Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: no, jak chceš....

Příspěvek od aNONym »

poota píše:........nějaké opravdu praktické rady pro uhájení holých životů.
Sníme psy. :D Non

Cimrmanovci vědí. ;)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

aNONym píše: Sníme psy. :D Non
Cimrmanovci vědí. ;)
A potom? :?

Zdravím - poota
P.S. Kdyby je náhodou někdo opravdu jedl, hanba mu, tak jejich játra nejíst - jsou smrtelně jedovatá!

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
aNONym
Zasloužilý člen

Příspěvek od aNONym »

poota píše:
aNONym píše: Sníme psy. :D Non
Cimrmanovci vědí. ;)
A potom? :?

Zdravím - poota
P.S. Kdyby je náhodou někdo opravdu jedl, hanba mu, tak jejich játra nejíst - jsou smrtelně jedovatá!
Ale pooto, copa tys neviděl "Dobytí severního pólu"? ;) Non

Já bych začal s těmi "Nevěřícími psy". :D

Od 4:10

[youtube][/youtube] (pokračování je tady )

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Všechno hezké, ale mimo téma!

Příspěvek od martin11 »

...jestli civilisace chce zkolabovat, tak tak učiní...a moooc by mě zajímalo, kdo komu...a jak pomůže....a spoléhat se na knihu knih...je ...nerozumné....myslím, že než takovouto útěchu, tak si raději zvolím něco o trempingu...a třeba jak rozdělat oheň, upíct rybu nebo slepici obalenou v blátě, vykuchat a stahnout králíka a z kůže si udělat oděv..kde vyšťourat nějakou žížalu k jídlu.....raději čtěte Robinsona..../ původní vydání...toho podle Plevy neee.../ každej si dělejte co chcete...../ jo a je dobré umět si uvařit pivo :idea: / m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Přeji, ať máte i v novém roce pitnou vodu kdykoliv k dispozi

Příspěvek od A(&F) »

... ať už jste kdekoliv ... UV Solar Watter Pen ... http://www.steripen.com/-adventurer-opti-solar-charger ... ;) ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
martin11
Zasloužilý člen

kolaps civilisace....

Příspěvek od martin11 »

..páč jsem prvni v roce 2011, tak si myslím, že civilisace nezkolabuje, páč zkolabovat může jen inteligence.je omezeně neomezená, / nebo omezeně omezená../takže ...vykašlete se na kolapsy, nebudem si dělat zbytečné vrásky....žijte tak, abyste se za to nemuseli stydět... :idea: ...jestli existuje magnetismus, nebo perpeetum, nebo ABSOLUTNO....vždyť je to jedno....dejte si pifko, nebo vínko, nebo panáka...všichni jste co jste,,,,nic víc, nic míň....jste prach a v prach se proměníte....a neberte život příliš vážně...stejně z něj nevyváznete živí.... :idea: ...tak do roku 2011 vše nej vaše Karkulka červená :lol:

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jasně...

Příspěvek od jarda ovčák »

Pokud to někdo umíte, pošlete povídání o bohu někam jinam. Já to neumím.
Do nového roku přeju klid na mysli, pohodu,a zdravíčko. Jak říká martin... jde o houbeles, stejně to nepřežijem.
No, do novýho roku předsevzetí, že už nebudu žrat jak mlejn.
Vsadil jsem se s mojí,že budu jíst pouze to, co mi ona strčí na stole pod čumák. Panebože, dej mi sílu....
Když to nevydržím, tak pojedem na dovolenou s tchýní a když to vydržím, můžu si koupit auťák na blbnutí....
Už není cesty zpět, na dovolené s tchýní bych musel vykonat harakiri s monterpákou.....
Veselej novej rok pro všechny.

Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

..

Příspěvek od Ondřej »

Herr Ovečkin boduje 8) Jinak bible se mi zdá docela dobrá věc při kolapsu. Ale doporučuji velký ilustrovaný starý zákon, poněvadž s ním se dá rozdělat nejvíc ohňů v kamnech... Náboženství do vlákna s náboženstvím, díky! :roll:

Sušený mlíko bych nebral, poněvadž má jen velmi omezenou životnost. Možná balený v dusíku na tom bude líp.
K benzínu: měl jsem tu DVA roky benzín od Benziny a teprv teď začíná páchnout jinak, takže předpokládám byl bez nějakých větších změn. samozřejmě byl v temnu a chladu, ale ne zakopán. U benzínu se uvádí životnost čtvrt roku.
Já elektrocentrálu neplánuju, ale vhodná samozřejmě je, pro ono čerpadlo vody a nářadí.
"Stejně tak výkon fotovoltaiky je mizivej..." -jak to myslíš Jardo? Na x kW spotřebiče samozřejmě ano, pokud nechci investovat 100t do panelů a baterek, což tedy nechci:)
K čemu modrá skalice?

Už jsem psal, jak jsem experimentálně pral prádlo na 12V? Samozřejmě pračka + měnič ;) Polovybitá 45Ah v pohodě vyprala a vyždímala. Napětí kleslo asi o 0,7V, už nevím přesně. Měnič 800W. Voda se samozřejmě musí ohřát externě.

aNONym
Zasloužilý člen

Re: no jasně...

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák píše:........nadovolené s tchýní bych musel vykonat harakiri s monterpákou....."
Veselej novej rok pro všechny.
:lol: :lol: Tak to potom bude zcela jasná "auto eutanázie". :D Non

Jo, hlavně ať je veselej. :)

poota
Zasloužilý člen

Re: no jasně...

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:No, do novýho roku předsevzetí, že už nebudu žrat jak mlejn. ..
Už jen vidina té dovolené by Tě mohla psychicky i fyzicky devastovat.
Viděl bych jakous takous cestu z toho ven:
Zkus jíst jenom to, co Ti nechutná - jídla, která nemáš rád.

Vypadá to jako pěkně blbá rada, ale zkus se nad tím zamyslet.
- Manželka Ti to jistě s láskou a péčí uvaří - v tom tedy problém není.
- Když to "nemáš rád", tak toho nesežereš tolik, respektive Ti nebude líto to nedojíst.
- Dáš pěknou ránu těm neduhům, které pocházejí z Tvých oblíbených jídel.
- Začneš si sice místo nich pěstovat úplně jiné neduhy, které budou tentokrát pocházet z Tvých neoblíbených jídel, ale vzhledem k tomu, že to určitě nevydržíš dýl, než bude nezbytně nutné, nestihnou se plně rozvinout.

A ještě jednu radu, ať už budeš pohlcovat cokoli:
Vždycky nech na talíři alespoň jedno sousto!

I tohle vypadá jako pěkně blbá rada, protože podle normálního rozumu je přece úplně jedno, jestli sníš o sousto víc a nebo míň, zvlášť když neovlivníš, kolik Ti toho žena na talíř naklade.
Jenže v tomhle případě se vůbec nejedná o množství potravy, ale o Tvoje svobodné rozhodnutí nespořádat to všecko!
Svým činem totiž fyzicky demonstruješ svoje odhodlání jíst míň, než bys mohl.

Přeju Ti, ať montajzna zůstane čistá.

Zdravím - poota

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Pro ondřeje...
Sušený mlíko vydrží ve standartní ochranné atmosféře a uložené k ledu v mrazáku 6 let. Tedy u bundeswehru. Standartní životnost jsou 2 roky.
Proto jsem psal do mrazáku....Do mrazáku i máslo, olej, sádlo.... Jsou to kalorické bomby, konzervy energie. O zdravé výživě se v dobách totálního nedostatku nemá smysl bavit....Jináč přepouštěné máslo v chladnu a temnu rok bez mrazáku.Je důležité i temno skrze žluknutí, počítám....
Modrá skalice je základem pro pěstitelské úspěchy, třebas na plíseň bramborovou či šedou, která nedovolí vypěstovat základ výživy, což jsou brambory.Je rovněž základem pro několik jích, kterými se dají řešit další houbové i bakteriální choroby rostlin....
Wýkon fotovoltaiky je mizivej... no to teda je, páč kdybych chtěl dodržet standart v bydlení, co současně mám, tak by mne fotovoltaika stála rovnej milion. Soustředím se tedy výhradně na ukládání potravin, fakticky na 1,10kwh denně.To je faktická spotřeba 500l mrazáku.jináč, letos jsem udělal pokus s větraným sklepem, a cukety i dýně, patizony jsou právě dnes ve skvělé kondici...
U cuket jsem tomu nevěřil, obsahují mnoho vody...i když, řepa taky, ale ta roste v zemi, takže je zvyklá na nápor bakterií.
Přirozeně že se nebudu bavit o pěstování potravin na chuť, ale o potravinách s max výnosem na jednotku plochy a nutriční hodnotě....
Zůstanou tedy opominuty chřešt, artyčoky, židovské třešně,jahody a kopec jiných. Přednost mají brambory, zelí, červená řepa, temné tykve,pohanka,mrkev, celer,cibule, por,raqjčata....
Pro poota, ona to ženská má dobře vyřešený a já nemám jinou možnost, než přijmout cokoli, co najdu na talíři.
Navíc mi chutná vše, krom rajské polívky...
Moje upřímné přání je získat nechuť k jídlu. Prostě, když se na to podívám, abych se hnusem otřásl a řekl: díky, já FAKT nebudu.... nemám žádnou chuť.
Víš, nejraději nějakou pohodlnou pilulku... žbluňku a nemáš chuť...takhle jsem podepsal smlouvu s ďáblem na rok....Teda s mojí lásenkou. 8)

martin11
Zasloužilý člen

novoroční oběd

Příspěvek od martin11 »

...už zase tady máte něco pro potěchu oka....
takhle mě vaří ta moje..../ dnešní oběd.../ no není to krásné umělecké dílo :idea: m11 :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

poota
Zasloužilý člen

Re: novoroční oběd

Příspěvek od poota »

Splňuje to kritérium "Výbava vhodná při kolapsu civilizace".
K dokonalosti schází jenom pivo.

Zdravím - poota

Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

..

Příspěvek od Ondřej »

jarda: ty chceš mít v provozu elektrocentrálu kvůli mražáku s jídlem? :lol:
Máslo hlavně bez přístupu vzduchu...

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Nene, mražák fotovoltaika.
Čerpání vody centrála, možná budu řešit nadzemní rezervoár, takže bych čerpal jednou za pár dní, to se uvidí.....
Na rok 2013 mám zamluvený dva belgiky, pořádný obry, takže, když se něco stane, vyzvednu si je. Když ne, přijdu o zálohu.

Koně jsem vždycky chtěl, tak uvidíme. žadný fofrkobyly, ale pořádný begany, co utáhnou 25 metráků i do neprudšího krpálu.
j

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“