Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: mno..

Příspěvek od la »

jarda ovčák píše:já chci taky lemtat tu strukturovanou vodu... ale jak se vyrábí???je na to nějakej komerřní přístroj, kterej tam pomocí francouzáku našroubuju????

Míním to taky spáchat, čerpadlo komplet z bronzu vhodné pro tento účel jsem našel tu
http://www.pumpyvich.com/45,mouse-60-bz ... f566ead241
stačí podle výkonu na 7 litrovou nádobu,jinak podle obrázku na odkazu nahoře. Trubka je u stěny pomáhá tomu Coriolisův efekt,materiál, měd ,bronz,mosaz.
:D
http://cs.wikipedia.org/wiki/Coriolisova_s%C3%ADla
PS: Protože amatéři pracují zásadně důkladněji jako profíci ,lze účinost jemně navýšit (asi řádově)předmražením a tím odstraněním těžké a tritiové vody ,případně přebytku minerálů a taky toho šlauchu (hadice) využít pro zápis do paměti vody ,když už bude ta teplota tak nízko,třeba pro výrobu informatik.atd.Možná se podaří :baby: efekt.Ten strojek se mi docela líbí. http://elta-e.ru/pns/structured_water.html .Francouzák na výrobu skoro stačí.Myslím si že výbava pro kolaps docela vhodná.
:bye: :pivko:
podrobně zde
http://www.o8ode.ru/article/water/ctruk ... u4enia.htm

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

pro la...

Příspěvek od jarda ovčák »

To jo, ale já furt nechápu, co s tou nebohou vodou to čerpadlo udělá, aby byla taková, jakou ji chceme.... asi jsem momentálně zaostalej....

hilfe....
A to črpado... nebylo by celokeramický??? Vona ta keramika není ani litina, ani bronz... bylo by to takový hodně košher....
Už se vidím, jak to lemtám ze žlabu. A co ovce.... ty by třebas měly daleko větší faldíky, nebo tak něco. 8)

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: pro la...

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák píše:Už se vidím, jak to lemtám ze žlabu. A co ovce.... ty by třebas měly daleko větší faldíky, nebo tak něco. 8)
Zkus se někdy napít z kohoutku tekoucí vody "přes ruku srkáním" a potom ji chuťově porovnej se stejnou vodou, ale natočenou do skleničky. ;) Non

Nejmarkantněji je to poznat ve velkých městech se starými rozsáhlými vodovodními řády. 8)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: pro la...

Příspěvek od lajos »

jarda ovčák píše:To jo, ale já furt nechápu, co s tou nebohou vodou to čerpadlo udělá, aby byla taková, jakou ji chceme.... asi jsem momentálně zaostalej....

hilfe....
A to črpado... nebylo by celokeramický??? Vona ta keramika není ani litina, ani bronz... bylo by to takový hodně košher....
Už se vidím, jak to lemtám ze žlabu. A co ovce.... ty by třebas měly daleko větší faldíky, nebo tak něco. 8)
Ježíši! ty jsto ještě tady nikde nečetl? Cestička spirálovitá, kudy teče vodička, přírodní vír. Stačí na zahrádce fontánka, kaminky, cestička kudy teče. No ty jseš teda zaostalej

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: pro ja...

Příspěvek od chiq »

Jardo, Schauberger, Vortex ............ ;)

la
Zasloužilý člen

pro Jardu ovčáka..

Příspěvek od la »

Měd myslím je nejlepší matroš na tyhle věci kvůli el.vodivosti a není magnetická.Železo ne ,z důvodu že je magnetické
Lajos má svatou pravdu :good: pricip se podobá zařízením Viktora Schaubergera,taky proto je důležitý správný směr točení víru a ušetří to energii na pohon.aNONym taky,díky kavitaci vzniklé v turbuletním proudění v plastové hadici získá voda vnitřní vysoký el náboj. :good: Tím větší čím je její vodivost nižšší.To znamená ,že to nemůže ze startu být žádná vodivá sr...a. :D Vtipný na tom považuju to ,že co voda nestihne v prvním kole stihne v dalším a je jen na uživateli jak dlouho to nechá obíhat.
Na netu to není,ten čas,ale po mých zkušenostech s výrobou alkoholického eletrického pití ve vlákně" ultrazvuková kuchařka" s názvem Strdí můžu tipnout ,že 15 minut .Tam se kavitačního efektu a zvýšení el.náboje uvnitř nápoje dosahuje ultrazvukem.

Kousek toho ruskýho textu vlastními slovy výcuc:
zdroj : http://elta-e.ru/pns/structured_water.html
Pokud molekuly vody pro užívání budou tvořit kubickou strukturu, jako má strukturu led (strukturu nedotčenou, jako juvenilní voda), pak to má kladný vliv na biologické objekty.
Rozsáhlá studie strukurované vody prokázala její kladný vliv na rostliny a živočichy. Při zalévání sazenic strukturovanou vodou je dosaženo větší výšky rostlin a listové plochy, zvětšení kvetení květin a ovoce, plodové zrychlení, zvýšení produktivity, zvýšení přežívání a mrazuvzdornost, čímž se snižuje obsah v ovoci dusičnanů a těžkých kovů. Využití strukturované vody u rostoucích brojlerů ptáků a prasat vede k poklesu úmrtnosti a zvýšení průměrné hmotnosti bez použití antibiotik, vitamínů a růstových stimulantů, které nám umožňuje pěstovat ekologicky šetrný výrobek s úsporami a bez použití různých přísad.
Pokud je aktivována, voda na přístroji hydropercussion o "Aquavit" Company Ltd "ELTA" mění se její struktura.
Takto: kyselino-zásaditá rovnováha pH vzrostla z 6,2 na 7,3, redox potenciál ORP klesl z 387mV na 0,51 mV, elektrický odpor klesá s 500. až 310., vznik většího počtu elektronů zvyšuje vodivost vody.

Ze závěru: "Bylo zjištěno, že tato voda má příznivý vliv na funkční systémy lidského těla: vede k normalizaci poruch autonomního nervového systému, který odpovídajícím způsobem zlepšuje psycho-fyziologický stav lidského těla a prostřednictvím krve má příznivý účinek na mikrocirkulaci, metabolismus, výrazně omezuje výměnu toxikologických látek vedoucích k stresu na lidský organismus, zvyšuje imunitu, resp. Voda může být použita jako zdravotní součást terapeutického procesu. Doporučuje se používat tuto vodu jako faktor který ovlivnuje imunitní systém a psycho-fyziologický stav lidského těla. "

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: pro Jardu ovčáka..

Příspěvek od NAVAR »

A jak si stojí takto upravená voda oproti vodě když se napiju z pramene, potoka či studánky? Myslím že není nad přirozenost.
Mám na sebou několik kilometrů lesa a z potoka co zde protéká není problém se napít, na zahradě mám malou studánku a pár metrů nade mnou je v lese vodárna na kterou mám taktéž připojení. Tak mne zajímá který zdroj vody by bylo nejlepší zvolit.
Dle mých zkušeností a zkušeností jiných je i voda z této vodárny nesrovnatelně lepší než voda ve městě, tu piju jenom s velkým odporem.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
la
Zasloužilý člen

Příspěvek od la »

No když se do toho nalije voda ze studánky může to být dobrý ,přímo mňam.
Vzali jsme jednou sebou do lesa ke studánce tibetskou mísu ,to je podobné sofistikované zařízení na ruční pohon,voda byla parádní .Jenom se to ukázalo trochu ,no,nefér vůči cyklistům kteří lítali po lese kolem na kolech po pěšině.Když jsme s čistě průzkumných důvodů jakou to bude mít vliv na chuť vody ,při točení a aktivaci dělali OOOOOMMMMMMM .Čuměli na mísu a ne na cestu.No musím říct ,že SAOVI jde to OOOOOOOOOOOOMMMMMMMMMMM podstatně lépe.
Výsledek ,lepší se potom dejchá. 8) je to takový jemně omlazující ,někteří jedinci dostávají zvláštní nápady. :D
Záleží na kvalitě zdroje a co se týká povzbuzujících účinků a dostupnosti je ten ruský způsob lepší ,prože jde ovlivňovat v mnoha směrech,ale to je jen můj názor.
Naposledy upravil(a) la dne úte 11 led 2011 11:00, celkem upraveno 1 x.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

NAVAR píše:A jak si stojí takto upravená voda oproti vodě když se napiju z pramene, potoka či studánky? Myslím že není nad přirozenost.
Mám na sebou několik kilometrů lesa a z potoka co zde protéká není problém se napít, na zahradě mám malou studánku a pár metrů nade mnou je v lese vodárna na kterou mám taktéž připojení. Tak mne zajímá který zdroj vody by bylo nejlepší zvolit.
Nejlepší je voda několik metrů pod pramenem, kdy se již dostane do rovnováhy s pro ni novým prostředím.
Přímo z pramene může být i smrtelně nebezpečná, protože hladově nasává kyslík! Zvlášť nebezpečná je pro přehřátý organizmus, kdy je napití nejlákavější!
V potoce je rovněž kvalitní pitná voda, ovšem může být cestou něčím znečištěná.
V Tvém případě je jednoznačně nejlepší volbou studánka a voda, která z ní odtéká - té se kvalitou nevyrovná nic. Pokud ji budeš chtít odvádět, tak nejlépe ve dřevě, kameni nebo mědi - a raději pod zemí nebo násypem, aby se neohřívala. Ve vedení se snaž, aby netekla laminárně - dávej jí do cesty nepravidelné výstupky, do dřevěného vedení různé plošky (žádné železo!!), měděnou trubku zvenku nepravidelně obouchej. Nad studánkou postav masivní klenbu, aby k vodě nemohlo slunce, a případně ji ještě zasyp zeminou, vodu odebírej přepadem.
Vodárna má zřejmě také pozemní zdroj, ale kvalita její vody bude nejspíš nižší, než máš ve studánce, protože ji nejspíš na povrch "tahají násilím" a nejspíš bude i znehodnocovaná potrubím.
Pokud bys chtěl porovnávat kvalitu vod pokusem na rostlinách, tak nezapomeň, že mají jiné nároky, než lidské tělo. Rostliny s krátkými kořeny, jako trávy a byliny, jsou stavěné na dešťovou vodu, která je trochu kyselejší - podobá se vlastnostmi spíš mrtvé vodě. Voda pramenitá, která je vhodnější (nutná) pro stromy, lidi a zvířata, se podobá vlastnostmi spíš vodě živé a je pro ni důležitá nízká teplota, tak nejvýš do 10ti stupňů, pak část svých vlastností ztrácí.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
chiq
Zasloužilý člen

Příspěvek od chiq »

...podľa Schaubergera je na pitie vhodná "jedine voda, ktorá sama vyšla na povrch" teda voda pramenitá. Taká voda prešla celým cyklom, dospela a ukázala sa v celej svojej kráse na povrchu zemskom. Vôbec nedoporučuje piť vodu ťahanú spod zeme, a už absolútne nie vodu "recyklovanú" teda z tzv. "občánskéj vybavenosci" erdžo obecného vodovodu. To už si radšej doskákať k najbližšiemu toku a nabranú vodu pohadiť strieborným prútikom. Ale bacha! - nebrať pod hniezdiskom cykád! To by sa už nemuselo rozdýchať...

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Bohužel, my žijeme v jiné době než velký viktor.Né že by jeho pravda neplatila, ale životní prostředí obohatili generace zemědělců o horu chemie zvící milešovky.... odhadem 1200 vlaků o 60 ti vagonech. tedy na území čr od roku 1936, kdy se ofic začalo s chemií. byly to opravdové driáky, ale i tehdy, i dnes se velkohubě camrá o bezpečnosti, ovšem pravda je jinde. Můj spolužák, co pracuje na analýze v chemické továrně miluje studánky. a vozí si z nich vzorky a analyzuje....
Z asi 2000 studánek, co navštívil 10 z nich je naprosto nepoškozeno chemií. Zbytek více či méně. na základě tohoto zjištění jsem se rozhodl k fosilní vodě. Sichr je sichr a tak tu studánku vytvořím pod kuchynským dřezem. Pokud někdo víte, kde se to dá koupit, sem s tím. Nebo, pokud víte o někom, kdo to za úplatek ušmoulí, sem s ním.
Já toho mám moc....
Musím odstranit škody po nájezdu cikád. Vykraly mi sad. Čerstvě zasázenej.
Nakonec musí kua přijít ten konec..... jináč to nevidím....

chiq
Zasloužilý člen

Re: mno...

Příspěvek od chiq »

jarda ovčák píše:....Musím odstranit škody po nájezdu cikád. Vykraly mi sad. Čerstvě zasázenej.
Nakonec musí kua přijít ten konec..... jináč to nevidím....
:shock: na to jedine fúkačka s currare ;) ...modifikovaná na niečo silnejšieho z našich polí a lánov...

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák píše:Z asi 2000 studánek, co navštívil 10 z nich je naprosto nepoškozeno chemií. Zbytek více či méně. na základě tohoto zjištění jsem se rozhodl k fosilní vodě. Sichr je sichr a tak tu studánku vytvořím pod kuchynským dřezem. Pokud někdo víte, kde se to dá koupit, sem s tím. Nebo, pokud víte o někom, kdo to za úplatek ušmoulí, sem s ním.
Zrovna dneska jsem pil u kamaráda vodu z tohoto http://www.fps.cz/plus/zbozi.php?action ... &idzbozi=4 . ;) Non

A nechutnala věru zle. Ba dokonce bych se nebál říci, že se zdála býti lahodnou. Dodávají to i v provedení bez BVP http://www.fps.cz/plus/zbozi.php?action ... &idzbozi=3 , ale tam Ti svým posudkem sloužit nemohu.

Další prověřenou možností je pořízení si water filtru za emerickou cenu http://www.freedrinkingwater.com/products.htm . V porovnání s fi. AQUEL ( http://www.aquel.cz/filtry-na-doupravu- ... tml?id=560 ) pak ušetříš přímým dovozem více jak 25.000 korun. Je to identický výrobek, na který si fi AQUEL pouze lepí své nálepky. 8)

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

jarda ovčák píše:Bohužel, my žijeme v jiné době než velký viktor.Né že by jeho pravda neplatila, ale životní prostředí obohatili generace zemědělců o horu chemie zvící milešovky.... odhadem 1200 vlaků o 60 ti vagonech. tedy na území čr od roku 1936, kdy se ofic začalo s chemií. byly to opravdové driáky, ale i tehdy, i dnes se velkohubě camrá o bezpečnosti, ovšem pravda je jinde. Můj spolužák, co pracuje na analýze v chemické továrně miluje studánky. a vozí si z nich vzorky a analyzuje....
Z asi 2000 studánek, co navštívil 10 z nich je naprosto nepoškozeno chemií. Zbytek více či méně. ..
Žijeme jen o zhruba o sto let později, než Viktor. Ta obrovská a dokonalá "čistička" odpadních vod, kterou je úplný vodní oběh (= nadzemní + podzemní cyklus), funguje už miliony let a zpracovala neuvěřitelná množství odpadu, a bez chyby. Takže ta skutečně pramenitá voda zůstává i za těchto podmínek dokonalá. Veškerá chemie, která se ve vodě rozpustí a prosákne s ní do podzemí, kde projde tím celým podzemním cyklem, se v podzemí uloží a voda se vrací na povrch dokonale čistá. Abych předešel námitkám "minerálních pramenů", tak tedy ve své standardní kvalitě.
Problém znečištěné vody ve studánce se dostaví tím, že se tahle čistá spodní voda na povrchu a nebo těsně pod ním smíchá s povrchovou vodou, případně vodou, která těsně pod povrch prosákla a obsahuje rozpuštěné nečistoty.

Nezpochybňuji výsledky Tvého spolužáka, jenom upozorňuji na to, že nevypovídají o kvalitě pramenů, ale o kvalitě provedení jejich vyústění nebo jímání spodní vody. Obdobná situace se například u studní řeší jílovým límcem, který také zabraňuje stékání nebo prosakování vrchní vody, aby nemohla znečišťovat spodní vodu ve studni. Podobné úpravy jsou u studánek jen vyjímečně, většinou je jejich vyústění ponecháno "přírodní" a nebo jenom mírně upravené, třeba přístřeškem proti spadanému listí nebo jehličí. Pak je jenom logické, že výsledná kvalita odebírané vody kolísá podle toho, kolik povrchové vody se přimíchá - po větších nebo trvalejších deštích je jí pochopitelně víc. Když začne vrchní vrstva půdy kolem studánky vysychat, tak se voda v ní sama "vyčistí".

Zasahovat přímo do pramene studánky není dobrý nápad, protože pokud se to neudělá skutečně kvalifikovaně, je vysoké riziko, že se o pramen prostě přijde a nebo se poměry zhorší. Situace se dá zlepšit úpravami terénu v širším okolí. Jejich účelem je zabránit přítoku povrchové vody do blízkosti pramene a udržet jejich hladinu pod úrovní hladiny ve studánce. Podobné úpravy mohou být velice úspěšné, zvlášť pokud je studánka ve svahu - tam většinou stačí šikmá strouha nebo příkop ve svahu nad studánkou.
Částečným řešením je i odběr vody pouze ve vhodné době. Znečištění povrchovou vodu se většinou prozrazuje změnou zabarvení nebo "lesku" vody - stačí počkat, až se zase voda vyčistí, a odebírat jí až tehdy, když má opět "svoje" vlastnosti.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

voda ve studánce....

Příspěvek od martin11 »

....jen tak ...odlehčím vlastní příhodou s vodou ze studánky...
můj tatínek, bydlel na Letný / v Praze/ a nějakej známej mu poradil, že v Šáreckém údolí je studánka s nejlepší vodou. Tak tam tatík jezdil s kanystříkem./ upozorňuji, že to bylo v době, kdy balená voda byl kapitalistickej nesmysl komentovaný tak, že je to vykořisťování dělnické třídy.... :shock: /
Na té vodě jsem nevuiděl nic zázračného v té době jsem již s rodiči nebydlel / rok 1970/..
jediné co bylo opravdu dobrý ...blo kafe....úžasné aroma....i chuť kávy jiná než z vodovodu...
Po nějaké době se tatík dostal / služebně / k měření dusičnanů v potravinách a tudíž i ve vodě....první co proměřil , bykla ta voda z tá zázračné studánky....měření / opakované z různých odběrů...po dobu asi 6 měs / vykazovalo tak vysoký obsah této nežádoucí látky , že přestal pro vodu jezdit....
závěr...studánku ano...ale prověřit, co je v té vodě....
labužníci si do kafe přidávaj jakýsi dusičnan pro zvýšení aromatu....proto to kafe bylo tak dobrý....moje studna....výborný kafe....ale hrnce a konvice a pračka...i když jsou magnety / magnetický upravovač/ moc nepomáhá...
ještě poznámka...mám ve fotu upavnu vody od fy http://www.chromspec.cz funguje bezvadně už 15 let...do baterií do žehliček do vývojek / to hlavně/ zařízení stálo cca 15 000.- je to asi něco podobného co se tu ukazovalo / inzerovalo dnes ráno.../...tudy asi vede cesta k lepší a zdravější vodě....
..a nakonec.....když si uvaříte polívku, a ovárek, tak je jedno jaká voda je...stejně se doporučuje ....desinfikovat...varem....je mě jasné, že to není ono....ale bakterie jsou záludný. :idea: a jak psal Poota....pokud je studánka kontaminovaná povrchovou vodou, tak může být zle.......zdraví martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“