumuloval do pružiny....
hatlíku karbane a stepane prosím neplkejte tu žádný blbosti s problemem nesouvisejícími....něco jako rukou a tak..a zvedat něco nahoru.....
...je mi jasné, že to co tu píšu nemůžete strávit...a to jen proto, že ty magnety znáte jen z učebnice....nikdy jste si s magnety neudělali žádný pokus,měření sil, vztahy mezi magnety a závislost na Fe... max jste je vzali do ruky a zase jen 2 a to jsou ty vaše zkušenosti
![Evil :evil:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
/ a to nabývám pocitu, že máte obě ruce levý..../ .....tak...všem ostatním hezký den...martin11
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Poslední, co by mne mrzelo je mé vyloučení z nekterých vláken, nebo fóra. Martine, zdá se, že čisté víno je kousek vedle, nebo se zapomínají brát vážne zjevné a dobre overitelné technické argumenty:
1. Povytažení clonky spotrebuje nejméne stejnou práci, jakou odevzdají magnety jinému objektu pri získané zmene energie magnetického pole(tedy napríklad zmene využitelné indukce), prípadne pri vzájemném posunutí obou magnetu. Nepredložil jsi v tomto smeru co vím dosud žádné merení, čekám na to snad rok.
2. Merení síly není dostatečný argument, protože jde vždy o práci. Jinak by obyčejná páka byla stejným zázračným strojem, protože na kratším její konci sídlí vždy vetší síla.
3. Z duvodu v bode 1. a 2. Ti to pak nedává právo kritizovat jiné, že nemerí síly, když jsi dosud sám nepredložil prubeh síly pri vytažení clonky s prubehem síly pri posunu magnetu, nebo vtažení jiného objektu do jejich pole (prubeh síly podle vzdálenosti, nebo posunu).
4. Takhle jsem argumentoval již pred rokem, jde o klíčové vecné argumenty, a divím se, že se jim nevenuje primerená pozornost, namísto zbytečného filosofování o ničem.