Díky, přesně to jsem potřeboval.A(&F) píše: zdravím Ileme ... http://fei1.vsb.cz/kat430/old/Studium/M ... obicky.pdf ... a dělej !!! ... na nastudování máš max. 15 minut !!! ...
... ... http://www.analog.com/en/other-products ... index.html ...
PeS: ... zásilka Ti bude expedována během zítřka ...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotaz na analogový počítač
Naposledy upravil(a) Ilem dne stř 12 led 2011 17:59, celkem upraveno 1 x.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
http://www.edn-europe.com/analogdivider ... urope.html . NonIlem píše:Neví tu náhodou někdo, jakým způsobem se ve starých analogových počítačích realizoval podíl? Potřebuju měřit vodivost při kolísajícím proudu i napětí. Nechci takové rady, jako mikroprocesor, chci to jednoduše, mikroprocesory programovat neumím. Dík.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Taky dobré řešení , dík.aNONym píše: http://www.edn-europe.com/analogdivider ... urope.html . Non
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Re: Kyselina máselná.
Ty chceš Jardu finančně zruinovat? Nonla píše:taky jde nechat řádně uležet máslo při 40°C naočkované půdními bakteriemi
Podle literatury obsahuje máslo totiž pouze 3-4% triglyceridů kyseliny máselné, takže to rozhodně není vhodný zdroj k preparaci, zejména vezmeme-li v úvahu dnešní ceny másla. Nejjednodušší je to z butanolu oxidací manganistanem popř. chromsírovou směsí.
Pokud se Ti jedná jenom o ten zápach, tak to zkus mikrobiologicky http://pdf.uhk.cz/kbi/N%C3%A1vody%20k%2 ... 20Lada.doc , str. č. 6.
Možná, že tu máselnou budu zanedlouho vyrábět do pastí na "hnědočechy", tak Ti dám vědět, jak jsem dopadl. Doufám, že mě potom ještě pustěj domů.
PS: Jinak kyselina pentanová (valerová) - CH3(CH2)3COOH taky není určitě zcela od věci. http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_valerov%C3%A1
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Měreni teploty
Dobry den,
prosim nevíte někdo zda existuje způzob jak změřit teplotu uvnitř materiálu?
Předem děkuji za odpověd.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: Měreni teploty
No na ryby je tohle http://www.nakapra.cz/uvodni-stranka/ec ... onary-c20/Abakuk píše:Dobry den,
jinak třeba http://www.eshop.levior.cz/mereni-teploty-a-vlhkosti/
a levnější sem nenašel
http://www.growmarket.net/vzduch/teplomer-vt09
Re: Re: Měření teploty
Promiňte, já jsem se nedostatečně vyjádřil. Moje představa byla meření teploty například ve středu neodymového magnetu. Pochopitelně že ho nemůžu rozříznout a zmeřit. To by byl už jiný tvar od zadání. Kdybych měl hypotetickou situaci že je teplota ve středu materiálu například výrazně nišší než na povrchu, tak jak to změřit?
- gromit
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re: Měření teploty
třeba ultrazvukem:Abakuk píše:Promiňte, já jsem se nedostatečně vyjádřil. Moje představa byla meření teploty například ve středu neodymového magnetu. Pochopitelně že ho nemůžu rozříznout a zmeřit. To by byl už jiný tvar od zadání. Kdybych měl hypotetickou situaci že je teplota ve středu materiálu například výrazně nišší než na povrchu, tak jak to změřit?
Non-invasive monitoring of temperature distribution inside materials with ultrasound inversion method
Noncontact measurement of internal temperature distribution in a solid material using ultrasonic computed tomography
nebo pokud se jedná o větší magnet, navrtat v neutrální zóně a měřit nějakým termočlánkem
nebo chvíli počkat, až se teplota uvnitř a vně magnetu vyrovná
Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
-
- Zasloužilý člen
Potřeboval bych vědět: "Proč (se) myjeme teplou vodou?&
Jasně, protože líp rozpouští špínu! Non
Ale proč ji líp rozpouští? Na jakém principu se takto děje? Toť otázka. Ví to někdo?
Ale proč ji líp rozpouští? Na jakém principu se takto děje? Toť otázka. Ví to někdo?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Potřeboval bych vědět: "Proč (se) myjeme teplou vod
Myslím, že je třeba si nejdříve ujasnit, "co je to špína..."aNONym píše:Jasně, protože líp rozpouští špínu! Non
jinak si myslím, že stejně jako teplá voda působí ultrazvuk..../ v souvislosti s praním prádla ve vodě, nebo čištěním čehokoli ve vodě../ m11
p.s molekuly špíny v teplé vodě rachleji kmitají a nelpí tak pevně na povrchu, který znečišťují../ potisk na tričku je také vlastně "špína"...tak neprat v teplé vodě... /
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Dík Martine, to si myslím také, ale nechtěl jsem předem nikoho ovlivňovat. Nonmartin11 píše:..... jinak si myslím, že stejně jako teplá voda působí ultrazvuk..../ v souvislosti s praním prádla ve vodě, nebo čištěním čehokoli ve vodě../aNONym píše:Jasně, protože líp rozpouští špínu! Non
p.s molekuly špíny v teplé vodě rychleji kmitají a nelpí tak pevně na povrchu, který znečišťují..
Jenom mne překvapilo, že pouhé mírné zvýšení teploty vody může mít až takový účinek. O rychlost kmitání molekul jsem se totiž nikdy předtím podrobněji nezajímal.
Poví k tomu "někdo z moudřejších" ještě něco více?
...
Naposledy upravil(a) Peter dne pát 26 srp 2011 17:39, celkem upraveno 1 x.
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Žádného drogistu neznám, ale zkusím tipnout odpověď
Podle mě pohyblivost částic až tak velký vliv nemá. Viděl bych to spíš v rozpustnosti tuků. Špína, která ulpěla na těle je mastná. Kdyby nebyla, nemohli by kriminalisté snímat otisky prstů. A zkuste si polít kostku másla studenou vodou, nebo teplou vodou. Hned uvidíte rozdíl. Asi by nebyl problém udělat pokus se špínou nemastnou - například zašpinit bílý hadr třením o trávu, přepůlit a jednu půlku vyprat ve studené vodě a druhou v teplé. Bez mýdel a saponátů, protože pak už je to o něčem jiném. Pokud budou obě půlky stejné, mám pravdu, pokud bude půlka praná v teplé vodě vyprána lépe, pak se mýlím.
Jistou roli by mohla hrát i míra nasycení roztoku - čím je teplejší, tím více příměsí je možno v něm rozpustit.
Jistou roli by mohla hrát i míra nasycení roztoku - čím je teplejší, tím více příměsí je možno v něm rozpustit.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
pokus z praním
Zdravím
Takže....
sem vzal klasickou látkovou plínku a skočil si ven pro trs trávy....
stejnoměrně sem udělal tři skvny (dvacet tahů na jednu skvrnu)
poté si napustil vodu 12stupnů a jednu skvrnu ve vodě třicetkrát přejel rukou
další skvrna měla vodu 35stupnu a poslední 45(to už pěkně pálí) a samozřejmě stejnej počet tahu rokou jak u první...
výsledek studená voda nejlepší a horká nejhorší......
další opakování bylo pouze se dvěma skvrnama a vodou 12 a 35 stupnu a tentokrát z toho vyšla trochu líp ta teplá takže šul nul.
třetí pokus byl to celí vyprat v mýdle ,trochu to šlo ale nic moc....
dál bude následovat to že , až se vzbudí žena a doví se že sem zasr.... plínku od trávy, tak sepere ona mě
myslím že tento pokus nic nevysvětlil a bude potřeba hlubšího zkoumání tohoto problému....
a myslím že pokusy tohoto typu jsou výsadou spíše drontů
Takže....
sem vzal klasickou látkovou plínku a skočil si ven pro trs trávy....
stejnoměrně sem udělal tři skvny (dvacet tahů na jednu skvrnu)
poté si napustil vodu 12stupnů a jednu skvrnu ve vodě třicetkrát přejel rukou
další skvrna měla vodu 35stupnu a poslední 45(to už pěkně pálí) a samozřejmě stejnej počet tahu rokou jak u první...
výsledek studená voda nejlepší a horká nejhorší......
další opakování bylo pouze se dvěma skvrnama a vodou 12 a 35 stupnu a tentokrát z toho vyšla trochu líp ta teplá takže šul nul.
třetí pokus byl to celí vyprat v mýdle ,trochu to šlo ale nic moc....
dál bude následovat to že , až se vzbudí žena a doví se že sem zasr.... plínku od trávy, tak sepere ona mě
myslím že tento pokus nic nevysvětlil a bude potřeba hlubšího zkoumání tohoto problému....
a myslím že pokusy tohoto typu jsou výsadou spíše drontů
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
Fůůůůrt stejnej traplák. NonPeter píše:Neházejte perly sviním moc vysoko na zeď, stejně na ně nedosáhnou.
Myslet si můžete cokoli. Zeptejte se raději někoho chytřejšího. Např. někoho co se učí na drogistu.
Jinak se tfuj přístup totiž komentovat nedá. Takhle se totiž diskuze nevedou.