Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

voda ???

Příspěvek od laik »

Zdravím
a dá se po upravě pít i deštovka ne ?...bud jí převařit, nebo MMSkem desinfikovat ne ????
Já v rámci úspory dicky nasbírám z jara deštovku, do jímky a bazenu a nadrží, na zalívání a pod. a myslím že cca 30kubíku je dost ne?...a v pruběhu roku taky doprší......ale pokud máš navíc nějaký zvířectvo, tak to už je asi málo....
ale problém z deštovkou je asi ten, že použitelná teda jedině pokud neprší nejaký jedovatý srač......
to potom jedině nějakej hlubší vrt......

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: voda ???

Příspěvek od A(&F) »

laik píše:dá se po upravě pít i deštovka ne ?...
... dá, ale pouze jako krátkodobé nouzové řešení ... viz např. zde ... http://www.pralek.cz/vodni_rezim/ ...

... "Dlouhodobým pitím pouze dešťové nebo destilované (měkké) vody vznikne naprostý nedostatek minerálů a solí. Ledviny pro tvorbu moči potřebují sůl (různé solné ionty). Nedostatek solí může vést k otravě vodou; zvláště v kombinaci s pocením, kdy dochází k dalším ztrátám solí potem." ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne ned 02 led 2011 1:33, celkem upraveno 1 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno,

Příspěvek od jarda ovčák »

Mimo téma (offtopic)
Nakže, pro aldrtika...
napiš nějakej svůj konkrétní návod, jak nám pomůže bible v tom,až se ukončí distribuce energií a pohonných hmot...Piš po lidsku, nikoli biblicky...
bez výcuců z bible. Co mi kucí psali, málokdo se v těch archiváliích orientuje. Bylo by potřeba nějakého vykladače bible, páč tím každej chápe něco jiného.
Myslím si, že nepatříš mezi ortodoxní křesˇany, ale mezi svědky jehovovy. Ortodoxní křesťan má alespoň fragmenty tolerance, z tebe necítím ani náznak atomu.
Pro peter.... když tě poprosím, zkusíš vysvětlit své tvrzení o odtržení karmy???
pro A(&F)
Pití destilované vody, osmotické vody a dešťové vody je naprostý rozpor.... pro jedny blahodárnost biblických rozměrů, pro druhé smrtelné nebezpečí. Kamarád si bude kupovat destilacní, nebo osmotický přístroj, páč má potíže s cévami a klouby... usazuje se mu vápník a dle prognozy za pár let mrtvička či infarkt. Pití odlehčené vody je dle fajnovýho pražskýho primáře jednou z cest... Tak fakt nevím.... mmožná bychom to mohli probrat inde....

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: mno,

Příspěvek od martin11 »

...no já to nějak vstřebávám., peter napsal....održení ...ta y jsi napsal odtržení ....jestli Peter tam nechtěl napsat B třeba mě chtěl potěšit...ne odtrhnout......no on to peter jistě uvede na správnou míru....mimo jiné...rád bych se potkal s Orwelem... :idea: :shock: ...bohužel to nejde...ale třeba jinde a jindy....

k té vodě....destilka je jedovatá...ale když normálně jíš..../ pivo, uzený/prase/, chleba, rum, zelí,drůbež, ořechy / vlašský/.../ jsem popsal svuj jídelníček...tak to destilka neuškodí....problem je...hladofka a destilka.... :shock:
...z Aldrtika ...mám tiky....dluží mě odpověď ...o upřímném smíchu......jsem všeobecně.../ a nejen já / zvědav....myslím, že mu mrzne křivý jehoviský....smích na tváři....
dobře mu tak.... jinak doufám , že jsem se nikoho /nevědomky/ nedotkl....zdraví martin :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: dsšťová voda ...

Příspěvek od A(&F) »

... zatím můžeme pokračovat zde, pokud se to rozvine, přesuneme to pak vše do samostatného vlákna ...
jarda ovčák píše:Pití destilované vody, osmotické vody a dešťové vody je naprostý rozpor.... pro jedny blahodárnost biblických rozměrů, pro druhé smrtelné nebezpečí. Kamarád si bude kupovat destilacní, nebo osmotický přístroj, páč má potíže s cévami a klouby... usazuje se mu vápník a dle prognozy za pár let mrtvička či infarkt. Pití odlehčené vody je dle fajnovýho pražskýho primáře jednou z cest... Tak fakt nevím....
... to mi ňák nesedí ... pamatuji si, že to má dajakou souvislost s usazováním a rozpouštěním solí v těle ... zkusil jsem dohledat původní studii, co jsem četl před lety, ale nenašel jsem .... snad do toho vnese více jasno text připojený níže, je velmi podobný:

... "Případ s dešťovou vodou. U nás v Dalmacii bylo vždy bylo vody velmi málo. Chytali tam do cisteren dešťovou vodu. Očekávalo by se, že tato voda bude zdravá. Akta však ukazovala něco jiného. Když tato voda delší dobu stála v betonové studni, cisterně, voda byla lepší na pití a nedělala tak silné škody. Nezapomeňme: Úlohou minerálů je ohřívat tělo a to vždy v normálních dávkách a v rovnováze s bílkovinami, uhlohydráty, tuky, atd.

A voda tělo chladí.

Vysvětlení: Dešťová voda je voda, která se vypařila, neboť se zahřívala od slunce. Stala se agresivní, podobně jako destilovaná. Když byla určitý čas v kamenné cisterně, nasytila se, neboť rozpustila minerály z kamenných cisteren.

V některých krajích dále od moře i tato odstátá a minerály ze stěn nádrže nasycená voda lidi silněji poškodila. Ukázaly se např. kameny v ledvinách, křečové žíly, ateroskleróza. Co se stalo? Minerály se usadily v těle, neboť je tělo špatně filtrovalo. Z nádoby se do vody nedostaly minerály v iontové podobě, ale v podobě molekulární. A molekuly nedokážou projít přes buňkové membrány – tak vznikají v těle usazeniny, způsobující vzpomínané onemocnění. Lidem u moře bylo při pití takové to vody lépe. Proč? U moře lidé dýchají slaný aerosol a měli sůl, aby posolili stravu. Měli zvyk, že do studené vody dali sůl a až potom jídlo vařili. O co tady šlo? Měli dost soli. Všichni by jsme měli vědět, že všechny minerály se vážou na NaCl, tj. Na kuchyňskou sůl. Bez soli není život. I voda se váže na sůl. Všechny minerály z vody a ze stravy se vážou na sůl a sůl je provede skrze tělo, přitom jim nedá šanci, aby se usadily.

My nepoužíváme minerály z vody. Pro nás jsou užitečné jen minerály vázané s organickými látkami z bylinek a ze živočichů. Proto škodlivost soli, před kterou varují lékaři, je jen v případě, že solíme již ohřáté jídla, sůl dáváme do vařící vody, a nebo přímo na jazyk. Tehdy se nedokáže vázat s minerály. Ale když ji dáme do studené vody, a nebo počkáme, až se při solení např. zeleniny, sůl rozpustí ve vodě, váže minerály do nám přijatelné podoby a máme dvojitý efekt – sůl je užitečná a tělo má minerálů akorát. Nezapomeňme! Sůl je v normálních dávkách zdravá a potřebná, když se s vodou a minerály váže mimo tělo. A nebo když chcete – sůl je velmi škodlivá ve velkých i malých dávkách, když se váže v těle na vodu. "...

... http://forum.tzb-info.cz/104498-upravna-vody ... je tam ještě více informací, třeba to kamarádovi pomůže ...

... z toho ale mimo jiné také plyne, že by se na našich stolech měly raději nacházet rozprašovače s roztokem NaCl (namísto klasických solniček) ... :ethink:
Naposledy upravil(a) A(&F) dne ned 02 led 2011 21:19, celkem upraveno 2 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

pPotraviny....je jasný, že když nic nebude , tak se musíme nasytit.Jakýkoli kus půdy můžete zůrodnit k obrazu svému. Vyhněte se zamokřeným, neprosluněným půdám blízko potoka.Potok je fajn, hryzci už ne. Taky zima je u potoka horší, stejně jako vlhkost.... takže raději vejš a nějakej vodní trkač.Princip úrodnosti je následující...
Musíte dostat do půdy maximální množství organické hmoty a tuto v půdě zarýt, nejraději dvakrát za sebou. Dobré jsou tráva, listí, seno, sláma, Hnůj, kompost.....čím víc, tím líp. O zbytek se postarají mykorhizní bakterie....a žížaly.Zryjeme vždy dvakrát, půdní bakterie milují vzduch...
Moje paní je totálně blázen do permakulturních principů, takže můžu poradit pouze:mulčovat, mulčovat, mulčovat.Pouze tak vás plevel neotráví a zalévání se omezí na minimum, resp není většinou třeba vůbec.....
Krom brambor se dá v mulči vypěstovat cokoli i bez zalévání.letos jsme zkoušeli i cibuli.
Pěstovatelné a uskladnitelné potraviny jsou:brambory, zelí, cibule, červená řepa, tykve nejlépe hokaido, mrkev, celer cukety..jsou seřazeny dle důležitosti, přičemž brambory a zelí, živobytí celý.... díky kutile....
Brambory zasytí a zelí poskytne ten zbytek.Teda zelí ve škopku.Ostatní zelenina je dobrá pro harmonický fungování naší hříšné schránky.
Navíc se z toho dá uvařit jídlo pro každýho...
Samozřejmě, že je milion dalších, ovšem tyto jsou dobře pěstitelné, příznivé pro semenářství a trpí nejméně chorobami. Přes zelí hodíme staré záclony kvůli motýlům a brambory a cibuli mezi deštěma stříknem modrou skalicí.
Kvůli druhové pestrosti a biodiverzitě tam namixujem bylinky i koření,páč třebas šalvěj dělá parádu dvakrát. Odpuzuje mšice a v čaji voní nádherně, navíc vyléčí ledasco. Totéž majoránka, bazalka, libeček, tymián, levandule........
Raději zvolte mírně svažitý terén před rovinou skrze dobrý odvod vody při delších deštích.Nebo dobrou drenáž či strouhu.
Je třeba si uvědomit, že maso se stane vzácností, stejně jako chléb či sladkosti.Na chuti záležet nebude, důležité bude se nasytit něčím pro lidské tělo užitečným.

Ondřej
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

membránové

Příspěvek od Ondřej »

Díky Jardo za jasné zemědělské rady. Taky tu mám nějaký základní materiály o perma... Rád bych ještě upozornil, že existují další podpůrný způsoby "výroby" potravin, než celkem klasická cesta rytí a hnojení. Například Agnihotra, funguící spíše na bázi energií 8)
Jinak na čerpání vody se mi zdají dobrý i membránový čerpadla - 300W a zajímavý parametry. Když už ta fotovoltaika...

Marty
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od Marty »

jarda ovčák píše: Pití destilované vody, osmotické vody a dešťové vody je naprostý rozpor.... pro jedny blahodárnost biblických rozměrů, pro druhé smrtelné nebezpečí. Kamarád si bude kupovat destilacní, nebo osmotický přístroj, páč má potíže s cévami a klouby... usazuje se mu vápník a dle prognozy za pár let mrtvička či infarkt. Pití odlehčené vody je dle fajnovýho pražskýho primáře jednou z cest... Tak fakt nevím.... mmožná bychom to mohli probrat inde....
Ono s tou destovou nebo destilovanou vodou je to trochu slozitejsi. Pokud budes pit tu destilku jako terapeuticky prostredek (v peclive stanovenem davkovani nekolika decilitru denne) a jeste v kombinaci s prisunem zadoucich mineralu a soli treba pomoci mineralni vody, skutecne ti bude z tela odbouravat vapnik i nektere skodlive latky jinak biologicky neodbouratelne (tezke kovy) a procisti ti organizmus. Pokud bys ale pil tu destilku misto normalni vody a jinych napoju (v mnozstvi treba nekolik litru denne), narusis si v tele rovnovahu iontu a bude nasledovat kolaps a smrt.

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

Ano, ondřej to trfil, membránová čerpadla jsou opravdu dobrá, jenže jsou VŠECHNY vyrobeny z hliníkové slitiny, většinou chromované či eloxované, málokdy lakované.Byl jsem osobně u opraváře těchto čerpadel a viděl, jak jsou příšerně zoxidovaná, přesto funkční i 20 let. Jenže, já osobně hliníku nevěřím a jeho oxidům už vůbec ne. Našel jsem pár čerpadel pro alter použití, dám je sem, jak bude čas.
Rozhodně tohle čerpadlo bude mít při 220w na kubík vody nejlepší poměr na litry versus příkon.
http://www.e-cerpadla.cz/ponorne-cerpad ... -6972.html
Co se tak proslýchá, pitná voda má za pár let dostihnout ropu v surovém stavu, co se ceny týče. mají být zdaněny i soukromé zdroje, takže, kdo má možnost, vyvrtat dva vrty, jeden ofic a druhý pro radost.zkusím koupit čerpadlo a udělám mu nějakou dobrou povrchovku.... něco naprosto inertního... Třebas ho pocínovat, smaltovat nebo nitrid titanu..... 8) ten výkon za to stojí.
K zemědělským alternativám. Jezdím občas na návštěvu k zemědělcům, co byli u mne chytat rozumy s ovcema. vybírám si pouze to, co neznám. Byl jsem za izraelitou, co pěstuje tykve pomocí týhletý alter methody pomocí vesmírné energie a energie všehomíra, či co. Nebyl jsem spokojený ani s kvalitou plodů, ani se zaplevelením....Raději zasadit a řádně zamulčovat. Pak nezalíváš, nepleješ, neokopáváš....Jasně že můžeš využívat biodynamických principů, ale i tuto alternativu jsem prošel cugrunt a nenašel jsem ani v rakousku žádné relevantní výsledky. Avšak netvrdím, že by se jednotlivé fragmenty principů biodynamiky nedaly použít... Lunární vlivy určitě.
Bohužel, svým hnojem a humusem v půdě jsem si sám nasadil takovou laťku, že dolů se mi nechce. A plahočit se na zahradě s vyhlídkou nejisté ourody už vůbec ne. Totiž, práce to je téměř stejně, enem výsledek je neporovnatelný.
Při hospodaření s vodou je pochopitelné, že bereme vážně využívání vody ze střechy domu.K tomuto účelu je dobré mít dostatek skladovacích objemů.Třebas ibc kontejnery, nebo tak cosi. A vůbec se nenechte odradit kecama, že voda shnije, nebo se zkazí... jsou to pověry a na zalévání zahrádky lze použít i dvouletá voda.
Já chci zkusit nějaký jezírko... mám asi 4000metrů střech, tak snad menší balatonek, či co.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Marty píše:Ono s tou destovou nebo destilovanou vodou je to trochu slozitejsi. Pokud budes pit tu destilku jako terapeuticky prostredek (v peclive stanovenem davkovani nekolika decilitru denne) a jeste v kombinaci s prisunem zadoucich mineralu a soli treba pomoci mineralni vody, skutecne ti bude z tela odbouravat vapnik i nektere skodlive latky jinak biologicky neodbouratelne (tezke kovy) a procisti ti organizmus. Pokud bys ale pil tu destilku misto normalni vody a jinych napoju (v mnozstvi treba nekolik litru denne), narusis si v tele rovnovahu iontu a bude nasledovat kolaps a smrt.
... to by mohlo fungovat ... a vnímám to podobně ... včetně možných následků při výhradním pití dešťové nebo destilované vody ...

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

voda

Příspěvek od la »

Doporučoval bych zkouknout ten film v odkazu http://elta-e.ru/pns/structured_water.html co dokáže voda za 12 minut.
A je na chvílu po skleroze.Vitalita ta jde taky nahoru.
:shock:

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:...Moje paní je totálně blázen do permakulturních principů, ..
V této souvislosti je dobré se podívat na Seppa Holzera, který permakuturu prakticky provozuje. Jeho postupy jsou dobře vyzkoušené a ve dvou lidech zvládá celé hospodářství. Například na rytí používá několik prasat.
Žije na hoře, jejíž část již koupil a dá se bez velké nadsázky tvrdit, že tam stvořil pozemský ráj - má tam dostatek pramenité vody, několik jezírek a vše je zarostlé na první pohled něčím jako džunglí.
Zdálo by se logické, že Sepp měl prostě to štěstí, že tam měl vodu a díky ní mu tam něco roste. Přesný opak je pravdou - Sepp má dostatek vody právě proto, že tam udržuje vegetaci s dostatkem stromů!
Ale rozhodně se stojí za to podívat na
http://www.rodovystatek.cz/sepp_holzer.htm
případně i některé další odkazy - myslím, že je to velká inspirace, případně i jen na prosté "přežití" moderní doby.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno...

No, právě... kdo si myslíš, že nás do tej permakultůry zblbnul.... Byli jsme u něj na ranči, má jich asi 6 a velké množství dobrovolných pomocníků...
Dostal od rakouské vlády neuvěřitelnej grant, Když viděli jeho jabka a citrony ve výšce 1250m nad mořem.
padli jsme si do oka, však vypadáme s těma pupkama a fousama jako bráchové...teda, říká mi mein junge bruder....to jsem ho viděl dvakrát... je to úžasnej vzdělanec a přírodozpytec. taky zprosťák
Lítá po světě, všude ho zvou a posílají pro něj letadla králové i maharadžové....Je nemocnej a chce toho předat co nejvíc.
Má se stavit při cestě do Polska. Pokud bude redy, zorganizuju u sebe na statku vorkšop s jeho přednáškou. Jen, pokud bude redy.
Má to být třetí sobota v květnu.
Jináč jsem zkoušel permakultůrně erteple.....na kompost jsem vysypal slámu, asi 20 cm a do ní jsem zavrtal erteple....
Nic jsem s tím nedělal, na nic nesahal, z každé zahrabané erteple 20 nových velkých zdravých erteplí. ty drobné jsme nebrali, ty jsou na příští rok. Enem se zase přistele sláma a nechá se to. Vynikající jsou ředkvičky a lichořeřišnice..... jináč jeho kniha ZAHRADA K NAKOUSNUTÍ je velice slušná.
Je to jedna z nejpřívětivějších alternativ. jenže, chce to čas. Jakoukoli půdu zryjete, zořete, pořádně pohnojíte a valí to ihned. Permakultura je na delší lokte, navíc je třeba víc půdy, než při konvenci.Všechno chce svoje.

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno..

já chci taky lemtat tu strukturovanou vodu... ale jak se vyrábí???je na to nějakej komerřní přístroj, kterej tam pomocí francouzáku našroubuju????

A(&F)
Zasloužilý člen

Re: mno...

Příspěvek od A(&F) »

jarda ovčák píše:No, právě... kdo si myslíš, že nás do tej permakultůry zblbnul.... Má se stavit při cestě do Polska. Pokud bude redy, zorganizuju u sebe na statku vorkšop s jeho přednáškou.
... tebe taky ??? ... :D ... jeho dvoj-knížku mám v knihovničce na čestném místě http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4810#74810 a jeden čas jsem u ní usínal a následně i krásně snil ... ;) ... třetí sobotu v květnu mám v diáři zaškrtnutu, tak na mne prosím pamatuj, děkuji ... :) ...

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“