Pro ondřeje...
Sušený mlíko vydrží ve standartní ochranné atmosféře a uložené k ledu v mrazáku 6 let. Tedy u bundeswehru. Standartní životnost jsou 2 roky.
Proto jsem psal do mrazáku....Do mrazáku i máslo, olej, sádlo.... Jsou to kalorické bomby, konzervy energie. O zdravé výživě se v dobách totálního nedostatku nemá smysl bavit....Jináč přepouštěné máslo v chladnu a temnu rok bez mrazáku.Je důležité i temno skrze žluknutí, počítám....
Modrá skalice je základem pro pěstitelské úspěchy, třebas na plíseň bramborovou či šedou, která nedovolí vypěstovat základ výživy, což jsou brambory.Je rovněž základem pro několik jích, kterými se dají řešit další houbové i bakteriální choroby rostlin....
Wýkon fotovoltaiky je mizivej... no to teda je, páč kdybych chtěl dodržet standart v bydlení, co současně mám, tak by mne fotovoltaika stála rovnej milion. Soustředím se tedy výhradně na ukládání potravin, fakticky na 1,10kwh denně.To je faktická spotřeba 500l mrazáku.jináč, letos jsem udělal pokus s větraným sklepem, a cukety i dýně, patizony jsou právě dnes ve skvělé kondici...
U cuket jsem tomu nevěřil, obsahují mnoho vody...i když, řepa taky, ale ta roste v zemi, takže je zvyklá na nápor bakterií.
Přirozeně že se nebudu bavit o pěstování potravin na chuť, ale o potravinách s max výnosem na jednotku plochy a nutriční hodnotě....
Zůstanou tedy opominuty chřešt, artyčoky, židovské třešně,jahody a kopec jiných. Přednost mají brambory, zelí, červená řepa, temné tykve,pohanka,mrkev, celer,cibule, por,raqjčata....
Pro poota, ona to ženská má dobře vyřešený a já nemám jinou možnost, než přijmout cokoli, co najdu na talíři.
Navíc mi chutná vše, krom rajské polívky...
Moje upřímné přání je získat nechuť k jídlu. Prostě, když se na to podívám, abych se hnusem otřásl a řekl: díky, já FAKT nebudu.... nemám žádnou chuť.
Víš, nejraději nějakou pohodlnou pilulku... žbluňku a nemáš chuť...takhle jsem podepsal smlouvu s ďáblem na rok....Teda s mojí lásenkou.